Különböző Facebook kampány célok
Főoldal
>>
Blog
>>
Különböző Facebook kampány célok
Olvasási idő:
4
perc
Publikálva:
2023-09-17

Különböző Facebook kampány célok és mikor melyiket érdemes használni?

A Facebook hirdetések lehetőséget kínálnak számunkra arra, hogy változatos célokat érjünk el, és a kampányokat az adott célkitűzéshez igazítsuk. Az alábbiakban bemutatjuk a különböző Facebook kampány célokat, és azt, hogy mikor és melyiket érdemes használni.

1. Tudatosság Növelése (Awareness)

A tudatosság növelése célja, hogy a márkát, terméket vagy szolgáltatást a célközönség figyelmébe hozzuk. Ezt általában az üzleti célközönségünk korai szakaszában alkalmazzuk. Ide tartoznak a következő alcélok:

 • Márkaismertség Növelése: Akkor érdemes alkalmazni, amikor az emberek még nem ismerik a márkát vagy vállalkozást. Célja, hogy növelje a márka láthatóságát és ismertségét.
 • Hirdetésmegjelenítések Növelése: A cél az, hogy minél több ember lássa a hirdetéseket, és így növelje a márkát érintő észlelést.

2. Elköteleződés (Engagement)

Az elköteleződés célja, hogy az emberek interakcióba lépjenek a hirdetéssel vagy a márkával. Ez segít mélyebb kapcsolatot kialakítani a célközönséggel.

 • Kattintások Növelése: Ha azt szeretnénk, hogy az emberek további információkért vagy tartalomért kattintsanak a hirdetésre.
 • Kiemelések (Highlights) Növelése: Ide tartoznak a like-ok, megosztások és kommentek, amelyek növelik a hirdetés és a márkával való interakciót.

3. Konverziók (Conversions)

A konverziók célja, hogy a célközönség egy konkrét cselekvést hajtson végre, például vásárlást vagy feliratkozást.

 • Webhelykonverziók Növelése: Amikor azt szeretnénk, hogy a látogatók olyan cselekvéseket végezzenek a webhelyünkön, mint vásárlás vagy regisztráció.
 • Alkalmazások Konverziói: Akkor alkalmazzuk, ha egy alkalmazás letöltését vagy használatát szeretnénk ösztönözni.

4. Átalakulások (Catalog Sales)

Az átalakulások célja, hogy a célközönség vásároljon a katalógusból vagy az online áruházból.

 • Katalóguseladások Növelése: Alkalmazzuk, ha az online katalógusból származó eladásokat szeretnénk ösztönözni.
 • Áruházlátogatások Növelése: Amikor a fizikai áruházakba való látogatásokat szeretnénk növelni.

5. Alkalmazás Elérés és Letöltés (App Awareness & Download)

Ezek a célok az alkalmazásokkal kapcsolatosak.

 • Alkalmazás Elérése: Célja, hogy minél többen értesüljenek az alkalmazásról.
 • Alkalmazás Letöltése: Akkor alkalmazzuk, ha azt szeretnénk, hogy az emberek letöltsék és használják az alkalmazást.

Mikor Melyik Célt Érdemes Használni?

A választás a célkitűzésektől és a stratégiától függ:

 • Márkaismertség és Tudatosság Növelése: Kezdeti fázisban, amikor szeretnénk elérni a szélesebb közönséget és ismertté tenni a márkát.
 • Elköteleződés: Amikor mélyebb kapcsolatot akarunk építeni a márka és a célközönség között.
 • Konverziók és Átalakulások: Amikor konkrét cselekvésekre szeretnénk ösztönözni a célközönséget.
 • Alkalmazások Elérése és Letöltése: Ha alkalmazásokkal kapcsolatos célokat szeretnénk elérni.

Az optimális kampány célkitűzését a vállalkozás céljai és a kampány mérete határozza meg. A megfelelő cél kiválasztásával jobban megérthetjük, hogyan érhetjük el a kívánt eredményeket a Facebook hirdetéseinkkel.

Összefoglalás: Különböző Facebook Kampány Célok és Használatuk

A Facebook hirdetések sokoldalúsága lehetővé teszi, hogy különböző célokat érjünk el a kampányokkal. A célkitűzés kiválasztása meghatározza, hogy milyen eredményeket várhatunk el a hirdetésektől. Az alábbiakban röviden összefoglaljuk a különböző Facebook kampány célokat és mikor érdemes azokat alkalmazni:

 • Tudatosság Növelése: Márkaismertség növelése és hirdetésmegjelenítések növelése céllal érdemes elérni, amikor célunk, hogy a márkát szélesebb körben megismertessük.
 • Elköteleződés: Kattintások növelése és kiemelések (like, megosztás, kommentek) növelése céllal érdemes hirdetni, amikor mélyebb kapcsolatot szeretnénk kialakítani a célcsoporttal.
 • Konverziók: Webhelykonverziók növelése és alkalmazások konverziói céllal hirdetünk, ha konkrét cselekvéseket szeretnénk ösztönözni a célközönségtől.
 • Átalakulások: Katalóguseladások növelése és áruházlátogatások növelése céljával hirdetünk, amikor online vásárlásokat vagy fizikai üzletekbe való látogatásokat szeretnénk elősegíteni.
 • Alkalmazás Elérés és Letöltés: Az alkalmazásokkal kapcsolatos célokat, mint az alkalmazás elérése vagy letöltése, akkor használjuk, amikor az alkalmazások népszerűsítése a cél.

A kampány céljának kiválasztása az üzleti céloktól, a célcsoporttól és a stratégiától függ. A megfelelő célcél kiválasztásával hatékonyabb és eredményesebb hirdetések hozhatók létre a Facebookon, amelyek elérhetik a vállalkozás kitűzött célokat.

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

Török Balázsnak hívnak, azt szoktam mondani, hogy digitális marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ügyfeleimnek jellemzően valamilyen marketing-sales problémával keresnek meg. Erre keresek megoldást, fejlesztem a digitális ökoszisztémájukat, megoldásaikat. Olvasd el az esettanulmányaimat, vagy nézz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on és a LinkedIn oldalalamon! 

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Szólj hozzá te is a cikkhez!
Megnézem a kommenteket!
Ezeken a platformokon is megtalálsz:

👋Kapcsolat

Ha többet szeretnél tudni rólam, olvasd el ez azt oldalt, vagy dobj rám egy üzentet Linkedin-en, olvasd el a CV-m, készítettem egy saját "Linktree" oldalt is, itt minden fontos és friss anyagot megtalálsz!

Itt pedig meg találod a kötelező részt: Privacy Policy, Terms of Conditions, Impressum. Itt is megtalálsz még: Shoprenter, Clutch, Contra.
For English homepage please click here.

Török Balázs
Balázs Török
👨𝐂𝐫𝐞𝐚𝐭𝐢𝐧𝐠 𝐠𝐫𝐞𝐚𝐭 𝐬𝐭𝐨𝐫𝐢𝐞𝐬 𝐟𝐨𝐫 𝐠𝐫𝐞𝐚𝐭 𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐜𝐭𝐬🚀
Eötvös Loránd University
View profile