31 Influencer Marketing statisztika 2023-as stratégiádhoz

Mi az az influencer marketing? 

Az influencer marketing egy olyan marketingforma, amely olyan kulcsszem√©lyek felhaszn√°l√°s√°ra √∂sszpontos√≠t, akik erŇĎs hat√°ssal vannak egy adott c√©lpiac v√°s√°rl√°si d√∂nt√©seire. Ezek az influencerekk√©nt ismert szem√©lyek k√∂z√∂ss√©gi m√©dia platformjaikat arra haszn√°lj√°k, hogy term√©keiket vagy szolg√°ltat√°saikat n√©pszerŇĪs√≠ts√©k k√∂vetŇĎiknek.

Az influencer marketing c√©lja, hogy kihaszn√°lja az influencer h√≠rnev√©t, bizalm√°t √©s a k√∂vetŇĎikkel val√≥ kapcsolat√°t a m√°rkaismerts√©g √©s az elad√°sok n√∂vel√©se √©rdek√©ben. A m√°rk√°k √ļgy mŇĪk√∂dnek egy√ľtt az influencerekkel, hogy term√©keket, kompenz√°ci√≥t vagy mindkettŇĎt biztos√≠tanak nekik cser√©be az√©rt, hogy m√°rk√°jukat n√©pszerŇĪs√≠ts√©k k√∂vetŇĎik k√∂r√©ben. Az influencer marketing hat√©konys√°ga abban rejlik, hogy k√©pes el√©rni egy adott c√©lk√∂z√∂ns√©get √©s √∂szt√∂n√∂zni az elk√∂telezŇĎd√©st, valamint abban, hogy k√©pes elŇĎseg√≠teni az organikus sz√°jr√≥l sz√°jra terjedŇĎ prom√≥ci√≥t.

Az influencerek típusai

A befoly√°sol√≥k a ‚Äěh√≠ress√©g‚ÄĚ k√ľl√∂nb√∂zŇĎ szintjeibe esnek, jellemzŇĎen k√∂z√∂ns√©g√ľk m√©rete alapj√°n. A h√°rom leggyakoribb t√≠pus a makro, mikro √©s nano. N√©zz√ľk meg mindegyiket k√∂zelebbrŇĎl.

Makro influencerek 

A makr√≥ influencerek egy l√©p√©st jelentenek a hagyom√°nyos h√≠ress√©gekhez √©s mega-influencerekhez k√©pest. KiemelkedŇĎ online jelenl√©ttel rendelkeznek, 100 000 √©s 1 milli√≥ k√∂vetŇĎ k√∂z√∂tt. Ezen k√≠v√ľl sz√©lesebb k√∂z√∂ns√©g√ľk van, mint a mikro- √©s nano-befoly√°sol√≥knak, mivel sz√°mos t√©m√°t fednek le (ahelyett, hogy szŇĪk√∂lk√∂dn√©nek).

Mikro influencerek

Az influencer marketingbe befektetŇĎ marketingszakemberek t√∂bb mint fele mikro-influencerekkel dolgozik egy√ľtt. Egy mikro influencernek 1000-100 000 k√∂vetŇĎje van. Tartalmuk jellemzŇĎen egy adott t√©ma, szenved√©ly vagy r√©s k√∂r√ľl forog, √≠gy szakter√ľlet√ľk elismert szak√©rtŇĎiv√© v√°lnak.

Nano influencerek

A nano influencereknek van a legkisebb k√∂z√∂ns√©ge a h√°rom k√∂z√ľl, de jellemzŇĎen a legnagyobb elk√∂telezetts√©get v√°ltj√°k ki. Ezeknek az influencereknek kevesebb mint 1000 k√∂vetŇĎje van, √©s egy szuper niche k√∂z√∂ss√©gen bel√ľl mŇĪk√∂dnek. Akt√≠v √©s loj√°lis k√∂z√∂ss√©get √©p√≠tettek fel, akik √©rz√©kenyek az aj√°nl√°sokra.

A nano-influencerek √°ltal√°ban csek√©ly fizet√©s ellen√©ben dolgoznak a m√°rk√°kkal, ehelyett ingyenes term√©keket kapnak a k√∂z√∂ss√©gi m√©di√°ban t√∂rt√©nŇĎ √©rt√©kel√©s√©rt vagy j√≥v√°hagy√°s√©rt cser√©be.

T√∂bbet szeretn√©l tudni a k√∂z√∂ss√©gi m√©dia marketingrŇĎl? N√©zd meg a kurzusaimat a The Bright Academy oldal√°n!t

31 Influencer Marketing Statisztika 2023-ban

Az Influencer Marketing helyzete 2023-ban

1. 2022-ben az Egyes√ľlt √Āllamokban az influencer piac √©rt√©ke rekord 16,4 milli√°rd volt.

2. Jelenleg 4 marketingesbŇĎl 1 haszn√°lja az influencer marketinget, teh√°t m√©g van idŇĎd csatlakozni, ez az ar√°ny Magyarorsz√°gon biztosan m√©g alacsonyabb!

3. A Z gener√°ci√≥ √©s a 2000 ut√°n sz√ľletettek 72%-a k√∂veti az influencereket a k√∂z√∂ss√©gi m√©di√°ban.

4. A jelenleg influencer marketinggel foglalkozó marketingszakemberek 89%-a növeli vagy fenntartja költéseit 2023-ban is.

5. A marketingesek 17%-a 2023-ban tervez elŇĎsz√∂r k√∂lteni az influencer marketingre.

6. A marketingszakemberek 38%-a szerint 2022-ben az influencer marketing legfontosabb célja az eladások generálása volt.

Az influencer marketing hatékonysága

7. A 2000 ut√°n sz√ľletettek 50%-a megb√≠zik az influencerektŇĎl sz√°rmaz√≥ term√©kaj√°nl√°sokban. Ez 38%-ra cs√∂kken a h√≠ress√©gek term√©kaj√°nl√°sakor.

8. A marketingesek 92%-a √ļgy gondolja, hogy az influencer marketing hat√©kony marketingforma.

9. A Z gener√°ci√≥sok 33%-a az elm√ļlt h√°rom h√≥napban influencer aj√°nl√°sa alapj√°n v√°s√°rolt term√©ket.

Mikro infuenszerek statisztika

10. A mikroinfuenszerek akár 60%-kal nagyobb elkötelezettséget generálnak, mint a makroinfuenszerek.

11. A marketingszakemberek 44%-a szerint a mikro infuenszerek val√≥ egy√ľttmŇĪk√∂d√©s legnagyobb elŇĎnye, hogy olcs√≥bb.

12. Az influencer marketingbre k√∂ltŇĎ marketingesek 56%-a dolgozik mikro-influencerekkel.

Influencer Marketing az Instagramon

13. 2022-ben az Instagram volt a leggyakrabban haszn√°lt influencer marketing platform az Egyes√ľlt √Āllamokban.

14. A marketingszakemberek 72%-a haszn√°lta az Instagramot influencer kamp√°nyokhoz 2022-ben. Ez a sz√°m az elŇĎrejelz√©sek szerint 4,1%-kal fog n√∂vekedni 2023-ban.

15. 2021-ben 3,8 millió bejegyzés volt #ad címkével az Instagramon.

16. Az √©letm√≥d √©s a sz√©ps√©g volt a legn√©pszerŇĪbb kateg√≥ria a glob√°lis Instagram influencerek k√∂r√©ben 2021-ben.

17. 2021-ben az egyes√ľlt √°llamokbeli marketingszakemberek 86%-a enged√©lyezte a v√°s√°rl√°si funkci√≥kat influencer marketing kamp√°nyaiban az Instagramon.

Infuenszer marketing a TikTokon

18. A marketingszakemberek 45%-a haszn√°lta a TikTokot influencer marketingkamp√°nyokhoz 2022-ben. Ez a sz√°m az elŇĎrejelz√©sek szerint 4%-kal fog n√∂vekedni 2023-ban.

19. Egy makro infuenszertŇĎl sz√°rmaz√≥ TikTok (valaki 100 000-1 milli√≥ k√∂vetŇĎvel) √°tlagosan 38 517 megtekint√©st kap.

‚Äć

Influencer Marketing a YouTube-on

20. Az Egyes√ľlt √Āllamokb√≥l sz√°rmaz√≥ fogyaszt√≥k 28%-a sz√°mol be arr√≥l, hogy legal√°bb egy virtu√°lis befoly√°sol√≥t k√∂vet a YouTube-on.

21. 2021-ben a t√°nc, a zene √©s a j√°t√©kok voltak a legn√©pszerŇĪbb kateg√≥ri√°k a YouTube influencerek sz√°m√°ra.

22. A YouTube mikro-befoly√°sol√≥i (akik 100 000-1 milli√≥ k√∂vetŇĎvel rendelkeznek) rendelkeznek a legmagasabb elk√∂telezetts√©gi r√°t√°val a platformon.

23. 2021-ben a YouTube volt a legn√©pszerŇĪbb platform a j√°t√©kokhoz kapcsol√≥d√≥ befoly√°sol√≥k megtekint√©s√©re az Egyes√ľlt √Āllamokban √©s Nagy-Britanni√°ban.

Influencer Marketing a Facebookon

24. A marketingszakemberek 52%-a haszn√°lta a Facebookot influencer marketing kamp√°nyokhoz 2022-ben.

25. Az Egyes√ľlt √Āllamokban 2022-ben a Facebookon a videomegtekint√©sek 60%-√°t befoly√°sol√≥ vide√≥k tett√©k ki.

Influencer marketing költségvetések

26. 2022-ben a marketingesek 39%-a marketing költségvetésének 10-20 százalékát fektette be influencer marketingbe.

27. A vállalkozások átlagosan 6,50 dollár bevételt termelnek minden influencer marketingbe fektetett 1 dollár után.

28. 2022-ben az influencer marketingre ford√≠tott kiad√°sok 3,69 milli√°rdr√≥l 4,14 milli√°rdra ugrottak az Egyes√ľlt √Āllamokban.

29. A TikTok megabefoly√°sol√≥ (valaki t√∂bb mint 1 milli√≥ k√∂vetŇĎvel vil√°gszerte) bejegyz√©senk√©nti √°ra 1034 doll√°r volt 2021-ben.

30. Egy Instagram-megabefoly√°sol√≥ (valaki t√∂bb mint 1 milli√≥ k√∂vetŇĎvel rendelkezik vil√°gszerte) bejegyz√©senk√©nti √°ra √°tlagosan 1200 doll√°r volt 2021-ben.

31. Egy YouTube-megabefoly√°sol√≥ (valaki t√∂bb mint 1 milli√≥ k√∂vetŇĎvel vil√°gszerte) szponzor√°lt vide√≥nk√©nti √°ra 2021-ben minimum 2500 doll√°r volt.

V√°gj bele 2023-ban!

Rem√©lj√ľk, hogy ez a k√∂rk√©p jobb k√©pet ad a 2023-as influencer marketing k√∂rnyezetrŇĎl, valamint bepillant√°st enged azokra a platformokra, amelyek az influencer kamp√°nyait a k√∂vetkezŇĎ szintre emelhetik.

‚Äć

Forr√°s: HubSpot: https://blog.hubspot.com/marketing/influencer-marketing-stats

‚Äć