Webflow a digitális ökoszisztémád alapja

Weboldal fejlesztés Webflow rendszeren

Miért érdemes Webflow-ra felépíteni a digitális ökoszisztémádat? Tapasztalatom szerint a Wordpress-es oldalak sebezhetőbbek, nehézkesebb a fenntartásuk, a plug-ineket pedig állandóan frissíteni kellene, de sokszor okoznak gondot. Ezzel szemben a Webflow zárt, biztonságos, és könnyen karbantartható.

Török Balázs álló 2024
Miért érdemes Webflow rendszert választani, a Wordpress helyett?

👴Wordpress vagy 👦Webflow?

Wordpress problémák

Frissítések a Wordpress esetében

A Weblow-val ellentétben, a Wordpress alapjai 2003-ban készültek, és azóta folyamatosan frissítik ugyan, de a különböző frissítéseket nekünk kell megoldanunk e rendszer esetében. A különböző frissítések biztonságos megoldása érdekében pedig folyamatosan kell egyeztetnünk a webmesterünkkel, ami rendszeres költséggel jár, és akik WP-sek, tudják, hogy hátnem mindegyik frissítés tökéletes. Ezzel szemben a Webflow-nál ugyan fizetnünk kell a weboldalért, de nem kell foglalkoznunk a frissítésekkel sem, a rendszer biztonságos és nem omlik össze.

Plug-in-ek és azok kezelése

Ahogy a frissítések is kötelező emelei a WP-s oldalaknak, úgy a különböző plugin-ek is, amik azt teszik lehetővé, hogy a különböző funkciókat megfelelően tudjuk üzemeltetni a weboldalunkon: SEO optimalizáció, blog, webshop, fizetés, előfizetési rendszer stb. Ezeket a Webflow egyben tudja, nincs szükség plugin-ekre, amik a különböző frissítések során további frissítéseket igényelnek, ami tovább növeli a sebezhetőséget és alehtőséget arra, hogy a rendszer összeomoljon. Amúgy, azt szoktam mondani, hogy a WP-s oldalak olyan mint Frankeinstein szörnyetege, olcsó, csúnya, erős, de cserébe bármikor széteshet.

Sebezhetőség és biztonság

A fentiekből következik, hogy az egyes pluginek, frissítések, mind-mind csak növelik a rosszindulatú támadások esélyét a Wordpress-es oldalunk ellen, ami ellen a különböző plugin gyártók igyekeznek megelőzni, ezért, ha találnak ilyet, akkor kiadnak egy újabb frissítést, amit aztán vagy merünk telepítni és nem omlik össze tőle a rendszerünk - vagy igen. A Webflow, mint bármilyen webes applikáció egyszerű és biztonságos belépéssel működik, feltört Webflow-s oldallal még nem találkoztam vírusos WP-ssel már többször.

Gyorsaság, oldalbetöltődés, SEO

Amennyiben megfelelően építjük fel a Webflow-s oldalunkat, az kitűnően gyors és SEO optimalizált lesz, mindenféle plugin és további pluginek használata nélkül is, hiszen a kódot maga a rendszer készíti el nekünk. Nincs szükség pluginekre és mivel egységes egészet alkot, ezért az oldalbetöltés is szuper lesz! Azt, hogy hogyan látják az oldaladat akülönböző robotok, a Shema Validátorral és a Google Lighthouse eszközével is tudod ellenőrizni!

Penészes ház anekdota - Miért fontos egy jó weboldal?

Nézd meg videóban!

Bár elsőnek drágának tűnhet, egy jól működő és könnyen szerkeszthető weboldal gyorsítani fogj a marketinges tevékenységeidet és hatékonyabbá is teszi őket!

Megnézem

Cégek akik megtiszteltek a bizalmukkal

Így indulj el, ha magadnak szeretnél weboldalt fejleszteni a Webflow-n!

✅Webflow alapok magyarul

Domain vásárlása és a Webflow regisztrációja

Én a legtöbb esetben a GoDaddy-n szoktam vásárolni domaint, amennyiben magyar domainről van szó, akkor a RackHost-ot szoktam használni erre. Még nem volt gondom egyikkel sem. A GoDaddy további előnye, hogy könnyű vele dolgozni Webflow-s környezetben. További hasznos online marketing eszközökről ebben a cikkben olvashatsz.

Webflow alap beállítások

A Webflow-ban könnyen el tudod érni az alapbeállításokat, ha egy Facebook Ads-et tudsz használni, akkor ezzel sem lesz gondod. Itt az alap SEO beállításokat, custom code-ot, a beküldött űrlapokat (ehhez sem kell külön plugin), a betűtípusokat tudod módosítani. Emellett a Webflow-ban automatikus mentés van, így semmi nem veszik el, amit készítesz és a korábbi állapot visszaállítás is egyszerű és gördülékeny. Te is könnyen tudod ellenőrizni a saját oldaladat, hogy a SEO és más alapbeállítások megfelelőek-e a Google Lighthouse és a Schema Validátor segítségével.

Török Balázs webfejlesztés Webflow alapokon

A Webflow felülete, így tervezd meg a weboldaladat

A Webflow-val sem könnyű az első pár oldal megtervezése, azonban ha beletanul az ember, remek weboldalakat lehet benne elkészíteni, és rengeteg tudásanyag és akár ingyenes sablon is elérhető a rendszerhez, ezek telepítése, használata pedig már sokkkal egyszerűbb mint a Wordpress esetében. Nincs szükség se külön SEO-s eszközre, se űrlap (form) készítőre sem, ezek mind benne vannak alapból a rendszerben.

Lehetőségek: Webshop, előfizetési rendszer

Ahogy más eszközök és funkciók, úgy a webshop, a user kezelés és az előfizetési rendszer megoldások is alapvetően bent vannak a Webflow-ban, és ezek használatához nem kell külön telepíteni plugineket. 2024-ben pedig a többnyelvűség kezelése is még gördülékenyebbé válik. Még béta verzióban volt az előfiztési rendszer, amikor felkérést kaptam Fiverr-en keresztül az Amotion weboldal elkészítésére.

💡Ezekre figyelj oda, ha Webflow-ban építed az oldaladat!

Nézd meg videóban!

Hol érdemes domaint vásárolni? Mire figyelj a beállításoknál? Hogyan működnek a változók (variables) és a stílusok (classes/styles)? Hogy tölts fel képeket?

Tudj meg te is többet a Webflow rendszeréről!

📢Webflow esettanulmányok

webflow website

🟣Amotion - Előfizetési rendszer Webflow rendszeren

Az Amotion segítségével minden hónapban friss, felhasználók által generált tartalomhoz juthatsz (UGC), mindezt a Webflow-ban elkészített előfizetési rendszeren keresztül.

Érdekel
B2b weboldalak motorja a webflow

🐘Prosperitas - B2B weboldalak esetében is remek megoldás

Külföldön már nagyon népszerű a Webflow és más rendszerek is a Wordpresszel szemben, egyszerűségük és megbízhatóságuk miatt.

Érdekel
Webflow - az ökoszisztéma

💚Green Fox Academy - megfelelő alapok egy ökoszisztémához

A Webflow itthon is remek megoldás lehet B2B vagy akár B2C weboldalak számára is, hiszen könnyen kezelhető és megbízható.

Érdekel
Ezek az anyagok segíthetnek neked is, hogy elinduj a Webflow rendszerével!

🎓Webflow kurzus és segédanyagok

Webflow alapozó, kezdő kurzus magyarul

[kurzus] 🆓Ingyenes alapozó Webflow kurzus

Ezzel az ingyenes alapozó kurzussal könnyen elindulhatsz felfedezni a Webflow rendszerét. Segít a gyors tanulásban és a gyakori hibák elkerülésében.

5 Egyszerű tipp webshop tulajdonosoknak

5 Egyszerű tipp webshop tulajdonosoknak

Ebben az anyagban öt egyszerű eszközt és tippet találsz arra, hogy miképp teheted jobbá a webshopodat! Használd egészséggel és tölts le most!

Érdekel
5 Tipp a versenytársaid lecsekkolásához

5 Tipp a versenytársaid lecsekkolásához

Bemutatok pár megoldást, amiknek a segítésgével te is többet tudhatsz meg a versenytársaidról, és arról, milyen a marketingjük, mennyire tudatos, hatékony.

Érdekel
Kérd te is ajánlatomat Webflow-s oldal készítéséhez

🏗️Webflow alapú weboldal és webshop fejlesztés

Video Ask Balázs Török

Foglalj időpontot a VideoAsk segítségével a videóra kattintva!

Weboldal készítés, SEO optimalizációval, bloggal. Kerülj a versenytársaid elé!

Ügyfeleim elégedettek a Webflow-s weboldalukkal. Ha te is ilyen weboldalt szeretnél, kérj konzultációt, vagy ha egyedül szeretnéd elkészíteni az oldaladat, nézd meg az ingyenes kurzusomat!