Bonusway

Bonusway

PublikĂĄlva:
2024-05-26
Olvasási idƑ:
4
perc

Mi volt a probléma?

A BonusWay egy eurĂłpai cĂ©g, 12 orszĂĄgban vannak jelen, köztĂŒk MagyarorszĂĄgon. A cĂ©g megoldĂĄsait hasznĂĄlva, kĂŒlönbözƑ bĂłnuszokat Ă©s pĂ©nzvisszatĂ©rĂ­tĂ©seket kapsz vĂĄsĂĄrlĂĄsaid utĂĄn.

Mi volt a megoldĂĄs?

A finn anyavĂĄllalat magyarorszĂĄgi csapatĂĄnak segĂ­tettem be PPC kampĂĄnyok setupolĂĄsĂĄban, beĂĄllĂ­tĂĄsĂĄban.

Ezt hasznĂĄltam: Facebook

A Meta PPC (Pay-Per-Click) kampĂĄnyai, korĂĄbban Facebook PPC kampĂĄnyokkĂ©nt ismertek, rendkĂ­vĂŒl hasznosak lehetnek a vĂĄllalkozĂĄsok szĂĄmĂĄra szĂĄmos okbĂłl. Az alĂĄbbiakban bemutatjuk, miĂ©rt Ă©rdemes hasznĂĄlni a Meta platformjain (Facebook, Instagram, Messenger stb.) futtatott PPC kampĂĄnyokat.

1. Pontos célzås és szegmentålås

A Meta hirdetĂ©si platformja lehetƑvĂ© teszi a hirdetĂ©sek nagyon pontos cĂ©lzĂĄsĂĄt. A hirdetƑk demogrĂĄfiai adatok, Ă©rdeklƑdĂ©si körök, viselkedĂ©s Ă©s helyszĂ­n alapjĂĄn cĂ©lozhatjĂĄk meg a közönsĂ©get. Ez azt jelenti, hogy a hirdetĂ©sek pontosan azokhoz az emberekhez jutnak el, akik nagyobb valĂłszĂ­nƱsĂ©ggel Ă©rdeklƑdnek a termĂ©k vagy szolgĂĄltatĂĄs irĂĄnt.

2. Nagy elĂ©rhetƑsĂ©g

A Meta platformok, kĂŒlönösen a Facebook Ă©s az Instagram, több milliĂĄrd aktĂ­v felhasznĂĄlĂłval rendelkeznek vilĂĄgszerte. Ez hatalmas elĂ©rhetƑsĂ©get biztosĂ­t a hirdetƑk szĂĄmĂĄra, lehetƑvĂ© tĂ©ve, hogy szĂ©les közönsĂ©get Ă©rjenek el Ă©s növeljĂ©k a mĂĄrka ismertsĂ©gĂ©t.

3. Részletes elemzési és jelentési eszközök

A Meta PPC kampĂĄnyaihoz hozzĂĄfĂ©rhetƑk rĂ©szletes elemzĂ©si Ă©s jelentĂ©si eszközök, amelyek segĂ­tenek a hirdetĂ©sek teljesĂ­tmĂ©nyĂ©nek nyomon követĂ©sĂ©ben. A hirdetƑk lĂĄthatjĂĄk, hĂĄnyan kattintottak a hirdetĂ©sre, mennyi volt a konverziĂłk szĂĄma, Ă©s milyen volt a kampĂĄny ROI (Return on Investment). Ez lehetƑvĂ© teszi a kampĂĄnyok folyamatos optimalizĂĄlĂĄsĂĄt.

4. Költséghatékonysåg

A PPC modell alapjĂĄn a hirdetƑk csak akkor fizetnek, ha valaki rĂĄkattint a hirdetĂ©sĂŒkre. Ez költsĂ©ghatĂ©konyabbĂĄ teszi a hirdetĂ©st, mivel biztos lehet benne, hogy a pĂ©nzĂŒkĂ©rt valĂłdi Ă©rdeklƑdĂ©st vĂĄsĂĄrolnak. Emellett a hirdetĂ©si költsĂ©gvetĂ©s rugalmasan beĂĄllĂ­thatĂł, lehetƑvĂ© tĂ©ve a kisebb vĂĄllalkozĂĄsok szĂĄmĂĄra is, hogy hatĂ©kony kampĂĄnyokat futtassanak.

5. Kreatív Formåtumok és Interaktív Hirdetések

A Meta hirdetĂ©si platformja kĂŒlönbözƑ kreatĂ­v formĂĄtumokat kĂ­nĂĄl, beleĂ©rtve a videĂłhirdetĂ©seket, karusszel hirdetĂ©seket, diavetĂ­tĂ©seket Ă©s törtĂ©neteket. Ezek a formĂĄtumok lehetƑvĂ© teszik, hogy a hirdetĂ©sek vizuĂĄlisan vonzĂłak Ă©s interaktĂ­vak legyenek, növelve ezzel az elkötelezƑdĂ©st Ă©s a kattintĂĄsi arĂĄnyt.

6. Retargeting lehetƑsĂ©gek

A Meta PPC kampĂĄnyai lehetƑvĂ© teszik a retargetinget, azaz azoknak a felhasznĂĄlĂłknak a cĂ©lzĂĄsĂĄt, akik mĂĄr korĂĄbban interakciĂłba lĂ©ptek a vĂĄllalat weboldalĂĄval vagy hirdetĂ©seivel. Ez növeli az esĂ©lyĂ©t annak, hogy az Ă©rdeklƑdƑk vĂĄsĂĄrlĂłkkĂĄ vĂĄljanak, hiszen mĂĄr ismerik a mĂĄrkĂĄt.

7. A/B TesztelĂ©si lehetƑsĂ©gek

A Meta platformjai lehetƑvĂ© teszik az A/B tesztelĂ©st, amely sorĂĄn kĂŒlönbözƑ hirdetĂ©sverziĂłk tesztelhetƑk a közönsĂ©g kĂŒlönbözƑ szegmensein. Ez segĂ­t megtalĂĄlni a legjobban teljesĂ­tƑ hirdetĂ©seket, Ă©s optimalizĂĄlni a kampĂĄnyokat a jobb eredmĂ©nyek Ă©rdekĂ©ben.

Közösségi média marketing tanåcsadås

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Ha szeretnĂ©l többet kihozni a marketingbƑl, ha szeretnĂ©l hatĂ©konyabban tartalmakat kĂ©szĂ­teni a közössĂ©gi mĂ©dia felĂŒleteidre. Töltsd le ezt a tartalommarketing kĂ©szĂ­tĂ©st segĂ­tƑ anyagomat, de PPC kampĂĄnyokban is szĂ­vesen segĂ­tek neked!

Érdemes lehet megnĂ©zned ezeket az anyagaimat is:

Ha pedig egyĂ©ni konzultĂĄciĂłra lenne szĂŒksĂ©ged, vĂĄlaszd az egyĂ©ni KKV mentorĂĄlĂĄsĂĄt vagy, Ă­rj bĂĄtran a LinkedIn oldalamon!

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Gyakori kérdések

Hogyan kereshetek hirdetéseket a Facebook Ads Library-ben?

A Facebook Ads Library hasznĂĄlatĂĄhoz lĂĄtogass el a Facebook Ads Library weboldalĂĄra, Ă©s Ă­rd be a keresett hirdetĂ©shez kapcsolĂłdĂł kulcsszavakat, mĂĄrkaneveket vagy hirdetĂ©si fiĂłkokat a keresƑmezƑbe. EzutĂĄn megtekintheted az adott keresĂ©si feltĂ©teleknek megfelelƑ aktĂ­v Ă©s korĂĄbbi hirdetĂ©seket.

Milyen informĂĄciĂłkat lĂĄthatok a Facebook Ads Library-ben a hirdetĂ©sekrƑl?

A Facebook Ads Library lehetƑvĂ© teszi, hogy megtekintsd a hirdetĂ©sek kreatĂ­v anyagait, szövegezĂ©sĂ©t, cĂ©lzĂĄsi adatait, valamint a hirdetĂ©sek megjelenĂ­tĂ©si idejĂ©t Ă©s elhelyezĂ©sĂ©t. Emellett a politikai Ă©s tĂĄrsadalmi tĂ©mĂĄjĂș hirdetĂ©sek esetĂ©ben tovĂĄbbi rĂ©szleteket is lĂĄthatsz, pĂ©ldĂĄul a hirdetƑ nevĂ©t Ă©s a hirdetĂ©si költsĂ©geket.

Miért hasznos a Facebook Ads Library a marketing szakemberek szåmåra?

A Facebook Ads Library segĂ­t a marketing szakembereknek abban, hogy betekintĂ©st nyerjenek a versenytĂĄrsak hirdetĂ©si stratĂ©giĂĄiba Ă©s kampĂĄnyaiba. Ezen kĂ­vĂŒl segĂ­ti a hirdetĂ©sek ĂĄtlĂĄthatĂłsĂĄgĂĄt Ă©s lehetƑvĂ© teszi, hogy a marketing szakemberek inspirĂĄciĂłt merĂ­tsenek mĂĄs hirdetĂ©sekbƑl, valamint optimalizĂĄljĂĄk sajĂĄt kampĂĄnyaikat.

Ezt a cikket elsƑkĂ©nt is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hĂ­rlevelemre!
Török Balåzs

Török Balåzs

DigitĂĄlis marketing tanĂĄcsadĂł

Török BalĂĄzsnak hĂ­vnak, azt szoktam mondani, hogy digitĂĄlis marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ĂŒgyfeleimnek jellemzƑen valamilyen marketing-sales problĂ©mĂĄjuk van Ă©s emiatt keresnek meg. Erre kĂ­nĂĄlok nekik megoldĂĄst, fejlesztem a digitĂĄlis ökoszisztĂ©mĂĄjukat, megoldĂĄsaikat. Olvasd el az esettanulmĂĄnyaimat, vagy nĂ©zz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy Ă­rj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

NĂ©zd meg letölthetƑ anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudåsanyagaimmal!
Pår tipp a jobb kampånyokért
Pår tipp a jobb kampånyokért

Pår tipp a jobb kampånyokért

Töltsd le ezt az ingyenes anyagot és javíts te is a Facebook és a PPC-s kampånyaid hatékonysågån!
Érdekel / Letöltöm
Íme 25 tipp Facebook Ă©s PPC kampĂĄnyokhoz
Íme 25 tipp Facebook Ă©s PPC kampĂĄnyokhoz

Íme 25 tipp Facebook Ă©s PPC kampĂĄnyokhoz

Pörgesd fel a PPC kampĂĄnyaidat, hozz ki belƑlĂŒk többet, javĂ­sd a ROAS-odon most!
Érdekel / Letöltöm