LinkedIn hirdetések mƱködése

Miért nem megy a hirdetésed LinkedIn-en?

Címkék:
PublikĂĄlva:
2024-07-23
Olvasási idƑ:
7
perc

A LinkedIn nem csupĂĄn egy ĂĄllĂĄskeresĂ©si Ă©s hĂĄlĂłzatĂ©pĂ­tĂ©si platform, hanem egy kifinomult hirdetĂ©si eszköztĂĄr is, amely lehetƑvĂ© teszi a vĂĄllalkozĂĄsok szĂĄmĂĄra, hogy pontosan cĂ©lzott, szakmailag relevĂĄns közönsĂ©get Ă©rjenek el. Ez az elemzƑ cikk rĂ©szletesen bemutatja a LinkedIn hirdetĂ©si platformjĂĄnak mƱködĂ©sĂ©t, annak fƑ jellemzƑit Ă©s tippeket ad a hatĂ©kony hirdetĂ©sek kĂ©szĂ­tĂ©sĂ©hez.

A LinkedIn hirdetĂ©si platformjĂĄnak jellemzƑi

A LinkedIn hirdetĂ©si rendszere több tĂ­pusĂș hirdetĂ©si formĂĄtumot kĂ­nĂĄl, amelyek kĂŒlönbözƑ cĂ©lokra Ă©s ĂŒzleti igĂ©nyekre szabhatĂłk. Ezek közĂ© tartoznak a szponzorĂĄlt tartalmak, a szemĂ©lyre szabott InMail ĂŒzenetek, a dinamikus hirdetĂ©sek Ă©s a szöveges hirdetĂ©sek.

  • SzponzorĂĄlt tartalmak: Ezek a hirdetĂ©sek a felhasznĂĄlĂłk hĂ­rfolyamĂĄban jelennek meg, Ă©s nagyszerƱ lehetƑsĂ©get biztosĂ­tanak tartalom, pĂ©ldĂĄul cikkek, blogbejegyzĂ©sek, videĂłk vagy mĂĄs multimĂ©diĂĄs anyagok promĂłciĂłjĂĄra. A szponzorĂĄlt tartalmak kivĂĄlĂłan alkalmasak mĂĄrkaĂ©pĂ­tĂ©sre Ă©s a közönsĂ©g bevonĂĄsĂĄra.
  • InMail hirdetĂ©sek: Az InMail lehetƑvĂ© teszi, hogy közvetlenĂŒl a LinkedIn felhasznĂĄlĂłk postalĂĄdĂĄjĂĄba kĂŒldjön szemĂ©lyre szabott ĂŒzeneteket. Ez a mĂłdszer kĂŒlönösen hatĂ©kony, ha speciĂĄlis ajĂĄnlatokat vagy meghĂ­vĂłkat szeretne kĂŒldeni, Ă©s magasabb vĂĄlaszadĂĄsi arĂĄnyt generĂĄl, mint a hagyomĂĄnyos e-mail kampĂĄnyok.
  • Dinamikus hirdetĂ©sek: Ezek a hirdetĂ©sek automatikusan szemĂ©lyre szabĂłdnak, a felhasznĂĄlĂł profilinformĂĄciĂłit felhasznĂĄlva, pĂ©ldĂĄul a nevĂ©t, cĂ©gĂ©t Ă©s munkakörĂ©t. A dinamikus hirdetĂ©sek tökĂ©letesek a felhasznĂĄlĂł figyelmĂ©nek megragadĂĄsĂĄra Ă©s a mĂĄrkahƱsĂ©g növelĂ©sĂ©re.
  • Szöveges hirdetĂ©sek: Ezek a hirdetĂ©sek a LinkedIn oldalsĂĄvjĂĄban jelennek meg, Ă©s egyszerƱ, de hatĂ©kony mĂłdja a weboldal forgalom növelĂ©sĂ©nek vagy specifikus termĂ©kek Ă©s szolgĂĄltatĂĄsok nĂ©pszerƱsĂ­tĂ©sĂ©nek.

Hogyan mƱködik a LinkedIn hirdetési rendszere?

A LinkedIn hirdetĂ©sek cĂ©lzĂĄsa rendkĂ­vĂŒl rĂ©szletes, lehetƑvĂ© tĂ©ve a hirdetƑk szĂĄmĂĄra, hogy pontosan meghatĂĄrozzĂĄk, kik lĂĄssĂĄk a hirdetĂ©seiket. A cĂ©lzĂĄsi lehetƑsĂ©gek között szerepelnek demogrĂĄfiai adatok, munkahelyi cĂ­mek, iparĂĄgak, vĂĄllalat mĂ©rete, Ă©rdeklƑdĂ©si körök Ă©s mĂ©g sok mĂĄs.

A hirdetĂ©si költsĂ©gek ĂĄltalĂĄban a CPC (kattintĂĄsonkĂ©nti költsĂ©g) vagy a CPM (ezer megjelenĂ­tĂ©senkĂ©nti költsĂ©g) modellek alapjĂĄn kerĂŒlnek kiszĂĄmĂ­tĂĄsra. A LinkedIn lehetƑsĂ©get biztosĂ­t a költsĂ©gvetĂ©s, az ajĂĄnlatok Ă©s a hirdetĂ©si idƑszakok testreszabĂĄsĂĄra, Ă­gy a hirdetƑk maximĂĄlis kontrollt gyakorolhatnak kampĂĄnyaik felett.

Tippek a hatékony LinkedIn hirdetésekhez

  • Ismerje meg a cĂ©lközönsĂ©gĂ©t: Fontos, hogy tisztĂĄban legyen azzal, kiket szeretne elĂ©rni a hirdetĂ©seivel. MinĂ©l rĂ©szletesebben hatĂĄrozza meg a cĂ©lközönsĂ©get, annĂĄl hatĂ©konyabb lesz a hirdetĂ©s.
  • HasznĂĄljon meggyƑzƑ Tartalmat: A tartalomnak Ă©rdekesnek Ă©s vonzĂłnak kell lennie, kiemelve a termĂ©k vagy szolgĂĄltatĂĄs elƑnyeit. HasznĂĄljon erƑs felhĂ­vĂĄsokat, hogy ösztönözze a felhasznĂĄlĂłkat a kĂ­vĂĄnt cselekvĂ©sre.
  • OptimalizĂĄlja a HirdetĂ©sek teljesĂ­tmĂ©nyĂ©t: HasznĂĄljon A/B tesztelĂ©st kĂŒlönbözƑ hirdetĂ©si vĂĄltozatokkal, hogy megtalĂĄlja a legmagasabb konverziĂłs arĂĄnyt biztosĂ­tĂł kombinĂĄciĂłt.
  • ÉrtĂ©kelje rendszeresen az eredmĂ©nyeket: Monitorozza a hirdetĂ©sek teljesĂ­tmĂ©nyĂ©t Ă©s hasznĂĄlja a LinkedIn analitikai eszközeit a tovĂĄbbi optimalizĂĄlĂĄs Ă©rdekĂ©ben.

A LinkedIn hirdetések hatékonysåga Magyarorszågon

A LinkedIn hirdetĂ©sek MagyarorszĂĄgon kevĂ©sbĂ© hatĂ©konyak lehetnek több okbĂłl kifolyĂłlag. Az egyik fƑ ok, hogy bĂĄr a LinkedIn vilĂĄgszerte nĂ©pszerƱ a szakmai kapcsolatok Ă©pĂ­tĂ©sĂ©re, MagyarorszĂĄgon a platform mĂ©g nem Ă©rte el azt a kritikus tömeget, amely szĂŒksĂ©ges lenne a hirdetĂ©sek szĂ©les körƱ hatĂ©konysĂĄgĂĄhoz. EzenkĂ­vĂŒl a LinkedIn felhasznĂĄlĂłi bĂĄzisa jellemzƑen magasabb vĂ©gzettsĂ©gƱ, szakmai pozĂ­ciĂłban lĂ©vƑ emberekbƑl ĂĄll, Ă­gy egy specifikusabb, talĂĄn kevĂ©sbĂ© szĂ©les közönsĂ©get cĂ©loz meg, mint a többi, szĂ©lesebb körben hasznĂĄlt közössĂ©gi mĂ©dia platform.

A LinkedIn PPC platform költségei a többi platformhoz képest

A LinkedIn hirdetési költségei åltalåban magasabbak, mint mås népszerƱ platformokon, példåul a Google Ads, Facebook/Instagram (Meta platformok) vagy a TikTok. Ennek több oka is van:

  • CĂ©lközönsĂ©g minƑsĂ©ge: A LinkedIn hirdetĂ©sek cĂ©lba veszik a szakmai közönsĂ©get, amely gyakran döntĂ©shozĂłkat Ă©s magas jövedelmƱ felhasznĂĄlĂłkat jelent. EzĂ©rt a CPC (Cost Per Click – kattintĂĄsonkĂ©nti költsĂ©g) Ă©s CPM (Cost Per Mille – ezer megjelenĂ­tĂ©senkĂ©nti költsĂ©g) ĂĄrak magasabbak, mivel a hirdetƑk hajlandĂłak többet fizetni egy ilyen Ă©rtĂ©kes cĂ©lcsoport elĂ©rĂ©sĂ©Ă©rt.
  • SzƱkebb cĂ©lzĂĄs: Mivel a LinkedIn lehetƑvĂ© teszi a rendkĂ­vĂŒl specifikus cĂ©lzĂĄst (pl. cĂ©g mĂ©rete, iparĂĄg, beosztĂĄs), a hirdetĂ©sek pontosabban cĂ©lozhatĂłk, ami szintĂ©n magasabb költsĂ©geket von maga utĂĄn.
  • ProfesszionĂĄlis tartalom: A LinkedIn-en közzĂ©tett hirdetĂ©sek gyakran magasabb szĂ­nvonalĂș, professzionĂĄlis tartalmat igĂ©nyelnek, ami több tervezĂ©si Ă©s kreatĂ­v erƑforrĂĄst igĂ©nyel, növelve a kampĂĄnyok ĂĄltalĂĄnos költsĂ©geit.

Összehasonlítás más platformokkal

  • Google Ads: ÁltalĂĄnos cĂ©lĂș, keresĂ©si Ă©s display hirdetĂ©sek terĂ©n nagyon versenykĂ©pes, kĂŒlönbözƑ tĂ­pusĂș konverziĂłkra optimalizĂĄlva. ÁltalĂĄban alacsonyabb CPC-t kĂ­nĂĄl, mint a LinkedIn, kĂŒlönösen ha a kampĂĄnyok jĂłl vannak optimalizĂĄlva.
  • Facebook/Instagram: SzĂ©les körƱ demogrĂĄfiai Ă©s Ă©rdeklƑdĂ©si alapĂș cĂ©lzĂĄst tesz lehetƑvĂ©, jellemzƑen alacsonyabb költsĂ©gekkel a LinkedIn-nĂ©l. Ez a platform kĂŒlönösen hatĂ©kony a B2C szektorban.
  • TikTok: Új szereplƑkĂ©nt dinamikusan növekszik Ă©s egyre nĂ©pszerƱbb a fiatalabb közönsĂ©g körĂ©ben. A CPC itt gyakran alacsonyabb, viszont a platform jellege Ă©s a közönsĂ©g összetĂ©tele miatt bizonyos tĂ­pusĂș termĂ©kek vagy szolgĂĄltatĂĄsok esetĂ©ben kevĂ©sbĂ© lehet hatĂ©kony.

A LinkedIn hirdetĂ©sek MagyarorszĂĄgon Ă©s globĂĄlisan is Ă©rtĂ©kes eszközök lehetnek a megfelelƑ, szakmai közönsĂ©g elĂ©rĂ©sĂ©re, de magasabb költsĂ©geket jelentenek, ami megfontolandĂł a marketing költsĂ©gvetĂ©s tervezĂ©sekor. A siker Ă©rdekĂ©ben fontos a hirdetĂ©sek alapos tervezĂ©se Ă©s a ROI folyamatos monitorozĂĄsa, hogy biztosĂ­thatĂł legyen a befektetĂ©s megtĂ©rĂŒlĂ©se.

Összefoglaló

A LinkedIn nem csupĂĄn egy hĂĄlĂłzatĂ©pĂ­tƑ Ă©s ĂĄllĂĄskeresƑ platform, hanem egy kifinomult hirdetĂ©si eszköztĂĄr is, amely lehetƑvĂ© teszi a vĂĄllalkozĂĄsok szĂĄmĂĄra, hogy szakmailag relevĂĄns, pontosan cĂ©lzott közönsĂ©get Ă©rjenek el. A LinkedIn kĂŒlönbözƑ hirdetĂ©si formĂĄtumokat kĂ­nĂĄl, mint a szponzorĂĄlt tartalmak, InMail ĂŒzenetek, dinamikus Ă©s szöveges hirdetĂ©sek, amelyek minden egyes ĂŒzleti igĂ©nyhez igazĂ­thatĂłk. A platform speciĂĄlis cĂ©lzĂĄsi lehetƑsĂ©gei rĂ©vĂ©n a hirdetĂ©sek nagyon pontosan szabĂĄlyozhatĂłk, mĂ­g a költsĂ©gek a CPC Ă©s CPM modellek alapjĂĄn kerĂŒlnek kiszĂĄmĂ­tĂĄsra, lehetƑvĂ© tĂ©ve a költsĂ©gvetĂ©si hatĂ©konysĂĄgot Ă©s a kampĂĄnyok testreszabĂĄsĂĄt.

Marketing Ă©s ĂŒzletfejlesztĂ©s tanĂĄcsadĂĄs

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Ha nem vagy biztos benne, hogy merre fejleszd tovĂĄbb a marketinged, nĂ©zd meg az esettanulmĂĄnyokat az oldalon, vagy pĂ©ldĂĄul ezt, hogy milyen elƑnyökkel jĂĄrhat egy ideiglenes marketing menedzser a csapatodban.

Vagy lehetƑsĂ©g van egyĂ©ni KKV mentorĂĄlĂĄsra is, ezzel kapcsolatban Ă­rj bĂĄtran a LinkedIn oldalamra.

De lehetƑsĂ©ged van ingyenes tudĂĄsanyagok letöltĂ©sĂ©re is. Ha pedig TikTok kampĂĄnyokban keresnĂ©l tĂĄmogatĂĄst, nĂ©zz körĂŒl ezen az oldalon!

- -✁- - - - - -  - - - - - 

‍

Gyakori kérdések

Milyen elƑnyei vannak a LinkedIn hirdetĂ©seknek mĂĄs platformokhoz kĂ©pest?

A LinkedIn hirdetĂ©sek elƑnye a szakmai közönsĂ©g pontos cĂ©lzĂĄsa, magas szintƱ szemĂ©lyre szabĂĄsi lehetƑsĂ©gek Ă©s a döntĂ©shozĂłk elĂ©rĂ©se, ami kĂŒlönösen B2B kampĂĄnyok esetĂ©n elƑnyös.

Mennyire költséges a LinkedIn hirdetési platformja mås hirdetési platformokhoz képest?

A LinkedIn hirdetĂ©sek ĂĄltalĂĄban magasabb költsĂ©ggel rendelkeznek a CPC Ă©s CPM modellek alapjĂĄn, kĂŒlönösen a szƱk, de Ă©rtĂ©kes cĂ©lközönsĂ©g miatt. Ez magasabb költsĂ©get jelenthet, mint a Google Ads vagy a Facebook/Instagram platformjain.

Hogyan optimalizålhatom a LinkedIn hirdetéseimet a legjobb ROI érdekében?

Optimalizålja a hirdetéseket a célközönség alapos ismeretével, érdekes és vonzó tartalommal, valamint rendszeres teljesítményértékeléssel és A/B teszteléssel.

Mik a legjobb gyakorlatok a LinkedIn hirdetések tervezéséhez?

Ismerje meg alaposan a cĂ©lközönsĂ©get, hasznĂĄljon meggyƑzƑ Ă©s relevĂĄns tartalmat, alkalmazzon erƑs felhĂ­vĂĄsokat, Ă©s monitorozza folyamatosan a hirdetĂ©s teljesĂ­tmĂ©nyĂ©t.

Hogyan érinthetik a LinkedIn hirdetések hatékonysågåt Magyarorszågon a helyi piaci sajåtossågok?

Magyarorszågon a LinkedIn hirdetések kevésbé lehetnek hatékonyak a platform alacsonyabb felhasznålói båzisa és a specifikus, magas végzettségƱ közönség miatt, ami korlåtozhatja a hirdetések elérését és hatékonysågåt bizonyos iparågakban vagy célközönségek esetén.

‍

Ezt a cikket elsƑkĂ©nt is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hĂ­rlevelemre!
Török Balåzs

Török Balåzs

DigitĂĄlis marketing tanĂĄcsadĂł

Török BalĂĄzsnak hĂ­vnak, azt szoktam mondani, hogy digitĂĄlis marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ĂŒgyfeleimnek jellemzƑen valamilyen marketing-sales problĂ©mĂĄjuk van Ă©s emiatt keresnek meg. Erre kĂ­nĂĄlok nekik megoldĂĄst, fejlesztem a digitĂĄlis ökoszisztĂ©mĂĄjukat, megoldĂĄsaikat. Olvasd el az esettanulmĂĄnyaimat, vagy nĂ©zz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy Ă­rj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

NĂ©zd meg letölthetƑ anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudåsanyagaimmal!
Pörgesd fel a hírleveleid!
Pörgesd fel a hírleveleid!

Pörgesd fel a hírleveleid!

Töltsd le ezt az öt ingyenes automatizmust a CRM-edhez. Kifejezetten kezdƑknek ajĂĄnlott, a dokumentumban egy rövid magyarĂĄzĂł videĂłt Ă©s 5 kĂŒlönbözƑ, több lĂ©pcsƑbƑl ĂĄllĂł automatizmus vĂĄr rĂĄd.
Érdekel / Letöltöm
Fejleszd a tartalommarketing folyamataidat
Fejleszd a tartalommarketing folyamataidat

Fejleszd a tartalommarketing folyamataidat

Fedezd fel a tartalommarketing folyamatok hatĂ©kony felĂ©pĂ­tĂ©sĂ©t egy könnyen Ă©rthetƑ MindMap segĂ­tsĂ©gĂ©vel!
Érdekel / Letöltöm