Power and Sail

Power and Sail

Publikálva:
2024-05-18
Olvasási idő:
4
perc

A megfelelő mérések minden PPC kampány alapja. Ezt pótoltam a GA4 átállás alkalmával a PowerandSail oldalán, emellett egy SEO auditot, illetve kisebb SEO korrekciókat végeztem a számukra.

Mi volt a probléma?

A tulajdonos a meglévő oldalt szerette volna optimalizálni, barátságosabbá tenni, valamint, optimalizáltuk a PPC kampányokat is.

Mi volt a megoldás?

Természetesen, mint sok oldalnál, itt is hiányoztak az alapvető és a megfelelő mérések, követőkódok, ezért a méréseket kellett először rendbe tenni, majd a SEO optimalizáció következett, és ezeket követően álltottam be a PPC hirdetéseket az oldalhoz Google Ads-re és Facebook Ads-re.

Milyen eszközöket használtam:

Facebook

A Meta PPC (Pay-Per-Click) kampányai, korábban Facebook PPC kampányokként ismertek, rendkívül hasznosak lehetnek a vállalkozások számára számos okból. Az alábbiakban bemutatjuk, miért érdemes használni a Meta platformjain (Facebook, Instagram, Messenger stb.) futtatott PPC kampányokat.

A Meta hirdetési platformja lehetővé teszi a hirdetések nagyon pontos célzását. A hirdetők demográfiai adatok, érdeklődési körök, viselkedés és helyszín alapján célozhatják meg a közönséget. Ez azt jelenti, hogy a hirdetések pontosan azokhoz az emberekhez jutnak el, akik nagyobb valószínűséggel érdeklődnek a termék vagy szolgáltatás iránt.

A Meta platformok, különösen a Facebook és az Instagram, több milliárd aktív felhasználóval rendelkeznek világszerte. Ez hatalmas elérhetőséget biztosít a hirdetők számára, lehetővé téve, hogy széles közönséget érjenek el és növeljék a márka ismertségét.

A Facebook egy megkerülhetetlen hirdetési felület is, rengetegen használják PPC-s kampányaikhoz a Facebook és az Instagram felületeit.

Wordpress

A WordPress egy nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszer (CMS), amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén létrehozzanak és kezeljenek weboldalakat és blogokat. A WordPress az egyik legnépszerűbb CMS a világon, és széles körben használják különböző típusú weboldalakhoz, a személyes blogoktól kezdve a vállalati weboldalakig és webáruházakig.

Google Analytics

A Google Analytics egy ingyenes webanalitikai szolgáltatás, amelyet a Google biztosít. Ez a szolgáltatás lehetővé teszi a weboldal tulajdonosok és digitális marketing szakemberek számára, hogy részletes statisztikákat és adatokat gyűjtsenek és elemezzenek a webhelyük látogatóiról. A Google Analytics segítségével értékes betekintést nyerhetünk a weboldalunk teljesítményébe, a látogatók viselkedésébe és a marketingkampányok hatékonyságába.

Az eszköz lehetővé teszi a forgalmi források, a látogatói viselkedés, a konverziós arányok és sok más fontos mutató nyomon követését. A Google Analytics integrálható más Google szolgáltatásokkal, mint például a Google Ads, ami tovább növeli az elemzési lehetőségeket és segíti a marketing kampányok optimalizálását.

Weboldal mérések és adatvizualizáció

- -✁- - - - - -  - - - - - 

A weboldalhoz tartozó mérések, analitika különösen fontos, hiszen így érthetjük meg, mi történik az oldalunkon. Ehhez a két legfontosabb eszköz a Google Analytics és a Search Console. Emellett az olyan eszközök, mint a Looker Studio segíthet könnyen értelmezni a marketinges vagy akár sales-es adatainkat, egyszerűen, egy helyen.

Érdemes lehet megnézned ezeket az anyagaimat is:

Ha pedig egyéni konzultációra lenne szükséged, válaszd az egyéni KKV mentorálását vagy, írj bátran a LinkedIn oldalamon!

- -✁- - - - - -  - - - - -

Gyakori kérdések

Miért érdemes a Meta platformokon (Facebook, Instagram, Messenger) hirdetni?

A Meta platformok, különösen a Facebook és az Instagram, több milliárd aktív felhasználóval rendelkeznek világszerte. Ez hatalmas elérhetőséget biztosít a hirdetők számára, lehetővé téve, hogy széles közönséget érjenek el és növeljék a márka ismertségét. A platformok különböző kreatív hirdetési formátumokat és részletes analitikai eszközöket kínálnak, amelyek segítenek a kampányok optimalizálásában.

Milyen típusú weboldalakhoz használható a WordPress?

A WordPress sokoldalúsága miatt alkalmas különböző típusú weboldalak létrehozására, beleértve a személyes blogokat, portfóliókat, vállalati weboldalakat, híroldalakat és e-kereskedelmi webáruházakat. A különféle bővítmények és sablonok segítségével a felhasználók könnyedén testre szabhatják a weboldalaikat az igényeiknek megfelelően.

Milyen típusú adatokat gyűjt a Google Analytics?

A Google Analytics adatokat gyűjt a webhely látogatóiról, beleértve a forgalmi forrásokat, látogatói viselkedést, konverziós arányokat, demográfiai adatokat és sok más fontos mutatót. Ezek az adatok segítenek a weboldal teljesítményének elemzésében és a marketing kampányok optimalizálásában.

Ezt a cikket elsőként is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hírlevelemre!
Török Balázs

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

Török Balázsnak hívnak, azt szoktam mondani, hogy digitális marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ügyfeleimnek jellemzően valamilyen marketing-sales problémájuk van és emiatt keresnek meg. Erre kínálok nekik megoldást, fejlesztem a digitális ökoszisztémájukat, megoldásaikat. Olvasd el az esettanulmányaimat, vagy nézz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy írj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

Nézd meg letölthető anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudásanyagaimmal!
Most nem találtam ilyet!
Most nem találtam ilyet!