Remarketing és retartgeting PPC kampányokban

Publikálva:
2024-04-03
Olvasási idő:
4
perc
Retargeting és remarketing stratégiák

A retargeting vagy újra célzott hirdetési stratégia olyan erőteljes eszköz, amely lehetővé teszi a már korábban érdeklődő felhasználók újbóli megszólítását és elérését a Facebook kampányok során. Az alábbiakban bemutatjuk néhány hatékony remarketing stratégiát, amelyek segíthetnek maximalizálni a konverziókat és növelni a kampány hatékonyságát.

Tudjon meg többet kedvenc marketinges és sales-es eszközeimről, a 101 kedvenc marketinges és sales eszköz cikkemből! Ha kérdése lenne, keressen bátran a LinkedIn (Török Balázs) oldalamon keresztül!

Rengeteg ingyenes tudásanyag, marketinges és sales-es kurzus, valamint letölthető friss tudásanyag található az oldalon, nézz körül te is! 

Látogatói retargeting:

Ez a stratégia azokat a felhasználókat célozza, akik korábban meglátogatták a webhelyünket vagy nézték a termékeinket. Az újra célzás révén olyan hirdetéseket mutathatunk nekik, amelyek relevánsak a korábbi tevékenységükkel. Például, ha egy felhasználó egy termékoldalt látogatott meg, de nem vásárolt, retargeting hirdetéssel emlékeztethetjük rá a termékkel és egy esetleges kedvezménnyel.

Kosár elhagyás retargeting:

Ez a stratégia azokat a felhasználókat célozza, akik a vásárlás folyamata során elhagyták a kosarat, anélkül hogy befejezték volna a vásárlást. Retargeting hirdetéseinkben felhívhatjuk a figyelmüket a még ott lévő termékekre, vagy akár különleges ajánlatokkal ösztönözhetjük őket a vásárlás befejezésére.

Előző vásárlók retargeting:

Azokat a felhasználókat célozzuk, akik már korábban vásároltak a webhelyünkön. Ebben az esetben retargeting hirdetéseinkben lehetőség van újabb termékek ajánlására, visszatérítési lehetőségekre vagy hűségprogramokra való buzdításra.

Tartalom fogyasztók retargeting:

Ez a stratégia azokat a felhasználókat célozza, akik tartalmat fogyasztottak, például cikket olvastak vagy videót néztek meg a webhelyünkön. Az újra célzott hirdetésekben további hasonló tartalmakat vagy a tartalommal kapcsolatos termékeket ajánlhatunk nekik.

Inaktív felhasználók újra célzása:

Ezzel a stratégiával olyan felhasználókat célozhatunk meg, akik már egy ideje nem voltak aktívak a webhelyünkön vagy a hirdetéseinkre nem reagáltak. Retargeting hirdetéseinkben újra felhívhatjuk a figyelmüket a márkánkra és friss tartalmakra vagy ajánlatokra.

Saját alkalmazású retargeting:

Amennyiben egy mobilalkalmazásunk van, használhatjuk a saját alkalmazású retargetinget. Ezzel azokat a felhasználókat célozzuk meg, akik már korábban letöltötték vagy használták az alkalmazásunkat. Újra célzott hirdetéseinkben a használati élmény javítására, frissítésekre vagy alkalmazáson belüli akciókra ösztönözhetjük őket.

Összefoglalás

A remarketing stratégiák rendkívül hatékonyak a Facebook kampányok során. Ezek a stratégiák lehetővé teszik a már korábban érdeklődő felhasználók újbóli elérését és személyre szabott hirdetésekkel való megszólítását. Az ilyen típusú hirdetések nagyobb valószínűséggel vezetnek konverziókhoz, mivel már megvan a korábbi érdeklődés alapja.

Közösségi média marketing tanácsadás

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Ha szeretnél többet kihozni a marketingedből, ha szeretnél hatékonyabban tartalmakat készíteni a közösségi média felületeidre. Töltsd le ezt a tartalommarketing készítést segítő anyagomat.

Érdemes lehet megnézned ezeket az anyagaimat is:

Ha pedig egyéni konzultációra lenne szükséged, válaszd az egyéni KKV mentorálását vagy, írj bátran a LinkedIn oldalamon!

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Gyakori kérdések

Mit jelent a retargeting?

A retargeting vagy újra célzott hirdetési stratégia olyan módszer, amely lehetővé teszi, hogy azokat a felhasználókat célozzuk meg hirdetéseinkkel, akik már korábban érintkeztek a márkánkkal, webhelyünkkel vagy alkalmazásunkkal.

Miért fontos a retargeting?

A retargeting lehetővé teszi a már érdeklődő felhasználók újbóli elérését, amely növelheti a konverziókat és javíthatja a kampány hatékonyságát.

Milyen típusú retargeting stratégiák vannak?

Többféle retargeting stratégia létezik, mint például a látogatói retargeting, kosár elhagyás retargeting, előző vásárlók retargeting, tartalom fogyasztók retargeting, inaktív felhasználók újra célzása és saját alkalmazású retargeting.

Hogyan működik a kosár elhagyás retargeting?

Ez a stratégia azokat a felhasználókat célozza, akik a vásárlás folyamata során elhagyták a kosarat anélkül, hogy befejezték volna a vásárlást. Retargeting hirdetéseinkben felhívhatjuk a figyelmüket a még ott lévő termékekre vagy különleges ajánlatokkal ösztönözhetjük őket a vásárlás befejezésére.

Hogyan hatékony a látogatói retargeting?

A látogatói retargeting lehetővé teszi a korábban webhelyünket látogató felhasználók elérését. Az ilyen típusú hirdetések relevánsak a korábbi tevékenységükkel, és növelik az esélyt a konverziókra.

Miért érdemes inaktív felhasználókat újra célzani?

Az inaktív felhasználók újra célzása lehetőséget ad arra, hogy visszahozzuk a már elfeledett vagy ritkán aktív felhasználókat, és felhívjuk őket a friss tartalmakra vagy akciókra.

Hogyan tudom követni a retargeting eredményeit?

A Facebook hirdetési platform lehetőséget nyújt a retargeting eredményeinek nyomon követésére. Figyelje a konverziókat, kattintási arányokat és megtérülést.

Hányféle retargeting stratégiát érdemes alkalmazni?

Az alkalmazott retargeting stratégiák számát céltól és erőforrásoktól függően választhatja. Kezdetben érdemes kevés stratégiával indítani, majd fokozatosan bővíteni azokat.

Milyen gyakran érdemes frissíteni a retargeting hirdetéseket?

Az újra célzott hirdetéseket időről időre frissíteni érdemes, hogy azok relevánsak és vonzóak maradjanak a célcsoport számára.

Hogyan tudom személyre szabni a retargeting hirdetéseket?

A retargeting hirdetéseket személyre szabhatja az előző tevékenységek és viselkedések alapján. Például korábbi vásárlóknak más ajánlatokat mutathatunk, mint azoknak, akik csak tartalmat fogyasztottak.

Milyen mértékben növelheti a retargeting a konverziókat?

A retargeting jelentősen növelheti a konverziókat, mivel már van egy előző érdeklődési alapja a felhasználóknak a márkával vagy termékkel kapcsolatban. A megfelelő stratégia kiválasztásával és optimalizálásával jelentős hatást érhetünk el.

Ezt a cikket elsőként is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hírlevelemre!
Török Balázs

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

Török Balázsnak hívnak, azt szoktam mondani, hogy digitális marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ügyfeleimnek jellemzően valamilyen marketing-sales problémájuk van és emiatt keresnek meg. Erre kínálok nekik megoldást, fejlesztem a digitális ökoszisztémájukat, megoldásaikat. Olvasd el az esettanulmányaimat, vagy nézz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy írj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

Nézd meg letölthető anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudásanyagaimmal!
Tippek webshop tulajdonosoknak
Tippek webshop tulajdonosoknak

Tippek webshop tulajdonosoknak

Ezekkel növelheted a webshopod sikerességét, forgalmát! Nézd meg ezt az 5 ingyenes tippet! Töltsd le most!
Érdekel / Letöltöm
Pörgesd fel a webshopodat most!
Pörgesd fel a webshopodat most!

Pörgesd fel a webshopodat most!

Tudj meg még többet arról, hogyan tudod javítani a webshopod hatékonyságát és bevételtermelő képességét!
Érdekel / Letöltöm