Főoldal
>>
Blog
>>
A YouTube Shorts átfogó útmutatója: Egy igazán jó lehetőség
Olvasási idő:
3
perc
Publikálva:
2023-09-17

A YouTube Shorts átfogó útmutatója

Ha te is artalomkészítő vagy, influencer vagy márka, és kíváncsi vagy, hogyan használhatod ki a legtöbbet ebből az új funkcióból? Ebben a blogbejegyzésben részletesen bemutatjuk a YouTube Shorts-ot, lépésről lépésre bemutatjuk annak használatát, megvitatjuk a potenciális előnyöket különböző felhasználók számára, és megosztunk néhány tippet arról, hogyan használhatják hatékonyan a márkák.

A YouTube Shorts lehetőségei

A YouTube Shorts az új funkciója a YouTube-nak, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy rövid, lebilincselő videókat készítsenek és osszanak meg mobil eszközeikről. Hasonlóan a TikTok-hoz vagy az Instagram Reels-hez, a YouTube Shorts lehetőséget nyújt a készítőknek arra, hogy egyedi történeteket meséljenek el 60 másodperces vagy rövidebb formátumban, és tartalmaz olyan szerkesztőeszközöket, mint a többszegmentes kamera, sebességvezérlés stb.

A YouTube Shorts: Kinek nyújt előnyöket?

Mindennapi felhasználók és tartalomkészítők

A mindennapi felhasználók és tartalomkészítők számára a YouTube Shorts szórakoztató és gyors módja annak, hogy megosszák történeteiket, ötleteiket és tapasztalataikat. Legyen szó egy új recept bemutatásáról, egy vicc megosztásáról vagy egy gyors DIY projektről, ez a funkció lehetőséget nyújt a kreatív kifejezésre.

Influenszerek

Az influenszerek használhatják a YouTube Shorts-ot annak érdekében, hogy új, dinamikus módon kapcsolódjanak közönségükhöz. Az rövid formátumú tartalom kiváló lehetőséget kínál gyors frissítésekhez, a kulisszák mögé pillantásokhoz vagy nagyobb tartalmak apróbb részeinek megosztásához.

Márkák

A márkák számára a YouTube Shorts új lehetőséget jelent a fogyasztókkal való kapcsolatfelvételre. A márkák használhatják a Shorts-ot termékek bemutatására, vállalati hírek megosztására, mini-oktatóanyagok biztosítására stb. Ez fantasztikus eszköz az élénk tartalmakhoz, amelyek megragadják a nézők figyelmét, és arra ösztönzik őket, hogy többet fedezzenek fel a márkáról.

Elkezdés a YouTube Shorts-szal

 1. Nyisd meg a YouTube-ot: Indítsd el a YouTube alkalmazást mobil eszközödön.
 2. Kattints a '+ ' ikonra: Ezt a képernyő alján középen találod.
 3. Válaszd ki a 'Rövid videó létrehozása' lehetőséget: Ez megnyitja a Shorts kamerát.
 4. Rögzíts vagy tölts fel egy videót: Vagy közvetlenül rögzíthetsz egy videót, vagy feltölthetsz egy előre rögzített videót a telefonodról. Több videoklipet is összekapcsolhatsz.
 5. Szerkeszd meg a videót: Használd ki az elérhető eszközöket, hogy zenét adj hozzá, állítsd be a sebességet vagy állíts be időzítőt és visszaszámlálót szükség esetén.
 6. Adj meg egy címet: Győződj meg róla, hogy rövidebb, mint 100 karakter.
 7. Töltsd fel a videót: Kattints az 'Feltöltés' gombra, hogy megoszd a rövid tartalmad a világgal.

A YouTube Shorts kihasználása a márkák sikeréhez

Hogyan használhatják a márkák a YouTube Shorts-ot

 1. Termékek bemutatása: Használd a Shorts-ot ahhoz, hogy rövid betekintést nyújts a termékeidbe. Kiemelheted a főbb jellemzőket, megmutathatod a termék használatát vagy akár kibontásos videókat is megoszthatsz.
 2. Oktatóanyagok megosztása: Készíts mini-oktatóanyagokat, amelyek bemutatják a termékeid használatát. Ez a gyakorlatias, elkötelező tartalom érdeklődést és vásárlásokat generálhat.
 3. Akciók és események promóciója: Van közelgő akciód vagy eseményed? Használd a Shorts-ot arra, hogy gyorsan és hatékonyan eljuttasd az információt.
 4. Kapcsolatfelvétel a közönséggel: A Shorts nagyszerű lehetőség a közönség bevonására. Fontold meg a kulisszák mögé pillantások megosztását, a gyakran ismételt kérdések megválasz

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

Török Balázsnak hívnak, azt szoktam mondani, hogy digitális marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ügyfeleimnek jellemzően valamilyen marketing-sales problémával keresnek meg. Erre keresek megoldást, fejlesztem a digitális ökoszisztémájukat, megoldásaikat. Olvasd el az esettanulmányaimat, vagy nézz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on és a LinkedIn oldalalamon! 

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Szólj hozzá te is a cikkhez!
Megnézem a kommenteket!
Ezeken a platformokon is megtalálsz:

👋Kapcsolat

Ha többet szeretnél tudni rólam, olvasd el ez azt oldalt, vagy dobj rám egy üzentet Linkedin-en, olvasd el a CV-m, készítettem egy saját "Linktree" oldalt is, itt minden fontos és friss anyagot megtalálsz!

Itt pedig meg találod a kötelező részt: Privacy Policy, Terms of Conditions, Impressum. Itt is megtalálsz még: Shoprenter, Clutch, Contra.
For English homepage please click here.

Török Balázs
Balázs Török
👨𝐂𝐫𝐞𝐚𝐭𝐢𝐧𝐠 𝐠𝐫𝐞𝐚𝐭 𝐬𝐭𝐨𝐫𝐢𝐞𝐬 𝐟𝐨𝐫 𝐠𝐫𝐞𝐚𝐭 𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐜𝐭𝐬🚀
Eötvös Loránd University
View profile