PPC kampányok kicsit másképp

Facebook és Google kampánykezelés
(és igen, TikTok is❗)

Ha olyan marketingest keresel, aki megérti a termékedet, márkádat is, és nem csak havi díjért cserébe dolgozik, akkor vedd fel velem a kapcsolatot!Ha többet szeretnél tudni kikkel és hogyan dolgozom, nézd meg az esettanulmányokat!

Török Balázs Digitális Marketing szakértő
Miért érdemes szabadúszót választanod ügynökség helyett?

🌱 PPC kampányok gondozása

🤗 Miért előnyösebb egy szabadúszóval együtt dolgozni, mint egy ügynökséggel?

Sokszor felemerül kérdésként, hogy meddig vigyük a saját induló vállalkozásunk marketingjét? Mikor és mire vonjunk be segítséget? Ügynökséggel vagy szabadúszóval éri meg jobban együtt dolgozni? Milyen előnyei vannak annak, ha szabadúszóval dolgozol együtt, és milyen annak, ha ügynökségek? Mint sok esetben itt is az a szakmai tanácsom, hogy Attól függ. Attól függ milyen igényeid vannak, milyen az adott szabadúszó vagy ügynökség, hogyan kommunikáltok és természetesen attól is, hogy mekkora a büdzséd.

🎯 Mikor érdemes használni Facebook és Instagram (Meta) hirdetéseket?

Bár egyre kevesebben használják a Facebookot, és az Instagramról is kezdenek kikopni az emberek. Megfelelő stratégia mellett fontos elemei lehetnek ezek a csatornák is a marketing mixednek. Azonban organikus elérésben, ma már ezekre nem érdemes támaszkodnod. Remek célcsoportokat és olcsó és hatékony forgalomterelési megoldás lehet mind a kettő, megfelelő stratégia és tartalom esetében. Erről olvashatsz egy Webshopról készült esettanulmányomban is.

🖥️ Milyen kampányokat érdemes Google rendszerén futtatni?

A Google alapvetően különbözik a Facebook és az Instragram, de a TikTok felületétől is. Itt olyan kampányokat érdemes futtatnod, ha a termékedre aktívan keresnek az emberek, valamint ha megfelelő versenyelőnyöd van a versenytársaiddal szemben. Ez utóbbi nélkül sajnos vagy egy nagyon erős árversennyel kell szembenézned, vagy pedig magas kattintási költségekkel, ha nem elég jó a stratégiád és hatékony a marketinged.

📱 Mikor válaszd a TikTok kampányokat?

Sikeres kampányokat már itt is lehet futtatni, azonban alapvetően eltérően kell(ene) használni ezeket. Sokan remek elérést tapasztalnak a különböző TikTok kampányokból, azonban ezekből akkor lehet megfelelő konverziót is szerezni, ha megfelelő az értékajánlatod a teljes funnel során. Enélkül azonban könnyen kipotyognak az érdeklődőid a folyamat során és drága lesz a kampány, mert csak elérést fog adni, de bevételt nem.

Melyik hirdetési platformot válaszd?

Nézd meg videóban!

Mint szoktam volt mondani, Attól függ, de amennyiben ennél többre is kíváncsi lennél, nézd meg a videómat és iratkozz fel a csatornámra!

Megnézem

Cégek akik megtiszteltek a bizalmukkal

Egy PPC stratégiát ma már önmagában nem érdemes elkészíteni

A legfontosabb lépések a kampányok felépítésében

📐Mérések beállítása, ellenőrzése

Mérések nélkül értelmetlen belefogni akár még csak weboldal készítésbe is, hiszen enélkül nem fogod látni, érteni, hogy mi történik a weboldaladdal. Azonban ennél még nagyobb probléma, ha hirdetni szeretnél megfelelő mérések, célok és stratégia nélkül. Ezért én sosem készítek weboldalt mérés nélkül, ahogy kampányokat is csak megfelelő mérések és azok ellenőrzése után vállalok.

🔎Meglévő és leendő célcsoportok meghatározása

Fent már volt róla szó, hogy miért érdemes szabadúszóval dolgozni, vagy éppen ügynökséggel. Nos a leggyakoribb hiba, hiányosság az ügynökségek esetén, hogy "konzerv" megoldásokkal dolgoznak idő és költséghatékonyság miatt. Ezért sokszor nem értik meg megfelelően a piacot, márkát, terméket, és sokszor elmarad a megfelelő célcsoportok kidolgozása is. Ez nálam szintén alapvető, hiszen enélkül nem várhatunk igazi hatékonyságot és nem érthetjük meg a marketingünk működését sem.

⚗️ Adatkeletkeztetés, stratégia

Ahogy a célcsoportok létrehozása, gondozása is fontos feladat, és nem elhagyható, úgy a megfelelő adatkeletkeztetés is kardinális, elhagyhatatlan egy hatékony marketing stratégia kialakításában is. Az adatkeletkeztetés több helyen történhet, a weboldalodon, a CRM rendszerben, megvalósulhat különböző célcsoportokban vagy egyéb módokon is. Azonban mindenképp fontos, és hatalmas előnyt biztosíthat neked a versenytársaiddal szemben.

📈 Rövid- és hosszútávú stratégiák

Sokszor az ügynökségek is rövidtávú megoldásokban gondolkodnak, a már említett erőforrás optimalizáció miatt. Azonban a nem megfelelő stratégiák, a rövidtávon való gondolkodás ugyan tüneteket kezelhet a betegeskedő marketingedben, azonban érdemi megoldássokkal és gyógyulással csak valós, és hathatós hosszútávú stratégiák szolgálhatnak.

🧠Hogyan érdemes gondolkodni kampánytervezés során

Nézd meg videóban!

Fontos, hogy figyelembe vedd, hogy ki a célcsoportod, mi a terméked, hol találkozhat ez a kettő egymással, hogyan tudod optimalizálni a költségeidet, milyen előnyökkel tudsz élni a versenytársaiddal szemben.

Tanulj másoktól, olvasd el hogyan építettem fel márkák PPC kampányait

📢 PPC esettanulmányok

PPC kampány egy kis optimalizálatlan weboldalhoz

PPC kampány készítése egy kis weboldalhoz

Sok vállalkozásnak van szüksége weboldalra, de az egyáltalán nem mindegy, hogy van felépítve. A Kálmán Kertje esetében is a weboldalt kellett kis mértékben átalakítani, hogy a PPC-s kampányok hatékonyabban tudjanak futni. Csak ezt követően indítottuk őket.

Interim marketing menedzser egy webshopnál

Ügynökség helyett interim marketing menedzser egy webshopnál

Mi az az interim marketing menedzser és miért lehet jobb megoldás annál, ha különböző ügynökségekkel dolgozol együtt, vagy hogyan tudja egy interim marketing menedzser jobban irányítani az ügynökségeket, mint te magad.

Shopify és Klaviyo webshop - a Bio-Barát Biobolt webshop

Így készült a Bio-Barát Biobolt új webshopja

A Bio-Barát Biobolt rendszerét Shopify és Klaviyo alapokra építettük fel alapos mérlegelést követően. A SEO és a mérések optimalizálása mellett a barátságos design és a skálázhatóság is a szempontok között szerepelt.

Ismerd meg jobban az eszközöket amiket te vagy az alávállalkozód használ

🎓Marketing kurzusok

YouTube csatorna menedzsment és YouTube SEO kurzus🎓🎓

YouTube csatorna menedzsment és YouTube SEO kurzus🎓🎓

Ebben a digitális anyagban 5 alap tippet és gyakoralti megoldást találsz arra, hogyan állíts be Facebook vagy akár más PPC típusú kampányt.

📊Adatelemző Looker Studio kezdő kurzus

📊Adatelemző Looker Studio kezdő kurzus

Ebben a digitális anyagban 5 alap tippet és gyakoralti megoldást találsz arra, hogyan állíts be Facebook vagy akár más PPC típusú kampányt.

Hatékony CRM rendszer építés tanfolyam🎓

Hatékony CRM rendszer építés tanfolyam🎓

Ebben a digitális anyagban 5 alap tippet és gyakoralti megoldást találsz arra, hogyan állíts be Facebook vagy akár más PPC típusú kampányt.

Építkezz azokból az anyagokból, amiket én is használok az ügyfeleimnél!

💾Letölthető anyagok

5 Facebook PPC költség csökkentő tipp

5 Facebook PPC költség csökkentő tipp

Ebben a digitális anyagban 5 alap tippet és gyakoralti megoldást találsz arra, hogyan állíts be Facebook vagy akár más PPC típusú kampányt.

25 Facebook PPC költség csökkentő tipp

25 Facebook PPC költség csökkentő tipp

Ebben olyan tippeket és megoldásakat találhatsz,amiket én is alkalmazom az ügyfeleim Facebook hirdetési fiókjain, emellett gyakorlati útmutatót is tartamaz a beállításokhoz.

Marketing funnel gyakorlati, általános felépítése [🧩mindmap]

Marketing funnel gyakorlati, általános felépítése [🧩mindmap]

Ismerkedj meg a marketing funnel gyakorlati felépítésével egy könnyen áttekinthető mindmap segítségével! Ebben benne vannak a gyakorlati tippjeim, megoldásaim is!

Szeretnél együtt dolgozni? Keress bizalommal!

PPC kampányok kezelése

Video Ask Balázs Török

Foglalj időpontot a VideoAsk segítségével!

Dolgozzunk együtt a Te márkádon is!

Foglalj ingyenes első konzultációt a videóra vagy az alábbi linkre kattintva!