Moai Jungle

Publikálva:
2024-05-18
Olvasási idő:
4
perc
Moai Jungle

A Moai Jungle volt az első webshop, ahová programmatic SEO-val építettem, fejlesztettem tovább a webshop organikus, tehát a Google-ről érkező ingyenes forgalmát. Erről esettanulmányt is olvashatsz, amiben arányosított, anonimizált módon láthatod a megoldás bevétel generáló hatását is.

Mi volt a probléma?

A tulajdonos a meglévő oldalt szerette volna optimalizálni, barátságosabbá tenni, valamint, PPC kampányokat az oldalhoz.

Mi volt a megoldás?

Természetesen, mint sok oldalnál, itt is hiányoztak az alapvető és a megfelelő mérések, követőkódok, ezért a méréseket kellett először rendbe tenni, majd a SEO optimalizáció következett, és ezeket követően álltottam be a PPC hirdetéseket az oldalhoz Google Ads-re és Facebook Ads-re.

Milyen eszközöket használtam:

Facebook

A Meta PPC (Pay-Per-Click) kampányai számos okból rendkívül hasznosak lehetnek a vállalkozások számára. Először is, a Meta platformok, mint a Facebook és az Instagram, kiváló célzási lehetőségeket kínálnak, amelyek lehetővé teszik, hogy a hirdetők demográfiai adatok, érdeklődési körök, viselkedés és helyszín alapján pontosan megcélozzák a közönségüket. Ez biztosítja, hogy a hirdetések azokhoz az emberekhez jussanak el, akik nagyobb valószínűséggel érdeklődnek a termék vagy szolgáltatás iránt, növelve ezzel a kampányok hatékonyságát.

A Meta platformok hatalmas felhasználóbázissal rendelkeznek, ami lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy széles közönséget érjenek el és növeljék a márka ismertségét. A Meta PPC kampányai részletes elemzési és jelentési eszközöket is biztosítanak, amelyek segítenek a hirdetések teljesítményének nyomon követésében és optimalizálásában. Ez lehetővé teszi, hogy a hirdetők pontos adatokat kapjanak a forgalmi forrásokról, látogatói viselkedésről, konverziós arányokról és más fontos mutatókról, így folyamatosan javíthatják kampányaikat.

A Facebook egy megkerülhetetlen hirdetési felület is, rengetegen használják PPC-s kampányaikhoz a Facebook és az Instagram felületeit.

Wordpress

A WordPress egy nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszer (CMS), amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén létrehozzanak és kezeljenek weboldalakat és blogokat. A WordPress az egyik legnépszerűbb CMS a világon, és széles körben használják különböző típusú weboldalakhoz, a személyes blogoktól kezdve a vállalati weboldalakig és webáruházakig.

ChatGPT és Programmatic SEO

A programmatic SEO egy automatizált megközelítést jelent a keresőoptimalizálás terén, amely mesterséges intelligenciát és különféle algoritmusokat használ a nagy mennyiségű tartalom és weboldal optimalizálására. Ez a módszer különösen hasznos nagy webhelyek, például e-kereskedelmi platformok vagy adatbázis-alapú oldalak esetében, ahol több ezer vagy akár millió oldalt kell optimalizálni.

SEO megoldások AI segítségével

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Ha érdekelnek kreatív SEO AI alapú megoldások, többetamik valódi értéket adnak a te webshopod számára is, ne hagyd ki ezt az adatokat is tartalmazó AI SEO esettanulmányomat! Ha pedig a ChatGPT-t szeretnéd jobban megismerni, hogy miben segítheti a te vállalkozásodat is, nézd meg a ChatGPT magyarul kurzusomat!

Ha még csak most ismerkedsz a SEO-val, érdmes lehet kipróbálnod a Search Console alapjai tanfolyamomat.

Ha érdekelnek hasonló sztorik, vagy írnál nekem, jelölj be LinkedIn-en!

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Gyakori kérdések

Milyen előnyei vannak a Facebook, azaz a Meta hirdetéseknek?

A Meta hirdetések számos előnnyel járnak, beleértve a nagy elérést, részletes célzást, költséghatékonyságot, különféle hirdetési formátumokat és a hatékony elemzési eszközöket. Ezek az előnyök segítenek a vállalkozásoknak növelni a márka ismertségét, elérni a célközönséget és javítani az értékesítési eredményeket.

Mi az a Wordpress?

A WordPress egy nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszer (CMS), amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén létrehozzanak és kezeljenek weboldalakat és blogokat. A WordPress az egyik legnépszerűbb CMS a világon, és széles körben használják különböző típusú weboldalakhoz, a személyes blogoktól kezdve a vállalati weboldalakig és webáruházakig.

Mi az a Programmatic SEO?

A programmatic SEO egy erőteljes és hatékony módszer a nagy mennyiségű tartalom optimalizálására. Az automatizált eszközök és algoritmusok segítségével gyorsan és pontosan optimalizálhatjuk a weboldalakat, növelve ezzel a keresőmotorokban való láthatóságot és a webhely forgalmát. Ez a megközelítés különösen hasznos lehet azok számára, akik nagy méretű webhelyeket kezelnek, és hatékonyan szeretnék javítani SEO teljesítményüket.

Ezt a cikket elsőként is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hírlevelemre!
Török Balázs

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

Török Balázsnak hívnak, azt szoktam mondani, hogy digitális marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ügyfeleimnek jellemzően valamilyen marketing-sales problémájuk van és emiatt keresnek meg. Erre kínálok nekik megoldást, fejlesztem a digitális ökoszisztémájukat, megoldásaikat. Olvasd el az esettanulmányaimat, vagy nézz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy írj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

Nézd meg letölthető anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudásanyagaimmal!
No items found.
TikTok tippek, nem csak kezdőknek
TikTok tippek, nem csak kezdőknek

TikTok tippek, nem csak kezdőknek

Fejleszd fel a TikTok-os jelenlétedet ezzel a 25 tippel, és kerülj a versenytársaid elé!
Érdekel / Letöltöm