Kalman Kertje

Címkék:
Publik√°lva:
2024-05-18
Olvas√°si idŇĎ:
4
perc
Kalman Kertje

Kisebb c√©gek sz√°m√°ra, szoktam k√©sz√≠teni PPC auditot √©s tan√°csad√°st. Ilyenkor nem havid√≠jas megold√°sban dolgozom nekik, hanem esetileg seg√≠tek be√°ll√≠tani, elind√≠tani kamp√°nyokat, amik azt√°n hosszabb ideig is megfelelŇĎen futnak.

Ilyen a horpácsi KálmánKertje panzió is.

Mi volt a probléma?

S√ľrgŇĎss√© v√°lt, hogy √ļj √ľgyfeleket szerezz√ľnk a c√©g sz√°m√°ra, illetve egy √ļj term√©kcsoportot, szolg√°ltat√°st is valid√°lni kellett, ebben seg√≠tettem Juli√©knak.

Mi volt a megold√°s?

Fontos volt, hogy a megl√©vŇĎ weboldalt nagyobb r√°for√≠t√°sok mellett, de megtartva azt, legalbb minim√°lis szinten hozzuk rendbe, hogy a Facebook kamp√°nyok sz√°m√°ra a legjobb k√∂rnyezetet biztos√≠thassuk. Emellett egy k√∂nnyen kezelhetŇĎ, fenntarthat√≥ Facebook kamp√°ny strukt√ļr√°t k√©sz√≠tettem, projekt alapon. K√∂r√ľlbel√ľl negyed√©vente egyeztet√ľnk a k√∂vetkezŇĎ idŇĎszakr√≥l.

Milyen eszközöket használtam?

Facebook Ads

A Facebook Ads a Meta √°ltal k√≠n√°lt hirdet√©si platform, amely lehetŇĎv√© teszi a v√°llalkoz√°sok sz√°m√°ra, hogy c√©lzott hirdet√©seket hozzanak l√©tre √©s futtassanak a Facebookon, az Instagramon, valamint a Messenger √©s m√°s Meta alkalmaz√°sokban. A hirdetŇĎk demogr√°fiai adatok, √©rdeklŇĎd√©si k√∂r√∂k √©s viselked√©s alapj√°n c√©lozhatj√°k meg a k√∂z√∂ns√©get, √©s r√©szletes analitikai eszk√∂z√∂k seg√≠ts√©g√©vel m√©rhetik a kamp√°nyok teljes√≠tm√©ny√©t.

Google Analytics

A Google Analytics egy ingyenes webanalitikai szolg√°ltat√°s, amelyet a Google k√≠n√°l. Ez a szolg√°ltat√°s lehetŇĎv√© teszi a weboldal tulajdonosok √©s digit√°lis marketing szakemberek sz√°m√°ra, hogy r√©szletes statisztik√°kat √©s adatokat gyŇĪjtsenek √©s elemezzenek a webhely√ľk l√°togat√≥ir√≥l. A Google Analytics seg√≠ts√©g√©vel √©rt√©kes betekint√©st nyerhet√ľnk a weboldalunk teljes√≠tm√©ny√©be, a l√°togat√≥k viselked√©s√©be √©s a marketingkamp√°nyok hat√©konys√°g√°ba.

Google Search Console

A Google Search Console (kor√°bban Google Webmaster Tools) egy ingyenes szolg√°ltat√°s, amelyet a Google k√≠n√°l a weboldal tulajdonosok √©s webmesterek sz√°m√°ra. Ez az eszk√∂z lehetŇĎv√© teszi, hogy nyomon k√∂vess√ľk √©s optimaliz√°ljuk weboldalunk jelenl√©t√©t a Google keres√©si tal√°latai k√∂z√∂tt. A Google Search Console seg√≠ts√©g√©vel betekint√©st nyerhet√ľnk a weboldal teljes√≠tm√©ny√©be, azonos√≠thatjuk a hib√°kat, √©s jav√≠thatjuk a keresŇĎmotorokban val√≥ megjelen√©st.

Az eszk√∂z seg√≠ts√©g√©vel nyomon k√∂vethetj√ľk a weboldal indexel√©si st√°tusz√°t, l√°thatjuk, hogy mely kulcsszavakra jelenik meg a weboldalunk, √©s milyen kattint√°si ar√°nyokat √©r el. Emellett √©rtes√≠t√©seket kaphatunk a weboldalon tal√°lhat√≥ hib√°kr√≥l, p√©ld√°ul t√∂r√∂tt linkekrŇĎl vagy mobilbar√°t probl√©m√°kr√≥l, √©s javaslatokat kaphatunk ezek jav√≠t√°s√°ra. A Google Search Console haszn√°lat√°val biztos√≠thatjuk, hogy weboldalunk mindig optim√°lisan teljes√≠t a keresŇĎmotorokban.

Ha többet szeretnél megtudni a Google Search Console-ról nézd bele a róla szóló képzésembe.

Közösségi média marketing tanácsadás

- -‚úĀ- - - - - -¬† - - - - -¬†

Ha szeretn√©l t√∂bbet kihozni a marketingbŇĎl, ha szeretn√©l hat√©konyabban tartalmakat k√©sz√≠teni a k√∂z√∂ss√©gi m√©dia fel√ľleteidre. T√∂ltsd le ezt a tartalommarketing k√©sz√≠t√©st seg√≠tŇĎ anyagomat, de PPC kamp√°nyokban is sz√≠vesen seg√≠tek neked!

√Črdemes lehet megn√©zned ezeket az anyagaimat is:

Ha pedig egy√©ni konzult√°ci√≥ra lenne sz√ľks√©ged, v√°laszd az egy√©ni KKV mentor√°l√°s√°t vagy, √≠rj b√°tran a LinkedIn oldalamon!

- -‚úĀ- - - - - -¬† - - - - -¬†

Gyakori kérdések

Hogyan lehet mérni a Facebook Ads kampányok hatékonyságát?

A Facebook Ads r√©szletes analitikai eszk√∂z√∂ket k√≠n√°l a kamp√°nyok teljes√≠tm√©ny√©nek m√©r√©s√©re. A Hirdet√©skezelŇĎben nyomon k√∂vetheted a k√ľl√∂nb√∂zŇĎ mutat√≥kat, mint p√©ld√°ul a kattint√°sok sz√°ma, a megjelen√≠t√©sek, a konverzi√≥k, a k√∂lts√©g-per-kattint√°s (CPC) √©s a k√∂lts√©g-per-megtekint√©s (CPM). Ezek az adatok seg√≠tenek optimaliz√°lni a kamp√°nyokat √©s jav√≠tani a hirdet√©si strat√©gi√°t.

Mi az a Google Search Console, és miért hasznos a weboldalam számára?

A Google Search Console (kor√°bban Google Webmaster Tools) egy ingyenes szolg√°ltat√°s, amelyet a Google k√≠n√°l a weboldal tulajdonosok √©s webmesterek sz√°m√°ra. Ez az eszk√∂z lehetŇĎv√© teszi, hogy nyomon k√∂vess√ľk √©s optimaliz√°ljuk weboldalunk jelenl√©t√©t a Google keres√©si tal√°latai k√∂z√∂tt. A Google Search Console seg√≠ts√©g√©vel betekint√©st nyerhet√ľnk a weboldal teljes√≠tm√©ny√©be, azonos√≠thatjuk a hib√°kat, √©s jav√≠thatjuk a keresŇĎmotorokban val√≥ megjelen√©st, √≠gy n√∂velve a l√°togatotts√°got √©s a felhaszn√°l√≥i √©lm√©nyt.

Hogyan integrálható a Google Analytics más Google szolgáltatásokkal?

A Google Analytics integr√°lhat√≥ m√°s Google szolg√°ltat√°sokkal, p√©ld√°ul a Google Ads-szel. Ez az integr√°ci√≥ lehetŇĎv√© teszi a felhaszn√°l√≥k sz√°m√°ra, hogy √∂sszekapcsolj√°k az analitikai adatokat a hirdet√©si kamp√°nyokkal, √≠gy pontosabb betekint√©st nyerhetnek a marketing tev√©kenys√©gek eredm√©nyeibe √©s optimaliz√°lhatj√°k kamp√°nyaikat.

Ezt a cikket elsŇĎk√©nt is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hírlevelemre!
Török Balázs

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

T√∂r√∂k Bal√°zsnak h√≠vnak, azt szoktam mondani, hogy digit√°lis marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az √ľgyfeleimnek jellemzŇĎen valamilyen marketing-sales probl√©m√°juk van √©s emiatt keresnek meg. Erre k√≠n√°lok nekik megold√°st, fejlesztem a digit√°lis √∂kosziszt√©m√°jukat, megold√°saikat. Olvasd el az esettanulm√°nyaimat, vagy n√©zz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy √≠rj nekem a LinkedIn oldalalamon!¬†

N√©zd meg let√∂lthetŇĎ anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudásanyagaimmal!
Tippek webshop tulajdonosoknak
Tippek webshop tulajdonosoknak

Tippek webshop tulajdonosoknak

Ezekkel növelheted a webshopod sikerességét, forgalmát! Nézd meg ezt az 5 ingyenes tippet! Töltsd le most!
√Črdekel / Let√∂lt√∂m
√ćme 25 tipp Facebook √©s PPC kamp√°nyokhoz
√ćme 25 tipp Facebook √©s PPC kamp√°nyokhoz

√ćme 25 tipp Facebook √©s PPC kamp√°nyokhoz

P√∂rgesd fel a PPC kamp√°nyaidat, hozz ki belŇĎl√ľk t√∂bbet, jav√≠sd a ROAS-odon most!
√Črdekel / Let√∂lt√∂m