Kalman Kertje

Publikálva:
2024-05-18
Olvasási idő:
4
perc
Kalman Kertje

Kisebb cégek számára, szoktam készíteni PPC auditot és tanácsadást. Ilyenkor nem havidíjas megoldásban dolgozom nekik, hanem esetileg segítek beállítani, elindítani kampányokat, amik aztán hosszabb ideig is megfelelően futnak.

Ilyen a horpácsi KálmánKertje panzió is.

Mi volt a probléma?

Sürgőssé vált, hogy új ügyfeleket szerezzünk a cég számára, illetve egy új termékcsoportot, szolgáltatást is validálni kellett, ebben segítettem Juliéknak.

Mi volt a megoldás?

Fontos volt, hogy a meglévő weboldalt nagyobb ráforítások mellett, de megtartva azt, legalbb minimális szinten hozzuk rendbe, hogy a Facebook kampányok számára a legjobb környezetet biztosíthassuk. Emellett egy könnyen kezelhető, fenntartható Facebook kampány struktúrát készítettem, projekt alapon. Körülbelül negyedévente egyeztetünk a következő időszakról.

Milyen eszközöket használtam?

Facebook Ads

A Facebook Ads a Meta által kínált hirdetési platform, amely lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy célzott hirdetéseket hozzanak létre és futtassanak a Facebookon, az Instagramon, valamint a Messenger és más Meta alkalmazásokban. A hirdetők demográfiai adatok, érdeklődési körök és viselkedés alapján célozhatják meg a közönséget, és részletes analitikai eszközök segítségével mérhetik a kampányok teljesítményét.

Google Analytics

A Google Analytics egy ingyenes webanalitikai szolgáltatás, amelyet a Google kínál. Ez a szolgáltatás lehetővé teszi a weboldal tulajdonosok és digitális marketing szakemberek számára, hogy részletes statisztikákat és adatokat gyűjtsenek és elemezzenek a webhelyük látogatóiról. A Google Analytics segítségével értékes betekintést nyerhetünk a weboldalunk teljesítményébe, a látogatók viselkedésébe és a marketingkampányok hatékonyságába.

Google Search Console

A Google Search Console (korábban Google Webmaster Tools) egy ingyenes szolgáltatás, amelyet a Google kínál a weboldal tulajdonosok és webmesterek számára. Ez az eszköz lehetővé teszi, hogy nyomon kövessük és optimalizáljuk weboldalunk jelenlétét a Google keresési találatai között. A Google Search Console segítségével betekintést nyerhetünk a weboldal teljesítményébe, azonosíthatjuk a hibákat, és javíthatjuk a keresőmotorokban való megjelenést.

Az eszköz segítségével nyomon követhetjük a weboldal indexelési státuszát, láthatjuk, hogy mely kulcsszavakra jelenik meg a weboldalunk, és milyen kattintási arányokat ér el. Emellett értesítéseket kaphatunk a weboldalon található hibákról, például törött linkekről vagy mobilbarát problémákról, és javaslatokat kaphatunk ezek javítására. A Google Search Console használatával biztosíthatjuk, hogy weboldalunk mindig optimálisan teljesít a keresőmotorokban.

Ha többet szeretnél megtudni a Google Search Console-ról nézd bele a róla szóló képzésembe.

Közösségi média marketing tanácsadás

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Ha szeretnél többet kihozni a marketingből, ha szeretnél hatékonyabban tartalmakat készíteni a közösségi média felületeidre. Töltsd le ezt a tartalommarketing készítést segítő anyagomat, de PPC kampányokban is szívesen segítek neked!

Érdemes lehet megnézned ezeket az anyagaimat is:

Ha pedig egyéni konzultációra lenne szükséged, válaszd az egyéni KKV mentorálását vagy, írj bátran a LinkedIn oldalamon!

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Gyakori kérdések

Hogyan lehet mérni a Facebook Ads kampányok hatékonyságát?

A Facebook Ads részletes analitikai eszközöket kínál a kampányok teljesítményének mérésére. A Hirdetéskezelőben nyomon követheted a különböző mutatókat, mint például a kattintások száma, a megjelenítések, a konverziók, a költség-per-kattintás (CPC) és a költség-per-megtekintés (CPM). Ezek az adatok segítenek optimalizálni a kampányokat és javítani a hirdetési stratégiát.

Mi az a Google Search Console, és miért hasznos a weboldalam számára?

A Google Search Console (korábban Google Webmaster Tools) egy ingyenes szolgáltatás, amelyet a Google kínál a weboldal tulajdonosok és webmesterek számára. Ez az eszköz lehetővé teszi, hogy nyomon kövessük és optimalizáljuk weboldalunk jelenlétét a Google keresési találatai között. A Google Search Console segítségével betekintést nyerhetünk a weboldal teljesítményébe, azonosíthatjuk a hibákat, és javíthatjuk a keresőmotorokban való megjelenést, így növelve a látogatottságot és a felhasználói élményt.

Hogyan integrálható a Google Analytics más Google szolgáltatásokkal?

A Google Analytics integrálható más Google szolgáltatásokkal, például a Google Ads-szel. Ez az integráció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy összekapcsolják az analitikai adatokat a hirdetési kampányokkal, így pontosabb betekintést nyerhetnek a marketing tevékenységek eredményeibe és optimalizálhatják kampányaikat.

Ezt a cikket elsőként is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hírlevelemre!
Török Balázs

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

Török Balázsnak hívnak, azt szoktam mondani, hogy digitális marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ügyfeleimnek jellemzően valamilyen marketing-sales problémájuk van és emiatt keresnek meg. Erre kínálok nekik megoldást, fejlesztem a digitális ökoszisztémájukat, megoldásaikat. Olvasd el az esettanulmányaimat, vagy nézz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy írj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

Nézd meg letölthető anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudásanyagaimmal!
Pár tipp a jobb kampányokért
Pár tipp a jobb kampányokért

Pár tipp a jobb kampányokért

Töltsd le ezt az ingyenes anyagot és javíts te is a Facebook és a PPC-s kampányaid hatékonyságán!
Érdekel / Letöltöm
Adatelemzés, ripotok, automatikusan neked is!
Adatelemzés, ripotok, automatikusan neked is!

Adatelemzés, ripotok, automatikusan neked is!

Készítsd el a saját reporting felületedet a Looker Studioban ezzel a kurzussal, és láss minden adatot egy helyen!
Érdekel / Letöltöm