Pont Jól Vagyok

Publik√°lva:
2024-05-13
Olvas√°si idŇĎ:
5
perc
Pont Jól Vagyok

A PontJ√≥lVagyok.hu seg√≠t neked eligazodni √©s megfelelŇĎ szakembereket tal√°lni az √∂nfejleszt√©shez.¬†

¬†Az oldal elk√©sz√ľlte ut√°n seg√≠tettem a SEO, az analitika √©s a marketing strat√©gia √∂ssze√°ll√≠t√°s√°ban is.

Mi volt a probléma?

A tulajdonos a megl√©vŇĎ oldalt szerette volna optimaliz√°lni, bar√°ts√°gosabb√° tenni, valamint, PPC kamp√°nyokat az oldalhoz.

Mi volt a megold√°s?

Term√©szetesen, mint sok oldaln√°l, itt is hi√°nyoztak az alapvetŇĎ √©s a megfelelŇĎ m√©r√©sek, k√∂vetŇĎk√≥dok, ez√©rt a m√©r√©seket kellett elŇĎsz√∂r rendbe tenni, majd a SEO optimaliz√°ci√≥ k√∂vetkezett, √©s ezeket k√∂vetŇĎen √°lltottam be a PPC hirdet√©seket az oldalhoz Google Ads-re √©s Facebook Ads-re.

Milyen eszközöket használtam:

Facebook

A Facebook egy glob√°lis k√∂z√∂ss√©gi m√©dia platform, amelyet 2004-ben alap√≠tott Mark Zuckerberg √©s csapata. A platform lehetŇĎv√© teszi a felhaszn√°l√≥k sz√°m√°ra, hogy kapcsolatba l√©pjenek bar√°taikkal √©s csal√°djukkal, megossz√°k gondolataikat, k√©peiket √©s vide√≥ikat, valamint k√ľl√∂nb√∂zŇĎ t√≠pus√ļ tartalmakat fogyasszanak. A Facebook sz√©les k√∂rben haszn√°lt mind szem√©lyes, mind √ľzleti c√©lokra, √©s fontos eszk√∂zz√© v√°lt a digit√°lis marketing vil√°g√°ban is.

A Facebook egy megker√ľlhetetlen hirdet√©si fel√ľlet is, rengetegen haszn√°lj√°k PPC-s kamp√°nyaikhoz a Facebook √©s az Instagram fel√ľleteit.

Google Ads

A Google Ads (kor√°bban Google AdWords) egy online hirdet√©si platform, amelyet a Google fejlesztett ki. LehetŇĎv√© teszi a v√°llalkoz√°sok sz√°m√°ra, hogy hirdet√©seiket megjelen√≠ts√©k a Google keres√©si eredm√©nyei k√∂z√∂tt, valamint a Google Display H√°l√≥zat√°ban, amely webhelyek, alkalmaz√°sok √©s vide√≥k sz√©les h√°l√≥zat√°t √∂leli fel. A Google Ads egyik legnagyobb elŇĎnye, hogy a hirdet√©sek rendk√≠v√ľl c√©lzottak lehetnek, √©s a hirdetŇĎk csak akkor fizetnek, ha valaki r√°kattint a hirdet√©sre (pay-per-click, PPC).

A Google Ads fŇĎbb jellemzŇĎi √©s elŇĎnyei:

  1. Keres√©si hirdet√©sek: Ezek a hirdet√©sek a Google keres√©si eredm√©nyei k√∂z√∂tt jelennek meg, amikor a felhaszn√°l√≥k olyan kulcsszavakra keresnek, amelyek relev√°nsak a hirdetŇĎ term√©keihez vagy szolg√°ltat√°saihoz. Ez lehetŇĎv√© teszi, hogy a hirdet√©sek k√∂zvetlen√ľl az √©rdeklŇĎdŇĎ felhaszn√°l√≥k elŇĎtt jelenjenek meg.
  2. Display hirdet√©sek: A Google Display H√°l√≥zatban megjelenŇĎ hirdet√©sek vizu√°lis form√°tumban (pl. bannerek, k√©pes hirdet√©sek) jelennek meg k√ľl√∂nb√∂zŇĎ webhelyeken √©s alkalmaz√°sokban. Ezek a hirdet√©sek seg√≠tenek el√©rni a sz√©lesebb k√∂z√∂ns√©get √©s n√∂velni a m√°rka ismerts√©g√©t.
  3. Vide√≥hirdet√©sek: A YouTube √©s m√°s vide√≥platformok seg√≠ts√©g√©vel a Google Ads lehetŇĎv√© teszi, hogy vide√≥hirdet√©seket jelen√≠tsenek meg a c√©lk√∂z√∂ns√©g sz√°m√°ra. A vide√≥hirdet√©sek lehetnek r√∂vid elŇĎzetesek, bemutat√≥k vagy ak√°r hosszabb rekl√°mok is.
  4. Shopping hirdet√©sek: Ezek a hirdet√©sek lehetŇĎv√© teszik a kiskereskedŇĎk sz√°m√°ra, hogy term√©keiket k√∂zvetlen√ľl a Google keres√©si eredm√©nyeiben jelen√≠ts√©k meg, bele√©rtve a term√©k k√©p√©t, √°r√°t √©s egy√©b r√©szleteit. A Google Shopping hirdet√©sek seg√≠tenek a potenci√°lis v√°s√°rl√≥knak gyorsan megtal√°lni √©s √∂sszehasonl√≠tani a term√©keket.
  5. Remarketing: A Google Ads remarketing funkci√≥j√°val a hirdetŇĎk √ļjra el√©rhetik azokat a felhaszn√°l√≥kat, akik kor√°bban m√°r megl√°togatt√°k a weboldalukat, de nem v√©geztek konverzi√≥t (pl. v√°s√°rl√°st, ŇĪrlap kit√∂lt√©st). Ez seg√≠t n√∂velni a konverzi√≥s ar√°nyt √©s eml√©keztetni a felhaszn√°l√≥kat a m√°rk√°ra.
  6. C√©lzott hirdet√©sek: A Google Ads lehetŇĎv√© teszi a hirdet√©sek c√©lz√°s√°t k√ľl√∂nb√∂zŇĎ demogr√°fiai adatok (kor, nem, hely), √©rdeklŇĎd√©si k√∂r√∂k √©s viselked√©si mint√°k alapj√°n. Ez biztos√≠tja, hogy a hirdet√©sek a megfelelŇĎ emberekhez jussanak el.
  7. K√∂lts√©gkezel√©s: A Google Ads rugalmas k√∂lts√©gvet√©si lehetŇĎs√©geket k√≠n√°l, amely lehetŇĎv√© teszi a hirdetŇĎk sz√°m√°ra, hogy meghat√°rozz√°k napi vagy havi k√∂lts√©gvet√©s√ľket. A hirdetŇĎk csak akkor fizetnek, amikor valaki r√°kattint a hirdet√©s√ľkre (PPC), ami hat√©konyan kezelhetŇĎv√© teszi a hirdet√©si k√∂lts√©geket.
  8. M√©r√©sek √©s elemz√©sek: A Google Ads r√©szletes jelent√©seket √©s analitikai eszk√∂z√∂ket k√≠n√°l, amelyek seg√≠tenek nyomon k√∂vetni a hirdet√©sek teljes√≠tm√©ny√©t. Az adatok alapj√°n a hirdetŇĎk optimaliz√°lhatj√°k kamp√°nyaikat a jobb eredm√©nyek √©rdek√©ben.

Google Search Console

A Google Search Console (kor√°bban Google Webmaster Tools) egy ingyenes szolg√°ltat√°s, amelyet a Google k√≠n√°l a weboldal tulajdonosok √©s webmesterek sz√°m√°ra. Ez az eszk√∂z lehetŇĎv√© teszi, hogy nyomon k√∂vess√ľk √©s optimaliz√°ljuk weboldalunk jelenl√©t√©t a Google keres√©si tal√°latai k√∂z√∂tt. A Google Search Console seg√≠ts√©g√©vel betekint√©st nyerhet√ľnk a weboldal teljes√≠tm√©ny√©be, azonos√≠thatjuk a hib√°kat, √©s jav√≠thatjuk a keresŇĎmotorokban val√≥ megjelen√©st.

SEO megoldások AI segítségével

- -‚úĀ- - - - - -¬† - - - - -¬†

Ha √©rdekelnek kreat√≠v SEO AI alap√ļ megold√°sok, t√∂bbetamik val√≥di √©rt√©ket adnak a te webshopod sz√°m√°ra is, ne hagyd ki ezt az adatokat is tartalmaz√≥ AI SEO esettanulm√°nyomat! Ha pedig a ChatGPT-t szeretn√©d jobban megismerni, hogy miben seg√≠theti a te v√°llalkoz√°sodat is, n√©zd meg a ChatGPT magyarul kurzusomat!

Ha még csak most ismerkedsz a SEO-val, érdmes lehet kipróbálnod a Search Console alapjai tanfolyamomat.

Ha érdekelnek hasonló sztorik, vagy írnál nekem, jelölj be LinkedIn-en!

- -‚úĀ- - - - - -¬† - - - - -¬†

Gyakori kérdések

Milyen elŇĎnyei vannak a Google Ads hirdet√©seknek?

A Google Ads sz√°mos elŇĎnyt k√≠n√°l a v√°llalkoz√°sok sz√°m√°ra, bele√©rtve a c√©lzott hirdet√©seket, k√∂lts√©ghat√©konys√°got, azonnali eredm√©nyeket √©s r√©szletes elemz√©si lehetŇĎs√©geket. Ezek az elŇĎny√∂k hozz√°j√°rulnak a hat√©kony digit√°lis marketingkamp√°nyok kialak√≠t√°s√°hoz √©s a v√°llalkoz√°sok n√∂veked√©s√©hez.

Milyen elŇĎnyei vannak a Facebook, azaz a Meta hirdet√©seknek?

A Meta hirdet√©sek sz√°mos elŇĎnnyel j√°rnak, bele√©rtve a nagy el√©r√©st, r√©szletes c√©lz√°st, k√∂lts√©ghat√©konys√°got, k√ľl√∂nf√©le hirdet√©si form√°tumokat √©s a hat√©kony elemz√©si eszk√∂z√∂ket. Ezek az elŇĎny√∂k seg√≠tenek a v√°llalkoz√°soknak n√∂velni a m√°rka ismerts√©g√©t, el√©rni a c√©lk√∂z√∂ns√©get √©s jav√≠tani az √©rt√©kes√≠t√©si eredm√©nyeket.

Miért fontos a Search Console használat?

A Google Search Console haszn√°lata elengedhetetlen a weboldalak teljes√≠tm√©ny√©nek nyomon k√∂vet√©s√©hez, a hib√°k azonos√≠t√°s√°hoz √©s jav√≠t√°s√°hoz, valamint a SEO strat√©gia optimaliz√°l√°s√°hoz. Az eszk√∂z seg√≠ts√©g√©vel a weboldal tulajdonosok biztos√≠thatj√°k, hogy webhely√ľk j√≥l mŇĪk√∂dik, √©s a lehetŇĎ legjobb eredm√©nyeket √©rje el a keres√©si tal√°latok k√∂z√∂tt.

Ezt a cikket elsŇĎk√©nt is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hírlevelemre!
Török Balázs

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

T√∂r√∂k Bal√°zsnak h√≠vnak, azt szoktam mondani, hogy digit√°lis marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az √ľgyfeleimnek jellemzŇĎen valamilyen marketing-sales probl√©m√°juk van √©s emiatt keresnek meg. Erre k√≠n√°lok nekik megold√°st, fejlesztem a digit√°lis √∂kosziszt√©m√°jukat, megold√°saikat. Olvasd el az esettanulm√°nyaimat, vagy n√©zz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy √≠rj nekem a LinkedIn oldalalamon!¬†

N√©zd meg let√∂lthetŇĎ anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudásanyagaimmal!
No items found.
Weboldal elemzés, SEOszempontok alapján
Weboldal elemzés, SEOszempontok alapján

Weboldal elemzés, SEOszempontok alapján

Videós segítséggel és rögtön használható akciótervvel kapsz kézhez egy SEO auditot, amivel így rögtön javíthatod a weboldalad SEO-ját!
√Črdekel / Let√∂lt√∂m