A Copilot használata és egyedi GPT készítése

Publik√°lva:
2024-05-07
Olvas√°si idŇĎ:
6
perc
Copilot haszn√°lata

Az OpenAI ChatGPT-j√©nek bevezet√©se megalapozta a generat√≠v AI forradalmat, az AI chatbotok k√∂z√∂tt az √©len j√°rva. A Microsoft Copilot azonban erŇĎs funkci√≥ival ak√°r meg is elŇĎzheti a ChatGPT-t funkcionalit√°sban.

2024 legjobb AI chatbotjai: ChatGPT és versenytársai

Miut√°n t√∂bb mint egy √©ven √°t haszn√°ltam mind a ChatGPT-t, mind a Copilotot, elemz√©seim mindig ugyanarra a k√∂vetkeztet√©sre jutnak: a Microsoft Copilotja jobb funkci√≥kat k√≠n√°l, amelyek gyakran felismeretlenek maradnak. Lentebb r√©szletezem azokat a kulcsjellemzŇĎket, amelyek a Copilotot n√©lk√ľl√∂zhetetlen r√©sz√©v√© teszik a mindennapi rutinomnak, √©s amelyek t√©ged is meggyŇĎzhetnek.

A Microsoft Copilot ingyenes verzi√≥j√°nak kiemelkedŇĎ funkci√≥i, amelyek fel√ľlm√ļlj√°k a ChatGPT Plus-t

Fontos megjegyezni, hogy a Copilotban t√°rgyalt kiemelkedŇĎ funkci√≥k az ingyenes verzi√≥ban √©rhetŇĎk el. Ezzel szemben a ChatGPT hasonl√≥ funkci√≥ihoz a ChatGPT Plus elŇĎfizet√©s sz√ľks√©ges, amely havi 20 doll√°rba ker√ľl.

  1. Korl√°tlan tud√°shozz√°f√©r√©s:¬†A Copilot egyik fŇĎ erŇĎss√©ge, hogy nincs tud√°sbeli hat√°ra. A Microsoft Bing keresŇĎmotorj√°nak erej√©vel a Copilot val√≥s idŇĎben, naprak√©sz inform√°ci√≥khoz f√©r hozz√° az internetrŇĎl, ami jelentŇĎs elŇĎnyt jelent a ChatGPT-vel szemben. P√©ld√°ul egy nemr√©giben v√©gzett tesztben, amely aktu√°lis sporteredm√©nyekre vonatkozott, csak a Copilot tudta biztos√≠tani a legfrissebb friss√≠t√©seket internetkapcsolata r√©v√©n.
  2. Fejlett forr√°stranszparencia l√°bjegyzetekkel: A Copilot l√°bjegyzetei nem csak forr√°sokat id√©znek, hanem linkeket is tartalmaznak a tov√°bbi kutat√°shoz, n√∂velve az inform√°ci√≥k megb√≠zhat√≥s√°g√°t √©s m√©lys√©g√©t. Ez a funkci√≥ k√ľl√∂n√∂sen √©rt√©kes a kutat√°sok √©s az adatok pontoss√°g√°nak ellenŇĎrz√©se ter√©n, ahol a ChatGPT √°ltal√°ban nem id√©z forr√°sokat specifikus felsz√≥l√≠t√°s n√©lk√ľl.
  3. Fejlett nyelvi modell d√≠jmentesen:¬†M√≠g a ChatGPT ingyenes verzi√≥ja az idŇĎsebb GPT-3.5 modellt haszn√°lja, a Copilot a fejlettebb GPT-4 Turbo-t alkalmazza. Ez a friss√≠t√©s jobb teljes√≠tm√©nyt jelent olyan feladatokban, mint az √≠r√°s, k√≥dol√°s √©s √©rvel√©s, magasabb minŇĎs√©gŇĪ v√°laszokat biztos√≠tva k√ľl√∂nf√©le alkalmaz√°sokban.
  4. Hangutas√≠t√°s k√©pess√©gek:¬†A Copilot lehetŇĎv√© teszi a hangutas√≠t√°sokat √©s a besz√©lt v√°laszokat, hasonl√≥an egy okostelefon-asszisztens haszn√°lat√°hoz. Ez a funkci√≥ n√∂veli az AI haszn√°lhat√≥s√°g√°t, lehetŇĎv√© t√©ve a kezek n√©lk√ľli haszn√°latot √©s biztos√≠tva egy felhaszn√°l√≥bar√°t alternat√≠v√°t a g√©pel√©shez.
  5. K√©pfelismer√©s √©s interakci√≥: A Copilot kiterjeszti a funkcionalit√°s√°t k√©pbevitelre is, lehetŇĎv√© t√©ve a felhaszn√°l√≥k sz√°m√°ra, hogy k√©peket t√∂ltsenek fel elemz√©sre vagy lek√©rdez√©sekre ‚Äď k√©pess√©gek, amelyek nem √©rhetŇĎek el a ChatGPT ingyenes verzi√≥j√°ban. Legyen sz√≥ n√∂v√©nyfajok azonos√≠t√°s√°r√≥l vagy receptjavaslatokr√≥l egy hŇĪtŇĎszekr√©nyben tal√°lhat√≥ k√©p alapj√°n, a Copilot hat√©konyan kezeli a sz√©les k√∂rŇĪ vizu√°lis lek√©rdez√©seket.
  6. Fejlett k√©pgener√°l√°s:¬†A Microsoft Image Creator haszn√°lat√°val, amelyet a Microsoft Designer t√°pl√°l DALL-E 3-mal, a Copilot kiemelkedik a k√©pek k√∂zvetlen chatfel√ľleten t√∂rt√©nŇĎ gener√°l√°s√°ban. A gener√°lt k√©pek minŇĎs√©ge √∂sszevethetŇĎ a ChatGPT Plus √°ltal k√©sz√≠tettekkel, m√©gis a Copilot ezt az szolg√°ltat√°st elŇĎfizet√©s n√©lk√ľl k√≠n√°lja.
  7. Szem√©lyre szabott v√°s√°rl√°si seg√≠ts√©g:¬†Az internetkapcsolattal rendelkezŇĎ Copilot digit√°lis v√°s√°rl√°si asszisztensk√©nt mŇĪk√∂dik, term√©keket keres az interneten √©s szem√©lyre szabott aj√°nl√°sokat biztos√≠t. Ez a k√©pess√©g nem csup√°n inform√°ci√≥s eszk√∂zz√© teszi, hanem gyakorlati seg√≠ts√©get ny√ļjt az online v√°s√°rl√°sban, t√ļll√©pve a ChatGPT offline korl√°tain.

√Ėsszefoglal√≥:

Microsoft Copilot vs. ChatGPT ‚Äď funkci√≥k √∂sszehasonl√≠t√°saM√≠g a ChatGPT lerakta az AI chatbotok sz√©les k√∂rŇĪ haszn√°lat√°nak alapjait, a Microsoft Copilot innovat√≠v funkci√≥i, k√ľl√∂n√∂sen az ingyenes verzi√≥ban, meggyŇĎzŇĎ √©rveket szolg√°ltatnak annak f√∂l√©nyes hasznoss√°g√°ra. Az val√≥s idejŇĪ inform√°ci√≥friss√≠t√©sektŇĎl kezdve az interakt√≠v hang- √©s k√©pbevitelen √°t a Copilot √ļgy lett tervezve, hogy z√∂kkenŇĎmentesen integr√°l√≥djon a mindennapi digit√°lis interakci√≥kba, esetleg √ļj szabv√°nyt √°ll√≠tva fel arra, hogy a felhaszn√°l√≥k mit v√°rhatnak el egy AI chatbott√≥l.

SEO megoldások AI segítségével

- -‚úĀ- - - - - -¬† - - - - -¬†

Ha √©rdekelnek kreat√≠v SEO AI alap√ļ megold√°sok, t√∂bbetamik val√≥di √©rt√©ket adnak a te webshopod sz√°m√°ra is, ne hagyd ki ezt az adatokat is tartalmaz√≥ AI SEO esettanulm√°nyomat! Ha pedig a ChatGPT-t szeretn√©d jobban megismerni, hogy miben seg√≠theti a te v√°llalkoz√°sodat is, n√©zd meg a ChatGPT magyarul kurzusomat!

Ha még csak most ismerkedsz a SEO-val, érdmes lehet kipróbálnod a Search Console alapjai tanfolyamomat.

Ha érdekelnek hasonló sztorik, vagy írnál nekem, jelölj be LinkedIn-en!

- -‚úĀ- - - - - -¬† - - - - -¬†

‚Äć

Gyakori kérdések

Mi a k√ľl√∂nbs√©g a ChatGPT √©s a Microsoft Copilot k√∂z√∂tt?

A ChatGPT egy kor√°bban fejlesztett AI-alap√ļ chatbot, amely k√©pes emberhez hasonl√≥ p√°rbesz√©dre, de korl√°tozott a tud√°s√°nak frissess√©ge √©s nincsen internet-hozz√°f√©r√©se. A Microsoft Copilot viszont a leg√ļjabb AI technol√≥gi√°t haszn√°lja, val√≥s idejŇĪ internet-hozz√°f√©r√©ssel, amely lehetŇĎv√© teszi a naprak√©sz inform√°ci√≥k el√©r√©s√©t, √©s t√∂bb k√ľl√∂nb√∂zŇĎ funkci√≥t k√≠n√°l, bele√©rtve a hangutas√≠t√°sokat √©s a k√©pfelismer√©st is.

Ingyenes-e a Microsoft Copilot haszn√°lata, √©s milyen elŇĎnyei vannak a fizetŇĎs verzi√≥val szemben?

Igen, a Microsoft Copilot ingyenes verzi√≥ja sz√°mos fejlett funkci√≥t k√≠n√°l d√≠jmentesen, amelyek a ChatGPT Plus fizetŇĎs elŇĎfizet√©s√©ben √©rhetŇĎk el. Ilyen p√©ld√°ul a val√≥s idejŇĪ inform√°ci√≥keres√©s az interneten, fejlettebb nyelvi modell, √©s a k√©pfelismer√©si k√©pess√©gek.

Hogyan segíthet a Copilot a mindennapi munkámban?

A Copilot sokoldal√ļs√°ga miatt k√ľl√∂n√∂sen hasznos lehet a mindennapi feladatokban. Seg√≠thet inform√°ci√≥k gyors el√©r√©s√©ben, dokumentumok √©s e-mailek √≠r√°s√°ban, valamint adathalmazok elemz√©s√©ben. Emellett k√©pfelismerŇĎ funkci√≥ja r√©v√©n k√©pes vizu√°lis tartalmakat √©rt√©kelni √©s kategoriz√°lni, ami p√©ld√°ul marketingeseknek vagy tartalomgy√°rt√≥knak lehet hasznos.

Milyen egyedi funkciókat kínál a Copilot, amelyeket a ChatGPT nem?

A Copilot k√ľl√∂nleges k√©pess√©gei k√∂z√© tartozik a hangalap√ļ interakci√≥, a val√≥s idejŇĪ inform√°ci√≥keres√©s az interneten, a forr√°sok pontos megjel√∂l√©se l√°bjegyzetekkel, √©s a k√©pfelismer√©s. Ezek a funkci√≥k kiterjesztik a felhaszn√°l√°si lehetŇĎs√©geket olyan ter√ľleteken, mint a kutat√°s, a tanul√°s √©s a kreat√≠v munk√°k.

Milyen biztons√°gi szempontokat kell figyelembe venni a Copilot haszn√°latakor?

Mivel a Copilot internet-hozz√°f√©r√©ssel rendelkezik, fontos meggyŇĎzŇĎdni arr√≥l, hogy a keresett √©s megosztott inform√°ci√≥k megfelelnek a adatv√©delmi szab√°lyoknak. Mindig ellenŇĎrizz√ľk, hogy a felhaszn√°lt adatok forr√°sa megb√≠zhat√≥ √©s biztons√°gos-e, k√ľl√∂n√∂sen szem√©lyes adatok vagy bizalmas inform√°ci√≥k eset√©ben.

‚Äć

Ezt a cikket elsŇĎk√©nt is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hírlevelemre!
Török Balázs

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

T√∂r√∂k Bal√°zsnak h√≠vnak, azt szoktam mondani, hogy digit√°lis marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az √ľgyfeleimnek jellemzŇĎen valamilyen marketing-sales probl√©m√°juk van √©s emiatt keresnek meg. Erre k√≠n√°lok nekik megold√°st, fejlesztem a digit√°lis √∂kosziszt√©m√°jukat, megold√°saikat. Olvasd el az esettanulm√°nyaimat, vagy n√©zz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy √≠rj nekem a LinkedIn oldalalamon!¬†

N√©zd meg let√∂lthetŇĎ anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudásanyagaimmal!
No items found.
Mesterségse intelligencia audit
Mesterségse intelligencia audit

Mesterségse intelligencia audit

M√©rj√ľk fel, milyen ter√ľleteken lehets√©ges bevezhetni az MI megold√°sokat a te c√©gedben is!
√Črdekel / Let√∂lt√∂m