Olvasási idő:
3
perc
Publikálva:
2024-01-08

Női vállalkozókat támogató csoportok

Több női vállalkozókat támogató csoport is an a Budapesten, Magyaroszágon, illetve az Európai Unióban is, most ezek közül gyűjtöttünk össze párat.

Női vállalkozókat támogató vállalkozói csoportok

A KAPTÁR vállalkozói női közössége

A Kaptár egy közösségi iroda Budapest belvárosában, nem pár sarokra a Deák Ferenc tértől a Bazilika mellett. Több közösségi rendezvényt is tartanak, amik látogathatók külön bérlet nélkül is, külsősök számára is. Ilyen a Női vállalkozó reggeli is, amely leggyakrabban ősszel és tavasszal kerül megrendezésre havonta egy alkalommal.

De van külön ői vállalkozói Facebook csoportja is a Kaptárnak, ezt ezen a linken éred el, ez a Alapítónők Női Üzleti Közössége.

Rengeteg ingyenes tudásanyag, marketinges és sales-es kurzus, valamint letölthető friss tudásanyag található az oldalon, nézz körül te is! 

Female factors

Külön nőknek, és női vezetőknek, női vezetőkből áll a Female Factors, aminek több magyar tagja is van. Ha szeretnél többet tudni erről a női válllakozókat, szakembereket tömörítő szervezetről, kérdezz körbe ismerőseidnél, vagy akár írj nekem Linkedin-en, és szívesen összekötlek én is a megfelelő emberekkel.

Női vállalkozókat támogató Uniós szervezetek

Az Európai Unióban számos szervezet és kezdeményezés működik, amelyek a női vállalkozókat támogatják és elősegítik az egyenlő esélyeket a vállalkozási területen. Ezek a szervezetek különféle programokat és kezdeményezéseket kínálnak a női vállalkozók számára, amelyek segítik őket a vállalkozásuk fejlesztésében és növekedésében. Az alábbiakban bemutatunk néhány ilyen szervezetet az EU területén:

European Network to Promote Women's Entrepreneurship (WES)

Az Európai Női Vállalkozásokat Promotáló Hálózat (WES) az Európai Bizottság által támogatott kezdeményezés, amelynek célja a női vállalkozói készségek fejlesztése és az üzleti környezet javítása a női vállalkozók számára az EU-ban.

European Women's Lobby (EWL)

Az Európai Nők Lobija (EWL) az EU-ban működő szervezeteket tömörítő platform, amely előmozdítja a nők gazdasági függetlenségét és egyenlőségét, beleértve a vállalkozói területet is.

European Institute for Gender Equality (EIGE)

Az Európai Egyenlőség Intézet (EIGE) olyan kutatásokat és információkat nyújt, amelyek segítik a döntéshozókat az egyenlőség és a nők részvételének előmozdításában a vállalkozási területen.

European Investment Fund (EIF)

Az Európai Beruházási Alap (EIF) olyan pénzügyi támogatást és garanciákat nyújt, amelyek segíthetik a női vállalkozókat az üzleti projektek finanszírozásában és fejlesztésében.

European Women in VC (EWiVC)

Az Európai Nők a Kockázati Tőkében (EWiVC) egy olyan kezdeményezés, amely a nőket támogatja a kockázati tőke befektetési területén, és lehetőséget teremt a nőknek a vállalkozói ökoszisztémában való részvételre.

WEgate

Az Európai Unió által támogatott WEgate egy online platform, amely információkat, eszközöket és erőforrásokat kínál női vállalkozóknak az üzleti tervezéshez és fejlesztéshez.

Ezek csak néhány példa azokra a szervezetekre és kezdeményezésekre az EU-ban, amelyek támogatják a női vállalkozókat és elősegítik az egyenlőséget az üzleti világban. Ezek a szervezetek fontos szerepet játszanak abban, hogy a nők nagobb számú lehetőséget kapjanak a vállalkozási területen és hozzájáruljanak az európai gazdaság fejlődéséhez.

Tudj meg többet kedvenc marketinges és sales-es eszközeimről, a 101 kedvenc marketinges és sales eszköz cikkemből! Ha kérdésed lenne, keressen bátran a LinkedIn (Török Balázs) oldalamon keresztül!

Török Balázs

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

Török Balázsnak hívnak, azt szoktam mondani, hogy digitális marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ügyfeleimnek jellemzően valamilyen marketing-sales problémájuk van és emiatt keresnek meg. Erre kínálok nekik megoldást, fejlesztem a digitális ökoszisztémájukat, megoldásaikat. Olvasd el az esettanulmányaimat, vagy nézz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy írj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

Ezt a cikket elsőként is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nézd meg letölthető anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudásanyagaimmal!
Megnézem