Webflow a digitális ökoszisztémád alapja

Weboldal fejlesztés Webflow rendszeren

Miért érdemes Webflow-ra felépíteni a digitális ökoszisztémádat? Tapasztalatom szerint a Wordpress-es oldalak sebezhetőbbek, nehézkesebb a fenntartásuk, a plug-ineket pedig állandóan frissíteni kellene, de sokszor okoznak gondot. Ezzel szemben a Webflow zárt, biztonságos, és könnyen karba tartható.

Török Balázs Digitális Marketing szakértő
Miért érdemes Webflow rendszert választani, a Wordpress helyett?

👴Wordpress vagy 👦Webflow?

Wordpress problémák

Frissítések a Wordpress esetében

A Weblow-val ellentétben, a Wordpress alapjai 2003-ban készültek, és azóta folyamatosan frissítik ugyan, de a különböző frissítéseket nekünk kell megoldanunk e rendszer esetében. A különböző frissítések biztonságos megoldása érdekében pedig folyamatosan kell egyeztetnünk a webmesterünkkel, ami rendszeres költséggel jár, és akik WP-sek, tudják, hogy hátnem mindegyik frissítés tökéletes. Ezzel szemben a Webflow-nál ugyan fizetnünk kell a weboldalért, de nem kell foglalkoznunk a frissítésekkel sem, a rendszer biztonságos és nem omlik össze.

Plug-in-ek és azok kezelése

Ahogy a frissítések is kötelező emelei a WP-s oldalaknak, úgy a különböző plugin-ek is, amik azt teszik lehetővé, hogy a különböző funkciókat megfelelően tudjuk üzemeltetni a weboldalunkon: SEO optimalizáció, blog, webshop, fizetés, előfizetési rendszer stb. Ezeket a Webflow egyben tudja, nincs szükség plugin-ekre, amik a különböző frissítések során további frissítéseket igényelnek, ami tovább növeli a sebezhetőséget és alehtőséget arra, hogy a rendszer összeomoljon. Amúgy, azt szoktam mondani, hogy a WP-s oldalak olyan mint Frankeinstein szörnyetege, olcsó, csúnya, erős, de cserébe bármikor széteshet.

Sebezhetőség és biztonság

A fentiekből következik, hogy az egyes pluginek, frissítések, mind-mind csak növelik a rosszindulatú támadások esélyét a Wordpress-es oldalunk ellen, ami ellen a különböző plugin gyártók igyekeznek megelőzni, ezért, ha találnak ilyet, akkor kiadnak egy újabb frissítést, amit aztán vagy merünk telepítni és nem omlik össze tőle a rendszerünk - vagy igen. A Webflow, mint bármilyen webes applikáció egyszerű és biztonságos belépéssel működik, feltört Webflow-s oldallal még nem találkoztam vírusos WP-ssel már többször.

Gyorsaság, oldalbetöltődés, SEO

Amennyiben megfelelően építjük fel a Webflow-s oldalunkat, az kitűnően gyors és SEO optimalizált lesz, mindenféle plugin és további pluginek használata nélkül is, hiszen a kódot maga a rendszer készíti el nekünk. Nincs szükség pluginekre és mivel egységes egészet alkot, ezért az oldalbetöltés is szuper lesz! Azt, hogy hogyan látják az oldaladat akülönböző robotok, a Shema Validátorral és a Google Lighthouse eszközével is tudod ellenőrizni!

Miért jobb a Webflow a Wordpress-szel szemben?

Nézd meg videóban!

Bár elsőnek drágának tűnhet, egy jól működő és könnyen szerkeszthető weboldal gyorsítani fogj a marketinges tevékenységeidet és hatékonyabbá is teszi őket!

Megnézem

Cégek akik megtiszteltek a bizalmukkal

Így indulj el, ha magadnak szeretnél weboldalt fejleszteni a Webflow-n!

✅Webflow alapok magyarul

Domain vásárlása és a Webflow regisztrációja

Én a legtöbb esetben a GoDaddy-n szoktam vásárolni domaint, ha viszont magyar domainről van szó, akkor a RackHost-ot szoktam használni erre. Még nem volt gondom egyikkel sem. A GoDaddy további előnye, hogy könnyű vele dolgozni Webflow-s környezetben. További hasznos online marketing eszközökről ebben a cikkben olvashatsz.

Webflow alap beállítások

A Webflow-ban könnyen el tudod érni az alapbeállításokat, ha egy Facebook Ads-et tudsz használni, akkor ezzel sem lesz gondod. Itt az alap SEO beállításokat, custom code-ot, a beküldött űrlapokat (ehhez sem kell külön plugin), a betűtípusokat tudod módosítani. Emellett a Webflow-ban automatikus mentés van, így semmi nem veszik el, amit készítesz és a korábbi állapot visszaállítás is egyszerű és gördülékeny. Te is könnyen tudod ellenőrizni a saját oldaladat, hogy a SEO és más alapbeállítások megfelelőek-e a Google Lighthouse és a Schema Validátor segítségével.

Török Balázs webfejlesztés Webflow alapokon

A Webflow felülete, így tervezd meg a weboldaladat

A Webflow-val sem könnyű az első pár oldal megtervezése, azonban ha beletanul az ember, remek weboldalakat lehet benne elkészíteni, és rengeteg tudásanyag és akár ingyenes sablon is elérhető a rendszerhez, ezek telepítése, használata pedig már sokkkal egyszerűbb mint a Wordpress esetében. Nincs szükség se külön SEO-s eszközre, se űrlap (form) készítőre sem, ezek mind benne vannak alapból a rendszerben.

Lehetőségek: Webshop, előfizetési rendszer

Ahogy más eszközök és funkciók, úgy a webshop, a user kezelés és az előfizetési rendszer megoldások is alapvetően bent vannak a Webflow-ban, és ezek használatához nem kell külön telepíteni plugineket. 2024-ben pedig a többnyelvűség kezelése is még gördülékenyebbé válik. Még béta verzióban volt az előfiztési rendszer, amikor felkérést kaptam Fiverr-en keresztül az Amotion weboldal elkészítésére.

💡Ezekre figyelj oda, ha Webflow-ban építed az oldaladat!

Nézd meg videóban!

Hol érdemes domaint vásárolni? Mire figyelj a beállításoknál? Hogyan működnek a változók (variables) és a stílusok (classes/styles)? Hogy tölts fel képeket?

Tudj meg te is többet a Webflow rendszeréről!

📢Webflow esettanulmányok

🟣Amotion - Előfizetési rendszer Webflow rendszeren

Az Amotion segítségével minden hónapban friss, felhasználók által generált tartalomhoz juthatsz (UGC), mindezt a Webflow-ban elkészített előfizetési rendszeren keresztül.

Tovább

🐘Prosperitas - B2B weboldalak esetében is remek megoldás

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Tovább

💚Green Fox Academy - megfelelő alapok egy ökoszisztémához

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Tovább
Ezek az anyagok segíthetnek neked is, hogy elinduj a Webflow rendszerével!

🎓Webflow kurzus és segédanyagok

[kurzus] 🆓Ingyenes alapozó Webflow kurzus

Ezzel az ingyenes alapozó kurzussal könnyen elindulhatsz felfedezni a Webflow rendszerét. Segít a gyors tanulásban és a gyakori hibák elkerülésében.

Tovább

[ingyenes] 🔔5 tipp webshop tulajdonosoknak

Ebben az anyagban öt egyszerű eszközt és tippet találsz arra, hogy miképp teheted jobbá a webshopodat! Használd egészsgel és tölts le most!

Tovább

[ingyenes] 💣Többet tudj meg a versenytársaidról - kémkedéshez

Bemutatok pár megoldást, amiknek asegítésgével te is többet tudhatsz meg a versenytársaidról, és arról, milyen a marketingjük, mennyire tudatos.

Tovább
Kérd te is ajánlatomat Webflow-s oldal készítéséhez

🏗️Webflow alapú weboldal és webshop fejlesztés

Ha kérdésed lenne Webflow-val kapcsoaltban, keress meg nyugodtan!

Weboldal készítés, SEO-van, blogga. Kerülj a versenytársaid elé!

Ügyfeleim elégedettek a Webflow-s weboldalukkal. Ha te is ilyen weboldalt szeretnél, kérj konzultációt, vagy ha egyedül szeretnéd elkészíteni az oldaladat,nézd emg ingyenes anyagaimat is!

Ezeken a platformokon is megtalálsz:

👋Kapcsolat

Ha többet szeretnél tudni rólam, olvasd el ez azt oldalt, vagy dobj rám egy üzentet Linkedin-en, olvasd el a CV-m, készítettem egy saját "Linktree" oldalt is, itt minden fontos és friss anyagot megtalálsz!

Itt pedig meg találod a kötelező részt: Privacy Policy, Terms of Conditions, Impressum. Itt is megtalálsz még: Shoprenter, Clutch, Contra.
For English homepage please click here.

Török Balázs
Balázs Török
👨𝐂𝐫𝐞𝐚𝐭𝐢𝐧𝐠 𝐠𝐫𝐞𝐚𝐭 𝐬𝐭𝐨𝐫𝐢𝐞𝐬 𝐟𝐨𝐫 𝐠𝐫𝐞𝐚𝐭 𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐜𝐭𝐬🚀
Eötvös Loránd University
View profile