SGE jelentése

Mi az az SGE és milyen hatása van a SEO-ra?

Publik√°lva:
2024-05-01
Olvas√°si idŇĎ:
8
perc

A Google keresés generatív élménye és a SEO gyakorlatok átalakulása

A Google keres√©s generat√≠v √©lm√©nye (SGE) jelentŇĎs √°talakul√°st hoz a SEO gyakorlatok ter√©n. A keres√©si lek√©rdez√©sek t√ļlnyom√≥ r√©sz√©ben m√°r megjelennek a generat√≠v elemek, ami alapvetŇĎen m√≥dos√≠tja a keres√©si eredm√©nyek szerkezet√©t √©s a SEO strat√©gi√°kat.

Fenn√°ll azonban egy jelentŇĎs aggodalom, mivel a generat√≠v URL-eknek csup√°n egy kis r√©sze egyezik meg az elsŇĎ oldali szerves tal√°latokkal. Ez a k√ľl√∂nbs√©g fontos k√©rd√©seket vet fel a jelenleg alkalmazott SEO taktik√°k hat√©konys√°g√°val √©s az online l√°that√≥s√°g j√∂vŇĎbeli alakul√°s√°val kapcsolatban.

A Google Labs √°ltal bemutatott √ļj eszk√∂z f√©ny√©ben a SEO szakembereknek √©s a digit√°lis marketing szak√©rtŇĎknek szorosan nyomon kell k√∂vetni√ľk, hogy a generat√≠v mesters√©ges intelligencia mik√©nt befoly√°solja a keres√©si folyamatokat. Az SGE bevezet√©se egy fordul√≥pontot jelent, amely arra √∂szt√∂n√∂z benn√ľnket, hogy √ļjragondoljuk a keresŇĎoptimaliz√°l√°sra vonatkoz√≥ strat√©gi√°inkat.

A Google és az SGE

A Google keres√©s generat√≠v √©lm√©nye (SGE) egy forradalmi √ļj√≠t√°s, amely √ļjszerŇĪ m√≥don k√∂zel√≠ti meg az inform√°ci√≥keres√©st az interneten. Ez a technol√≥gia olyan, mintha a keresŇĎmotor mell√© egy intelligens asszisztens csatlakozna. Amikor feltesz√ľnk egy k√©rd√©st a Google-nak, az SGE mesters√©ges intelligencia seg√≠ts√©g√©vel azonnal egy √∂sszefoglal√≥t jelen√≠t meg a keres√©si oldal tetej√©n. Ez a v√°lasz tartalmazhat gyors inform√°ci√≥kat, t√©ma√°ttekint√©seket, egyszerŇĪ √ļtmutat√≥kat vagy kulcsfontoss√°g√ļ tudnival√≥kat.

P√©ld√°ul ha esŇĎs napon sz√≥rakoztat√≥ tev√©kenys√©geket keresel √°ltal√°nos iskol√°s gyerekek sz√°m√°ra, nem kell t√∂bb oldalon √°tb√∂ng√©szned az inform√°ci√≥kat. Az SGE azonnal egy list√°t k√≠n√°l nagyszerŇĪ √∂tletekkel, k√ľl√∂nb√∂zŇĎ forr√°sokb√≥l mer√≠tve, √≠gy k√ľl√∂nf√©le lehetŇĎs√©geket k√≠n√°lva. Ez√°ltal az inform√°ci√≥keres√©s gyorsabb√° √©s egyszerŇĪbb√© v√°lik, extra l√©p√©sek n√©lk√ľl.

Hogyan mŇĪk√∂dik az SGE?

A Google keres√©s generat√≠v √©lm√©nye (SGE) mŇĪk√∂d√©se b√°r rejt√©lyes lehet, a folyamat meg√©rt√©se egyszerŇĪ. √ćme egy egyszerŇĪ magyar√°zat:

 • Sok helyrŇĎl gyŇĪjt inform√°ci√≥t: Az SGE sz√°mos weboldalt √°tn√©z, √©s √∂sszegyŇĪjti az adott t√©m√°r√≥l sz√≥l√≥ inform√°ci√≥kat.
 • √Ėsszefoglal√≥t k√©sz√≠t: Az √∂sszegyŇĪjt√∂tt inform√°ci√≥kb√≥l egy √∂sszefoglal√≥t √°ll√≠t √∂ssze, amely k√∂zvetlen√ľl a keres√©si tal√°latok oldal√°n jelenik meg, √≠gy a l√©nyeget kattint√°s n√©lk√ľl is megismerhetj√ľk.

Hogyan befolyásolja az SGE az organikus teljesítményt?

Az SGE hatása a weboldalak organikus teljesítményére kétségtelen. Noha az SGE célja, hogy intuitívabbá és gyorsabbá tegye a keresést, ez hátrányosan érintheti azokat a weboldalakat, amelyek látogatókat igyekeznek vonzani. Itt van néhány módja annak, hogy az SGE nehezítheti a helyzetet:

 • Kevesebb kattint√°s: Mivel az SGE k√∂zvetlen√ľl a keres√©si oldalon ny√ļjt v√°laszokat, a felhaszn√°l√≥k kev√©sb√© kattintanak √°t a weboldalakra, ami cs√∂kkentheti a l√°togat√≥sz√°mot.
 • Lejjebb sorol√°s a keres√©si eredm√©nyekben: Az SGE v√°laszai az oldal tetej√©n jelennek meg, ami h√°tr√©bb sorolja a hagyom√°nyos keres√©si tal√°latokat. Ez megnehez√≠theti a weboldalak l√°that√≥s√°g√°t.
 • Nagyobb verseny: A minŇĎs√©gi, r√©szletes tartalom elŇĎt√©rbe helyez√©s√©vel a kisebb oldalak sz√°m√°ra m√©g nagyobb kih√≠v√°st jelenthet az elsŇĎ oldalon val√≥ megjelen√©s.
 • Az AI-vel val√≥ verseny: Ha a tartalom nem felel meg az SGE √°ltal keresett krit√©riumoknak, elŇĎfordulhat, hogy az oldal ritk√°bban jelenik meg, vagy kev√©sb√© kiemelten.

Ezeknek a kih√≠v√°soknak a kezel√©se √©rdek√©ben a weboldaltulajdonosoknak √©s a tartalomk√©sz√≠tŇĎknek figyelni√ľk kell, hogyan v√°ltoztatja meg az SGE a SEO t√°jk√©pet, √©s ennek megfelelŇĎen kell alkalmazkodniuk. Az √©rt√©kes, relev√°ns tartalom l√©trehoz√°sa √©s a SEO-ra val√≥ √∂sszpontos√≠t√°s kulcsfontoss√°g√ļ marad, hogy jav√≠thass√°k weboldaluk l√°that√≥s√°g√°t √©s relevanci√°j√°t az SGE korszak√°ban.

A Google generat√≠v mesters√©ges intelligencia keresŇĎj√©nek elŇĎnyei

A Google generat√≠v mesters√©ges intelligencia √°ltal vez√©relt keres√©se forradalmas√≠tja az online inform√°ci√≥khoz val√≥ hozz√°f√©r√©st, a bonyolult t√©m√°kat k√∂nnyen √©rthetŇĎ √∂sszefoglal√≥kk√° alak√≠tva. Itt van, hogyan fejleszti ez az innov√°ci√≥ a digit√°lis marketing strat√©gi√°inkat √©s jav√≠tja a keresŇĎmotorok tal√°lati oldal√°nak √©lm√©ny√©t:

Komplex t√©m√°k egyszerŇĪ √°ttekint√©se

A Google SGE k√©pes a komplex t√©m√°kat k√∂nnyen √©rthetŇĎ, t√∂m√∂r √∂sszefoglal√≥kk√° alak√≠tani, √≠gy a felhaszn√°l√≥k gyorsan meg√©rthetik a l√©nyeget an√©lk√ľl, hogy m√©lyre kellene √°snia a r√©szletekbe. Ez lehetŇĎv√© teszi, hogy a felhaszn√°l√≥k gyorsan t√°j√©koz√≥djanak az ŇĎket √©rdeklŇĎ t√©m√°kban an√©lk√ľl, hogy idŇĎt kellene sz√°nniuk a hossz√ļ cikkek √°tb√∂ng√©sz√©s√©re.

Beszélgetési eredmények

Az SGE √°talak√≠tja az online keres√©st besz√©lget√©sszerŇĪ √©lm√©nny√©, ahol a keresŇĎmotor t√ļll√©p a puszta t√©nyek bemutat√°s√°n √©s elŇĎrevet√≠ti a felhaszn√°l√≥k lehets√©ges k√∂vetkezŇĎ k√©rd√©seit, kapcsol√≥d√≥ lek√©rdez√©seket k√≠n√°lva, amelyek tov√°bb m√©ly√≠tik az inform√°ci√≥k meg√©rt√©s√©t.

Gyors és közvetlen tájékoztatás

Az SGE jellemzŇĎje, hogy k√©pes gyors √©s k√∂zvetlen inform√°ci√≥t szolg√°ltatni, megv√°ltoztatva a felhaszn√°l√≥k keres√©si szok√°sait, akik hozz√°szoktak ahhoz, hogy t√∂bb weboldalon kereszt√ľl kelljen navig√°lniuk a k√≠v√°nt v√°laszok megtal√°l√°s√°√©rt. Ez azonnali hozz√°f√©r√©st biztos√≠t a sz√ľks√©ges inform√°ci√≥khoz, lehetŇĎv√© t√©ve a felhaszn√°l√≥k sz√°m√°ra, hogy gyorsabban √©s egyszerŇĪbben tal√°ljanak megold√°sokat k√©rd√©seikre.

SEO megoldások AI segítségével

- -‚úĀ- - - - - -¬† - - - - -¬†

Ha √©rdekelnek kreat√≠v SEO AI alap√ļ megold√°sok, t√∂bbetamik val√≥di √©rt√©ket adnak a te webshopod sz√°m√°ra is, ne hagyd ki ezt az adatokat is tartalmaz√≥ AI SEO esettanulm√°nyomat! Ha pedig a ChatGPT-t szeretn√©d jobban megismerni, hogy miben seg√≠theti a te v√°llalkoz√°sodat is, n√©zd meg a ChatGPT magyarul kurzusomat!

Ha érdekelnek hasonló sztorik, vagy írnál nekem, jelölj be LinkedIn-en!

- -‚úĀ- - - - - -¬† - - - - -¬†

A Google generatív AI keresésének kihívásai

Mik√∂zben a Google generat√≠v mesters√©ges intelligencia √°ltal vez√©relt keres√©se sz√°mos elŇĎnnyel j√°r, mint p√©ld√°ul a bonyolult t√©m√°k jobb meg√©rt√©se √©s a besz√©lgetŇĎ keres√©si √©lm√©ny, vannak kih√≠v√°sok is:

 • F√∂ldrajzi korl√°toz√°sok: Egyes r√©gi√≥kban m√©g nem el√©rhetŇĎ, ami korl√°tozza a glob√°lis felhaszn√°l√≥i √©lm√©nyt.
 • A pontatlans√°g lehetŇĎs√©ge: A "hallucin√°ci√≥" jelens√©ge miatt hib√°s inform√°ci√≥k megjelen√©se lehets√©ges, k√ľl√∂n√∂sen √©rz√©keny t√©m√°kban.
 • A fizetett keres√©s l√°that√≥s√°ga: A fizetett hirdet√©sek l√°that√≥s√°g√°nak cs√∂kken√©se jelentheti a bev√©tel cs√∂kken√©s√©t n√©h√°ny v√°llalkoz√°s sz√°m√°ra.
 • Az √°tl√°that√≥s√°g hi√°nya: A z√°rt rendszerŇĪ mŇĪk√∂d√©s √©s a d√∂nt√©shozatali mechanizmusok √°tl√°thatatlans√°ga k√©rd√©seket vet fel.

SEO stratégiák az SGE korszakábanAz SGE által felvetett kihívások kezelése érdekében az alábbi SEO stratégiákat javasoljuk:

 • MinŇĎs√©gi tartalom: T√∂rekedj√ľnk arra, hogy alapos, j√≥l struktur√°lt √©s √©rt√©kes tartalmat hozzunk l√©tre, amely v√°laszol a felhaszn√°l√≥k k√©rd√©seire.
 • Term√©szetes nyelv: Optimaliz√°ljunk term√©szetes nyelvŇĪ keres√©sre √©s hossz√ļ kulcsszavakra, amelyek t√ľkr√∂zik a felhaszn√°l√≥k val√≥di keres√©si sz√°nd√©kait.
 • E-E-A-T: ErŇĎs√≠ts√ľk weboldalunk hiteless√©g√©t √©s megb√≠zhat√≥s√°g√°t, hangs√ļlyozva a tartalom szak√©rtelm√©t √©s tapasztalat√°t.
 • Struktur√°lt adatok: Haszn√°ljunk struktur√°lt adatokat a tartalom kontextus√°nak √©s relevanci√°j√°nak kiemel√©s√©re.
 • Felhaszn√°l√≥i √©lm√©ny: F√≥kusz√°ljunk a felhaszn√°l√≥i √©lm√©ny jav√≠t√°s√°ra, hogy weboldalunk vonz√≥ √©s hasznos legyen a l√°togat√≥k sz√°m√°ra.

A Google generat√≠v mesters√©ges intelligencia keresŇĎj√©nek bevezet√©se √ļj korszakot jelent az online inform√°ci√≥keres√©sben, amely lehetŇĎs√©geket √©s kih√≠v√°sokat egyar√°nt rejt a digit√°lis marketing √©s SEO ter√ľlet√©n dolgoz√≥k sz√°m√°ra. Az √ļj technol√≥gia √°ltal ny√ļjtott elŇĎny√∂k kiakn√°z√°sa √©s a felmer√ľlŇĎ kih√≠v√°sok kezel√©se √©rdek√©ben fontos, hogy folyamatosan alkalmazkodjunk √©s fejlessz√ľk strat√©gi√°inkat.

A digit√°lis marketing √©s SEO szakemberek sz√°m√°ra elengedhetetlen, hogy nyomon k√∂vess√©k a Google generat√≠v mesters√©ges intelligencia keres√©s√©nek fejlem√©nyeit √©s alkalmazkodjanak az √ļj k√∂rnyezethez. Az al√°bbiakban tov√°bbi javaslatokat tal√°lhatnak a sikeres alkalmazkod√°s √©rdek√©ben:

Kiemelt Snippetek

Az SGE √°ltal gener√°lt √∂sszefoglal√≥k mellett a kiemelt snippetek √©s rich snippets tov√°bbra is fontos eszk√∂z√∂k a l√°that√≥s√°g n√∂vel√©s√©re. Ezek a form√°tumok seg√≠tenek abban, hogy a weboldal tartalma kiemelkedjen a keres√©si eredm√©nyek k√∂z√ľl, √≠gy n√∂velve a kattint√°si ar√°nyt (CTR) √©s az organikus forgalmat.

Tartalom diverzifikáció

BŇĎv√≠tse tartalomportf√≥li√≥j√°t k√ľl√∂nb√∂zŇĎ t√≠pus√ļ √©s form√°tum√ļ tartalmakkal, mint p√©ld√°ul blogbejegyz√©sek, vide√≥k, infografik√°k √©s podcastok. Ez nemcsak a k√ľl√∂nb√∂zŇĎ felhaszn√°l√≥i preferenci√°kat szolg√°lja ki, hanem seg√≠thet abban is, hogy a tartalma jobban megfeleljen az SGE √°ltal prefer√°lt form√°tumoknak.

Hangalap√ļ keres√©s

A hangalap√ļ keres√©s egyre fontosabb√° v√°lik a keresŇĎmotorokban, k√ľl√∂n√∂sen az okosasszisztensek elterjed√©s√©vel. Optimaliz√°lja weboldal√°t a hangalap√ļ keres√©sre is, figyelembe v√©ve a besz√©desebb, term√©szetes nyelven megfogalmazott lek√©rdez√©seket.

Felhasználói szándék megértése

A felhaszn√°l√≥i sz√°nd√©k meg√©rt√©se kulcsfontoss√°g√ļ az SGE-vel val√≥ sikeres egy√ľttmŇĪk√∂d√©shez. Elemzze a keres√©si lek√©rdez√©seket, hogy meg√©rtse, milyen t√≠pus√ļ inform√°ci√≥t keresnek a felhaszn√°l√≥k, √©s alak√≠tsa tartalm√°t ennek megfelelŇĎen.

Márkaépítés és hitelesség

Az erŇĎs m√°rkajelenl√©t √©s a hiteless√©g tov√°bbra is l√©tfontoss√°g√ļ a digit√°lis t√©rben val√≥ kiemelked√©shez. √Čp√≠tse m√°rk√°j√°t olyan tartalmakkal, amelyek megb√≠zhat√≥ inform√°ci√≥kat ny√ļjtanak, √©s hangs√ļlyozz√°k szak√©rtelm√©t a t√©m√°ban. A felhaszn√°l√≥k √©s a Google is elŇĎnyben r√©szes√≠ti a megb√≠zhat√≥ forr√°sokb√≥l sz√°rmaz√≥ inform√°ci√≥kat.

Folyamatos elemzés és optimalizálás

Az online marketing vil√°g√°ban a v√°ltoz√°s az egyetlen √°lland√≥. Rendszeresen elemezze weboldala teljes√≠tm√©ny√©t, figyelje a SEO trendeket, √©s alkalmazza az √ļj meg√°llap√≠t√°sokat. A Google Analytics, Search Console √©s m√°s SEO eszk√∂z√∂k seg√≠thetnek a teljes√≠tm√©ny nyomon k√∂vet√©s√©ben √©s az optimaliz√°l√°si lehetŇĎs√©gek azonos√≠t√°s√°ban.

Párbeszéd a közönséggel

V√©g√ľl, de nem utols√≥sorban, tartsa szem elŇĎtt a k√∂z√∂ns√©g√©vel val√≥ p√°rbesz√©d fontoss√°g√°t. A k√∂z√∂ss√©gi m√©dia, f√≥rumok √©s blogkommentek remek lehetŇĎs√©get k√≠n√°lnak a felhaszn√°l√≥kkal val√≥ interakci√≥ra, visszajelz√©sek gyŇĪjt√©s√©re √©s az √ľgyfelek ig√©nyeinek jobb meg√©rt√©s√©re.

Az SGE √©s a generat√≠v AI technol√≥gi√°k folyamatosan fejlŇĎdnek, √≠gy a digit√°lis marketing √©s SEO szakembereknek is l√©p√©st kell tartaniuk az √ļj√≠t√°sokkal. Az alkalmazkod√≥k√©pess√©g, a minŇĎs√©gi tartalomra val√≥ √∂sszpontos√≠t√°s √©s a felhaszn√°l√≥i √©lm√©ny jav√≠t√°sa kulcsfontoss√°g√ļ t√©nyezŇĎk a sikerhez az √ļj digit√°lis korszakban.

√Ėsszefoglal√°s

A Google Keres√©s Generat√≠v √Člm√©nye (SGE) forradalmi v√°ltoz√°sokat hoz a SEO gyakorlatokban, az√°ltal, hogy a keres√©si lek√©rdez√©sek jelentŇĎs r√©sz√©ben generat√≠v elemeket jelen√≠t meg, √≠gy alapvetŇĎen megv√°ltoztatva a keres√©si eredm√©nyek szerkezet√©t √©s a SEO strat√©gi√°kat. Ez az innov√°ci√≥ √ļj kih√≠v√°sok el√© √°ll√≠tja a digit√°lis marketingszakembereket √©s SEO szak√©rtŇĎket, k√ľl√∂n√∂sen tekintettel arra, hogy a generat√≠v URL-ek csak kis r√©sze egyezik meg az elsŇĎ oldali szerves tal√°latokkal. Az SGE bevezet√©se arra √∂szt√∂nzi a szakembereket, hogy √ļjragondolj√°k √©s adapt√°lj√°k keresŇĎoptimaliz√°l√°si strat√©gi√°ikat a generat√≠v mesters√©ges intelligencia kor√°ban.

Gyakori kérdések

Milyen hat√°ssal van az SGE a hagyom√°nyos SEO gyakorlatokra?

Az SGE jelentŇĎs hat√°ssal van a hagyom√°nyos SEO gyakorlatokra, mivel a generat√≠v elemek megjelen√©se a keres√©si eredm√©nyekben √ļj megk√∂zel√≠t√©seket ig√©nyel a tartalom optimaliz√°l√°s√°hoz. Az SGE √°ltal gener√°lt √∂sszefoglal√≥k elŇĎt√©rbe helyez√©se miatt a szakembereknek olyan tartalomstrat√©gi√°kat kell kidolgozniuk, amelyek megfelelnek az AI √°ltal prefer√°lt form√°tumoknak √©s szempontoknak.

Hogyan alkalmazkodhatnak a weboldalak az SGE √°ltal bevezetett v√°ltoz√°sokhoz?

A weboldalak az SGE √°ltal bevezetett v√°ltoz√°sokhoz val√≥ alkalmazkod√°shoz friss√≠thetik tartalomstrat√©gi√°jukat, hangs√ļlyozva a minŇĎs√©gi, relev√°ns √©s j√≥l struktur√°lt tartalmak elŇĎ√°ll√≠t√°s√°t, amelyek megfelelnek a felhaszn√°l√≥i sz√°nd√©koknak √©s a generat√≠v AI preferenci√°inak. Emellett fontos a mobilbar√°ts√°g, a hangalap√ļ keres√©sre val√≥ optimaliz√°l√°s √©s a felhaszn√°l√≥i √©lm√©ny jav√≠t√°sa.

Milyen √ļj SEO strat√©gi√°kat javasoltok az SGE korszak√°ban val√≥ sikeres mŇĪk√∂d√©shez?

Az SGE korszak√°ban val√≥ sikeres mŇĪk√∂d√©shez aj√°nlott strat√©gi√°k k√∂z√© tartozik a tartalom diverzifik√°ci√≥ja, a term√©szetes nyelvŇĪ √©s hossz√ļ kulcsszavas keres√©sre val√≥ optimaliz√°l√°s, valamint az E-E-A-T (Experience, Expertise, Authoritativeness, Trustworthiness ‚Äď Tapasztalat, Szak√©rtelem, Tekint√©ly, Megb√≠zhat√≥s√°g) szempontjainak erŇĎs√≠t√©se. Fontos m√©g a struktur√°lt adatok haszn√°lata, a felhaszn√°l√≥i √©lm√©nyre val√≥ √∂sszpontos√≠t√°s, valamint a folyamatos elemz√©s √©s a piaci v√°ltoz√°sokhoz val√≥ alkalmazkod√°s.

‚Äć

Ezt a cikket elsŇĎk√©nt is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hírlevelemre!
Török Balázs

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

T√∂r√∂k Bal√°zsnak h√≠vnak, azt szoktam mondani, hogy digit√°lis marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az √ľgyfeleimnek jellemzŇĎen valamilyen marketing-sales probl√©m√°juk van √©s emiatt keresnek meg. Erre k√≠n√°lok nekik megold√°st, fejlesztem a digit√°lis √∂kosziszt√©m√°jukat, megold√°saikat. Olvasd el az esettanulm√°nyaimat, vagy n√©zz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy √≠rj nekem a LinkedIn oldalalamon!¬†

N√©zd meg let√∂lthetŇĎ anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudásanyagaimmal!
Most nem tal√°ltam ilyet!
Weboldal elemzés, SEOszempontok alapján
Weboldal elemzés, SEOszempontok alapján

Weboldal elemzés, SEOszempontok alapján

Videós segítséggel és rögtön használható akciótervvel kapsz kézhez egy SEO auditot, amivel így rögtön javíthatod a weboldalad SEO-ját!
√Črdekel / Let√∂lt√∂m