Olvas√°si idŇĎ:
4
perc
Publik√°lva:
2024-01-12

K√ľl√∂nb√∂zŇĎ Facebook kamp√°ny c√©lok √©s haszn√°latuk

A Facebook hirdet√©sek lehetŇĎs√©get k√≠n√°lnak sz√°munkra arra, hogy v√°ltozatos c√©lokat √©rj√ľnk el, √©s a kamp√°nyokat az adott c√©lkitŇĪz√©shez igaz√≠tsuk. Az al√°bbiakban bemutatjuk a k√ľl√∂nb√∂zŇĎ Facebook kamp√°ny c√©lokat, √©s azt, hogy mikor √©s melyiket √©rdemes haszn√°lni.

Rengeteg ingyenes tud√°sanyag, marketinges √©s sales-es kurzus, valamint let√∂lthetŇĎ friss tud√°sanyag tal√°lhat√≥ az oldalon, n√©zz k√∂r√ľl te is!¬†

1. Tudatosság növelése (Awareness)

A tudatoss√°g n√∂vel√©se c√©lja, hogy a m√°rk√°t, term√©ket vagy szolg√°ltat√°st a c√©lk√∂z√∂ns√©g figyelm√©be hozzuk. Ezt √°ltal√°ban az √ľzleti c√©lk√∂z√∂ns√©g√ľnk korai szakasz√°ban alkalmazzuk. Ide tartoznak a k√∂vetkezŇĎ alc√©lok:

 • M√°rkaismerts√©g n√∂vel√©se: Akkor √©rdemes alkalmazni, amikor az emberek m√©g nem ismerik a m√°rk√°t vagy v√°llalkoz√°st. C√©lja, hogy n√∂velje a m√°rka l√°that√≥s√°g√°t √©s ismerts√©g√©t.
 • Hirdet√©smegjelen√≠t√©sek n√∂vel√©se: A c√©l az, hogy min√©l t√∂bb ember l√°ssa a hirdet√©seket, √©s √≠gy n√∂velje a m√°rk√°t √©rintŇĎ √©szlel√©st.

2. Elk√∂telezŇĎd√©s (Engagement)

Az elk√∂telezŇĎd√©s c√©lja, hogy az emberek interakci√≥ba l√©pjenek a hirdet√©ssel vagy a m√°rk√°val. Ez seg√≠t m√©lyebb kapcsolatot kialak√≠tani a c√©lk√∂z√∂ns√©ggel.

 • Kattint√°sok n√∂vel√©se: Ha azt szeretn√©nk, hogy az emberek tov√°bbi inform√°ci√≥k√©rt vagy tartalom√©rt kattintsanak a hirdet√©sre.
 • Kiemel√©sek (Highlights) n√∂vel√©se: Ide tartoznak a like-ok, megoszt√°sok √©s kommentek, amelyek n√∂velik a hirdet√©s √©s a m√°rk√°val val√≥ interakci√≥t.

3. Konverziók (Conversions)

A konverziók célja, hogy a célközönség egy konkrét cselekvést hajtson végre, például vásárlást vagy feliratkozást.

 • Webhelykonverzi√≥k n√∂vel√©se: Amikor azt szeretn√©nk, hogy a l√°togat√≥k olyan cselekv√©seket v√©gezzenek a webhely√ľnk√∂n, mint v√°s√°rl√°s vagy regisztr√°ci√≥.
 • Alkalmaz√°sok konverzi√≥i: Akkor alkalmazzuk, ha egy alkalmaz√°s let√∂lt√©s√©t vagy haszn√°lat√°t szeretn√©nk √∂szt√∂n√∂zni.

4. Termékkatalógus eladások(Catalog Sales)

Az átalakulások célja, hogy a célközönség vásároljon a katalógusból vagy az online áruházból.

 • Katal√≥guselad√°sok n√∂vel√©se: Alkalmazzuk, ha az online katal√≥gusb√≥l sz√°rmaz√≥ elad√°sokat szeretn√©nk √∂szt√∂n√∂zni.
 • √Āruh√°zl√°togat√°sok n√∂vel√©se: Amikor a fizikai √°ruh√°zakba val√≥ l√°togat√°sokat szeretn√©nk n√∂velni.

5. Alkalmazás elérés és letöltés (App Awareness & Download)

Ezek a célok az alkalmazásokkal kapcsolatosak.

 • Alkalmaz√°s el√©r√©se: C√©lja, hogy min√©l t√∂bben √©rtes√ľljenek az alkalmaz√°sr√≥l.
 • Alkalmaz√°s let√∂lt√©se: Akkor alkalmazzuk, ha azt szeretn√©nk, hogy az emberek let√∂lts√©k √©s haszn√°lj√°k az alkalmaz√°st.

Mikor melyik célt érdemes használni?

A v√°laszt√°s a c√©lkitŇĪz√©sektŇĎl √©s a strat√©gi√°t√≥l f√ľgg:

 • M√°rkaismerts√©g √©s tudatoss√°g n√∂vel√©se: Kezdeti f√°zisban, amikor szeretn√©nk el√©rni a sz√©lesebb k√∂z√∂ns√©get √©s ismertt√© tenni a m√°rk√°t.
 • Elk√∂telezŇĎd√©s: Amikor m√©lyebb kapcsolatot akarunk √©p√≠teni a m√°rka √©s a c√©lk√∂z√∂ns√©g k√∂z√∂tt.
 • Konverzi√≥k √©s √°talakul√°sok: Amikor konkr√©t cselekv√©sekre szeretn√©nk √∂szt√∂n√∂zni a c√©lk√∂z√∂ns√©get.
 • Alkalmaz√°sok el√©r√©se √©s let√∂lt√©se: Ha alkalmaz√°sokkal kapcsolatos c√©lokat szeretn√©nk el√©rni.

Az optim√°lis kamp√°ny c√©lkitŇĪz√©s√©t a v√°llalkoz√°s c√©ljai √©s a kamp√°ny m√©rete hat√°rozza meg. A megfelelŇĎ c√©l kiv√°laszt√°s√°val jobban meg√©rthetj√ľk, hogyan √©rhetj√ľk el a k√≠v√°nt eredm√©nyeket a Facebook hirdet√©seinkkel.

√Ėsszefoglal√°s: k√ľl√∂nb√∂zŇĎ Facebook kamp√°ny c√©lok √©s haszn√°latuk

A Facebook hirdet√©sek sokoldal√ļs√°ga lehetŇĎv√© teszi, hogy k√ľl√∂nb√∂zŇĎ c√©lokat √©rj√ľnk el a kamp√°nyokkal. A c√©lkitŇĪz√©s kiv√°laszt√°sa meghat√°rozza, hogy milyen eredm√©nyeket v√°rhatunk el a hirdet√©sektŇĎl. Az al√°bbiakban r√∂viden √∂sszefoglaljuk a k√ľl√∂nb√∂zŇĎ Facebook kamp√°ny c√©lokat √©s mikor √©rdemes azokat alkalmazni:

 • Tudatoss√°g n√∂vel√©se: M√°rkaismerts√©g n√∂vel√©se √©s hirdet√©smegjelen√≠t√©sek n√∂vel√©se c√©llal √©rdemes el√©rni, amikor c√©lunk, hogy a m√°rk√°t sz√©lesebb k√∂rben megismertess√ľk.
 • Elk√∂telezŇĎd√©s: Kattint√°sok n√∂vel√©se √©s kiemel√©sek (like, megoszt√°s, kommentek) n√∂vel√©se c√©llal √©rdemes hirdetni, amikor m√©lyebb kapcsolatot szeretn√©nk kialak√≠tani a c√©lcsoporttal.
 • Konverzi√≥k: Webhelykonverzi√≥k n√∂vel√©se √©s alkalmaz√°sok konverzi√≥i c√©llal hirdet√ľnk, ha konkr√©t cselekv√©seket szeretn√©nk √∂szt√∂n√∂zni a c√©lk√∂z√∂ns√©gtŇĎl.
 • √Ātalakul√°sok: Katal√≥guselad√°sok n√∂vel√©se √©s √°ruh√°zl√°togat√°sok n√∂vel√©se c√©lj√°val hirdet√ľnk, amikor online v√°s√°rl√°sokat vagy fizikai √ľzletekbe val√≥ l√°togat√°sokat szeretn√©nk elŇĎseg√≠teni.
 • Alkalmaz√°s el√©r√©s √©s let√∂lt√©s: Az alkalmaz√°sokkal kapcsolatos c√©lokat, mint az alkalmaz√°s el√©r√©se vagy let√∂lt√©se, akkor haszn√°ljuk, amikor az alkalmaz√°sok n√©pszerŇĪs√≠t√©se a c√©l.

A kamp√°ny c√©lj√°nak kiv√°laszt√°sa az √ľzleti c√©lokt√≥l, a c√©lcsoportt√≥l √©s a strat√©gi√°t√≥l f√ľgg. A megfelelŇĎ c√©lc√©l kiv√°laszt√°s√°val hat√©konyabb √©s eredm√©nyesebb hirdet√©sek hozhat√≥k l√©tre a Facebookon, amelyek el√©rhetik a v√°llalkoz√°s kitŇĪz√∂tt c√©lokat.

Tudjon meg t√∂bbet kedvenc marketinges √©s sales-es eszk√∂zeimrŇĎl, a 101 kedvenc marketinges √©s sales eszk√∂z cikkembŇĎl! Ha k√©rd√©se lenne, keressen b√°tran a LinkedIn (T√∂r√∂k Bal√°zs) oldalamon kereszt√ľl!

Ezt a cikket elsŇĎk√©nt is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hírlevelemre!
Török Balázs

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

T√∂r√∂k Bal√°zsnak h√≠vnak, azt szoktam mondani, hogy digit√°lis marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az √ľgyfeleimnek jellemzŇĎen valamilyen marketing-sales probl√©m√°juk van √©s emiatt keresnek meg. Erre k√≠n√°lok nekik megold√°st, fejlesztem a digit√°lis √∂kosziszt√©m√°jukat, megold√°saikat. Olvasd el az esettanulm√°nyaimat, vagy n√©zz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy √≠rj nekem a LinkedIn oldalalamon!¬†

N√©zd meg let√∂lthetŇĎ anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudásanyagaimmal!
Megnézem