Kalman Kertje

Kalman Kertje

Publikálva:
2024-05-18
Olvasási idő:
4
perc

Kisebb cégek számára, szoktam készíteni PPC auditot és tanácsadást. Ilyenkor nem havidíjas megoldásban dolgozom nekik, hanem esetileg segítek beállítani, elindítani kampányokat, amik aztán hosszabb ideig is megfelelően futnak.

Ilyen a horpácsi KálmánKertje panzió is.

Mi volt a probléma?

Sürgőssé vált, hogy új ügyfeleket szerezzünk a cég számára, illetve egy új termékcsoportot, szolgáltatást is validálni kellett, ebben segítettem Juliéknak.

Mi volt a megoldás?

Fontos volt, hogy a meglévő weboldalt nagyobb ráforítások mellett, de megtartva azt, legalbb minimális szinten hozzuk rendbe, hogy a Facebook kampányok számára a legjobb környezetet biztosíthassuk. Emellett egy könnyen kezelhető, fenntartható Facebook kampány struktúrát készítettem, projekt alapon. Körülbelül negyedévente egyeztetünk a következő időszakról.

Milyen eszközöket használtam?

Facebook Ads

A Facebook Ads a Meta által kínált hirdetési platform, amely lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy célzott hirdetéseket hozzanak létre és futtassanak a Facebookon, az Instagramon, valamint a Messenger és más Meta alkalmazásokban. A hirdetők demográfiai adatok, érdeklődési körök és viselkedés alapján célozhatják meg a közönséget, és részletes analitikai eszközök segítségével mérhetik a kampányok teljesítményét.

Google Analytics

A Google Analytics egy ingyenes webanalitikai szolgáltatás, amelyet a Google kínál. Ez a szolgáltatás lehetővé teszi a weboldal tulajdonosok és digitális marketing szakemberek számára, hogy részletes statisztikákat és adatokat gyűjtsenek és elemezzenek a webhelyük látogatóiról. A Google Analytics segítségével értékes betekintést nyerhetünk a weboldalunk teljesítményébe, a látogatók viselkedésébe és a marketingkampányok hatékonyságába.

Google Search Console

A Google Search Console (korábban Google Webmaster Tools) egy ingyenes szolgáltatás, amelyet a Google kínál a weboldal tulajdonosok és webmesterek számára. Ez az eszköz lehetővé teszi, hogy nyomon kövessük és optimalizáljuk weboldalunk jelenlétét a Google keresési találatai között. A Google Search Console segítségével betekintést nyerhetünk a weboldal teljesítményébe, azonosíthatjuk a hibákat, és javíthatjuk a keresőmotorokban való megjelenést.

Az eszköz segítségével nyomon követhetjük a weboldal indexelési státuszát, láthatjuk, hogy mely kulcsszavakra jelenik meg a weboldalunk, és milyen kattintási arányokat ér el. Emellett értesítéseket kaphatunk a weboldalon található hibákról, például törött linkekről vagy mobilbarát problémákról, és javaslatokat kaphatunk ezek javítására. A Google Search Console használatával biztosíthatjuk, hogy weboldalunk mindig optimálisan teljesít a keresőmotorokban.

Ha többet szeretnél megtudni a Google Search Console-ról nézd bele a róla szóló képzésembe.

Közösségi média marketing tanácsadás

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Ha szeretnél többet kihozni a marketingből, ha szeretnél hatékonyabban tartalmakat készíteni a közösségi média felületeidre. Töltsd le ezt a tartalommarketing készítést segítő anyagomat, de PPC kampányokban is szívesen segítek neked!

Érdemes lehet megnézned ezeket az anyagaimat is:

Ha pedig egyéni konzultációra lenne szükséged, válaszd az egyéni KKV mentorálását vagy, írj bátran a LinkedIn oldalamon!

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Gyakori kérdések

Hogyan lehet mérni a Facebook Ads kampányok hatékonyságát?

A Facebook Ads részletes analitikai eszközöket kínál a kampányok teljesítményének mérésére. A Hirdetéskezelőben nyomon követheted a különböző mutatókat, mint például a kattintások száma, a megjelenítések, a konverziók, a költség-per-kattintás (CPC) és a költség-per-megtekintés (CPM). Ezek az adatok segítenek optimalizálni a kampányokat és javítani a hirdetési stratégiát.

Mi az a Google Search Console, és miért hasznos a weboldalam számára?

A Google Search Console (korábban Google Webmaster Tools) egy ingyenes szolgáltatás, amelyet a Google kínál a weboldal tulajdonosok és webmesterek számára. Ez az eszköz lehetővé teszi, hogy nyomon kövessük és optimalizáljuk weboldalunk jelenlétét a Google keresési találatai között. A Google Search Console segítségével betekintést nyerhetünk a weboldal teljesítményébe, azonosíthatjuk a hibákat, és javíthatjuk a keresőmotorokban való megjelenést, így növelve a látogatottságot és a felhasználói élményt.

Hogyan integrálható a Google Analytics más Google szolgáltatásokkal?

A Google Analytics integrálható más Google szolgáltatásokkal, például a Google Ads-szel. Ez az integráció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy összekapcsolják az analitikai adatokat a hirdetési kampányokkal, így pontosabb betekintést nyerhetnek a marketing tevékenységek eredményeibe és optimalizálhatják kampányaikat.

Ezt a cikket elsőként is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hírlevelemre!
Török Balázs

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

Török Balázsnak hívnak, azt szoktam mondani, hogy digitális marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ügyfeleimnek jellemzően valamilyen marketing-sales problémájuk van és emiatt keresnek meg. Erre kínálok nekik megoldást, fejlesztem a digitális ökoszisztémájukat, megoldásaikat. Olvasd el az esettanulmányaimat, vagy nézz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy írj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

Nézd meg letölthető anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudásanyagaimmal!
Pár tipp a jobb kampányokért
Pár tipp a jobb kampányokért

Pár tipp a jobb kampányokért

Töltsd le ezt az ingyenes anyagot és javíts te is a Facebook és a PPC-s kampányaid hatékonyságán!
Érdekel / Letöltöm
Fejleszd a tartalommarketing folyamataidat
Fejleszd a tartalommarketing folyamataidat

Fejleszd a tartalommarketing folyamataidat

Fedezd fel a tartalommarketing folyamatok hatékony felépítését egy könnyen érthető MindMap segítségével!
Érdekel / Letöltöm