Különböző Facebook kampány célok és használatuk

Publikálva:
2024-04-12
Olvasási idő:
5
perc
Facebook kampány célok

A Facebook hirdetések lehetőséget kínálnak számunkra arra, hogy változatos célokat érjünk el, és a kampányokat az adott célkitűzéshez igazítsuk. Az alábbiakban bemutatjuk a különböző Facebook kampány célokat, és azt, hogy mikor és melyiket érdemes használni.

Rengeteg ingyenes tudásanyag, marketinges és sales-es kurzus, valamint letölthető friss tudásanyag található az oldalon, nézz körül te is! 

1. Tudatosság növelése (Awareness)

A tudatosság növelése célja, hogy a márkát, terméket vagy szolgáltatást a célközönség figyelmébe hozzuk. Ezt általában az üzleti célközönségünk korai szakaszában alkalmazzuk. Ide tartoznak a következő alcélok:

  • Márkaismertség növelése: Akkor érdemes alkalmazni, amikor az emberek még nem ismerik a márkát vagy vállalkozást. Célja, hogy növelje a márka láthatóságát és ismertségét.
  • Hirdetésmegjelenítések növelése: A cél az, hogy minél több ember lássa a hirdetéseket, és így növelje a márkát érintő észlelést.

2. Elköteleződés (Engagement)

Az elköteleződés célja, hogy az emberek interakcióba lépjenek a hirdetéssel vagy a márkával. Ez segít mélyebb kapcsolatot kialakítani a célközönséggel.

  • Kattintások növelése: Ha azt szeretnénk, hogy az emberek további információkért vagy tartalomért kattintsanak a hirdetésre.
  • Kiemelések (Highlights) növelése: Ide tartoznak a like-ok, megosztások és kommentek, amelyek növelik a hirdetés és a márkával való interakciót.

3. Konverziók (Conversions)

A konverziók célja, hogy a célközönség egy konkrét cselekvést hajtson végre, például vásárlást vagy feliratkozást.

  • Webhelykonverziók növelése: Amikor azt szeretnénk, hogy a látogatók olyan cselekvéseket végezzenek a webhelyünkön, mint vásárlás vagy regisztráció.
  • Alkalmazások konverziói: Akkor alkalmazzuk, ha egy alkalmazás letöltését vagy használatát szeretnénk ösztönözni.

4. Termékkatalógus eladások(Catalog Sales)

Az átalakulások célja, hogy a célközönség vásároljon a katalógusból vagy az online áruházból.

  • Katalóguseladások növelése: Alkalmazzuk, ha az online katalógusból származó eladásokat szeretnénk ösztönözni.
  • Áruházlátogatások növelése: Amikor a fizikai áruházakba való látogatásokat szeretnénk növelni.

5. Alkalmazás elérés és letöltés (App Awareness & Download)

Ezek a célok az alkalmazásokkal kapcsolatosak.

  • Alkalmazás elérése: Célja, hogy minél többen értesüljenek az alkalmazásról.
  • Alkalmazás letöltése: Akkor alkalmazzuk, ha azt szeretnénk, hogy az emberek letöltsék és használják az alkalmazást.

Mikor melyik célt érdemes használni?

A választás a célkitűzésektől és a stratégiától függ:

  • Márkaismertség és tudatosság növelése: Kezdeti fázisban, amikor szeretnénk elérni a szélesebb közönséget és ismertté tenni a márkát.
  • Elköteleződés: Amikor mélyebb kapcsolatot akarunk építeni a márka és a célközönség között.
  • Konverziók és átalakulások: Amikor konkrét cselekvésekre szeretnénk ösztönözni a célközönséget.
  • Alkalmazások elérése és letöltése: Ha alkalmazásokkal kapcsolatos célokat szeretnénk elérni.

Az optimális kampány célkitűzését a vállalkozás céljai és a kampány mérete határozza meg. A megfelelő cél kiválasztásával jobban megérthetjük, hogyan érhetjük el a kívánt eredményeket a Facebook hirdetéseinkkel.

Összefoglalás: különböző Facebook kampány célok és használatuk

A Facebook hirdetések sokoldalúsága lehetővé teszi, hogy különböző célokat érjünk el a kampányokkal. A célkitűzés kiválasztása meghatározza, hogy milyen eredményeket várhatunk el a hirdetésektől. Az alábbiakban röviden összefoglaljuk a különböző Facebook kampány célokat és mikor érdemes azokat alkalmazni:

  • Tudatosság növelése: Márkaismertség növelése és hirdetésmegjelenítések növelése céllal érdemes elérni, amikor célunk, hogy a márkát szélesebb körben megismertessük.
  • Elköteleződés: Kattintások növelése és kiemelések (like, megosztás, kommentek) növelése céllal érdemes hirdetni, amikor mélyebb kapcsolatot szeretnénk kialakítani a célcsoporttal.
  • Konverziók: Webhelykonverziók növelése és alkalmazások konverziói céllal hirdetünk, ha konkrét cselekvéseket szeretnénk ösztönözni a célközönségtől.
  • Átalakulások: Katalóguseladások növelése és áruházlátogatások növelése céljával hirdetünk, amikor online vásárlásokat vagy fizikai üzletekbe való látogatásokat szeretnénk elősegíteni.
  • Alkalmazás elérés és letöltés: Az alkalmazásokkal kapcsolatos célokat, mint az alkalmazás elérése vagy letöltése, akkor használjuk, amikor az alkalmazások népszerűsítése a cél.

A kampány céljának kiválasztása az üzleti céloktól, a célcsoporttól és a stratégiától függ. A megfelelő célcél kiválasztásával hatékonyabb és eredményesebb hirdetések hozhatók létre a Facebookon, amelyek elérhetik a vállalkozás kitűzött célokat.

Közösségi média marketing tanácsadás

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Ha szeretnél többet kihozni a marketingedből, ha szeretnél hatékonyabban tartalmakat készíteni a közösségi média felületeidre. Töltsd le ezt a tartalommarketing készítést segítő anyagomat, de PPC kampányokban is szívesen segítek neked!

Érdemes lehet megnézned ezeket az anyagaimat is:

Ha pedig egyéni konzultációra lenne szükséged, válaszd az egyéni KKV mentorálását vagy, írj bátran a LinkedIn oldalamon!

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Gyakori kérdések

Mikor érdemes a "Tudatosság növelése" célkitűzést választani?

Amikor új márkát, terméket vagy szolgáltatást szeretnénk bevezetni a piacra, és a legfontosabb cél a lehető legtöbb ember elérése és a márkaismeret növelése.

Hogyan növelhetem a hirdetéseim elköteleződését?

Az elköteleződés növelésére irányuló kampányokkal, amelyek interaktív tartalmat tartalmaznak, mint például szavazások, kvízek vagy olyan posztok, amelyek a közönség bevonására ösztönöznek.

Milyen esetekben preferáljuk a konverziós célkitűzéseket?

Amikor konkrét üzleti eredményeket szeretnénk elérni, mint például online értékesítés növelése, regisztrációk számának bővítése vagy egy adott online akcióra való felhívás.

Ezt a cikket elsőként is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hírlevelemre!
Török Balázs

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

Török Balázsnak hívnak, azt szoktam mondani, hogy digitális marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ügyfeleimnek jellemzően valamilyen marketing-sales problémájuk van és emiatt keresnek meg. Erre kínálok nekik megoldást, fejlesztem a digitális ökoszisztémájukat, megoldásaikat. Olvasd el az esettanulmányaimat, vagy nézz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy írj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

Nézd meg letölthető anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudásanyagaimmal!
Pár tipp a jobb kampányokért
Pár tipp a jobb kampányokért

Pár tipp a jobb kampányokért

Töltsd le ezt az ingyenes anyagot és javíts te is a Facebook és a PPC-s kampányaid hatékonyságán!
Érdekel / Letöltöm
Íme 25 tipp Facebook és PPC kampányokhoz
Íme 25 tipp Facebook és PPC kampányokhoz

Íme 25 tipp Facebook és PPC kampányokhoz

Pörgesd fel a PPC kampányaidat, hozz ki belőlük többet, javísd a ROAS-odon most!
Érdekel / Letöltöm