CarVertical

CarVertical

PublikĂĄlva:
2024-05-18
Olvasási idƑ:
4
perc

Mi volt a probléma?

Az Ă©szt cĂ©gnek branding alapĂș problĂ©mĂĄi alakultak ki MagyarorszĂĄgon, ehhez keresetek magyar marketingest UpWork-ön.

Mi volt a megoldĂĄs?

Több kutatĂĄst Ă©s több monitoring megoldĂĄst is hasztnĂĄltunk, hogy feltĂĄrjuk Ă©s megĂ©rtsĂŒk a felhasznĂĄlĂłk, vĂĄsĂĄrlĂłk magatartĂĄsĂĄt.

Milyen eszközöket hasznåltam?

Google Alerts

A Google Alerts egy ingyenes szolgĂĄltatĂĄs, amely lehetƑvĂ© teszi a felhasznĂĄlĂłk szĂĄmĂĄra, hogy Ă©rtesĂ­tĂ©seket kapjanak, amikor az interneten Ășj tartalom jelenik meg egy adott kulcsszĂłra vagy tĂ©mĂĄra vonatkozĂłan. A felhasznĂĄlĂłk beĂĄllĂ­thatjĂĄk, hogy milyen gyakran szeretnĂ©nek Ă©rtesĂ­tĂ©seket kapni, Ă©s a Google Alerts e-mailben kĂŒldi el az Ășj talĂĄlatok listĂĄjĂĄt. Ez az eszköz kĂŒlönösen hasznos lehet a vĂĄllalatok szĂĄmĂĄra, hogy nyomon kövessĂ©k a mĂĄrkĂĄjukrĂłl szĂłlĂł emlĂ­tĂ©seket, versenytĂĄrsaik tevĂ©kenysĂ©gĂ©t, vagy bĂĄrmilyen szĂĄmukra fontos tĂ©mĂĄt.

Facebook Ads Library

A Facebook Ads Library egy nyilvĂĄnosan elĂ©rhetƑ eszköz, amely ĂĄtlĂĄthatĂłsĂĄgot biztosĂ­t a Facebookon futĂł hirdetĂ©sek tekintetĂ©ben. A felhasznĂĄlĂłk kereshetnek Ă©s megtekinthetnek aktĂ­v Ă©s korĂĄbbi hirdetĂ©seket, beleĂ©rtve azok kreatĂ­v anyagait, szövegezĂ©sĂ©t Ă©s cĂ©lzĂĄsi adatait. Ez az eszköz kĂŒlönösen hasznos a marketing szakemberek Ă©s versenytĂĄrs elemzƑk szĂĄmĂĄra, mivel betekintĂ©st nyĂșjt a versenytĂĄrsak hirdetĂ©si stratĂ©giĂĄiba Ă©s kampĂĄnyaiba. Emellett a Facebook Ads Library segĂ­ti a hirdetĂ©sek ĂĄtlĂĄthatĂłsĂĄgĂĄnak biztosĂ­tĂĄsĂĄt, kĂŒlönösen a politikai Ă©s tĂĄrsadalmi tĂ©mĂĄjĂș hirdetĂ©sek esetĂ©ben.

Typeform

A Typeform egy online eszköz, amely lehetƑvĂ© teszi a felhasznĂĄlĂłk szĂĄmĂĄra, hogy interaktĂ­v Ă©s vonzĂł Ʊrlapokat, kĂ©rdƑíveket, felmĂ©rĂ©seket Ă©s visszajelzĂ©si formĂĄkat hozzanak lĂ©tre. A Typeform intuitĂ­v felhasznĂĄlĂłi felĂŒletet Ă©s szĂĄmos testreszabĂĄsi lehetƑsĂ©get kĂ­nĂĄl, amelyek segĂ­tsĂ©gĂ©vel a felhasznĂĄlĂłk könnyedĂ©n kĂ©szĂ­thetnek vizuĂĄlisan vonzĂł Ă©s felhasznĂĄlĂłbarĂĄt Ʊrlapokat. Az eszköz kĂŒlönfĂ©le integrĂĄciĂłkat is kĂ­nĂĄl mĂĄs alkalmazĂĄsokkal, mint pĂ©ldĂĄul a Google Sheets, a Slack Ă©s a Mailchimp, Ă­gy az összegyƱjtött adatok könnyen kezelhetƑk Ă©s elemezhetƑk. A Typeform ideĂĄlis megoldĂĄs a vĂĄllalatok szĂĄmĂĄra, hogy javĂ­tsĂĄk az ĂŒgyfĂ©lĂ©lmĂ©nyt Ă©s hatĂ©konyabban gyƱjtsenek adatokat.

TanĂĄcsadĂĄs Ă©s mentorĂĄlĂĄs

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Ha nem vagy biztos benne, hogy merre fejleszd tovĂĄbb a marketinged. KĂŒlön oldalon foglalkozom a beauty marketing tĂ©makörĂ©vel Ă©s a Salonic-kal. NĂ©zd meg az esettanulmĂĄnyokat az oldalon, ezekbƑl sokat tanulhatsz te is szerintem. Emellett rengeteg tudĂĄsanyagot is letölthetsz az oldalrĂłl:

De van lehetƑsĂ©g egyĂ©ni mentorĂĄlĂĄsĂĄra is, ezzel kapcsolatban Ă­rj bĂĄtran a LinkedIn oldalamra.

De lehetƑsĂ©ged van ingyenes tudĂĄsanyagok letöltĂ©sĂ©re is. Ha pedig TikTok kampĂĄnyokban keresnĂ©l tĂĄmogatĂĄst, nĂ©zz körĂŒl ezen az oldalon!

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Gyakori kérdések

Milyen informĂĄciĂłkat lĂĄthatok a Facebook Ads Library-ben a hirdetĂ©sekrƑl?

A Facebook Ads Library lehetƑvĂ© teszi, hogy megtekintsd a hirdetĂ©sek kreatĂ­v anyagait, szövegezĂ©sĂ©t, cĂ©lzĂĄsi adatait, valamint a hirdetĂ©sek megjelenĂ­tĂ©si idejĂ©t Ă©s elhelyezĂ©sĂ©t. Emellett a politikai Ă©s tĂĄrsadalmi tĂ©mĂĄjĂș hirdetĂ©sek esetĂ©ben tovĂĄbbi rĂ©szleteket is lĂĄthatsz, pĂ©ldĂĄul a hirdetƑ nevĂ©t Ă©s a hirdetĂ©si költsĂ©geket.

Hogyan hozhatok lĂ©tre egy kĂ©rdƑívet a Typeform segĂ­tsĂ©gĂ©vel?

A kĂ©rdƑív lĂ©trehozĂĄsĂĄhoz a Typeform segĂ­tsĂ©gĂ©vel regisztrĂĄlnod kell egy fiĂłkot a Typeform weboldalĂĄn. EzutĂĄn vĂĄlassz egy sablont, vagy kezdj egy ĂŒres Ʊrlappal, Ă©s add hozzĂĄ a kĂ©rdĂ©seket, testreszabhatod a megjelenĂ©st, Ă©s beĂĄllĂ­thatod a logikĂĄt. VĂ©gĂŒl oszd meg a kĂ©rdƑívet a cĂ©lközönsĂ©ggel a megosztĂĄsi link segĂ­tsĂ©gĂ©vel.

Hogyan ållíthatok be egy Google Alerts értesítést?

A Google Alerts beĂĄllĂ­tĂĄsĂĄhoz lĂĄtogass el a Google Alerts weboldalĂĄra, Ă©s Ă­rd be a kĂ­vĂĄnt kulcsszavakat vagy kifejezĂ©seket a keresƑmezƑbe. EzutĂĄn ĂĄllĂ­tsd be az Ă©rtesĂ­tĂ©sek gyakorisĂĄgĂĄt, a forrĂĄsokat, a nyelvet Ă©s a rĂ©giĂłt. VĂ©gĂŒl add meg az e-mail cĂ­medet, ahova az Ă©rtesĂ­tĂ©seket szeretnĂ©d kapni, Ă©s kattints a "Create Alert" gombra.

Ezt a cikket elsƑkĂ©nt is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hĂ­rlevelemre!
Török Balåzs

Török Balåzs

DigitĂĄlis marketing tanĂĄcsadĂł

Török BalĂĄzsnak hĂ­vnak, azt szoktam mondani, hogy digitĂĄlis marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ĂŒgyfeleimnek jellemzƑen valamilyen marketing-sales problĂ©mĂĄjuk van Ă©s emiatt keresnek meg. Erre kĂ­nĂĄlok nekik megoldĂĄst, fejlesztem a digitĂĄlis ökoszisztĂ©mĂĄjukat, megoldĂĄsaikat. Olvasd el az esettanulmĂĄnyaimat, vagy nĂ©zz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy Ă­rj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

NĂ©zd meg letölthetƑ anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudåsanyagaimmal!
Most nem talĂĄltam ilyet!
Most nem talĂĄltam ilyet!