IntenSet

IntenSet

Publikálva:
2024-05-18
Olvasási idő:
4
perc

Zoikasz Nesztorasz a cég társalapítójával kezdtük meg egy csapatban a közös munkát. Az én feladatom a CRM rendszer poptimalizációja volt.

Mi volt a probléma?

A meglévő rendszer drága volt, illetve nem használták ki megfelelően a lehetőségeket. Ez gyakori probléma, sokszor idő és erőforrás hiány miatt alakul így, de ez nagy veszteséget, magas opportunity cost-ot jelent a cég számára sajnos.

Mi volt a megoldás?

Felmerült a meglévő rendszer (ActiveCampaign) cseréje is, MailerLite-ra, viszont ez utóbbi funkciói, kezelhetősége nagyban elmarad az ActiveCampaign-étől, ezértameglévő rendszer optimalizációja mellett döntöttünk.

Milyen eszközöket használtam?

MailerLite

A MailerLite egy egyszerűen használható e-mail marketing platform, amely kifejezetten kis- és középvállalkozások számára készült. Az eszköz lehetővé teszi, hogy könnyedén hozz létre és kezelj e-mail kampányokat, hírleveleket, automatizált e-maileket és feliratkozási űrlapokat. A MailerLite intuitív drag-and-drop szerkesztővel rendelkezik, amely lehetővé teszi a professzionális megjelenésű e-mailek gyors létrehozását kódolási ismeretek nélkül. Emellett részletes analitikai jelentéseket kínál, amelyek segítenek nyomon követni a kampányok teljesítményét és optimalizálni az e-mail marketing stratégiát. Az eszköz integrálható más népszerű alkalmazásokkal és platformokkal is, így rugalmas és hatékony megoldást nyújt a vállalkozások számára.

ActiveCampaign

Az ActiveCampaign egy népszerű marketingautomatizálási platform, amely lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy hatékonyan kezeljék és automatizálják az e-mail marketing kampányaikat, a CRM (ügyfélkapcsolat-kezelés) rendszereiket és az ügyfélélmény javítására irányuló stratégiáikat. Az ActiveCampaign számos funkcióval és eszközzel rendelkezik, amelyek segítik a vállalkozásokat abban, hogy növeljék az ügyfélkapcsolatok hatékonyságát és javítsák a marketing tevékenységeik eredményességét.

A platform főbb funkciói közé tartozik az e-mail kampányok automatizálása, amely lehetővé teszi a személyre szabott üzenetek küldését az ügyfeleknek a megfelelő időpontokban. Emellett az ActiveCampaign fejlett CRM rendszert kínál, amely segít az értékesítési folyamatok nyomon követésében és kezelésében. A CRM rendszer integrálható más marketingeszközökkel, így az ügyféladatok egy helyen érhetők el, és könnyen kezelhetők.

Az ActiveCampaign emellett lehetővé teszi az ügyfélélmény javítására irányuló stratégiák kialakítását és végrehajtását. Az automatizált munkafolyamatok segítségével a vállalkozások hatékonyan kezelhetik az ügyfélinterakciókat, nyomon követhetik az ügyfélutakat, és optimalizálhatják a kommunikációt az ügyfelekkel. A platform analitikai eszközei révén a felhasználók részletes betekintést nyerhetnek kampányaik teljesítményébe, és adatvezérelt döntéseket hozhatnak a marketing stratégiák finomítására.

Az ActiveCampaign integrációs lehetőségei is kiemelkedőek, mivel számos más alkalmazással és platformmal képes együttműködni, beleértve a közösségi médiát, e-kereskedelmi rendszereket és egyéb marketingeszközöket. Ezáltal a vállalkozások könnyedén összekapcsolhatják különböző marketingcsatornáikat és egységes, átfogó stratégiákat alakíthatnak ki.

Sales automatizáció és üzletfejlesztés tanácsadás

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Megfelelő méréssel, kommunikációs stratégiával remek eredményeket lehet elérni hideg automatikus megkeresésekkel is. Ehhez lehet olyan népszerű platformok automatizációs is használni, mint a HubSpot vagy az ActiveCampaign. De vannak egyéb megoldások is - ez utóbbiak kapcsán, írj rám Linkedin-en mindenképp!

Ezeket az anyagaimat is érdemes lehet megnézned:

Vagy olvasd el az esettanulmányaimat

- -✁- - - - - -  - - - - -

Gyakori kérdések

Milyen fő funkciókat kínál az ActiveCampaign?

Az ActiveCampaign fő funkciói közé tartozik az e-mail kampányok automatizálása, a fejlett CRM rendszer, valamint az ügyfélélmény javítására irányuló stratégiák kialakítása és végrehajtása. Ezek a funkciók segítik a vállalkozásokat abban, hogy hatékonyan kezeljék ügyfélkapcsolataikat és javítsák marketing tevékenységeik eredményességét.

Hogyan hozhatok létre e-mail kampányt a MailerLite segítségével?

Az e-mail kampány létrehozásához először be kell jelentkezned a MailerLite fiókodba. Ezután kattints az "E-mail kampányok" menüpontra, majd a "Create Campaign" gombra. Válaszd ki a kampány típusát (pl. rendszeres e-mail, A/B tesztelés vagy automatizált e-mail), majd használd a drag-and-drop szerkesztőt a kampány kialakításához. Add meg a szükséges adatokat, mint a tárgymező és a címzett lista, majd küldd el a kampányt vagy állítsd be az időzítést.

Milyen analitikai eszközöket kínál a MailerLite a kampányok teljesítményének nyomon követésére?

A MailerLite részletes analitikai eszközöket biztosít a kampányok teljesítményének nyomon követésére. Ezek az eszközök lehetővé teszik a nyitási arány, a kattintási arány, a visszafordulási arány, a leiratkozások és a spam jelentések figyelését. Emellett a platform hőtérkép-elemzést is kínál, amely megmutatja, hogy az olvasók hol kattintanak leggyakrabban az e-mailekben. Az analitikai adatok segítenek az e-mail marketing stratégiák optimalizálásában és a kampányok hatékonyságának javításában.

Ezt a cikket elsőként is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hírlevelemre!
Török Balázs

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

Török Balázsnak hívnak, azt szoktam mondani, hogy digitális marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ügyfeleimnek jellemzően valamilyen marketing-sales problémájuk van és emiatt keresnek meg. Erre kínálok nekik megoldást, fejlesztem a digitális ökoszisztémájukat, megoldásaikat. Olvasd el az esettanulmányaimat, vagy nézz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy írj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

Nézd meg letölthető anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudásanyagaimmal!
Most nem találtam ilyet!
Most nem találtam ilyet!