Pont Jól Vagyok

Publikálva:
2024-05-13
Olvasási idő:
5
perc
Pont Jól Vagyok

A PontJólVagyok.hu segít neked eligazodni és megfelelő szakembereket találni az önfejlesztéshez. 

 Az oldal elkészülte után segítettem a SEO, az analitika és a marketing stratégia összeállításában is.

Mi volt a probléma?

A tulajdonos a meglévő oldalt szerette volna optimalizálni, barátságosabbá tenni, valamint, PPC kampányokat az oldalhoz.

Mi volt a megoldás?

Természetesen, mint sok oldalnál, itt is hiányoztak az alapvető és a megfelelő mérések, követőkódok, ezért a méréseket kellett először rendbe tenni, majd a SEO optimalizáció következett, és ezeket követően álltottam be a PPC hirdetéseket az oldalhoz Google Ads-re és Facebook Ads-re.

Milyen eszközöket használtam:

Facebook

A Facebook egy globális közösségi média platform, amelyet 2004-ben alapított Mark Zuckerberg és csapata. A platform lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kapcsolatba lépjenek barátaikkal és családjukkal, megosszák gondolataikat, képeiket és videóikat, valamint különböző típusú tartalmakat fogyasszanak. A Facebook széles körben használt mind személyes, mind üzleti célokra, és fontos eszközzé vált a digitális marketing világában is.

A Facebook egy megkerülhetetlen hirdetési felület is, rengetegen használják PPC-s kampányaikhoz a Facebook és az Instagram felületeit.

Google Ads

A Google Ads (korábban Google AdWords) egy online hirdetési platform, amelyet a Google fejlesztett ki. Lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy hirdetéseiket megjelenítsék a Google keresési eredményei között, valamint a Google Display Hálózatában, amely webhelyek, alkalmazások és videók széles hálózatát öleli fel. A Google Ads egyik legnagyobb előnye, hogy a hirdetések rendkívül célzottak lehetnek, és a hirdetők csak akkor fizetnek, ha valaki rákattint a hirdetésre (pay-per-click, PPC).

A Google Ads főbb jellemzői és előnyei:

  1. Keresési hirdetések: Ezek a hirdetések a Google keresési eredményei között jelennek meg, amikor a felhasználók olyan kulcsszavakra keresnek, amelyek relevánsak a hirdető termékeihez vagy szolgáltatásaihoz. Ez lehetővé teszi, hogy a hirdetések közvetlenül az érdeklődő felhasználók előtt jelenjenek meg.
  2. Display hirdetések: A Google Display Hálózatban megjelenő hirdetések vizuális formátumban (pl. bannerek, képes hirdetések) jelennek meg különböző webhelyeken és alkalmazásokban. Ezek a hirdetések segítenek elérni a szélesebb közönséget és növelni a márka ismertségét.
  3. Videóhirdetések: A YouTube és más videóplatformok segítségével a Google Ads lehetővé teszi, hogy videóhirdetéseket jelenítsenek meg a célközönség számára. A videóhirdetések lehetnek rövid előzetesek, bemutatók vagy akár hosszabb reklámok is.
  4. Shopping hirdetések: Ezek a hirdetések lehetővé teszik a kiskereskedők számára, hogy termékeiket közvetlenül a Google keresési eredményeiben jelenítsék meg, beleértve a termék képét, árát és egyéb részleteit. A Google Shopping hirdetések segítenek a potenciális vásárlóknak gyorsan megtalálni és összehasonlítani a termékeket.
  5. Remarketing: A Google Ads remarketing funkciójával a hirdetők újra elérhetik azokat a felhasználókat, akik korábban már meglátogatták a weboldalukat, de nem végeztek konverziót (pl. vásárlást, űrlap kitöltést). Ez segít növelni a konverziós arányt és emlékeztetni a felhasználókat a márkára.
  6. Célzott hirdetések: A Google Ads lehetővé teszi a hirdetések célzását különböző demográfiai adatok (kor, nem, hely), érdeklődési körök és viselkedési minták alapján. Ez biztosítja, hogy a hirdetések a megfelelő emberekhez jussanak el.
  7. Költségkezelés: A Google Ads rugalmas költségvetési lehetőségeket kínál, amely lehetővé teszi a hirdetők számára, hogy meghatározzák napi vagy havi költségvetésüket. A hirdetők csak akkor fizetnek, amikor valaki rákattint a hirdetésükre (PPC), ami hatékonyan kezelhetővé teszi a hirdetési költségeket.
  8. Mérések és elemzések: A Google Ads részletes jelentéseket és analitikai eszközöket kínál, amelyek segítenek nyomon követni a hirdetések teljesítményét. Az adatok alapján a hirdetők optimalizálhatják kampányaikat a jobb eredmények érdekében.

Google Search Console

A Google Search Console (korábban Google Webmaster Tools) egy ingyenes szolgáltatás, amelyet a Google kínál a weboldal tulajdonosok és webmesterek számára. Ez az eszköz lehetővé teszi, hogy nyomon kövessük és optimalizáljuk weboldalunk jelenlétét a Google keresési találatai között. A Google Search Console segítségével betekintést nyerhetünk a weboldal teljesítményébe, azonosíthatjuk a hibákat, és javíthatjuk a keresőmotorokban való megjelenést.

SEO megoldások AI segítségével

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Ha érdekelnek kreatív SEO AI alapú megoldások, többetamik valódi értéket adnak a te webshopod számára is, ne hagyd ki ezt az adatokat is tartalmazó AI SEO esettanulmányomat! Ha pedig a ChatGPT-t szeretnéd jobban megismerni, hogy miben segítheti a te vállalkozásodat is, nézd meg a ChatGPT magyarul kurzusomat!

Ha még csak most ismerkedsz a SEO-val, érdmes lehet kipróbálnod a Search Console alapjai tanfolyamomat.

Ha érdekelnek hasonló sztorik, vagy írnál nekem, jelölj be LinkedIn-en!

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Gyakori kérdések

Milyen előnyei vannak a Google Ads hirdetéseknek?

A Google Ads számos előnyt kínál a vállalkozások számára, beleértve a célzott hirdetéseket, költséghatékonyságot, azonnali eredményeket és részletes elemzési lehetőségeket. Ezek az előnyök hozzájárulnak a hatékony digitális marketingkampányok kialakításához és a vállalkozások növekedéséhez.

Milyen előnyei vannak a Facebook, azaz a Meta hirdetéseknek?

A Meta hirdetések számos előnnyel járnak, beleértve a nagy elérést, részletes célzást, költséghatékonyságot, különféle hirdetési formátumokat és a hatékony elemzési eszközöket. Ezek az előnyök segítenek a vállalkozásoknak növelni a márka ismertségét, elérni a célközönséget és javítani az értékesítési eredményeket.

Miért fontos a Search Console használat?

A Google Search Console használata elengedhetetlen a weboldalak teljesítményének nyomon követéséhez, a hibák azonosításához és javításához, valamint a SEO stratégia optimalizálásához. Az eszköz segítségével a weboldal tulajdonosok biztosíthatják, hogy webhelyük jól működik, és a lehető legjobb eredményeket érje el a keresési találatok között.

Ezt a cikket elsőként is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hírlevelemre!
Török Balázs

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

Török Balázsnak hívnak, azt szoktam mondani, hogy digitális marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ügyfeleimnek jellemzően valamilyen marketing-sales problémájuk van és emiatt keresnek meg. Erre kínálok nekik megoldást, fejlesztem a digitális ökoszisztémájukat, megoldásaikat. Olvasd el az esettanulmányaimat, vagy nézz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy írj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

Nézd meg letölthető anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudásanyagaimmal!
No items found.
Weboldal elemzés, SEOszempontok alapján
Weboldal elemzés, SEOszempontok alapján

Weboldal elemzés, SEOszempontok alapján

Videós segítséggel és rögtön használható akciótervvel kapsz kézhez egy SEO auditot, amivel így rögtön javíthatod a weboldalad SEO-ját!
Érdekel / Letöltöm