YouTube Shorts

A YouTube Shorts átfogó útmutatója

Publikálva:
2024-04-19
Olvasási idő:
3
perc

Ha te is artalomkészítő vagy, influencer vagy márka, és kíváncsi vagy, hogyan használhatod ki a legtöbbet ebből az új funkcióból? Ebben a blogbejegyzésben részletesen bemutatjuk a YouTube Shorts-ot, lépésről lépésre bemutatjuk annak használatát, megvitatjuk a potenciális előnyöket különböző felhasználók számára, és megosztunk néhány tippet arról, hogyan használhatják hatékonyan a márkák.

Rengeteg ingyenes tudásanyag, marketinges és sales-es kurzus, valamint letölthető friss tudásanyag található az oldalon, nézz körül te is! 

A YouTube Shorts lehetőségei

A YouTube Shorts az új funkciója a YouTube-nak, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy rövid, lebilincselő videókat készítsenek és osszanak meg mobil eszközeikről. Hasonlóan a TikTok-hoz vagy az Instagram Reels-hez, a YouTube Shorts lehetőséget nyújt a készítőknek arra, hogy egyedi történeteket meséljenek el 60 másodperces vagy rövidebb formátumban, és tartalmaz olyan szerkesztőeszközöket, mint a többszegmentes kamera, sebességvezérlés stb.

A YouTube Shorts: Kinek nyújt előnyöket?

Mindennapi felhasználók és tartalomkészítők

A mindennapi felhasználók és tartalomkészítők számára a YouTube Shorts szórakoztató és gyors módja annak, hogy megosszák történeteiket, ötleteiket és tapasztalataikat. Legyen szó egy új recept bemutatásáról, egy vicc megosztásáról vagy egy gyors DIY projektről, ez a funkció lehetőséget nyújt a kreatív kifejezésre.

Influenszerek

Az influenszerek használhatják a YouTube Shorts-ot annak érdekében, hogy új, dinamikus módon kapcsolódjanak közönségükhöz. Az rövid formátumú tartalom kiváló lehetőséget kínál gyors frissítésekhez, a kulisszák mögé pillantásokhoz vagy nagyobb tartalmak apróbb részeinek megosztásához.

Márkák

A márkák számára a YouTube Shorts új lehetőséget jelent a fogyasztókkal való kapcsolatfelvételre. A márkák használhatják a Shorts-ot termékek bemutatására, vállalati hírek megosztására, mini-oktatóanyagok biztosítására stb. Ez fantasztikus eszköz az élénk tartalmakhoz, amelyek megragadják a nézők figyelmét, és arra ösztönzik őket, hogy többet fedezzenek fel a márkáról.

Elkezdés a YouTube Shorts-szal

  1. Nyisd meg a YouTube-ot: Indítsd el a YouTube alkalmazást mobil eszközödön.
  2. Kattints a '+ ' ikonra: Ezt a képernyő alján középen találod.
  3. Válaszd ki a 'Rövid videó létrehozása' lehetőséget: Ez megnyitja a Shorts kamerát.
  4. Rögzíts vagy tölts fel egy videót: Vagy közvetlenül rögzíthetsz egy videót, vagy feltölthetsz egy előre rögzített videót a telefonodról. Több videoklipet is összekapcsolhatsz.
  5. Szerkeszd meg a videót: Használd ki az elérhető eszközöket, hogy zenét adj hozzá, állítsd be a sebességet vagy állíts be időzítőt és visszaszámlálót szükség esetén.
  6. Adj meg egy címet: Győződj meg róla, hogy rövidebb, mint 100 karakter.
  7. Töltsd fel a videót: Kattints az 'Feltöltés' gombra, hogy megoszd a rövid tartalmad a világgal.

A YouTube Shorts kihasználása a márkák sikeréhez

Hogyan használhatják a márkák a YouTube Shorts-ot

  1. Termékek bemutatása: Használd a Shorts-ot ahhoz, hogy rövid betekintést nyújts a termékeidbe. Kiemelheted a főbb jellemzőket, megmutathatod a termék használatát vagy akár kibontásos videókat is megoszthatsz.
  2. Oktatóanyagok megosztása: Készíts mini-oktatóanyagokat, amelyek bemutatják a termékeid használatát. Ez a gyakorlatias, elkötelező tartalom érdeklődést és vásárlásokat generálhat.
  3. Akciók és események promóciója: Van közelgő akciód vagy eseményed? Használd a Shorts-ot arra, hogy gyorsan és hatékonyan eljuttasd az információt.
  4. Kapcsolatfelvétel a közönséggel: A Shorts nagyszerű lehetőség a közönség bevonására. Fontold meg a kulisszák mögé pillantások megosztását, a gyakran ismételt kérdések megválasz

Tudjon meg többet kedvenc marketinges és sales-es eszközeimről, a 101 kedvenc marketinges és sales eszköz cikkemből! Ha kérdése lenne, keressen bátran a LinkedIn (Török Balázs) oldalamon keresztül!

YouTube stratégia és tanácsadás

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Ha szeretnél te is sikeres YouTube és Podcast csatornát, töltsd le a 25 YouTube tippemet, vagy próbáld ki az ingyenes 5 tippet tartalmazó verziót! Vagy tanuld meg a YouTube kézpésem videóiból, hogyan érhetsz el még több emberhez tartalmaiddal a YouTube-on!

Ha érdekelnek hasonló megoldások, írj nekem vagy jelölj be LinkedIn-en!

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Gyakori kérdések

Mi az a YouTube Shorts, és miért fontos?

A YouTube Shorts egy új funkció a YouTube platformon, amely lehetővé teszi felhasználók számára, hogy rövid, lebilincselő videókat készítsenek és osszanak meg. Fontos, mert lehetővé teszi a kreatív kifejezést és gyorsan elkapja a nézők figyelmét a dinamikus tartalmak által.

Kiknek előnyös a YouTube Shorts?

Mindennapi felhasználók és tartalomkészítők: Szórakoztató módja annak, hogy történeteiket és ötleteiket megosszák.

Influenszerek: Új, dinamikus módon kapcsolódhatnak közönségükhöz és tartalmukat frissen tarthatják.

Márkák: Lehetőség a termékek bemutatására, oktatóanyagok megosztására és a közönség bevonására.

Hogyan lehet elkezdeni a YouTube Shorts-szal?

Nyisd meg a YouTube alkalmazást a mobil eszközödön.

Kattints a '+ ' ikonra, majd válaszd ki a 'Rövid videó létrehozása' lehetőséget.

Rögzíts vagy tölts fel egy videót, majd szerkeszd meg az elérhető eszközökkel.

Adj meg egy rövid címet és töltsd fel a videót az 'Feltöltés' gombra kattintva.

Ezt a cikket elsőként is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hírlevelemre!
Török Balázs

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

Török Balázsnak hívnak, azt szoktam mondani, hogy digitális marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ügyfeleimnek jellemzően valamilyen marketing-sales problémájuk van és emiatt keresnek meg. Erre kínálok nekik megoldást, fejlesztem a digitális ökoszisztémájukat, megoldásaikat. Olvasd el az esettanulmányaimat, vagy nézz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy írj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

Nézd meg letölthető anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudásanyagaimmal!
Jutassuk el a YouTube csatornádat még több emberhez!
Jutassuk el a YouTube csatornádat még több emberhez!

Jutassuk el a YouTube csatornádat még több emberhez!

Íme pár ingyenes tipp, hogy miként szerezhetsz még több nézőt a podcast-edhez vagy YouTube-csatornádhoz!
Érdekel / Letöltöm
Juttassuk új szintre a podcastedet, csatornádat!
Juttassuk új szintre a podcastedet, csatornádat!

Juttassuk új szintre a podcastedet, csatornádat!

A kurzus segítségével megértheted, hogy juttathatod el még több emberhez a podcast vagy YouTube csatornádat!
Érdekel / Letöltöm