Hogyan használd a LinkedIn Sales Navigátort hatékonyan? Részletes útmutató és tippek

Sziasztok! Török Balázsnak hívnak és digitális marketinggel foglalkozom. Mivel nagyon kevés LinkedInes magyar nyelvű tartalom van a YouTube-on, úgy gondoltam, hogy készítek egy videót a LinkedIn legfontosabb, de fizetős eszközéről, a Sales Navigátorról. Ez az eszköz segíthet neked abban, hogy ha sales-szel foglalkozol vagy sales-fókuszú marketinggel, akkor hatékonyabban találd meg a potenciális ügyfeleket.

Mi is az a LinkedIn Sales Navigator?

A LinkedIn Sales Navigator egy fizetős eszköz, amely lehetővé teszi, hogy célzottabb kereséseket végezz a LinkedIn hálózatában. Ez különösen hasznos lehet, ha nehezen találod meg azokat az embereket, akiket a normál keresővel nem tudnál elérni. Az előfizetés ára körülbelül 27 ezer forint plusz áfa, ami céges szempontból nem túl nagy összeg, de szabadúszóknak jelentősebb kiadás lehet.

Előfizetés és belépés

Ha előfizettél a Sales Navigátorra, az eszköz olyan embereket listáz ki neked, akik érdekesek lehetnek számodra. Az egyik legfontosabb funkciója a leadek és listák építése, valamint a részletes keresési lehetőségek. Lokáció szerint is tudsz keresni, például ha osztrák ügyfeleket keresel, akkor specifikusan az osztrák LinkedIn profilokat tudod megcélozni.

Keresési trükkök és tippek

A keresésnél fontos, hogy lokációra és szektorra is tudsz szűrni. Például ha osztrák business consulting cégeket keresel, akkor ezek közül listázza ki a releváns profilokat. Továbbá a kapcsolati szintek alapján is szűrhetsz, például másodrendű kapcsolatokra, ami azt jelenti, hogy van közös ismerősöd az adott személlyel.

Kapcsolatépítés és üzenetküldés

A Sales Navigatorral lehetőséged van üzenetet küldeni a kiválasztott személyeknek. Nagyon fontos, hogy jól átgondolt üzeneteket írj, hiszen ezek a hideg megkeresések alapvetően befolyásolják a sikerességedet. Az üzenet írásánál figyelj arra, hogy 500 karakternél kevesebb legyen, és világosan fogalmazd meg, mit szeretnél.

Praktikus funkciók és hasznos tippek

A Sales Navigatorral nem csak keresni és üzenetet küldeni tudsz, hanem a profilok megtekintését is anonim módon végezheted. Ez lehetővé teszi, hogy titokban tartsd az érdeklődésedet, miközben információkat gyűjtesz a potenciális ügyfelekről. A különböző cégek oldalainak elemzésére is használhatod a különféle pluginokat, amelyek segítenek a versenytársak és a potenciális ügyfelek megismerésében.

Összefoglaló

A LinkedIn Sales Navigator egy kiváló eszköz, ha hatékonyan szeretnél új ügyfeleket találni és kapcsolatokat építeni. Remélem, hogy ez a videó segített megérteni, hogyan használhatod ezt az eszközt a saját céljaid eléréséhez. Ha tetszett a videó, dobj egy lájkot, és ha kérdésed van, bátran tedd fel kommentben vagy keress meg Lnkedin oldalamon.

Ezt a cikket elsőként is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nézd meg letölthető anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudásanyagaimmal!
Most nem találtam ilyet!
Webflow mini kurzus
Webflow mini kurzus

Webflow mini kurzus

Építsd fel a saját weboldaladat egyszerűen, pluginek és kompromiszumok nélkül!
Érdekel / Letöltöm