Adatvizualizációs kurzus kezdőknek - A LookerStudio használata

Publikálva:
2024-04-29
Olvasási idő:
5
perc
Adatvizualizációs kurzus kezdőknek

ADATVIZUALIZÁCIÓ ÉS JELENTÉSKÉSZÍTÉS PROFISZINTEN

A Google Looker Studio, korábban Google Data Studio néven ismert, egy ingyenes és erőteljes eszköz, amely lehetővé teszi a vállalkozások és az adatelemzők számára, hogy összekapcsolják különböző adatforrásaikat, és látványos, interaktív jelentéseket és irányítópultokat hozzanak létre. Ez a tanfolyam bevezet a Google Looker Studio használatába, megtanítja az adatvizualizáció alapjait, és bemutatja, hogyan készíthetsz hatékony jelentéseket az adatok jobb megértése és döntéshozatali folyamatok támogatása érdekében.

BEVEZETÉS A GOOGLE LOOKER STUDIOBA

A tanfolyam kezdő lépéseként bemutatjuk a Google Looker Studio felületét, funkcióit és a platformhoz való hozzáférés módját. Megtanuljuk, hogyan hozhatunk létre egy új jelentést, hogyan adhatunk hozzá adatforrásokat, és áttekintjük az alapvető felhasználói interfészt és eszközöket.

ADATFORRÁSOK ÖSSZEKAPCSOLÁSA ÉS KEZELÉSE

A tanfolyamon megtanuljuk, hogyan kapcsolhatjuk össze a különböző adatforrásokat, mint például a Google Analytics, Google Sheets, SQL adatbázisok és sok más, a Google Looker Studioval. Bemutatásra kerülnek a leggyakoribb problémák és megoldások az adatok importálása és kezelése során.

ADATVIZUALIZÁCIÓ ALAPOK

Ebben a szekcióban a fókusz a hatékony adatvizualizációs technikák elsajátítására kerül, beleértve a diagramok, táblázatok, és irányítópultok készítését. Megtanuljuk, hogyan használjuk a szűrőket, szegmentálásokat és interaktivitást a jelentésekben, hogy a felhasználók könnyedén átláthassák és elemezhetik az adatokat.

JELENTÉSEK ÉS IRÁNYÍTÓPULTOK TESTRESZABÁSA

A tanfolyam részeként megismerjük, hogyan testreszabhatjuk a jelentéseket és irányítópultokat a vállalati brandingnek megfelelően, beleértve a színek, betűtípusok és elrendezések beállítását. Kitérünk arra is, hogyan osszuk meg biztonságosan a jelentéseket és irányítópultokat a csapattagokkal és az érdekelt felekkel.

HALADÓ JELENTÉSKÉSZÍTÉSI TECHNIKÁK

A tanfolyam későbbi szakaszában a haladó jelentéskészítési technikákat ismerjük meg, mint például a testreszabott mérőszámok és dimenziók létrehozása, az adatkezelési képletek alkalmazása, és a jelentések automatizálása. Megtanuljuk, hogyan használjuk a Google Looker Studio-t a mélyebb adatelemzéshez és az üzleti intelligencia növeléséhez.

KINEK AJÁNLJUK EZT A TANFOLYAMOT?

  • Adatelemzőknek és adatszakértőknek, akik szeretnék bővíteni tudásukat az adatvizualizáció területén.
  • Marketing és értékesítési szakembereknek, akik jobban szeretnének támaszkodni az adatalapú döntéshozatalra.
  • Vállalati vezetőknek és döntéshozóknak, akik szeretnék jobban megérteni az üzleti adatokat és növelni vállalatuk teljesítményét.

KÖVETELMÉNYEK

  • Alapvető számítógépes ismeretek és internet-hozzáférés.
  • Alapvető megértése az adatkezelés és -elemzés alapelveinek előnyös, de nem kötelező.

Ez a tanfolyam mindent tartalmaz, amit tudnod kell a Google Looker Studio hatékony használatáról, kezdve az alapoktól egészen a haladó jelentéskészítési és adatvizualizációs technikákig.

Összefoglaló

Az adatvizualizációs kurzus kezdőknek egy átfogó útmutató a Google Looker Studio használatához, amely bemutatja az adatvizualizáció alapjait és a hatékony jelentéskészítési technikákat. A kurzus alatt megismerjük, hogyan hozzunk létre interaktív jelentéseket és irányítópultokat különböző adatforrások összekapcsolásával, valamint hogy hogyan testreszabjuk és automatizáljuk a jelentéseket a vállalati igényeknek megfelelően. Ez a tanfolyam különösen hasznos lehet adatelemzőknek, marketing és értékesítési szakembereknek, valamint vállalati vezetőknek és döntéshozóknak, akik szeretnék jobban támaszkodni az adatalapú döntéshozatalra.

- -✁- - - - - -  - - - - -

Te is szereted a Facebook csoportokat? Oszd meg véleményed témáinkról a Facebook csoportunkban!

Ha pedig semmiről nem szeretnél lemaradni, csatlakozz hozzánk a Telegram csatornánkon!

Rengeteg ingyenes tudásanyag, marketinges és sales-es kurzus, valamint letölthető friss tudásanyag található az oldalon, nézz körül te is!

Gyakori kérdések

Milyen előzetes ismeretek szükségesek az adatvizualizációs kurzus elkezdéséhez?

Alapvető számítógépes ismeretekre és internet-hozzáférésre van szükség. Az adatkezelés és -elemzés alapvető megértése előnyös, de nem kötelező.

Hogyan segíthet az adatvizualizációs kurzus a vállalati teljesítmény növelésében?

A kurzus segít megérteni az üzleti adatokat, bemutatja, hogyan lehet hatékony jelentéseket és irányítópultokat készíteni az adatok jobb megértése és a döntéshozatali folyamatok támogatása érdekében.

Milyen típusú adatforrásokat tanulunk összekapcsolni a Google Looker Studioval?

Megtanuljuk, hogyan kapcsoljuk össze a különböző adatforrásokat, mint például a Google Analytics, Google Sheets, SQL adatbázisok és sok más, a Google Looker Studioval.

Ezt a cikket elsőként is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hírlevelemre!
Török Balázs

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

Török Balázsnak hívnak, azt szoktam mondani, hogy digitális marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ügyfeleimnek jellemzően valamilyen marketing-sales problémájuk van és emiatt keresnek meg. Erre kínálok nekik megoldást, fejlesztem a digitális ökoszisztémájukat, megoldásaikat. Olvasd el az esettanulmányaimat, vagy nézz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy írj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

Nézd meg letölthető anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudásanyagaimmal!
Tippek webshop tulajdonosoknak
Tippek webshop tulajdonosoknak

Tippek webshop tulajdonosoknak

Ezekkel növelheted a webshopod sikerességét, forgalmát! Nézd meg ezt az 5 ingyenes tippet! Töltsd le most!
Érdekel / Letöltöm
Adatelemzés, ripotok, automatikusan neked is!
Adatelemzés, ripotok, automatikusan neked is!

Adatelemzés, ripotok, automatikusan neked is!

Készítsd el a saját reporting felületedet a Looker Studioban ezzel a kurzussal, és láss minden adatot egy helyen!
Érdekel / Letöltöm