NƑi vállalkozókat támogató csoportok

PublikĂĄlva:
2024-04-29
Olvasási idƑ:
4
perc
NƑket támogató vállalkozói csoportok

Több nƑi vĂĄllalkozĂłkat tĂĄmogatĂł csoport is an a Budapesten, MagyarorszĂĄgon, illetve az EurĂłpai UniĂłban is, most ezek közĂŒl gyƱjtöttĂŒnk össze pĂĄrat.

NƑi vállalkozókat támogató vállalkozói csoportok

A KAPTÁR vĂĄllalkozĂłi nƑi közössĂ©ge

A KaptĂĄr egy közössĂ©gi iroda Budapest belvĂĄrosĂĄban, nem pĂĄr sarokra a DeĂĄk Ferenc tĂ©rtƑl a Bazilika mellett. Több közössĂ©gi rendezvĂ©nyt is tartanak, amik lĂĄtogathatĂłk kĂŒlön bĂ©rlet nĂ©lkĂŒl is, kĂŒlsƑsök szĂĄmĂĄra is. Ilyen a NƑi vĂĄllalkozĂł reggeli is, amely leggyakrabban Ƒsszel Ă©s tavasszal kerĂŒl megrendezĂ©sre havonta egy alkalommal.

De van kĂŒlön nƑi vĂĄllalkozĂłi Facebook csoportja is a KaptĂĄrnak, ezt ezen a linken Ă©red el, ez a AlapĂ­tĂłnƑk NƑi Üzleti KözössĂ©ge.

Rengeteg ingyenes tudĂĄsanyag, marketinges Ă©s sales-es kurzus, valamint letölthetƑ friss tudĂĄsanyag talĂĄlhatĂł az oldalon, nĂ©zz körĂŒl te is! 

Female factors

KĂŒlön nƑknek, Ă©s nƑi vezetƑknek, nƑi vezetƑkbƑl ĂĄll a Female Factors, aminek több magyar tagja is van. Ha szeretnĂ©l többet tudni errƑl a nƑi vĂĄlllakozĂłkat, szakembereket tömörĂ­tƑ szervezetrƑl, kĂ©rdezz körbe ismerƑseidnĂ©l, vagy akĂĄr Ă­rj nekem LinkedIn-en, Ă©s szĂ­vesen összekötlek Ă©n is a megfelelƑ emberekkel.

NƑi vállalkozókat támogató Uniós szervezetek

Az EurĂłpai UniĂłban szĂĄmos szervezet Ă©s kezdemĂ©nyezĂ©s mƱködik, amelyek a nƑi vĂĄllalkozĂłkat tĂĄmogatjĂĄk Ă©s elƑsegĂ­tik az egyenlƑ esĂ©lyeket a vĂĄllalkozĂĄsi terĂŒleten. Ezek a szervezetek kĂŒlönfĂ©le programokat Ă©s kezdemĂ©nyezĂ©seket kĂ­nĂĄlnak a nƑi vĂĄllalkozĂłk szĂĄmĂĄra, amelyek segĂ­tik Ƒket a vĂĄllalkozĂĄsuk fejlesztĂ©sĂ©ben Ă©s növekedĂ©sĂ©ben. Az alĂĄbbiakban bemutatunk nĂ©hĂĄny ilyen szervezetet az EU terĂŒletĂ©n:

European Network to Promote Women's Entrepreneurship (WES)

Az EurĂłpai NƑi VĂĄllalkozĂĄsokat PromotĂĄlĂł HĂĄlĂłzat (WES) az EurĂłpai BizottsĂĄg ĂĄltal tĂĄmogatott kezdemĂ©nyezĂ©s, amelynek cĂ©lja a nƑi vĂĄllalkozĂłi kĂ©szsĂ©gek fejlesztĂ©se Ă©s az ĂŒzleti környezet javĂ­tĂĄsa a nƑi vĂĄllalkozĂłk szĂĄmĂĄra az EU-ban.

European Women's Lobby (EWL)

Az EurĂłpai NƑk Lobija (EWL) az EU-ban mƱködƑ szervezeteket tömörĂ­tƑ platform, amely elƑmozdĂ­tja a nƑk gazdasĂĄgi fĂŒggetlensĂ©gĂ©t Ă©s egyenlƑsĂ©gĂ©t, beleĂ©rtve a vĂĄllalkozĂłi terĂŒletet is.

European Institute for Gender Equality (EIGE)

Az EurĂłpai EgyenlƑsĂ©g IntĂ©zet (EIGE) olyan kutatĂĄsokat Ă©s informĂĄciĂłkat nyĂșjt, amelyek segĂ­tik a döntĂ©shozĂłkat az egyenlƑsĂ©g Ă©s a nƑk rĂ©szvĂ©telĂ©nek elƑmozdĂ­tĂĄsĂĄban a vĂĄllalkozĂĄsi terĂŒleten.

European Investment Fund (EIF)

Az EurĂłpai BeruhĂĄzĂĄsi Alap (EIF) olyan pĂ©nzĂŒgyi tĂĄmogatĂĄst Ă©s garanciĂĄkat nyĂșjt, amelyek segĂ­thetik a nƑi vĂĄllalkozĂłkat az ĂŒzleti projektek finanszĂ­rozĂĄsĂĄban Ă©s fejlesztĂ©sĂ©ben.

European Women in VC (EWiVC)

Az EurĂłpai NƑk a KockĂĄzati TƑkĂ©ben (EWiVC) egy olyan kezdemĂ©nyezĂ©s, amely a nƑket tĂĄmogatja a kockĂĄzati tƑke befektetĂ©si terĂŒletĂ©n, Ă©s lehetƑsĂ©get teremt a nƑknek a vĂĄllalkozĂłi ökoszisztĂ©mĂĄban valĂł rĂ©szvĂ©telre.

WEgate

Az EurĂłpai UniĂł ĂĄltal tĂĄmogatott WEgate egy online platform, amely informĂĄciĂłkat, eszközöket Ă©s erƑforrĂĄsokat kĂ­nĂĄl nƑi vĂĄllalkozĂłknak az ĂŒzleti tervezĂ©shez Ă©s fejlesztĂ©shez.

Ezek csak nĂ©hĂĄny pĂ©lda azokra a szervezetekre Ă©s kezdemĂ©nyezĂ©sekre az EU-ban, amelyek tĂĄmogatjĂĄk a nƑi vĂĄllalkozĂłkat Ă©s elƑsegĂ­tik az egyenlƑsĂ©get az ĂŒzleti vilĂĄgban. Ezek a szervezetek fontos szerepet jĂĄtszanak abban, hogy a nƑk nagyobb szĂĄmĂș lehetƑsĂ©get kapjanak a vĂĄllalkozĂĄsi terĂŒleten Ă©s hozzĂĄjĂĄruljanak az eurĂłpai gazdasĂĄg fejlƑdĂ©sĂ©hez.

Tudj meg többet kedvenc marketinges Ă©s sales-es eszközeimrƑl, a 101 kedvenc marketinges Ă©s sales eszköz cikkembƑl! Ha kĂ©rdĂ©sed lenne, keressen bĂĄtran a LinkedIn (Török BalĂĄzs) oldalamon keresztĂŒl!

Összefoglaló

Ezek a csoportok kĂŒlönbözƑ programokkal, rendezvĂ©nyekkel Ă©s közössĂ©gekkel segĂ­tik a nƑi vĂĄllalkozĂłkat ĂŒzleti cĂ©ljaik elĂ©rĂ©sĂ©ben. A KAPTÁR vĂĄllalkozĂłi nƑi közössĂ©ge, a Female Factors Ă©s több uniĂłs szervezet, mint a European Network to Promote Women's Entrepreneurship (WES), az European Women's Lobby (EWL), az European Institute for Gender Equality (EIGE), az European Investment Fund (EIF), az European Women in VC (EWiVC) Ă©s a WEgate kiemelkedƑ szerepet tölt be a nƑi vĂĄllalkozĂłk tĂĄmogatĂĄsĂĄban. Ezek a szervezetek Ă©s kezdemĂ©nyezĂ©sek fontos erƑforrĂĄsokat Ă©s tĂĄmogatĂĄst nyĂșjtanak a nƑi vĂĄllalkozĂłk szĂĄmĂĄra, elƑsegĂ­tve az egyenlƑsĂ©get Ă©s a gazdasĂĄgi fejlƑdĂ©st.

Gyakori kérdések

Hogyan segíti a KAPTÁR a nƑi vállalkozókat?

A KAPTÁR közössĂ©gi irodakĂ©nt nem csak munkateret, hanem szĂĄmos nƑi vĂĄllalkozĂłkat cĂ©lzĂł rendezvĂ©nyt Ă©s egy Facebook csoportot, az AlapĂ­tĂłnƑk NƑi Üzleti KözössĂ©gĂ©t is kĂ­nĂĄl, ahol a tagok tapasztalataikat megoszthatjĂĄk, Ă©s egymĂĄst inspirĂĄlva fejlƑdhetnek.

Miben kĂŒlönbözik a Female Factors mĂĄs nƑi vĂĄllalkozĂłkat tĂĄmogatĂł csoportoktĂłl?

A Female Factors kifejezetten nƑi vezetƑk Ă©s vĂĄllalkozĂłk szĂĄmĂĄra nyĂșjt tĂĄmogatĂĄst, hangsĂșlyozva a vezetƑi kĂ©szsĂ©gek fejlesztĂ©sĂ©t Ă©s a nƑk gazdasĂĄgi fĂŒggetlensĂ©gĂ©nek elƑmozdĂ­tĂĄsĂĄt.

Milyen uniós szervezetek támogatják a nƑi vállalkozókat?

Többek között a WES, az EWL, az EIGE, az EIF, az EWiVC Ă©s a WEgate nyĂșjtanak kĂŒlönfĂ©le tĂĄmogatĂĄsokat, mint pĂ©ldĂĄul kĂ©pzĂ©seket, finanszĂ­rozĂĄsi lehetƑsĂ©geket Ă©s informĂĄciĂłs platformokat a nƑi vĂĄllalkozĂłk szĂĄmĂĄra.

‍

‍

Ezt a cikket elsƑkĂ©nt is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hĂ­rlevelemre!
Török Balåzs

Török Balåzs

DigitĂĄlis marketing tanĂĄcsadĂł

Török BalĂĄzsnak hĂ­vnak, azt szoktam mondani, hogy digitĂĄlis marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ĂŒgyfeleimnek jellemzƑen valamilyen marketing-sales problĂ©mĂĄjuk van Ă©s emiatt keresnek meg. Erre kĂ­nĂĄlok nekik megoldĂĄst, fejlesztem a digitĂĄlis ökoszisztĂ©mĂĄjukat, megoldĂĄsaikat. Olvasd el az esettanulmĂĄnyaimat, vagy nĂ©zz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy Ă­rj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

NĂ©zd meg letölthetƑ anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudåsanyagaimmal!
Tippek webshop tulajdonosoknak
Tippek webshop tulajdonosoknak

Tippek webshop tulajdonosoknak

Ezekkel növelheted a webshopod sikerességét, forgalmåt! Nézd meg ezt az 5 ingyenes tippet! Töltsd le most!
Érdekel / Letöltöm
Pörgesd fel a webshopodat most!
Pörgesd fel a webshopodat most!

Pörgesd fel a webshopodat most!

Tudj meg mĂ©g többet arrĂłl, hogyan tudod javĂ­tani a webshopod hatĂ©konysĂĄgĂĄt Ă©s bevĂ©teltermelƑ kĂ©pessĂ©gĂ©t!
Érdekel / Letöltöm