Facebook kampåny célok

KĂŒlönbözƑ Facebook kampĂĄny cĂ©lok Ă©s hasznĂĄlatuk

PublikĂĄlva:
2024-04-12
Olvasási idƑ:
5
perc

A Facebook hirdetĂ©sek lehetƑsĂ©get kĂ­nĂĄlnak szĂĄmunkra arra, hogy vĂĄltozatos cĂ©lokat Ă©rjĂŒnk el, Ă©s a kampĂĄnyokat az adott cĂ©lkitƱzĂ©shez igazĂ­tsuk. Az alĂĄbbiakban bemutatjuk a kĂŒlönbözƑ Facebook kampĂĄny cĂ©lokat, Ă©s azt, hogy mikor Ă©s melyiket Ă©rdemes hasznĂĄlni.

Rengeteg ingyenes tudĂĄsanyag, marketinges Ă©s sales-es kurzus, valamint letölthetƑ friss tudĂĄsanyag talĂĄlhatĂł az oldalon, nĂ©zz körĂŒl te is! 

1. Tudatossåg növelése (Awareness)

A tudatossĂĄg növelĂ©se cĂ©lja, hogy a mĂĄrkĂĄt, termĂ©ket vagy szolgĂĄltatĂĄst a cĂ©lközönsĂ©g figyelmĂ©be hozzuk. Ezt ĂĄltalĂĄban az ĂŒzleti cĂ©lközönsĂ©gĂŒnk korai szakaszĂĄban alkalmazzuk. Ide tartoznak a következƑ alcĂ©lok:

  • MĂĄrkaismertsĂ©g növelĂ©se: Akkor Ă©rdemes alkalmazni, amikor az emberek mĂ©g nem ismerik a mĂĄrkĂĄt vagy vĂĄllalkozĂĄst. CĂ©lja, hogy növelje a mĂĄrka lĂĄthatĂłsĂĄgĂĄt Ă©s ismertsĂ©gĂ©t.
  • HirdetĂ©smegjelenĂ­tĂ©sek növelĂ©se: A cĂ©l az, hogy minĂ©l több ember lĂĄssa a hirdetĂ©seket, Ă©s Ă­gy növelje a mĂĄrkĂĄt Ă©rintƑ Ă©szlelĂ©st.

2. ElkötelezƑdĂ©s (Engagement)

Az elkötelezƑdĂ©s cĂ©lja, hogy az emberek interakciĂłba lĂ©pjenek a hirdetĂ©ssel vagy a mĂĄrkĂĄval. Ez segĂ­t mĂ©lyebb kapcsolatot kialakĂ­tani a cĂ©lközönsĂ©ggel.

  • KattintĂĄsok növelĂ©se: Ha azt szeretnĂ©nk, hogy az emberek tovĂĄbbi informĂĄciĂłkĂ©rt vagy tartalomĂ©rt kattintsanak a hirdetĂ©sre.
  • KiemelĂ©sek (Highlights) növelĂ©se: Ide tartoznak a like-ok, megosztĂĄsok Ă©s kommentek, amelyek növelik a hirdetĂ©s Ă©s a mĂĄrkĂĄval valĂł interakciĂłt.

3. KonverziĂłk (Conversions)

A konverziók célja, hogy a célközönség egy konkrét cselekvést hajtson végre, példåul våsårlåst vagy feliratkozåst.

  • WebhelykonverziĂłk növelĂ©se: Amikor azt szeretnĂ©nk, hogy a lĂĄtogatĂłk olyan cselekvĂ©seket vĂ©gezzenek a webhelyĂŒnkön, mint vĂĄsĂĄrlĂĄs vagy regisztrĂĄciĂł.
  • AlkalmazĂĄsok konverziĂłi: Akkor alkalmazzuk, ha egy alkalmazĂĄs letöltĂ©sĂ©t vagy hasznĂĄlatĂĄt szeretnĂ©nk ösztönözni.

4. Termékkatalógus eladåsok(Catalog Sales)

Az åtalakulåsok célja, hogy a célközönség våsåroljon a katalógusból vagy az online åruhåzból.

  • KatalĂłguseladĂĄsok növelĂ©se: Alkalmazzuk, ha az online katalĂłgusbĂłl szĂĄrmazĂł eladĂĄsokat szeretnĂ©nk ösztönözni.
  • ÁruhĂĄzlĂĄtogatĂĄsok növelĂ©se: Amikor a fizikai ĂĄruhĂĄzakba valĂł lĂĄtogatĂĄsokat szeretnĂ©nk növelni.

5. Alkalmazås elérés és letöltés (App Awareness & Download)

Ezek a célok az alkalmazåsokkal kapcsolatosak.

  • AlkalmazĂĄs elĂ©rĂ©se: CĂ©lja, hogy minĂ©l többen Ă©rtesĂŒljenek az alkalmazĂĄsrĂłl.
  • AlkalmazĂĄs letöltĂ©se: Akkor alkalmazzuk, ha azt szeretnĂ©nk, hogy az emberek letöltsĂ©k Ă©s hasznĂĄljĂĄk az alkalmazĂĄst.

Mikor melyik célt érdemes hasznålni?

A vĂĄlasztĂĄs a cĂ©lkitƱzĂ©sektƑl Ă©s a stratĂ©giĂĄtĂłl fĂŒgg:

  • MĂĄrkaismertsĂ©g Ă©s tudatossĂĄg növelĂ©se: Kezdeti fĂĄzisban, amikor szeretnĂ©nk elĂ©rni a szĂ©lesebb közönsĂ©get Ă©s ismerttĂ© tenni a mĂĄrkĂĄt.
  • ElkötelezƑdĂ©s: Amikor mĂ©lyebb kapcsolatot akarunk Ă©pĂ­teni a mĂĄrka Ă©s a cĂ©lközönsĂ©g között.
  • KonverziĂłk Ă©s ĂĄtalakulĂĄsok: Amikor konkrĂ©t cselekvĂ©sekre szeretnĂ©nk ösztönözni a cĂ©lközönsĂ©get.
  • AlkalmazĂĄsok elĂ©rĂ©se Ă©s letöltĂ©se: Ha alkalmazĂĄsokkal kapcsolatos cĂ©lokat szeretnĂ©nk elĂ©rni.

Az optimĂĄlis kampĂĄny cĂ©lkitƱzĂ©sĂ©t a vĂĄllalkozĂĄs cĂ©ljai Ă©s a kampĂĄny mĂ©rete hatĂĄrozza meg. A megfelelƑ cĂ©l kivĂĄlasztĂĄsĂĄval jobban megĂ©rthetjĂŒk, hogyan Ă©rhetjĂŒk el a kĂ­vĂĄnt eredmĂ©nyeket a Facebook hirdetĂ©seinkkel.

ÖsszefoglalĂĄs: kĂŒlönbözƑ Facebook kampĂĄny cĂ©lok Ă©s hasznĂĄlatuk

A Facebook hirdetĂ©sek sokoldalĂșsĂĄga lehetƑvĂ© teszi, hogy kĂŒlönbözƑ cĂ©lokat Ă©rjĂŒnk el a kampĂĄnyokkal. A cĂ©lkitƱzĂ©s kivĂĄlasztĂĄsa meghatĂĄrozza, hogy milyen eredmĂ©nyeket vĂĄrhatunk el a hirdetĂ©sektƑl. Az alĂĄbbiakban röviden összefoglaljuk a kĂŒlönbözƑ Facebook kampĂĄny cĂ©lokat Ă©s mikor Ă©rdemes azokat alkalmazni:

  • TudatossĂĄg növelĂ©se: MĂĄrkaismertsĂ©g növelĂ©se Ă©s hirdetĂ©smegjelenĂ­tĂ©sek növelĂ©se cĂ©llal Ă©rdemes elĂ©rni, amikor cĂ©lunk, hogy a mĂĄrkĂĄt szĂ©lesebb körben megismertessĂŒk.
  • ElkötelezƑdĂ©s: KattintĂĄsok növelĂ©se Ă©s kiemelĂ©sek (like, megosztĂĄs, kommentek) növelĂ©se cĂ©llal Ă©rdemes hirdetni, amikor mĂ©lyebb kapcsolatot szeretnĂ©nk kialakĂ­tani a cĂ©lcsoporttal.
  • KonverziĂłk: WebhelykonverziĂłk növelĂ©se Ă©s alkalmazĂĄsok konverziĂłi cĂ©llal hirdetĂŒnk, ha konkrĂ©t cselekvĂ©seket szeretnĂ©nk ösztönözni a cĂ©lközönsĂ©gtƑl.
  • ÁtalakulĂĄsok: KatalĂłguseladĂĄsok növelĂ©se Ă©s ĂĄruhĂĄzlĂĄtogatĂĄsok növelĂ©se cĂ©ljĂĄval hirdetĂŒnk, amikor online vĂĄsĂĄrlĂĄsokat vagy fizikai ĂŒzletekbe valĂł lĂĄtogatĂĄsokat szeretnĂ©nk elƑsegĂ­teni.
  • AlkalmazĂĄs elĂ©rĂ©s Ă©s letöltĂ©s: Az alkalmazĂĄsokkal kapcsolatos cĂ©lokat, mint az alkalmazĂĄs elĂ©rĂ©se vagy letöltĂ©se, akkor hasznĂĄljuk, amikor az alkalmazĂĄsok nĂ©pszerƱsĂ­tĂ©se a cĂ©l.

A kampĂĄny cĂ©ljĂĄnak kivĂĄlasztĂĄsa az ĂŒzleti cĂ©loktĂłl, a cĂ©lcsoporttĂłl Ă©s a stratĂ©giĂĄtĂłl fĂŒgg. A megfelelƑ cĂ©lcĂ©l kivĂĄlasztĂĄsĂĄval hatĂ©konyabb Ă©s eredmĂ©nyesebb hirdetĂ©sek hozhatĂłk lĂ©tre a Facebookon, amelyek elĂ©rhetik a vĂĄllalkozĂĄs kitƱzött cĂ©lokat.

Közösségi média marketing tanåcsadås

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Ha szeretnĂ©l többet kihozni a marketingedbƑl, ha szeretnĂ©l hatĂ©konyabban tartalmakat kĂ©szĂ­teni a közössĂ©gi mĂ©dia felĂŒleteidre. Töltsd le ezt a tartalommarketing kĂ©szĂ­tĂ©st segĂ­tƑ anyagomat, de PPC kampĂĄnyokban is szĂ­vesen segĂ­tek neked!

Érdemes lehet megnĂ©zned ezeket az anyagaimat is:

Ha pedig egyĂ©ni konzultĂĄciĂłra lenne szĂŒksĂ©ged, vĂĄlaszd az egyĂ©ni KKV mentorĂĄlĂĄsĂĄt vagy, Ă­rj bĂĄtran a LinkedIn oldalamon!

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Gyakori kérdések

Mikor érdemes a "Tudatossåg növelése" célkitƱzést vålasztani?

Amikor Ășj mĂĄrkĂĄt, termĂ©ket vagy szolgĂĄltatĂĄst szeretnĂ©nk bevezetni a piacra, Ă©s a legfontosabb cĂ©l a lehetƑ legtöbb ember elĂ©rĂ©se Ă©s a mĂĄrkaismeret növelĂ©se.

Hogyan növelhetem a hirdetĂ©seim elkötelezƑdĂ©sĂ©t?

Az elkötelezƑdĂ©s növelĂ©sĂ©re irĂĄnyulĂł kampĂĄnyokkal, amelyek interaktĂ­v tartalmat tartalmaznak, mint pĂ©ldĂĄul szavazĂĄsok, kvĂ­zek vagy olyan posztok, amelyek a közönsĂ©g bevonĂĄsĂĄra ösztönöznek.

Milyen esetekben preferåljuk a konverziós célkitƱzéseket?

Amikor konkrĂ©t ĂŒzleti eredmĂ©nyeket szeretnĂ©nk elĂ©rni, mint pĂ©ldĂĄul online Ă©rtĂ©kesĂ­tĂ©s növelĂ©se, regisztrĂĄciĂłk szĂĄmĂĄnak bƑvĂ­tĂ©se vagy egy adott online akciĂłra valĂł felhĂ­vĂĄs.

‍

Ezt a cikket elsƑkĂ©nt is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hĂ­rlevelemre!
Török Balåzs

Török Balåzs

DigitĂĄlis marketing tanĂĄcsadĂł

Török BalĂĄzsnak hĂ­vnak, azt szoktam mondani, hogy digitĂĄlis marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ĂŒgyfeleimnek jellemzƑen valamilyen marketing-sales problĂ©mĂĄjuk van Ă©s emiatt keresnek meg. Erre kĂ­nĂĄlok nekik megoldĂĄst, fejlesztem a digitĂĄlis ökoszisztĂ©mĂĄjukat, megoldĂĄsaikat. Olvasd el az esettanulmĂĄnyaimat, vagy nĂ©zz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy Ă­rj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

NĂ©zd meg letölthetƑ anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudåsanyagaimmal!
Pår tipp a jobb kampånyokért
Pår tipp a jobb kampånyokért

Pår tipp a jobb kampånyokért

Töltsd le ezt az ingyenes anyagot és javíts te is a Facebook és a PPC-s kampånyaid hatékonysågån!
Érdekel / Letöltöm
Fejleszd a tartalommarketing folyamataidat
Fejleszd a tartalommarketing folyamataidat

Fejleszd a tartalommarketing folyamataidat

Fedezd fel a tartalommarketing folyamatok hatĂ©kony felĂ©pĂ­tĂ©sĂ©t egy könnyen Ă©rthetƑ MindMap segĂ­tsĂ©gĂ©vel!
Érdekel / Letöltöm