Webflow a digitális ökoszisztémád alapja

Weboldal fejlesztés Webflow rendszeren

Miért érdemes Webflow-ra felépíteni a digitális ökoszisztémádat? Tapasztalatom szerint a Wordpress-es oldalak sebezhetőbbek, nehézkesebb a fenntartásuk, a plug-ineket pedig állandóan frissíteni kellene, de sokszor okoznak gondot. Ezzel szemben a Webflow zárt, biztonságos, és könnyen karbantartható.

Török Balázs álló 2024
Miért érdemes Webflow rendszert választani, a Wordpress helyett?

👴Wordpress vagy 👦Webflow?

Wordpress problémák

Frissítések a Wordpress esetében

A Weblow-val ellentétben, a Wordpress alapjai 2003-ban készültek, és azóta folyamatosan frissítik ugyan, de a különböző frissítéseket nekünk kell megoldanunk e rendszer esetében. A különböző frissítések biztonságos megoldása érdekében pedig folyamatosan kell egyeztetnünk a webmesterünkkel, ami rendszeres költséggel jár, és akik WP-sek, tudják, hogy hátnem mindegyik frissítés tökéletes. Ezzel szemben a Webflow-nál ugyan fizetnünk kell a weboldalért, de nem kell foglalkoznunk a frissítésekkel sem, a rendszer biztonságos és nem omlik össze.

Plug-in-ek és azok kezelése

Ahogy a frissítések is kötelező elemei a WP-s oldalaknak, úgy a különböző plugin-ek is, amik azt teszik lehetővé, hogy a különböző funkciókat megfelelően tudjuk üzemeltetni a weboldalunkon: SEO optimalizáció, blog, webshop, fizetés, előfizetési rendszer stb. Ezeket a Webflow egyben tudja, nincs szükség plugin-ekre, amik a különböző frissítések során további frissítéseket igényelnek, ami tovább növeli a sebezhetőséget és a lehetőséget arra, hogy a rendszer összeomoljon. Amúgy, azt szoktam mondani, hogy a WP-s oldalak olyan mint Frankeinstein szörnyetege, olcsó, csúnya, erős, de cserébe bármikor széteshet.

Sebezhetőség és biztonság

A fentiekből következik, hogy az egyes pluginek, frissítések, mind-mind csak növelik a rosszindulatú támadások esélyét a Wordpress-es oldalunk ellen, ami ellen a különböző plugin gyártók igyekeznek megelőzni, ezért, ha találnak ilyet, akkor kiadnak egy újabb frissítést, amit aztán vagy merünk telepítni és nem omlik össze tőle a rendszerünk - vagy igen. A Webflow, mint bármilyen webes applikáció egyszerű és biztonságos belépéssel működik, feltört Webflow-s oldallal még nem találkoztam vírusos WP-ssel már többször.

Gyorsaság, oldalbetöltődés, SEO

Amennyiben megfelelően építjük fel a Webflow-s oldalunkat, az kitűnően gyors és SEO optimalizált lesz, mindenféle plugin és további pluginek használata nélkül is, hiszen a kódot maga a rendszer készíti el nekünk. Nincs szükség pluginekre és mivel egységes egészet alkot, ezért az oldalbetöltés is szuper lesz! Azt, hogy hogyan látják az oldaladat a különböző robotok, a Shema Validátorral és a Google Lighthouse eszközével is tudod ellenőrizni!

Penészes ház anekdota - Miért fontos egy jó weboldal?

Nézd meg videóban!

Bár elsőnek drágának tűnhet, egy jól működő és könnyen szerkeszthető weboldal gyorsítani fogj a marketinges tevékenységeidet és hatékonyabbá is teszi őket!

Megnézem

Cégek akik megtiszteltek a bizalmukkal

Így indulj el, ha magadnak szeretnél weboldalt fejleszteni a Webflow-n!

✅Webflow alapok magyarul

Domain vásárlása és a Webflow regisztrációja

Én a legtöbb esetben a GoDaddy-n szoktam vásárolni domaint, amennyiben magyar domainről van szó, akkor a RackHost-ot szoktam használni erre. Még nem volt gondom egyikkel sem. A GoDaddy további előnye, hogy könnyű vele dolgozni Webflow-s környezetben. További hasznos online marketing eszközökről ebben a cikkben olvashatsz.

Webflow alap beállítások

A Webflow-ban könnyen el tudod érni az alapbeállításokat, ha egy Facebook Ads-et tudsz használni, akkor ezzel sem lesz gondod. Itt az alap SEO beállításokat, custom code-ot, a beküldött űrlapokat (ehhez sem kell külön plugin), a betűtípusokat tudod módosítani. Emellett a Webflow-ban automatikus mentés van, így semmi nem veszik el, amit készítesz és a korábbi állapot visszaállítás is egyszerű és gördülékeny. Te is könnyen tudod ellenőrizni a saját oldaladat, hogy a SEO és más alapbeállítások megfelelőek-e a Google Lighthouse és a Schema Validátor segítségével.

Török Balázs webfejlesztés Webflow alapokon

A Webflow felülete, így tervezd meg a weboldaladat

A Webflow-val sem könnyű az első pár oldal megtervezése, azonban ha beletanul az ember, remek weboldalakat lehet benne elkészíteni, és rengeteg tudásanyag és akár ingyenes sablon is elérhető a rendszerhez, ezek telepítése, használata pedig már sokkal egyszerűbb mint a Wordpress esetében. Nincs szükség se külön SEO-s eszközre, se űrlap (form) készítőre sem, ezek mind benne vannak alapból a rendszerben.

Lehetőségek: Webshop, előfizetési rendszer

Ahogy más eszközök és funkciók, úgy a webshop, a felhasználó kezelés és az előfizetési rendszer megoldások is alapvetően bent vannak a Webflow-ban, és ezek használatához nem kell külön telepíteni plugineket. 2024-ben pedig a többnyelvűség kezelése is még gördülékenyebbé válik. Még béta verzióban volt az előfizetési rendszer, amikor felkérést kaptam Fiverr-en keresztül az Amotion weboldal elkészítésére.

💡Webflow minikurzus magyar nylelven

Nézd meg videóban!

Hol érdemes domaint vásárolni? Mire figyelj a beállításoknál? Hogyan működnek a változók (variables) és a stílusok (classes/styles)? Hogy tölts fel képeket?

Tudj meg te is többet a Webflow rendszeréről!

📢Webflow esettanulmányok

webflow website

🟣Amotion - Előfizetési rendszer Webflow rendszeren

Az Amotion segítségével minden hónapban friss, felhasználók által generált tartalomhoz juthatsz (UGC), mindezt a Webflow-ban elkészített előfizetési rendszeren keresztül.

Érdekel
B2b weboldalak motorja a webflow

🐘Prosperitas - B2B weboldalak esetében is remek megoldás

Külföldön már nagyon népszerű a Webflow és más rendszerek is a Wordpresszel szemben, egyszerűségük és megbízhatóságuk miatt.

Érdekel
Webflow - az ökoszisztéma

💚Green Fox Academy - megfelelő alapok egy ökoszisztémához

A Webflow itthon is remek megoldás lehet B2B vagy akár B2C weboldalak számára is, hiszen könnyen kezelhető és megbízható.

Érdekel
Ezek az anyagok segíthetnek neked is, hogy elindulj a Webflow rendszerével!

🎓Webflow kurzus és segédanyagok

Webflow alapozó, kezdő kurzus magyarul

[kurzus] 🆓Ingyenes alapozó Webflow kurzus

Ezzel az ingyenes alapozó kurzussal könnyen elindulhatsz felfedezni a Webflow rendszerét. Segít a gyors tanulásban és a gyakori hibák elkerülésében.

50 CRO (konverzió optimalizáció) tipp webshop tulajdonosoknak

50 CRO (konverzió optimalizáció) tipp webshop tulajdonosoknak

Ebben az anyagban öt egyszerű eszközt és tippet találsz arra, hogy miképp teheted jobbá a webshopodat! Használd egészséggel és tölts le most!

Érdekel
5 Tipp a versenytársaid lecsekkolásához

5 Tipp a versenytársaid lecsekkolásához

Bemutatok pár megoldást, amiknek a segítésgével te is többet tudhatsz meg a versenytársaidról, és arról, milyen a marketingjük, mennyire tudatos, hatékony.

Érdekel
Kérd te is ajánlatomat Webflow-s oldal készítéséhez

🏗️Webflow alapú weboldal és webshop fejlesztés

Video Ask Balázs Török

Foglalj időpontot a VideoAsk segítségével a videóra kattintva!

Weboldal készítés, SEO optimalizációval, bloggal. Kerülj a versenytársaid elé!

Ügyfeleim elégedettek a Webflow-s weboldalukkal. Ha te is ilyen weboldalt szeretnél, kérj konzultációt, vagy ha egyedül szeretnéd elkészíteni az oldaladat, nézd meg az ingyenes kurzusomat!