Olvasási idő:
1
perc
Publikálva:
2024-01-09
Címkék:

Messiás szindróma - Húslevestől az embermarketingig 

Miért készítek videós tartalmakat, és neked miért kéne?

A messiás szindrómának van névadója, de nem lenne etikus megneveznem. A történet alapja, hogy minden szakmában vannak olyan “messiások”, akik bár nagyon hangosak, láthatóak, mégis nagyon megkérdőjelezhető a jelenlétük. Sok esetben természetesen rájuk is szükség van, mégis azok a megnyilvánulások, üzletszerzési megoldások, amiket alkalmaznak több kérdést vetnek fel a szakmai közösségekben. Ennek oka, hogy sokszor megtévesztik a hiszékeny embereket, akár tudtuk nélkül, jószándékkal, akár tudatosan és galád módon.

Természetesen ez lehet pusztán csak féltékenység, sőt bizonyos szempontból az is volt részemről. Csodál(koz)tam, hogy ennyire igénytelenül, ilyen nagy arccal hogyan lehet kimenni a publikum elé. Azonban rá kellett jönnöm, hogy egyrészt nem érdemes máshoz viszonyítanom magam. Másrészt nem is tarthat vissza az, hogy ezek a hamis próféták eltántorítsanak a céljaim elérésétől. 

Biztosan benned is vannak kétségek, a termékeddel, szolgáltatásoddal kapcsolatban - több esettanulmányomat itt olvashatod. Érdemes ezeket jól megvizsgálni, hogy ezek miből fakadnak, hogyan fejlesztheted őket. Ugyancsak javaslom, hogy keress olyan példaképeket,mentorokat, akár interneten, akár külföldről, akik valódi tartalmat és minőséget nyújtanak. Önálló gondolatokra sarkallnak és nem hamis, patyomkin falakat építenek fel köréd. 

Például:

Nézd meg a többi vállalkozással, marketinggel kapcsolatos történetemet is, vagy olvass utána egy-egy témának az esettanulmányok között!

Török Balázs

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

Török Balázsnak hívnak, azt szoktam mondani, hogy digitális marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ügyfeleimnek jellemzően valamilyen marketing-sales problémájuk van és emiatt keresnek meg. Erre kínálok nekik megoldást, fejlesztem a digitális ökoszisztémájukat, megoldásaikat. Olvasd el az esettanulmányaimat, vagy nézz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy írj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

Ezt a cikket elsőként is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nézd meg letölthető anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudásanyagaimmal!
Megnézem