Bonusway

Publikálva:
2024-05-18
Olvasási idő:
4
perc
Bonusway

Mi volt a probléma?

A BonusWay egy európai cég, 12 országban vannak jelen, köztük Magyarországon. A cég megoldásait használva, különböző bónuszokat és pénzvisszatérítéseket kapsz vásárlásaid után.

Mi volt a megoldás?

A finn anyavállalat magyarországi csapatának segítettem be PPC kampányok setupolásában, beállításában.

Ezt használtam: Facebook

A Meta PPC (Pay-Per-Click) kampányai, korábban Facebook PPC kampányokként ismertek, rendkívül hasznosak lehetnek a vállalkozások számára számos okból. Az alábbiakban bemutatjuk, miért érdemes használni a Meta platformjain (Facebook, Instagram, Messenger stb.) futtatott PPC kampányokat.

1. Pontos célzás és szegmentálás

A Meta hirdetési platformja lehetővé teszi a hirdetések nagyon pontos célzását. A hirdetők demográfiai adatok, érdeklődési körök, viselkedés és helyszín alapján célozhatják meg a közönséget. Ez azt jelenti, hogy a hirdetések pontosan azokhoz az emberekhez jutnak el, akik nagyobb valószínűséggel érdeklődnek a termék vagy szolgáltatás iránt.

2. Nagy elérhetőség

A Meta platformok, különösen a Facebook és az Instagram, több milliárd aktív felhasználóval rendelkeznek világszerte. Ez hatalmas elérhetőséget biztosít a hirdetők számára, lehetővé téve, hogy széles közönséget érjenek el és növeljék a márka ismertségét.

3. Részletes elemzési és jelentési eszközök

A Meta PPC kampányaihoz hozzáférhetők részletes elemzési és jelentési eszközök, amelyek segítenek a hirdetések teljesítményének nyomon követésében. A hirdetők láthatják, hányan kattintottak a hirdetésre, mennyi volt a konverziók száma, és milyen volt a kampány ROI (Return on Investment). Ez lehetővé teszi a kampányok folyamatos optimalizálását.

4. Költséghatékonyság

A PPC modell alapján a hirdetők csak akkor fizetnek, ha valaki rákattint a hirdetésükre. Ez költséghatékonyabbá teszi a hirdetést, mivel biztos lehet benne, hogy a pénzükért valódi érdeklődést vásárolnak. Emellett a hirdetési költségvetés rugalmasan beállítható, lehetővé téve a kisebb vállalkozások számára is, hogy hatékony kampányokat futtassanak.

5. Kreatív Formátumok és Interaktív Hirdetések

A Meta hirdetési platformja különböző kreatív formátumokat kínál, beleértve a videóhirdetéseket, karusszel hirdetéseket, diavetítéseket és történeteket. Ezek a formátumok lehetővé teszik, hogy a hirdetések vizuálisan vonzóak és interaktívak legyenek, növelve ezzel az elköteleződést és a kattintási arányt.

6. Retargeting lehetőségek

A Meta PPC kampányai lehetővé teszik a retargetinget, azaz azoknak a felhasználóknak a célzását, akik már korábban interakcióba léptek a vállalat weboldalával vagy hirdetéseivel. Ez növeli az esélyét annak, hogy az érdeklődők vásárlókká váljanak, hiszen már ismerik a márkát.

7. A/B Tesztelési lehetőségek

A Meta platformjai lehetővé teszik az A/B tesztelést, amely során különböző hirdetésverziók tesztelhetők a közönség különböző szegmensein. Ez segít megtalálni a legjobban teljesítő hirdetéseket, és optimalizálni a kampányokat a jobb eredmények érdekében.

Közösségi média marketing tanácsadás

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Ha szeretnél többet kihozni a marketingből, ha szeretnél hatékonyabban tartalmakat készíteni a közösségi média felületeidre. Töltsd le ezt a tartalommarketing készítést segítő anyagomat, de PPC kampányokban is szívesen segítek neked!

Érdemes lehet megnézned ezeket az anyagaimat is:

Ha pedig egyéni konzultációra lenne szükséged, válaszd az egyéni KKV mentorálását vagy, írj bátran a LinkedIn oldalamon!

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Gyakori kérdések

Hogyan kereshetek hirdetéseket a Facebook Ads Library-ben?

A Facebook Ads Library használatához látogass el a Facebook Ads Library weboldalára, és írd be a keresett hirdetéshez kapcsolódó kulcsszavakat, márkaneveket vagy hirdetési fiókokat a keresőmezőbe. Ezután megtekintheted az adott keresési feltételeknek megfelelő aktív és korábbi hirdetéseket.

Milyen információkat láthatok a Facebook Ads Library-ben a hirdetésekről?

A Facebook Ads Library lehetővé teszi, hogy megtekintsd a hirdetések kreatív anyagait, szövegezését, célzási adatait, valamint a hirdetések megjelenítési idejét és elhelyezését. Emellett a politikai és társadalmi témájú hirdetések esetében további részleteket is láthatsz, például a hirdető nevét és a hirdetési költségeket.

Miért hasznos a Facebook Ads Library a marketing szakemberek számára?

A Facebook Ads Library segít a marketing szakembereknek abban, hogy betekintést nyerjenek a versenytársak hirdetési stratégiáiba és kampányaiba. Ezen kívül segíti a hirdetések átláthatóságát és lehetővé teszi, hogy a marketing szakemberek inspirációt merítsenek más hirdetésekből, valamint optimalizálják saját kampányaikat.

Ezt a cikket elsőként is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hírlevelemre!
Török Balázs

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

Török Balázsnak hívnak, azt szoktam mondani, hogy digitális marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ügyfeleimnek jellemzően valamilyen marketing-sales problémájuk van és emiatt keresnek meg. Erre kínálok nekik megoldást, fejlesztem a digitális ökoszisztémájukat, megoldásaikat. Olvasd el az esettanulmányaimat, vagy nézz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy írj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

Nézd meg letölthető anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudásanyagaimmal!
Tippek webshop tulajdonosoknak
Tippek webshop tulajdonosoknak

Tippek webshop tulajdonosoknak

Ezekkel növelheted a webshopod sikerességét, forgalmát! Nézd meg ezt az 5 ingyenes tippet! Töltsd le most!
Érdekel / Letöltöm
Adatelemzés, ripotok, automatikusan neked is!
Adatelemzés, ripotok, automatikusan neked is!

Adatelemzés, ripotok, automatikusan neked is!

Készítsd el a saját reporting felületedet a Looker Studioban ezzel a kurzussal, és láss minden adatot egy helyen!
Érdekel / Letöltöm