Gif készítése hirdetéshez, cikkhez

Gif készítése hirdetéshez, cikkhez

Publikálva:
2024-05-07
Olvasási idő:
7
perc

Miért érdemes GIF-eket használni hirdetésekhez és weboldalakon

A digitális marketing világában, ahol az érdeklődés felkeltése és megtartása a kulcs, a GIF-ek, kiváló eszközöknek bizonyultak a figyelem felkeltésében és megtartásában. Ebben a cikkben bemutatjuk, miért hasznosak a GIF-ek a hirdetésekben és a weboldalakon, valamint hogyan készíthetünk animált GIF-eket állóképekből és videóból.

Animált GIF állóképekből

Az animált GIF készítése állóképekből egy egyszerű, mégis hatékony módszer az olvasók figyelmének megragadására. Egy sorozat összekapcsolt kép animációja lehetőséget ad arra, hogy egy történetet meséljünk el, vagy egy termék jellemzőit emeljük ki dinamikusan és látványosan.

Példa: Tegyük fel, hogy egy webáruház új termékcsaládját szeretné népszerűsíteni. Egy GIF, amely az egyes termékeket sorban bemutatja, nem csak a látványosság miatt előnyös, hanem mert lehetővé teszi, hogy a látogatók gyorsan megismerjék a termékfajtákat anélkül, hogy egyesével kellene kattintgatniuk.

EZGif

Ehhez remek eszköz lehet az EZgif maker.

Készíts GIF animációkat
Készíts GIF-eket EZgif-fel!

GIF készítése videóból

A videóból készített GIF-ek különösen hasznosak lehetnek, amikor rövid, figyelemfelkeltő tartalmat szeretnénk létrehozni. Ezek a GIF-ek tökéletesek lehetnek olyan helyzetekben, ahol a videó teljes hosszának megtekintése túl hosszadalmas lenne a felhasználók számára.

Példa: Egy gyorsétterem bevezet egy új hamburgert, és szeretné azt egy pörgős, figyelemfelkeltő módon bemutatni. Egy rövid videóból készült GIF, amely a hamburger összeállítását mutatja be gyorsított felvételen, tökéletes lehet a közösségi média és a hirdetések számára.

Egyszerű GIF készítő eszközök

A GIF-készítés nem igényel komplex szoftvereket vagy mély technikai ismereteket. Íme néhány eszköz, amelyekkel egyszerűen és gyorsan készíthetők GIF-ek:

  1. Giphy CAM: Az egyik legnépszerűbb mobilalkalmazás GIF-ek készítésére. Lehetővé teszi, hogy a felhasználók saját videóikból készítsenek GIF-eket, amelyeket aztán közvetlenül megoszthatnak.
  2. EZGIF: Egy webalapú eszköz, amely széles körű funkciókat kínál a GIF-készítéshez, beleértve a videóból GIF-fé alakítást, GIF szerkesztést és optimalizálást.
  3. Adobe Photoshop: A Photoshop szoftver bár bonyolultabbnak tűnhet, de kiváló lehetőségeket kínál az animált GIF-ek készítésére, különösen ha részletes, testreszabott animációkat szeretnénk létrehozni.
  4. Canva: A Canvában is lehetőségünk van animációk készítésére, amiket GIF-ként is kiexportálhatunk. Érdemes kipróbálni az előfizetést, mert olcsó és rengeteg lehetőséggel jár, és csomó időt is megspórolhatunk vele. Itt pedig további érdekes Canva funkciókat találsz.

A GIF-ek használata egy izgalmas módja a vizuális tartalom frissítésének, amely segíthet növelni a weboldalak és hirdetések vonzerejét. Az egyszerű eszközökkel és technikákkal bárki képes lehet látványos és hatékony GIF-eket készíteni, amelyek javítják a felhasználói élményt és elősegítik az üzenet hatékony közvetítését.

Készíts GIF-eket Canvával
Készíts GIF-eket Canvával

Készíts GIF-eket Canvával

Érdemes Canva-val GIF-eket készíteni, mert ez a platform rendkívül felhasználóbarát és intuitív. A Canva számos előre elkészített sablont és grafikai elemet kínál, amelyek segítségével könnyedén létrehozhatunk animált képeket és GIF-eket anélkül, hogy komoly grafikai ismeretekkel rendelkeznénk. Emellett a Canva lehetőséget biztosít arra is, hogy saját grafikai anyagokat és fénykézeket töltsünk fel, így teljesen egyedi és testreszabott animációkat hozhatunk létre a vállalkozásunk vagy személyes projektek számára.

Lottie animációk: Miért jobbak, mint a GIF-ek?

A Lottie animációk a digitális tartalom új generációját képviselik, amelyek számos előnnyel rendelkeznek a hagyományos GIF-ekkel szemben. A Lottie egy nyílt forráskódú könyvtár, amely lehetővé teszi az animációk könnyű integrálását weboldalakra és mobilalkalmazásokba. Ezek az animációk alapvetően JSON formátumban vannak tárolva, ami számos technikai és vizuális előnyt kínál.

Technikai és vizuális előnyök

Kisebb fájlméret: A Lottie animációk sokkal kisebb fájlméretűek mint a GIF-ek, mivel vektorgrafikát használnak. Ez azt jelenti, hogy gyorsabban töltődnek be, kevésbé terhelik az adatforgalmat, és nem befolyásolják jelentősen a weboldal teljesítményét.

Jobb minőség: Mivel a Lottie animációk vektor alapúak, tisztábbak és élesebbek a nagyobb felbontású kijelzőkön is, ellentétben a GIF-ekkel, amelyek pixel alapúak és gyakran elmosódnak vagy pixelessek lesznek nagyításkor.

Interaktivitás: A Lottie lehetőséget ad arra, hogy interaktív elemekkel gazdagítsuk az animációkat. Például reagálhatnak a felhasználó gesztusaira, mint az érintés vagy a görgetés, ami fokozza a felhasználói élményt és jobban leköti a látogatók figyelmét.

Széleskörű testreszabhatóság: A Lottie animációk könnyen módosíthatóak és skálázhatóak anélkül, hogy veszítenének a minőségből, lehetővé téve a márkához való könnyű illeszkedést.

Hogyan integráljuk a Lottie animációkat?

A Lottie animációk integrálása meglehetősen egyszerű. Több platform, mint az Android, iOS, és webes alkalmazások is támogatják a Lottie könyvtárakat. A LottieFiles weboldal egy nagyszerű forrás, ahol készen álló animációkat találhatunk, amelyeket közvetlenül felhasználhatunk, vagy testreszabhatunk saját igényeink szerint.

Példa: Egy e-kereskedelmi weboldal, amely interaktív Lottie animációkat használ a vásárlói élmény javítására. Amikor a látogató ráviszi az egeret egy termékre, egy animáció jelenik meg, amely bemutatja a termék használatát vagy jellemzőit, így segítve a vásárlói döntéshozatalt.

Loffiefiles - hatékonyabb animációk GIF helyett

Ez egy online platform és eszköz, amely lehetővé teszi a különböző típusú animációk létrehozását és weboldalakra való integrálását. A LottieFiles segítségével könnyedén létrehozhat animációkat vagy használhat meglévő animációkat a katalógusból. Az animációkat JSON formátumban exportálhatja, és könnyedén integrálhatja a weboldalába.

lottie animációk
Gif helyett lottie animációk - helytakarékos megoldás

Összefoglaló

A digitális tartalmak, mint a GIF-ek és Lottie animációk, kulcsfontosságúak a modern marketingstratégiákban. A GIF-ek egyszerűségükkel és széles körű elérhetőségükkel a korai digitális korszakban váltak népszerűvé. Azonban a technológia fejlődésével a Lottie animációk új lehetőségeket nyitottak meg. Ezek a JSON-alapú animációk kisebb fájlméretet, jobb képminőséget, interaktivitást és testreszabhatóságot kínálnak. Ezáltal nem csak a látványosságot, hanem a felhasználói élményt is jelentősen javítják.

Közösségi média marketing tanácsadás

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Ha szeretnél többet kihozni a marketingből, ha szeretnél hatékonyabban tartalmakat készíteni a közösségi média felületeidre. Töltsd le ezt a tartalommarketing készítést segítő anyagomat, de PPC kampányokban is szívesen segítek neked!

Érdemes lehet megnézned ezeket az anyagaimat is:

Ha pedig egyéni konzultációra lenne szükséged, válaszd az egyéni KKV mentorálását vagy, írj bátran a LinkedIn oldalamon!

- -✁- - - - - -  - - - - -

Gyakori kérdések

Miért jobb a Lottie animáció a GIF-nél?

A Lottie animációk vektorgrafikát használnak, így kisebbek a fájlméretük és jobb a minőségük nagy felbontású kijelzőkön is. Emellett interaktivitást és testreszabhatóságot is kínálnak, ami javítja a felhasználói élményt.

Milyen esetekben előnyös a GIF használata?

A GIF-ek ideálisak egyszerű, kis méretű animációk készítésére, ahol a kompatibilitás és az egyszerű hozzáférés fontos, például email marketingben vagy alacsony sávszélességű környezetben.

Hogyan készíthető animált GIF állóképekből?

Több képből álló sorozatot összeillesztve, amelyeket egy animációs eszközzel, mint az Adobe Photoshop vagy egy online GIF-készítővel, mint az EZGIF, animált formátumba rendezünk.

Milyen eszközökkel készíthetők Lottie animációk?

A Lottie animációk készítéséhez a legnépszerűbb eszköz az Adobe After Effects, amellyel a kész animációkat a Bodymovin plugin segítségével exportálhatjuk Lottie formátumba.

Hogyan integrálhatom a Lottie animációkat a weboldalamon?

A Lottie animációk integrálása weboldalakon a Lottie könyvtárak segítségével történik, amelyek támogatják a HTML, CSS és JavaScript technológiákat. Egyszerűen csak be kell illeszteni a megfelelő JSON fájlt, és a könyvtár gondoskodik a többiről.

Ezt a cikket elsőként is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hírlevelemre!
Török Balázs

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

Török Balázsnak hívnak, azt szoktam mondani, hogy digitális marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ügyfeleimnek jellemzően valamilyen marketing-sales problémájuk van és emiatt keresnek meg. Erre kínálok nekik megoldást, fejlesztem a digitális ökoszisztémájukat, megoldásaikat. Olvasd el az esettanulmányaimat, vagy nézz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy írj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

Nézd meg letölthető anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudásanyagaimmal!
Tippek webshop tulajdonosoknak
Tippek webshop tulajdonosoknak

Tippek webshop tulajdonosoknak

Ezekkel növelheted a webshopod sikerességét, forgalmát! Nézd meg ezt az 5 ingyenes tippet! Töltsd le most!
Érdekel / Letöltöm
Konverzió optimalizálás gyakorlati tippek
Konverzió optimalizálás gyakorlati tippek

Konverzió optimalizálás gyakorlati tippek

Íme 50 tipp, ami webshop tulajdonosoknak szuper, de könnyedén hasznát veheted akkor is, ha céges weboldalad van.
Érdekel / Letöltöm