Adatvizualiz√°ci√≥s kurzus kezdŇĎknek - A LookerStudio haszn√°lata

Publik√°lva:
2024-04-29
Olvas√°si idŇĎ:
5
perc
Adatvizualiz√°ci√≥s kurzus kezdŇĎknek

ADATVIZUALIZ√ĀCI√ď √ČS JELENT√ČSK√ČSZ√ćT√ČS PROFISZINTEN

A Google Looker Studio, kor√°bban Google Data Studio n√©ven ismert, egy ingyenes √©s erŇĎteljes eszk√∂z, amely lehetŇĎv√© teszi a v√°llalkoz√°sok √©s az adatelemzŇĎk sz√°m√°ra, hogy √∂sszekapcsolj√°k k√ľl√∂nb√∂zŇĎ adatforr√°saikat, √©s l√°tv√°nyos, interakt√≠v jelent√©seket √©s ir√°ny√≠t√≥pultokat hozzanak l√©tre. Ez a tanfolyam bevezet a Google Looker Studio haszn√°lat√°ba, megtan√≠tja az adatvizualiz√°ci√≥ alapjait, √©s bemutatja, hogyan k√©sz√≠thetsz hat√©kony jelent√©seket az adatok jobb meg√©rt√©se √©s d√∂nt√©shozatali folyamatok t√°mogat√°sa √©rdek√©ben.

BEVEZET√ČS A GOOGLE LOOKER STUDIOBA

A tanfolyam kezdŇĎ l√©p√©sek√©nt bemutatjuk a Google Looker Studio fel√ľlet√©t, funkci√≥it √©s a platformhoz val√≥ hozz√°f√©r√©s m√≥dj√°t. Megtanuljuk, hogyan hozhatunk l√©tre egy √ļj jelent√©st, hogyan adhatunk hozz√° adatforr√°sokat, √©s √°ttekintj√ľk az alapvetŇĎ felhaszn√°l√≥i interf√©szt √©s eszk√∂z√∂ket.

ADATFORR√ĀSOK √ĖSSZEKAPCSOL√ĀSA √ČS KEZEL√ČSE

A tanfolyamon megtanuljuk, hogyan kapcsolhatjuk √∂ssze a k√ľl√∂nb√∂zŇĎ adatforr√°sokat, mint p√©ld√°ul a Google Analytics, Google Sheets, SQL adatb√°zisok √©s sok m√°s, a Google Looker Studioval. Bemutat√°sra ker√ľlnek a leggyakoribb probl√©m√°k √©s megold√°sok az adatok import√°l√°sa √©s kezel√©se sor√°n.

ADATVIZUALIZ√ĀCI√ď ALAPOK

Ebben a szekci√≥ban a f√≥kusz a hat√©kony adatvizualiz√°ci√≥s technik√°k elsaj√°t√≠t√°s√°ra ker√ľl, bele√©rtve a diagramok, t√°bl√°zatok, √©s ir√°ny√≠t√≥pultok k√©sz√≠t√©s√©t. Megtanuljuk, hogyan haszn√°ljuk a szŇĪrŇĎket, szegment√°l√°sokat √©s interaktivit√°st a jelent√©sekben, hogy a felhaszn√°l√≥k k√∂nnyed√©n √°tl√°thass√°k √©s elemezhetik az adatokat.

JELENT√ČSEK √ČS IR√ĀNY√ćT√ďPULTOK TESTRESZAB√ĀSA

A tanfolyam r√©szek√©nt megismerj√ľk, hogyan testreszabhatjuk a jelent√©seket √©s ir√°ny√≠t√≥pultokat a v√°llalati brandingnek megfelelŇĎen, bele√©rtve a sz√≠nek, betŇĪt√≠pusok √©s elrendez√©sek be√°ll√≠t√°s√°t. Kit√©r√ľnk arra is, hogyan osszuk meg biztons√°gosan a jelent√©seket √©s ir√°ny√≠t√≥pultokat a csapattagokkal √©s az √©rdekelt felekkel.

HALAD√ď JELENT√ČSK√ČSZ√ćT√ČSI TECHNIK√ĀK

A tanfolyam k√©sŇĎbbi szakasz√°ban a halad√≥ jelent√©sk√©sz√≠t√©si technik√°kat ismerj√ľk meg, mint p√©ld√°ul a testreszabott m√©rŇĎsz√°mok √©s dimenzi√≥k l√©trehoz√°sa, az adatkezel√©si k√©pletek alkalmaz√°sa, √©s a jelent√©sek automatiz√°l√°sa. Megtanuljuk, hogyan haszn√°ljuk a Google Looker Studio-t a m√©lyebb adatelemz√©shez √©s az √ľzleti intelligencia n√∂vel√©s√©hez.

KINEK AJ√ĀNLJUK EZT A¬†TANFOLYAMOT?

  • AdatelemzŇĎknek √©s adatszak√©rtŇĎknek, akik szeretn√©k bŇĎv√≠teni tud√°sukat az adatvizualiz√°ci√≥ ter√ľlet√©n.
  • Marketing √©s √©rt√©kes√≠t√©si szakembereknek, akik jobban szeretn√©nek t√°maszkodni az adatalap√ļ d√∂nt√©shozatalra.
  • V√°llalati vezetŇĎknek √©s d√∂nt√©shoz√≥knak, akik szeretn√©k jobban meg√©rteni az √ľzleti adatokat √©s n√∂velni v√°llalatuk teljes√≠tm√©ny√©t.

K√ĖVETELM√ČNYEK

  • AlapvetŇĎ sz√°m√≠t√≥g√©pes ismeretek √©s internet-hozz√°f√©r√©s.
  • AlapvetŇĎ meg√©rt√©se az adatkezel√©s √©s -elemz√©s alapelveinek elŇĎny√∂s, de nem k√∂telezŇĎ.

Ez a tanfolyam mindent tartalmaz, amit tudnod kell a Google Looker Studio hatékony használatáról, kezdve az alapoktól egészen a haladó jelentéskészítési és adatvizualizációs technikákig.

√Ėsszefoglal√≥

Az adatvizualiz√°ci√≥s kurzus kezdŇĎknek egy √°tfog√≥ √ļtmutat√≥ a Google Looker Studio haszn√°lat√°hoz, amely bemutatja az adatvizualiz√°ci√≥ alapjait √©s a hat√©kony jelent√©sk√©sz√≠t√©si technik√°kat. A kurzus alatt megismerj√ľk, hogyan hozzunk l√©tre interakt√≠v jelent√©seket √©s ir√°ny√≠t√≥pultokat k√ľl√∂nb√∂zŇĎ adatforr√°sok √∂sszekapcsol√°s√°val, valamint hogy hogyan testreszabjuk √©s automatiz√°ljuk a jelent√©seket a v√°llalati ig√©nyeknek megfelelŇĎen. Ez a tanfolyam k√ľl√∂n√∂sen hasznos lehet adatelemzŇĎknek, marketing √©s √©rt√©kes√≠t√©si szakembereknek, valamint v√°llalati vezetŇĎknek √©s d√∂nt√©shoz√≥knak, akik szeretn√©k jobban t√°maszkodni az adatalap√ļ d√∂nt√©shozatalra.

‚Äć

- -‚úĀ- - - - - - ¬†- - - - -

Te is szereted a Facebook csoportokat? Oszd meg véleményed témáinkról a Facebook csoportunkban!

Ha pedig semmirŇĎl nem szeretn√©l lemaradni, csatlakozz hozz√°nk a Telegram csatorn√°nkon!

Rengeteg ingyenes tud√°sanyag, marketinges √©s sales-es kurzus, valamint let√∂lthetŇĎ friss tud√°sanyag tal√°lhat√≥ az oldalon, n√©zz k√∂r√ľl te is!

Gyakori kérdések

Milyen elŇĎzetes ismeretek sz√ľks√©gesek az adatvizualiz√°ci√≥s kurzus elkezd√©s√©hez?

AlapvetŇĎ sz√°m√≠t√≥g√©pes ismeretekre √©s internet-hozz√°f√©r√©sre van sz√ľks√©g. Az adatkezel√©s √©s -elemz√©s alapvetŇĎ meg√©rt√©se elŇĎny√∂s, de nem k√∂telezŇĎ.

Hogyan segíthet az adatvizualizációs kurzus a vállalati teljesítmény növelésében?

A kurzus seg√≠t meg√©rteni az √ľzleti adatokat, bemutatja, hogyan lehet hat√©kony jelent√©seket √©s ir√°ny√≠t√≥pultokat k√©sz√≠teni az adatok jobb meg√©rt√©se √©s a d√∂nt√©shozatali folyamatok t√°mogat√°sa √©rdek√©ben.

Milyen t√≠pus√ļ adatforr√°sokat tanulunk √∂sszekapcsolni a Google Looker Studioval?

Megtanuljuk, hogyan kapcsoljuk √∂ssze a k√ľl√∂nb√∂zŇĎ adatforr√°sokat, mint p√©ld√°ul a Google Analytics, Google Sheets, SQL adatb√°zisok √©s sok m√°s, a Google Looker Studioval.

‚Äć

Ezt a cikket elsŇĎk√©nt is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hírlevelemre!
Török Balázs

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

T√∂r√∂k Bal√°zsnak h√≠vnak, azt szoktam mondani, hogy digit√°lis marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az √ľgyfeleimnek jellemzŇĎen valamilyen marketing-sales probl√©m√°juk van √©s emiatt keresnek meg. Erre k√≠n√°lok nekik megold√°st, fejlesztem a digit√°lis √∂kosziszt√©m√°jukat, megold√°saikat. Olvasd el az esettanulm√°nyaimat, vagy n√©zz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy √≠rj nekem a LinkedIn oldalalamon!¬†

N√©zd meg let√∂lthetŇĎ anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudásanyagaimmal!
Tippek webshop tulajdonosoknak
Tippek webshop tulajdonosoknak

Tippek webshop tulajdonosoknak

Ezekkel növelheted a webshopod sikerességét, forgalmát! Nézd meg ezt az 5 ingyenes tippet! Töltsd le most!
√Črdekel / Let√∂lt√∂m
Adatelemzés, ripotok, automatikusan neked is!
Adatelemzés, ripotok, automatikusan neked is!

Adatelemzés, ripotok, automatikusan neked is!

K√©sz√≠tsd el a saj√°t reporting fel√ľletedet a Looker Studioban ezzel a kurzussal, √©s l√°ss minden adatot egy helyen!
√Črdekel / Let√∂lt√∂m