13 [kedvenc] VALÓBAN motiváló videó

Címkék:
Publikálva:
2024-04-29
Olvasási idő:
7
perc
13 valóban motiváló videó

Casey Neistat - Maraton

Mivel jómagam is futok régóta, ezért különösen jó volt nézni ezt a videót, hiszen most előttem is egy maraton lebeg célként, next stepként, miközben azért egész jókat futok, futottam az előző években és sok célt sikerült elérnem, illetve több barátot is sikerült "behúznom" ebbe a hobbiba.

Casey Neistat - Discipline

Számomra különösen nehéz rendszeresen elvégezni azonos feladatokat. Alapvetően starter típusú ember vagyok, és a maintainance-szel mindig problémáim vannak. Azonban az elmúlt év során sikerült kialakítanom magam körül egy olyan rendszert, ami ezt az előnyt és hátrányt mind a két irányba mérsékli és támogatja a hosszútávú terveimet is.

Galambos Márton - Pénzt ritkán kérj, de akkor sokat

Ezt a videót tényleg és biztosan meghallgattam már több mint százszor. Sokszor segített ez a videó is, hogy egyrészt ne érezzem amgam rosszul, ha túl naiv vagyok és naívan megyek bele üzleti szituációkba. Másrészt, hogy amikor egy-egy nehézség jön szembe, sem kell meglepődni, vagy éppen meghátrálni, ha jó a cél, jó az ügy, akkor nem érdemes szem elől téveszteni a célt.

Lublics Szilvi - Halálvölgy

A másik kedvenc futós videóm. Ezt is jópárszor láttam már. Egyszerűen csodás, hogy miket el lehet érni, ha egy dologra koncentrál az ember, és tesz is érte. Számomra a futás inkább egy jól-léti intézkedés. Segít öszpontosítani, feltölt, amikor arra van szükségem, szuper ötleteket ad, amikor arra. Így született, egy futás közben amúgy, az Add a laptopod ügyem is, amiben laptopokat keresünk és adományozunk társadalmi szervezeteknek, laapítványoknak és rászorulóknak.

Jack Conte - A Patreon alapítója

Jack Contéra zenészként leltem rá még több mint tíz éve. Később jöttem csak rá, hogy ő alapította a Parteon platformját is, amit ma már nagyon sokan használnak itthon is. Emellett érdemes megnézninem csak ezt a videóját, hanem a kreatív, daft-punkos videóit is. Illetve egy örök-vidám, szuper párkapcsolatban lévő idol-om ő is.

Tom Scott

Ő, és még egy másik általam kedvelt YouTuber is inkább edukációstartalmai miatt került fel erre a listára. Kevesen tudják, hogy van egy tudománykommunikációs mesterdiplomám is, valószínűleg ezért rokonszenvezek az ilyen tartalmakkal, tartalomgyártókkal. Valamint, úgy gondolom, hogy akár a főtevékenységem a marketing, akár értelmezhető edutainment-nek, azaz szórakoztató ismeretterjesztésnek is, van amikor a vásárlók, van amikor az ügyfeleim felé.

Veritasium

Derek Muller, hasonlóan Tom Scotthoz káprázatos anyagokat készít STEM témákban. Azért éppen ez a videója került fel erre a listára, mert be kell valljuk, a siker, véletlen paradoxon, bár az kétségtelen, ha nem vagy felkészülve rá, akkor biztos nem talál meg. Ugyanígy különösen fontos megemlíteni itt, az erdélyi-magyar származású Barabási Albert László könyvét, A képlet c. könyvét, ami szintén a sikerrel foglalkozik, kicsit másik szempotnból, mégpedig abból a tekintetből,hogy a siker, nem korlátos.

Biznisz Boys - Tábori Viktor

Be kell valljam, csak nemrég kezdtem el hallgatni a Biznisz Boys podcastjét, iszont Tábori Viktor anyagai káprázatosak, és szerintem mindenkinek érdemes meghallgatnia mindegyik adást vele, de különösen ezt!

Best Food Show Ever - Sonny Side - Fat talk

Sosem voltam kövér, ebben a tekintetben, ha mondhatom ezt, szerencsés vagyok. Mindenkinek megvannak a saját kihívásai, útja, amin az ő döntése, hogy végig megy-e. Ez a videó azért került fel, mert nagyon őszintén, nagyon nyíltan beszélt erről a témáról, és mert szerintem remek anyagokat készít a csatornájára.

Napfény íze (Sunshine 1999) - Epilógus

[...] Elhagytad hát a szülői ház védelmét, hogy megvalósítsd a célodat, tanulj és bíró legyél. Törvénytalkoss, mint Mózes atyánk, igazságot ossz, mint Dávid Király, és hatalmat gyakorolj, amitől a mindenható Isten elzárt, vagy talán megóvott minket, hosszú, hosszú évezredek óta.

Te most beléphetsz egy új világba, ahol biztosan sikeres leszel, mert segít a tudás. Nekünk a tanulás vallási kötelességünk volt. Kirekeztettségünk folytán pedig megtanultunk alkalmazkodni, és meglátni az összefüggéseket a dolgok között. De ha azt hiszed hatalmad van, akkor tévedsz. Ha azt hiszed, hogy jogod van mások elé állni, mert úgy véled, hogy többet tudsz, mint ők, akkor tévedsz. Ne engedd, hogy az önhítség bűnébe kergessenek. Az önhittség a legnagyobb bűn. Minden más abból fakad.

A vallást ne hagyd el soha. Nem Istenért. Ő minden vallásban jelen van. De ha az életed csak harc az elfogadtatásért, boldogtalan leszel. A vallás talán nem tökéletes, de erős és szilárd hajó, amely segít átjutni a túlsó partra. Az életünk nem más, mint a vizen inbolygócsónak bizonytalanságának harmóniája.

Az emberekről, akiket megítélsz, tudd, semmi mást nem tesznek, mint harcolnak a biztonságukért. Ugyanolyan emberek, mint mi vagyunk, ezért ne ítélj látszatokból vagy szóbeszédből. Ne bízz senki másban, vizsgálj meg mindent magad. A hatalommal ne közösködj! Gyűlöld a rangokat. Ne hivalkodj semmivel, ami a tiéd. Szerzés, tulajdon végül semmit sem ér. Percek alatt válik pernyévé a tűzben, sodorja el az árvíz, veszi el tőled a politika. Amit nem tudsz, ne vállald, mert szorongást, azt pedig betegséget okoz. Gyakorold a fegyelmet.

[...]

Esterházy Péter - A szaval csodálatos életőből

Ez a másik olyan videó, amit már legalább 100 alkalommal, de lehet már a kettőszáztól sem vagyok távol, hallottam már. EP páratlan és pótolhtatlan. Érdemes figyelni a nézők sorait is, sok ismerős arcra lehet bukkani.

Egyetleneim - Epilógus

Ez egy nagyon szép epilógus, ami az egyik "gimnazista kori kedvenc" filmem végén van. Tudod, ez az a film, ami egykor csodás volt, majd rosszul öregedett, azonban Sztankay István remekül zárja a filmet, még mostani szemmel és füllel is.

Nem tűntem el c. film - Spáh Dávid rendezése

Ez egy gyönyörűn szomorú, de úgy gondolom mégis motiváló film. Csodás dolgokra voltunk képesek a századfordulón, és az ilyen történetek szerintem életben tartják a lángot, az esélyt arra, hogy igenis van lehetőség alkotni, tenni itthon. Természetesen a film több része, pont ellent mondd ennek, Richter, ahogy más századfordulón naggyá nőtt iparosok, mágnások is külföldön tanult, haza jött, épített, és ahogy őt és sok mást is, végül a társadalom kitaszított magából. Van mit tanulnunk, tőlük és a mi közös történelmünkből is!

Pár kérdés - válasz a cikkel kapcsolatban

Hogyan inspirálhatnak a sikeres emberek történetei a saját céljaink elérésére?

Sikeres emberek történetei bemutatják, hogy a kitartás, a céltudatosság és a hosszú távú tervezés milyen fontos szerepet játszik a kívánt eredmények elérésében. Ezek az elbeszélések motiválhatnak minket arra, hogy ne adjuk fel saját álmainkat és törekvéseinket, hanem kitartsunk azok mellett, még akkor is, ha az út nehéz és kihívásokkal teli.

Miért fontos, hogy megfelelően értékeljük a saját munkánkat az üzleti életben?

Az, hogy megfelelően értékeljük és kommunikáljuk a saját munkánk értékét, kulcsfontosságú az üzleti siker eléréséhez. Ez nemcsak abban segít, hogy igazságos kompenzációt kapjunk a munkánkért, hanem abban is, hogy erősítsük szakmai hírnevünket és bizalmat építsünk ügyfeleink vagy partnereink felé. Egy helyes értékbecslés önbizalmat ad, és hozzájárul a hosszú távú üzleti kapcsolatok kialakításához.

Milyen szerepet játszik a kitartás a személyes és szakmai fejlődésben?

A kitartás elengedhetetlen a személyes és szakmai fejlődés szempontjából, mivel segít áthidalni az akadályokat és fennmaradni a kihívásokkal teli időszakokban. A célok felé való kitartó törekvés nemcsak hogy közelebb visz minket a sikerhez, de személyes fejlődésünket is elősegíti, megtanít minket a rugalmasságra, a problémamegoldásra és az önfegyelemre. A kitartás tehát nem csak a cél elérésében, hanem a karakterünk fejlődésében is kulcsfontosságú szerepet játszik.

Ezt a cikket elsőként is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hírlevelemre!
Török Balázs

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

Török Balázsnak hívnak, azt szoktam mondani, hogy digitális marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ügyfeleimnek jellemzően valamilyen marketing-sales problémájuk van és emiatt keresnek meg. Erre kínálok nekik megoldást, fejlesztem a digitális ökoszisztémájukat, megoldásaikat. Olvasd el az esettanulmányaimat, vagy nézz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy írj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

Ez is érdekelhet:

Olvass tovább hasonló témában!
No items found.

Nézd meg letölthető anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudásanyagaimmal!
Tippek webshop tulajdonosoknak
Tippek webshop tulajdonosoknak

Tippek webshop tulajdonosoknak

Ezekkel növelheted a webshopod sikerességét, forgalmát! Nézd meg ezt az 5 ingyenes tippet! Töltsd le most!
Érdekel / Letöltöm
Pörgesd fel a webshopodat most!
Pörgesd fel a webshopodat most!

Pörgesd fel a webshopodat most!

Tudj meg még többet arról, hogyan tudod javítani a webshopod hatékonyságát és bevételtermelő képességét!
Érdekel / Letöltöm