Off-Page SEO - SEO célok a saját weboldalunkon túl

Címkék:
Publikálva:
2024-04-12
Olvasási idő:
5
perc
Off-Page SEO a weboldalunkon

A keresőmotor optimalizálás (SEO) kiterjedt birodalmában az off-page SEO kulcsfontosságú pillérként áll, hogy növelje webhelye láthatóságát és tekintélyét az interneten. Míg az on-page SEO az Ön webhelyén belüli elemeket optimalizálja, az off-page SEO azon stratégiákat foglalja magában, amelyek az Ön webhelyén kívül hozzájárulnak annak hitelességéhez és rangsorolásához a keresőmotor találati oldalain (SERP-eken). Ismerkedjünk meg az off-page SEO birodalmával és fedezzük fel hatékony technikákat a webhely online jelenlétének fokozásához.

Tudj meg többet kedvenc marketinges és sales-es eszközeimről, a 101 kedvenc marketinges és sales eszköz cikkemből! Ha kérdésed lenne, keressen bátran a LinkedIn (Török Balázs) oldalamon keresztül!

Az Off-Page SEO jelentősége

Az off-page SEO olyan technikákat ölel fel, amelyek a webhelyének tartományán kívül történnek, de befolyásolják annak észlelését és rangsorolását. Ide tartozik a hivatkozásépítés, a társadalmi média közreműködés, a márkaemlítések és más taktikák, amelyek a webhely hírnevének javítására irányulnak.

A háttérhivatkozások eredménye: minőség a mennyiség felett

A háttérhivatkozások, vagyis más webhelyekről érkező bejövő hivatkozások, az off-page SEO sarokkövei. A minőségi háttérhivatkozások megbízható oldalakról a keresőmotoroknak azt jelezhetik, hogy tartalma értékes. A releváns, magas minőségű háttérhivatkozásokra összpontosítson, ne pedig a tiszta mennyiségre.

Vendégszerzőség és befolyásoló kapcsolattartás

A hiteles webhelyeken való vendégszerzőség segíthet elérni új közönségeket és értékes háttérhivatkozásokat szerezni. A befolyásoló kapcsolattartás a befolyásolókkal való együttműködést jelenti a tartalma népszerűsítéséhez, amely növeli a kiemelést és a hitelességet.

Közösségi média és márkafelismerés

Aktív részvétel a társadalmi média platformokon építi a márkája online jelenlétét. Az értékes tartalom megosztása, a közönségével való interakció és az értelmes kapcsolatok kialakítása hozzájárulnak webhelye hírnevéhez.

Online közösségek és fórumok

A saját szakterületéhez kapcsolódó online közösségekben és fórumokban való részvétel lehetőséget ad szakértelmének bemutatására és a beszélgetésekhez való hozzájárulásra. Ez háttérhivatkozásokhoz és nagyobb elismeréshez vezethet.

Online értékelések és hivatkozások befolyása

A pozitív online értékelések és a pontos üzleti hivatkozások (vállalkozása nevének, címének és telefonszámának említései) hozzájárulnak a helyi SEO-hoz és növelik webhelye hitelességét.

Tartalommarketing és hivatkozható tartalom

Az értékes, magas minőségű tartalom létrehozása, amelyet más webhelyek szeretnének hivatkozni, erős off-page SEO stratégia. Az infografikák, a mélyreható útmutatók és az eredeti kutatások példák a hivatkozható tartalmakra.

A társadalmi könyvjelzők befolyása

Tartalmát társadalmi könyvjelzőzési webhelyekre történő beküldéssel forgalom és háttérhivatkozások generálhatók. Azonban a hírhedt könyvjelzőzési platformokra összpontosítson a spam módszerek elkerülése érdekében.

Helyi SEO és üzleti könyvtárak

A helyi közönség célzásával foglalkozó vállalkozások számára az a fontos, hogy optimalizálják jelenlétüket a Google My Business és a helyi könyvtárakban. A következetes NÉV (Név, Cím, Telefonszám) információ kulcsfontosságú.

Sajtóhírek keresése és kihasználása

Megbízható forrásokból származó sajtóhírek megerősítik a márkája hitelességét, és akár tekintélyes háttérhivatkozásokhoz is vezethetnek.

Az online hírnév követése és kezelése

Az online pozitív hírnév fenntartása kulcsfontosságú. Válaszoljon az értékelésekre és kezelje a negatív visszajelzéseket gyorsan és szakmailag annak érdekében, hogy megmutassa elkötelezettségét a vásárlói elégedettség iránt.

A felhasználói jelzések hatása

A felhasználói jelzések, például a kattintási arányok, az elugrások és a tartózkodási idő, bepillantást nyújtanak a felhasználói élménybe. A pozitív felhasználói élmény közvetetten befolyásolhatja webhelye SEO-ját.

Hangalapú keresés és kiemelt snippetek

A hangalapú keresés növekedésével az optimalizálás a kiemelt snippetek számára segíthet tartalmának megjelenésében a hangalapú keresési eredményekben, amelyek növelhetik webhelyére az organikus forgalmat.

Nemzetköziesítés és többnyelvű SEO

Ha vállalkozása globális közönséget céloz, fontolja meg a nemzetköziesítést és a többnyelvű SEO-t különböző nyelvek és régiók kezelésére.

Összefoglalás

Az off-page SEO egy dinamikus táj, amely túlnő webhelyének határain. A különböző taktikák stratégiai végrehajtásával és hírnevének felépítésével webhelyének tekintélyét, láthatóságát és keresőmotoros rangsorolását növelheti.

Ehhez hasznos lehet egy SEO audit, amely megmutatja milyen területeken lehet érdemes fejleszteni az oldalad SEO-ját.

Rengeteg ingyenes tudásanyag, marketinges és sales-es kurzus, valamint letölthető friss tudásanyag található az oldalon, nézz körül te is! 

SEO megoldások AI segítségével

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Ha érdekelnek kreatív SEO AI alapú megoldások, többetamik valódi értéket adnak a te webshopod számára is, ne hagyd ki ezt az adatokat is tartalmazó AI SEO esettanulmányomat! Ha pedig a ChatGPT-t szeretnéd jobban megismerni, hogy miben segítheti a te vállalkozásodat is, nézd meg a ChatGPT magyarul kurzusomat!

Ha érdekelnek hasonló sztorik, vagy írnál nekem, jelölj be LinkedIn-en!

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Gyakori kérdések

Mi a különbség az on-page és az off-page SEO között?

Az on-page SEO a webhelyén belüli elemek optimalizálására összpontosít, míg az off-page SEO külső stratégiákkal épít hitelességet és tekintélyt.

Hogyan befolyásolják a háttérhivatkozások a webhelyem rangsorát?

A minőségi háttérhivatkozások megbízható forrásokból a keresőmotoroknak azt jelzik, hogy tartalma értékes, javítva webhelye rangsorát.

Miért fontos az online hírnévkezelés az off-page SEO szempontjából?

Az online pozitív hírnév megerősíti webhelye hitelességét, befolyásolja a felhasználói észlelést és értékes háttérhivatkozásokhoz vezethet.

Hogyan használhatom ki a társadalmi médiát az off-page SEO-hoz?

Az aktív részvétel a társadalmi média platformokon növeli a márka tudatosságát, növeli a forgalmat és elősegíti a kapcsolatokat, amelyek hozzájárulnak az off-page SEO-hoz.

Milyen szerepet játszik a tartalommarketing az off-page SEO-ban?

A tartalommarketing magában foglalja az értékes tartalom létrehozását, amelyre más webhelyek hivatkozni szeretnének, növelve webhelye tekintélyét és hivatkozásprofillal.

Ezt a cikket elsőként is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hírlevelemre!
Török Balázs

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

Török Balázsnak hívnak, azt szoktam mondani, hogy digitális marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ügyfeleimnek jellemzően valamilyen marketing-sales problémájuk van és emiatt keresnek meg. Erre kínálok nekik megoldást, fejlesztem a digitális ökoszisztémájukat, megoldásaikat. Olvasd el az esettanulmányaimat, vagy nézz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy írj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

Nézd meg letölthető anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudásanyagaimmal!
No items found.
Pörgesd fel a webshopodat most!
Pörgesd fel a webshopodat most!

Pörgesd fel a webshopodat most!

Tudj meg még többet arról, hogyan tudod javítani a webshopod hatékonyságát és bevételtermelő képességét!
Érdekel / Letöltöm