Edu-Simulation

Publikálva:
2024-05-14
Olvasási idő:
4
perc
Edu-Simulation

Az Eduardo, egy olyan oktatási platform, amellyel gyakorlatorientált szimulációkat tudsz véghezvinni, mindezt mesterséges intelligencia megoldásokkal kiegészítve.

Itt is komplex feladatokat végeztem, tehát a stratégia, CRM automatizációk és az új weboldal kialakításában is részt vettem - kb. mint egy ideiglenes marketing vezető, senior. Emellett pedig a SEO optimalizációban is segédkeztem, hogy ezt a hiányosságot is pótoljuk a cégnél.

Probléma:

A tulajdonos optimalizálni szerette volna a meglévő oldalt, barátságosabbá tenni, és PPC kampányokat indítani.

Megoldás:

  1. Mérések beállítása: Először az alapvető és megfelelő követőkódok, mérések beállítása történt meg, mivel ezek hiányoztak.
  2. SEO optimalizáció: Ezt követően a SEO optimalizációt végeztem el, hogy javítsam az oldal keresőmotoros rangsorolását.
  3. PPC hirdetések: Végül beállítottam a Google Ads és Facebook Ads PPC kampányokat az oldalhoz.

Használt eszközök:

  1. Facebook:
    • Leírás: A Facebook egy globális közösségi média platform, amelyet 2004-ben alapított Mark Zuckerberg és csapata. Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kapcsolatba lépjenek barátaikkal és családjukkal, megosszák gondolataikat, képeiket és videóikat, valamint különböző típusú tartalmakat fogyasszanak.
    • Hirdetések: A Facebook egy elengedhetetlen hirdetési felület, sokan használják PPC kampányokhoz a Facebook és Instagram felületeit is.
  2. Google Ads:
    • Leírás: A Google Ads (korábban Google AdWords) egy online hirdetési platform, amelyet a Google fejlesztett ki. Lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy hirdetéseiket megjelenítsék a Google keresési eredményei között, valamint a Google Display Hálózatban, amely webhelyek, alkalmazások és videók széles hálózatát öleli fel.
    • Előnyök: A hirdetések rendkívül célzottak lehetnek, és a hirdetők csak akkor fizetnek, ha valaki rákattint a hirdetésre (pay-per-click, PPC).
      • Keresési hirdetések: A Google keresési eredményei között jelennek meg, amikor a felhasználók releváns kulcsszavakra keresnek.
      • Display hirdetések: Vizualis formátumban jelennek meg különböző webhelyeken és alkalmazásokban.
      • Videóhirdetések: Lehetőséget biztosít a YouTube és más videóplatformokon történő hirdetésre.
      • Shopping hirdetések: A kiskereskedők termékeit közvetlenül a Google keresési eredményeiben jelenítik meg.
      • Remarketing: Újra elérhetők azok a felhasználók, akik korábban már meglátogatták a weboldalt.
      • Célzott hirdetések: Demográfiai adatok, érdeklődési körök és viselkedési minták alapján.
      • Költségkezelés: Rugalmas költségvetési lehetőségek, ahol csak a kattintásokért fizetünk.
      • Mérések és elemzések: Részletes jelentések és analitikai eszközök.

Google Search Console: A Google Search Console (korábban Google Webmaster Tools) egy ingyenes szolgáltatás, amely lehetővé teszi a weboldal jelenlétének nyomon követését és optimalizálását a Google keresési találatai között.

SEO megoldások AI segítségével

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Ha érdekelnek kreatív SEO AI alapú megoldások, többetamik valódi értéket adnak a te webshopod számára is, ne hagyd ki ezt az adatokat is tartalmazó AI SEO esettanulmányomat! Ha pedig a ChatGPT-t szeretnéd jobban megismerni, hogy miben segítheti a te vállalkozásodat is, nézd meg a ChatGPT magyarul kurzusomat!

Ha még csak most ismerkedsz a SEO-val, érdmes lehet kipróbálnod a Search Console alapjai tanfolyamomat.

Ha érdekelnek hasonló sztorik, vagy írnál nekem, jelölj be LinkedIn-en!

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Gyakori kérdések

Milyen előnyei vannak a Google Ads hirdetéseknek?

A Google Ads célzott hirdetéseket, költséghatékonyságot, azonnali eredményeket és részletes elemzési lehetőségeket kínál. Ezek az előnyök segítenek hatékony digitális marketingkampányokat kialakítani és a vállalkozások növekedését támogatni.

Milyen előnyei vannak a Facebook, azaz a Meta hirdetéseknek?

A Meta hirdetések nagy elérést, részletes célzást, költséghatékonyságot, különféle hirdetési formátumokat és hatékony elemzési eszközöket kínálnak. Ezek az előnyök segítenek növelni a márka ismertségét, elérni a célközönséget és javítani az értékesítési eredményeket.

Miért fontos a Search Console használata?

A Google Search Console nélkülözhetetlen a weboldalak teljesítményének nyomon követéséhez, a hibák azonosításához és javításához, valamint a SEO stratégia optimalizálásához. Az eszköz segít biztosítani, hogy webhelyünk jól működjön és a legjobb eredményeket érje el a keresési találatok között.

Ezt a cikket elsőként is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hírlevelemre!
Török Balázs

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

Török Balázsnak hívnak, azt szoktam mondani, hogy digitális marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ügyfeleimnek jellemzően valamilyen marketing-sales problémájuk van és emiatt keresnek meg. Erre kínálok nekik megoldást, fejlesztem a digitális ökoszisztémájukat, megoldásaikat. Olvasd el az esettanulmányaimat, vagy nézz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy írj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

Nézd meg letölthető anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudásanyagaimmal!
No items found.
No items found.