VezetŇĎi skillek hat√°rozott idŇĎre √©s egyedi feladatra

Mire jó, hogy segítheti egy interim marketing menedzser a cégedet?

Tudj meg többet az interim megoldásokról, és arról, mi mindenben tudja segíteni a vállalkozásod sikerességét egy interim marketing menedzser!

Fordulj hozz√°m bizalommal!

Török Balázs álló 2024
10 év
tapasztalat
marketing ter√ľleten
4 év
tapasztalat
sales ter√ľleten
40+
elégedett
√ľgyf√©l

Miért érdemes interim menedzserrel dolgoznod?

Egy interim marketing menedzser rendszeresen tal√°lkozik extr√©m kih√≠v√°sokkal, v√°ls√°gkezel√©ssel, rekord szoros hat√°ridŇĎkkel, mindezt sokszor k√ľl√∂nb√∂zŇĎ ter√ľleteken is ak√°r. Ennek k√∂sz√∂nhetŇĎen t√∂bb tapasztalattal rendelkezik, mint egy ‚Äú√°tlagos‚ÄĚ marketing menedzser, aki sokszor √©veket t√∂lt el egy c√©gn√©l, mik√∂zben nem tal√°lkozik nagyobb kih√≠v√°ssal.

Fókuszáltság

Egy interim marketing menedzser erŇĎs dedik√°ci√≥val √©rkezik az adott c√©ghez, az adott probl√©m√°t hivatott megoldani, ez√©rt legfŇĎbbk√©ppen erre f√≥kusz√°l. Mivel nem klasszikus munkaszerzŇĎd√©ssel van a c√©gn√©l, ez√©rt nem az √°ll√°s megtart√°sa a c√©lja, hanem a megb√≠z√°s teljes√≠t√©se, a probl√©ma megold√°sa, ez√©rt is lehet elŇĎny√∂s bizonyos esetekben egy interim marketing menedzser megb√≠z√°sa.

Költséghatékonyság

Ahogy fent is √≠rtam, egy munkaszerzŇĎd√©ses konstrukci√≥ alapvetŇĎen m√°s c√©lokkal j√∂n l√©tre, mint egy ideiglenes (interim) vezetŇĎi megb√≠z√°s, ebbŇĎl kifoly√≥lag k√∂lts√©ghat√©konyabb megold√°s lehet. Emellett sokszor a megl√©vŇĎ munkat√°rsaknak nincs idej√ľk, erŇĎforr√°suk megoldani azokat a feladatokat, amikkel egy interim menedzsert b√≠znak meg - illetve van, hogy a megfelelŇĎ skillek is hi√°nyoznak.

Objektív hozzáállás

M√°r eml√≠tettem, hogy a k√©t megb√≠z√°s, a k√©t probl√©ma megold√°s√°nak a m√≥dja m√°s. Egy munkav√°llal√≥ loyalit√°sa √©pp annyira jellemzŇĎ, mint az, hogy az elsŇĎdleges c√©lja a munk√°j√°nak a megtart√°sa. EbbŇĎl kifoly√≥lag bizonyos helyzetekben ellen√©rdekelt is lehet √ļj folyamatok, rendszerek bevezet√©se eset√©ben, ez egy interim marketing menedzser eset√©ben eleve kiz√°rt.

Kik keresnek interim menedzsereket?

Sok oka lehet annak, hogy mi√©rt √©rdemes a klasszikus munkav√°llal√≥ helyett interim menedzsert keresni. Ez legink√°bb akkor c√©lszerŇĪ, amikor egy adott probl√©m√°ra keres√ľnk megold√°st a c√©gben, ilyenek lehetnek a k√∂vetkezŇĎk:

  • √öj folyamatok kialak√≠t√°sa
  • V√°ltoz√°s-, v√°ls√°gmenedzsment, reorganiz√°ci√≥ (Change -, Crisismanagement)
  • Technol√≥gia transzfer √©s term√©kbevezet√©s
  • Eredm√©ny √©rdekelts√©g
  • √Ātmeneti vezetŇĎi erŇĎforr√°shi√°ny p√≥tl√°sa (Gap Management)
  • Elad√°sra, befektet√©sre val√≥ felk√©sz√≠t√©s
T√ĖBB ORGANIKUS
Forgalom
a weboldaladon
N√ĖVEKVŇź
Bevételek
ak√°r PPC k√∂lt√©s n√©lk√ľl is
TART√ďS
Növekedés
Hossz√ļt√°von is

Új folyamatok kialakítása

Ide√°lis megold√°s lehet √ļj folyamatok bevezet√©s√©hez egy interim marketing menedzser, hiszen nagyobb tapasztalattal rendelkezik, mint egy marketing menedzser, aki tal√°n elŇĎsz√∂r tal√°lkozik az adott feladattal. Az interim munk√°j√°b√≥l kifoly√≥lag sokszor vezetnek be √ļj rendszereket, folyamatokat, √≠gy technikai szempontb√≥l is, illetve a betan√≠t√°s folyamat√°ban is nagy tapasztalattal rendelkeznek.¬†

Tapasztalatukb√≥l fakad√≥an pedig tudj√°k, hogy mire √©rdemes odafigyelni, milyen √°ltal√°nos buktat√≥k vannak, amik gyakran lŇĎfordulnak egy-egy √ļj technol√≥gia vagy folyamat bevezet√©s sor√°n, √≠gy ezekre felk√©sz√ľltebben tud reag√°lni a c√©g, a szervezet.¬†

V√°ltoz√°s-, v√°ls√°gmenedzsment

A COVID okozta logisztikai √©s gazdas√°gi fluktu√°ci√≥k, kr√≠zisek ut√°n tal√°n senkinek nem kell r√©szleteznem, hogy milyen dinamikusan is v√°ltozik a piac, amin dolgozunk. Napok alatt alakulhatnak √°t ipar√°gak, szektorok, el√©g csak a ChatGPT-re, a webshopokat √©rintŇĎ MPL sz√°ll√≠t√≥partnerk√©nt val√≥ feltntet√©s√©re gondolnunk az elm√ļlt √©vbŇĎl, vagy a TEMU megjelen√©s√©re, amelyrŇĎl itt √≠rtam r√©szletesen.¬†

Az ilyen √©s az egyre gyakoribb√° v√°l√≥ v√°ls√°gok k√∂vetkzt√©ben, azok hat√©kony √©s szakszerŇĪ levezet√©sben hatalmas seg√≠ts√©g lehet egy tapasztalt interim marketing menedzser.¬†

Technológia transzfer és termékbevezetés

Sokszor hat√©kony megold√°s lehet, ha ak√°r √ļj megold√°sokat, folyamatokat, √ļgy vezet be egy c√©g, hogy nem a munkav√°llal√≥it k√ľldi el egy tanfolyamra, hanem egy szakembert b√≠z meg az adott technol√≥gia, megold√°s bevezet√©s√©vel, betant√°s√°val - erre j√≥ p√©lda a 2023-ban sz√©lesebb k√∂rben is megjelent ChatGPT √©s a t√∂bbi mesters√©ges intelligencia alap√ļ megold√°s is.¬†

Eredmény érdekeltség

Kor√°bban m√°r √≠rtam r√≥la, hogy mivel szerzŇĎd√©s√ľgyileg is m√°s egy interim menedzser megb√≠z√°sa, mint egy √°lland√≥ munkat√°rs√©, √≠gy alapvetŇĎen m√°s az is, ahogy az eredm√©nyess√©ghez viszonyul. AlapvetŇĎen egy-egy probl√©ma megold√°s√°ra b√≠zz√°k meg, ennek k√∂sz√∂nhetŇĎen a c√©lja az, hogy ezt el√©rje.¬†

√Ātmeneti vezetŇĎi erŇĎforr√°shi√°ny p√≥tl√°s

Sokszor mer√ľl fel, hogy ideiglenesen, p√°r h√≥napig 1-2 √©vig kell p√≥tolni esetleg valakit, erre is megold√°s lehet egy interim marketing menedzser. Sokszor √©rdemes lehet ezt √∂sszek√∂tni egy-egy technol√≥giai meg√ļjul√°ssal, √ļj rendszerek, folyamatok bevezet√©s√©vel, hogy √≠gy tartsuk meg a vezetŇĎ poz√≠ci√≥nkat a versenyt√°rsaink elŇĎtt.¬†

Eladásra, befektetésre való felkészítés

T√∂bb startupn√°l is dolgoztam az elm√ļlt √©vekben, √≠gy pontosan tudom, milyen fontos lehet egy befektet√©si k√∂r vagy √©ppen egy exit. √Črdemes lehet ezek elŇĎtt 1-2 √©vvel tapasztalt szak√©rtŇĎt bonni¬† c√©g fejlŇĎd√©se, a c√©lok gyorsabb el√©r√©se √©rdek√©ben. Erre is, remek megold√°s lehet egy interim marketing menedzser, aki ak√°r r√©szidŇĎben tudja t√°mogatni a bent √ľlŇĎ marketingesek fejlŇĎd√©s√©t, munk√°j√°t, tan√°csokkal tudja ell√°tni ŇĎket.¬†

További cikkeim a témában:

Blogomon rendszeresen publikálok szakmai tartalmakat a marketing, interim menedzsment témákban is. Olvass bele ezekbe a cikkekbe is!

Ezek a megoldások is érdekelhetnek?

T√∂bb alternat√≠v megold√°s k√∂z√ľl is v√°laszthatsz √©s kezdhet√ľnk egy√ľtt k√∂z√∂s munk√°ba, n√©zz k√∂r√ľl milyen lehetŇĎs√©gek seg√≠thetik v√°llalkoz√°sod sikeress√©g√©t!

Vagy kérd a bemutatkozó anyagomat!
N√©h√°ny gondolat kor√°bbi √ľgyfeleimtŇĎl

Referenci√°im

Kalocsai Lea

Global Head of Sales

Codecool

Reszponz√≠v √©s gyors volt, mindig eml√©keztetett arra, ha valami rajtam depend√°lt vagy nekem kellett d√∂nt√©st hoznom benne, √≠gy az √∂sszes szakmai-technikai feladatot r√°b√≠zhattam, m√≠g nekem ‚Äúcsak‚ÄĚ a Codecoop specifikus k√©rd√©sekkel kellett foglalkoznom.

Szlávik Péter

CEO

Eduardo Business Simulation

Nagyon aj√°nlom Bal√°zst, mint digit√°lis marketing szak√©rtŇĎt, aki nagyban hozz√°j√°rult marketingstrat√©gi√°nk √°talak√≠t√°s√°hoz. Bal√°zs a digit√°lis trendek m√©ly meg√©rt√©s√©vel √©s innovat√≠v szeml√©let√©vel seg√≠tett abban, hogy hat√©konyabban √©rj√ľk el c√©lk√∂z√∂ns√©g√ľnket. T√°mogatta marketingkommunik√°ci√≥s erŇĎfesz√≠t√©seinket, finom√≠totta √ľzenetk√ľld√©s√ľnket, ...

Prauda GergŇĎ

B2B marketing konzult√°ns

Bal√°zzsal r√©g√≥ta dolgozom egy√ľtt k√ľl√∂nb√∂zŇĎ marketing projekteken. Rendszer szeml√©letŇĪ megk√∂zel√≠t√©se nagyon j√≥l j√∂n CRM √©s marketing automatiz√°ci√≥s projektekn√©l is. Szakmai √©s technikai tud√°sa weboldal √©p√≠t√©sben √©s kialak√≠t√°sban is nagy seg√≠ts√©g nekem √©s az √ľgyfeleimnek is. Gyorsan √©s transzparensen dolgozik.

Miért válassz engem?

Biztos eredm√©nyek hossz√ļ t√°von

A tartalommarketing szemben a PPC-vel ink√°bb hossz√ļt√°von t√©r√ľl meg, akkor viszont bus√°san. Ha megfelelŇĎ tartalmat, megfelelŇĎ m√≥don √©s j√≥l disztrib√ļt√°lsz, akkor biztos a siker. √Čn abban tudok seg√≠teni, hogy a l√©trej√∂vŇĎ tartalom megfelelŇĎ legyen a k√∂z√∂ns√©ged sz√°m√°ra, hogy k√∂nnyen tal√°lkozzanak vele, koll√©g√°im pedig abban, hogy az elk√©sz√ľlŇĎ tartalom technikai szempontb√≥l is kifog√°stalan minŇĎs√©gŇĪ legyen.

Ker√ľlj a versenyt√°rsaid el√©

Itthon m√©g kev√©ss√© foglalkoznak a tartalommarketing SEO-s √©s disztrib√ļci√≥s r√©sz√©vel, √≠gy ugyan sok podcast van m√°r a piacon, azonban a verseny, marketinges szakmai szemmel n√©zve, m√©g kor√°ntsem erŇĎs, van hely √©s lehetŇĎs√©g is a piacon.

Teljesk√∂rŇĪ tan√°csad√°s

Ak√°r tan√°csad√°s jelleggel, ak√°r a podcast vagy vodcast elind√≠t√°s√°ban is tudok, tudunk seg√≠teni a koll√©g√°immal, legyen sz√≥ st√ļdi√≥ berendez√©s√©rŇĎl, felszerel√©s megv√°s√°rl√°s√°r√≥l, vagy ak√°r st√ļdi√≥ b√©rl√©srŇĎl.

K√©rdezd meg el√©gedett √ľgyfeleimet!

Ha m√©g bizonytalan vagy, n√©zd meg a weboldalam, vagy a LinkedIn oldalamat, ahol t√∂bb referenci√°t, √©s minden bizonnyal k√∂z√∂s ismerŇĎs√∂ket is tal√°lsz, akiket b√°tran megk√©rdezhetsz r√≥lam, a szak√©rtelmemrŇĎl √©s a munk√°m minŇĎs√©g√©rŇĎl is!

Kérj ajánlatot még ma!

Ajánlatkérés