Penészes ház - Húslevestől az embermarketingig

Címkék:
Publikálva:
2024-04-29
Olvasási idő:
2
perc
Penészes ház, ne építkezz rossz alapokra

Miért fontos egy jó weboldal?

A digitális térben sok szakma találkozik, kevésbé élesek a határok, egyik terült átlóg több másikba is, így könnyen elmosódnak a határok a különböző szakterületek, szakmák között. Ki az, akit megbízunk a weboldalunk elkészítésével? 

  • Egy marketinges, aki ért a weboldal szerkesztéshez Wordpress-en, vagy akár Webflow-n?
  • Egy programozó, aki otthonosan mozog a fejlesztés területén?
  • Egy UX designer, aki megfelelő ismerettel rendelkezik a különböző interfacek, célcsoportok tekintetében?

Te hogyan döntenél?

A legtöbben azt bízzák meg a projekttel, akit (már) ismernek, és aki megfelelően olcsó ajánlatot tesznek - de gondolom vannak kivételek is.

Nos ez rendben van, csupán az a helyzet, hogy ilyenkor fordul elő az a helyzet, ami pont olyan, mint amikor egy Penészes házat vásárolsz meg. 

Például:

Amikor egy olyan alvállalkozóval,kivitelezővel kezdesz el dolgozni, aki ugyan jó szakember, de nem éppen azon a területen, amivel te megbízod,akkor egy olyan végtermék fog születni, amit érdemben nem fogsz tudni használni. És ez a weboldalad esetében fájdalmasan sokba fog kerülni!

Több ilyen megbízóm is volt, akiknek a weboldala volt a vállalkozásuk legnagyobb gátja, ez tartotta vissza őket a növekedéstől. Ennek oka ezekben az esetekben, amik szülték ezt az anekdotát a weboldal tulajdonképpen ellene volt mindenféle konverziónak, értékesítésnek. 

Ennek általánosságban van egy vizuális része, ami szorosan kapcsolódik a vevők és a weboldal közötti kapcsolathoz - lásd bővebben a Moziplakát anekdotát. Másrészt van egy technikai része, hogyan épül fel az oldal struktúrálisan, hogyan látja azt a Google, milyenek a SEO beállítások.

Nézd meg a többi vállalkozással, marketinggel kapcsolatos történetemet is, vagy olvass utána egy-egy témának az esettanulmányok között!

Gyakori kérdések

Mi a baj a weboldalammal?

Egy régebbi, vagy nem megfelelően felépített weboldal sokszor elbizonytalanítja a weboldal látogatóit, illetve nehezíti az értékesítést is. Ez több területet érinthet, lehet SEO-s problémák, oldalbetöltés lassúsága, a nem megfelelő design vagy éppen az, hogy az oldal nincs igazán mobilra optimalizálva.

Miért nem sikerül több vásárlót szereznem a weboldalamon?

Egy jó weboldal a marketinged és így az értékesítésed motorja. Ha ez nincs így, akkor jó eséllyel sérül az üzleti modelled, értékesítésed. Ha több vásárlót szeretnél szerezni a weboldaladra, akkor érdemes többet olvasnod itt az oldalon is a CRO-ról, azaz a konverzióoptimalizálásról.

Hogyan határozhatom meg, hogy a weboldalam megfelelően teljesít-e?

A weboldal teljesítményének megítéléséhez több szempontot is figyelembe kell venni, többek között a betöltési sebességet, a felhasználói élményt, a SEO-teljesítményt, és az oldalon történő konverziós arányokat. Használj analitikai eszközöket, mint a Google Analytics, hogy nyomon követhesd az oldalad forgalmát, látogatóid viselkedését, és hogy melyik oldalak a legnépszerűbbek. Ezek az adatok segíthetnek azonosítani a fejlesztésre szoruló területeket.

Ezt a cikket elsőként is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hírlevelemre!
Török Balázs

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

Török Balázsnak hívnak, azt szoktam mondani, hogy digitális marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ügyfeleimnek jellemzően valamilyen marketing-sales problémájuk van és emiatt keresnek meg. Erre kínálok nekik megoldást, fejlesztem a digitális ökoszisztémájukat, megoldásaikat. Olvasd el az esettanulmányaimat, vagy nézz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy írj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

Nézd meg letölthető anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudásanyagaimmal!
Tippek webshop tulajdonosoknak
Tippek webshop tulajdonosoknak

Tippek webshop tulajdonosoknak

Ezekkel növelheted a webshopod sikerességét, forgalmát! Nézd meg ezt az 5 ingyenes tippet! Töltsd le most!
Érdekel / Letöltöm
Pörgesd fel a webshopodat most!
Pörgesd fel a webshopodat most!

Pörgesd fel a webshopodat most!

Tudj meg még többet arról, hogyan tudod javítani a webshopod hatékonyságát és bevételtermelő képességét!
Érdekel / Letöltöm