Miért fontos a Youtube SEO, és mire tudod használni?

🎬Sikeres YouTube csatorna és hatékony YouTube SEO

A versenytársaid még nem használják (jó eséllyel) a YouTube SEO-t, így te könnyen versenyelőnyt szerezhetsz. Ha podcastod vagy csak YouTube csatornád van, érdemes lehet használnod azokat a technikákat, amiket megismerhetsz most!

Török Balázs álló 2024
Ezért érdemes neked is YouTube csatornát készítened

🔴Hatékony YouTube stratégia

Így építettem fel a saját YouTube csatornámat

2019-ben, Covid alatt indítottam el a csatornámat, Let’s Leaf - szobanövények gondozása néven. Körülbelül másfél, két évig készítettem tartalmakat erre a csatornára és nagyon sikeres volt, illetve az még ma is. A csatornát úgy építettem fel, hogy segítsen a szobanövények szerelmeseinek abban, hogyan gondozzák a kedvenc növényeiket. Így akkor is, és most is sok keresés érkezik a csatornára.

YouTube SEO

YouTube SEO működése

Nagyon fontos egy ilyen jellegű YouTube-csatornánál, hogy megfelelően SEO-zzuk a csatornánkat is. Azaz alapvetően vegyük figyelembe a tartalom készítése, feltöltése, szövegezése kapcsán is azt a témát, amiről a videónk szól. Ha ezt nem tesszük meg, akkor nehezen találják meg majd a nézők, potenciális nézők a tartalmainkat. Hasonlóképpen nagyon fontos az, hogy ha lehet, akkor disztribútáljuk a tartalmainkat más platormokon is, illetve ágyazzuk be őket cikkekbe is.

A borítókép szerepe

A két legfontosabb metrika, mérőszám van a YouTube-n - és amúgy az összes másik közösségi média platformon is: mennyi időt töltenek a tartalmad fogyasztásával, és hogyan interaktálnak vele. Ebből a szempontból, a YouTube esetében a nagyon fontos a tartalmad nézésével töltött idő, illetve az, hogy hányan kattintanak a videód borítóképére. Ezért érdemes lehet tesztelni a különböző borítóképeket, designokat, figyelni arra, hogy azok ideálisak legyenek több készüléken, nézetben is.

Cím, leírás és a címkék fontossága

A YouTube SEO három lényegi eleme: a jó cím, a videó leírása és a különböző tag-ek, azaz címkék megfelelő használata. Ha ezek megfelelően vannak megírva és a tartalommal is harmonizálnak, akkor a videóink könnyebben jelennek más hasonló videók között, így a téma iránt érdeklődőket érhetjük el. Magyarországon még mindig nagyon kevesen foglalkoznak ezzel a területtel, így remek lehetőséget jelenthet ez a cégeknek ügyfélszerzése, növekedésre.

A YouTube csatornám története

Nézd meg videóban!

2019-ben indítottam el a csatornámat, amit azóta közel 5000-en követnek, és már túl vagyunk a 250 000 megtekintésen is. Mindezt egy kis, szűk szegmensen belül. A nézők pedig folyamatosan jönnek és nézik a régi tartalmakat is a jó YouTube SEO-nak köszönhetően.

Megnézem

Cégek, akik megtiszteltek a bizalmukkal

Így építs YouTube csatornát a márkád, terméked számára!

🎯 YouTube stratégia alapok magyarul

🔎 A SEO szerepe a YouTube estében

A YouTube-on a SEO szerepe ugyanaz, mint a weben. Könnyen megtalálhatóvá és értelmezhetővé tenni a tartalmainkat a Google és a YouTube algoritmusai számára. Ha erről megfeledkezünk, tartalmainkat csak nehezen fogják megtalálni a téma iránt egyébként érdeklődő nézők, felhasználók. Így pedig az amúgy sok idő, és pénzráfordítással készült tartalmainkat senki nem fogja nézni. Rengeteg cégnél sajnos még ma is ez a helyzet. Így viszont lehetőséged van a márkád, céged számára, hogy láthatóbbá váljon a versenytársaiddal szemben!

✂️ Videó vágása és az exportálás

A megfelelő YouTube SEO, illetve annak tervezése, azonban jó esetben már a téma kitalálásánál, a forgatókönyv megírásakor, a videó vágásakor és exportálásánál is már szempont, kell hogy legyen. Fontos, hogy megfelelő körültekintéssel foglalkozzunk ezekkel a részekkel is, ha sikeres és folyamatosan növekvő csatornát szeretnénk a márkánk számára!

Youtube csatorna thumbnail - Lets Leaf

🖼️ Borítókép szerkesztése YouTube-ra

Ahogy fentebb is említettem, a YouTube SEO különösen fontos a csatornánk sikerében, emellett nagy szerepet játszik a CTR, azaz az átkattintási ráta. Azaz, hogy hányan kattintanak rá a videónkra a különböző pozíciókban - ez jellemzően a YouTube.com főoldala, illetve a jobb oldali ajánló hasáb. Ebben nagy szerepe annak, hogy mennyire "jó" a borítóképünk. A jó helyett hatékonyt is írhattam volna, de a neheze csak ez után jön, ez pedig a néző megtartása.

🎦Eszközök a sikeres YouTube-csatorna érdekében

Rengeteg eszközt érdemes használnunk a sikeres YouTube csatornánkra készített videók esetében. Ilyenek például a TubeBuddy, a VidIQ, de ilyen lehet a Canva is, vagy más képszerkesztő és videószerkesztő alkalmazások is, mint a CapCut. A TubeBuddy-ról és a VidIQ-ról az alábbi linkeken tudhattok meg többet, illetve a videós anyagokban is találkozhatsz majd velük!

YouTube kurzus anyagok

Nézd meg videóban!

Ebben a kurzusban átvesszük azokat a pontokat, hogy hogyan tudsz te is hatékonyan YouTube csatornát készíteni, mire érdemes odafigyelni, és milyen eszközöket, hogyan érdemes használnod.

Érdemes megnézned ezeket az anyagokat is, ha YouTube csatornád és weboldalad van.

💾Letölthető YouTube segédanyagok

YouTube csatorna menedzsment és YouTube SEO kurzus🎓🎓

YouTube csatorna menedzsment és YouTube SEO kurzus🎓🎓

Indulj el a YouTube csatorna menedzsment és YouTube SEO kurzuson, optimalizáld a meglévő csatornádat és növeld a csatornád nézői számát a YouTube-on!

5 Tipp a sikeres YouTube csatornádhoz

5 Tipp a sikeres YouTube csatornádhoz

A letölthető anyag segít abban, hogy a YouTube csatornádat, vagy a podcast-edet még több emberhez eljuttasd. Ez az 5 tipp bizotsan segjteni fog neked ebben!

25 Tipp a sikeres YouTube csatornádhoz

25 Tipp a sikeres YouTube csatornádhoz

Növeljük meg a podcast-ed, YouTube csatornád hallgatóinak, nézőinek a számát! Ez a 25 elemből álló lista és videógyűjtemény segít neked is új nézőket gyűjteni!

Kedvenc történeteim a szakmai életemből, ars poeticám

🎓YouTube kurzusom

Youtube csatorna thumbnail - Lets Leaf

YouTube kurzus bevezető videó

Nézd meg videóban!

Ebben a kurzusban átvesszük azokat a pontokat, hogy hogyan tudsz te is hatékonyan YouTube csatornát készíteni, mire érdemes odafigyelni, és milyen eszközöket, hogyan érdemes használnod.

Vedd fel velem a kapcsolatot és építsünk neked is egy szuper YouTube-csatornát!

✍️ YouTube stratégia és tanácsadás

Video Ask Balázs Török

Kattints a képre, foglalj időpontot vagy hagyj egy videó üzenetet!

Építsük fel a te YouTube-csatornádat is!

Kerülj a versenytársaid elé ezen a platformon is!