PenĂ©szes hĂĄz - HĂșslevestƑl az embermarketingig

Címkék:
PublikĂĄlva:
2024-04-29
Olvasási idƑ:
2
perc
Penészes håz, ne építkezz rossz alapokra

Miért fontos egy jó weboldal?

A digitĂĄlis tĂ©rben sok szakma talĂĄlkozik, kevĂ©sbĂ© Ă©lesek a hatĂĄrok, egyik terĂŒlt ĂĄtlĂłg több mĂĄsikba is, Ă­gy könnyen elmosĂłdnak a hatĂĄrok a kĂŒlönbözƑ szakterĂŒletek, szakmĂĄk között. Ki az, akit megbĂ­zunk a weboldalunk elkĂ©szĂ­tĂ©sĂ©vel? 

  • Egy marketinges, aki Ă©rt a weboldal szerkesztĂ©shez Wordpress-en, vagy akĂĄr Webflow-n?
  • Egy programozĂł, aki otthonosan mozog a fejlesztĂ©s terĂŒletĂ©n?
  • Egy UX designer, aki megfelelƑ ismerettel rendelkezik a kĂŒlönbözƑ interfacek, cĂ©lcsoportok tekintetĂ©ben?

Te hogyan döntenél?

A legtöbben azt bĂ­zzĂĄk meg a projekttel, akit (mĂĄr) ismernek, Ă©s aki megfelelƑen olcsĂł ajĂĄnlatot tesznek - de gondolom vannak kivĂ©telek is.

Nos ez rendben van, csupĂĄn az a helyzet, hogy ilyenkor fordul elƑ az a helyzet, ami pont olyan, mint amikor egy PenĂ©szes hĂĄzat vĂĄsĂĄrolsz meg. 

PĂ©ldĂĄul:

Amikor egy olyan alvĂĄllalkozĂłval,kivitelezƑvel kezdesz el dolgozni, aki ugyan jĂł szakember, de nem Ă©ppen azon a terĂŒleten, amivel te megbĂ­zod,akkor egy olyan vĂ©gtermĂ©k fog szĂŒletni, amit Ă©rdemben nem fogsz tudni hasznĂĄlni. És ez a weboldalad esetĂ©ben fĂĄjdalmasan sokba fog kerĂŒlni!

Több ilyen megbĂ­zĂłm is volt, akiknek a weboldala volt a vĂĄllalkozĂĄsuk legnagyobb gĂĄtja, ez tartotta vissza Ƒket a növekedĂ©stƑl. Ennek oka ezekben az esetekben, amik szĂŒltĂ©k ezt az anekdotĂĄt a weboldal tulajdonkĂ©ppen ellene volt mindenfĂ©le konverziĂłnak, Ă©rtĂ©kesĂ­tĂ©snek. 

Ennek ĂĄltalĂĄnossĂĄgban van egy vizuĂĄlis rĂ©sze, ami szorosan kapcsolĂłdik a vevƑk Ă©s a weboldal közötti kapcsolathoz - lĂĄsd bƑvebben a MoziplakĂĄt anekdotĂĄt. MĂĄsrĂ©szt van egy technikai rĂ©sze, hogyan Ă©pĂŒl fel az oldal struktĂșrĂĄlisan, hogyan lĂĄtja azt a Google, milyenek a SEO beĂĄllĂ­tĂĄsok.

Nézd meg a többi vållalkozåssal, marketinggel kapcsolatos történetemet is, vagy olvass utåna egy-egy témånak az esettanulmånyok között!

Gyakori kérdések

Mi a baj a weboldalammal?

Egy rĂ©gebbi, vagy nem megfelelƑen felĂ©pĂ­tett weboldal sokszor elbizonytalanĂ­tja a weboldal lĂĄtogatĂłit, illetve nehezĂ­ti az Ă©rtĂ©kesĂ­tĂ©st is. Ez több terĂŒletet Ă©rinthet, lehet SEO-s problĂ©mĂĄk, oldalbetöltĂ©s lassĂșsĂĄga, a nem megfelelƑ design vagy Ă©ppen az, hogy az oldal nincs igazĂĄn mobilra optimalizĂĄlva.

MiĂ©rt nem sikerĂŒl több vĂĄsĂĄrlĂłt szereznem a weboldalamon?

Egy jĂł weboldal a marketinged Ă©s Ă­gy az Ă©rtĂ©kesĂ­tĂ©sed motorja. Ha ez nincs Ă­gy, akkor jĂł esĂ©llyel sĂ©rĂŒl az ĂŒzleti modelled, Ă©rtĂ©kesĂ­tĂ©sed. Ha több vĂĄsĂĄrlĂłt szeretnĂ©l szerezni a weboldaladra, akkor Ă©rdemes többet olvasnod itt az oldalon is a CRO-rĂłl, azaz a konverziĂłoptimalizĂĄlĂĄsrĂłl.

Hogyan határozhatom meg, hogy a weboldalam megfelelƑen teljesít-e?

A weboldal teljesĂ­tmĂ©nyĂ©nek megĂ­tĂ©lĂ©sĂ©hez több szempontot is figyelembe kell venni, többek között a betöltĂ©si sebessĂ©get, a felhasznĂĄlĂłi Ă©lmĂ©nyt, a SEO-teljesĂ­tmĂ©nyt, Ă©s az oldalon törtĂ©nƑ konverziĂłs arĂĄnyokat. HasznĂĄlj analitikai eszközöket, mint a Google Analytics, hogy nyomon követhesd az oldalad forgalmĂĄt, lĂĄtogatĂłid viselkedĂ©sĂ©t, Ă©s hogy melyik oldalak a legnĂ©pszerƱbbek. Ezek az adatok segĂ­thetnek azonosĂ­tani a fejlesztĂ©sre szorulĂł terĂŒleteket.

‍

Ezt a cikket elsƑkĂ©nt is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hĂ­rlevelemre!
Török Balåzs

Török Balåzs

DigitĂĄlis marketing tanĂĄcsadĂł

Török BalĂĄzsnak hĂ­vnak, azt szoktam mondani, hogy digitĂĄlis marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ĂŒgyfeleimnek jellemzƑen valamilyen marketing-sales problĂ©mĂĄjuk van Ă©s emiatt keresnek meg. Erre kĂ­nĂĄlok nekik megoldĂĄst, fejlesztem a digitĂĄlis ökoszisztĂ©mĂĄjukat, megoldĂĄsaikat. Olvasd el az esettanulmĂĄnyaimat, vagy nĂ©zz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy Ă­rj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

NĂ©zd meg letölthetƑ anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudåsanyagaimmal!
Tippek webshop tulajdonosoknak
Tippek webshop tulajdonosoknak

Tippek webshop tulajdonosoknak

Ezekkel növelheted a webshopod sikerességét, forgalmåt! Nézd meg ezt az 5 ingyenes tippet! Töltsd le most!
Érdekel / Letöltöm
Juttassuk Ășj szintre a podcastedet, csatornĂĄdat!
Juttassuk Ășj szintre a podcastedet, csatornĂĄdat!

Juttassuk Ășj szintre a podcastedet, csatornĂĄdat!

A kurzus segítségével megértheted, hogy juttathatod el még több emberhez a podcast vagy YouTube csatornådat!
Érdekel / Letöltöm