CarVertical

Publikálva:
2024-05-18
Olvasási idő:
4
perc
CarVertical

Mi volt a probléma?

Az észt cégnek branding alapú problémái alakultak ki Magyarországon, ehhez keresetek magyar marketingest UpWork-ön.

Mi volt a megoldás?

Több kutatást és több monitoring megoldást is hasztnáltunk, hogy feltárjuk és megértsük a felhasználók, vásárlók magatartását.

Milyen eszközöket használtam?

Google Alerts

A Google Alerts egy ingyenes szolgáltatás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy értesítéseket kapjanak, amikor az interneten új tartalom jelenik meg egy adott kulcsszóra vagy témára vonatkozóan. A felhasználók beállíthatják, hogy milyen gyakran szeretnének értesítéseket kapni, és a Google Alerts e-mailben küldi el az új találatok listáját. Ez az eszköz különösen hasznos lehet a vállalatok számára, hogy nyomon kövessék a márkájukról szóló említéseket, versenytársaik tevékenységét, vagy bármilyen számukra fontos témát.

Facebook Ads Library

A Facebook Ads Library egy nyilvánosan elérhető eszköz, amely átláthatóságot biztosít a Facebookon futó hirdetések tekintetében. A felhasználók kereshetnek és megtekinthetnek aktív és korábbi hirdetéseket, beleértve azok kreatív anyagait, szövegezését és célzási adatait. Ez az eszköz különösen hasznos a marketing szakemberek és versenytárs elemzők számára, mivel betekintést nyújt a versenytársak hirdetési stratégiáiba és kampányaiba. Emellett a Facebook Ads Library segíti a hirdetések átláthatóságának biztosítását, különösen a politikai és társadalmi témájú hirdetések esetében.

Typeform

A Typeform egy online eszköz, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy interaktív és vonzó űrlapokat, kérdőíveket, felméréseket és visszajelzési formákat hozzanak létre. A Typeform intuitív felhasználói felületet és számos testreszabási lehetőséget kínál, amelyek segítségével a felhasználók könnyedén készíthetnek vizuálisan vonzó és felhasználóbarát űrlapokat. Az eszköz különféle integrációkat is kínál más alkalmazásokkal, mint például a Google Sheets, a Slack és a Mailchimp, így az összegyűjtött adatok könnyen kezelhetők és elemezhetők. A Typeform ideális megoldás a vállalatok számára, hogy javítsák az ügyfélélményt és hatékonyabban gyűjtsenek adatokat.

Tanácsadás és mentorálás

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Ha nem vagy biztos benne, hogy merre fejleszd tovább a marketinged. Külön oldalon foglalkozom a beauty marketing témakörével és a Salonic-kal. Nézd meg az esettanulmányokat az oldalon, ezekből sokat tanulhatsz te is szerintem. Emellett rengeteg tudásanyagot is letölthetsz az oldalról:

De van lehetőség egyéni mentorálására is, ezzel kapcsolatban írj bátran a LinkedIn oldalamra.

De lehetőséged van ingyenes tudásanyagok letöltésére is. Ha pedig TikTok kampányokban keresnél támogatást, nézz körül ezen az oldalon!

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Gyakori kérdések

Milyen információkat láthatok a Facebook Ads Library-ben a hirdetésekről?

A Facebook Ads Library lehetővé teszi, hogy megtekintsd a hirdetések kreatív anyagait, szövegezését, célzási adatait, valamint a hirdetések megjelenítési idejét és elhelyezését. Emellett a politikai és társadalmi témájú hirdetések esetében további részleteket is láthatsz, például a hirdető nevét és a hirdetési költségeket.

Hogyan hozhatok létre egy kérdőívet a Typeform segítségével?

A kérdőív létrehozásához a Typeform segítségével regisztrálnod kell egy fiókot a Typeform weboldalán. Ezután válassz egy sablont, vagy kezdj egy üres űrlappal, és add hozzá a kérdéseket, testreszabhatod a megjelenést, és beállíthatod a logikát. Végül oszd meg a kérdőívet a célközönséggel a megosztási link segítségével.

Hogyan állíthatok be egy Google Alerts értesítést?

A Google Alerts beállításához látogass el a Google Alerts weboldalára, és írd be a kívánt kulcsszavakat vagy kifejezéseket a keresőmezőbe. Ezután állítsd be az értesítések gyakoriságát, a forrásokat, a nyelvet és a régiót. Végül add meg az e-mail címedet, ahova az értesítéseket szeretnéd kapni, és kattints a "Create Alert" gombra.

Ezt a cikket elsőként is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hírlevelemre!
Török Balázs

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

Török Balázsnak hívnak, azt szoktam mondani, hogy digitális marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ügyfeleimnek jellemzően valamilyen marketing-sales problémájuk van és emiatt keresnek meg. Erre kínálok nekik megoldást, fejlesztem a digitális ökoszisztémájukat, megoldásaikat. Olvasd el az esettanulmányaimat, vagy nézz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy írj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

Nézd meg letölthető anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudásanyagaimmal!
No items found.
No items found.