Taylor Swift és a SEO - Így trükközhetsz te is, mint egy sztár

Címkék:
Publikálva:
2024-03-04
Olvasási idő:
3
perc
Taylor Swift SEO trükkje

Taylor Swift magánrepülőgép botránya

Mielőtt belecsapunk a közepébe, kapjunk egy kis ízelítőt abból, ami előkészítette a terepet – Taylor Swift magánrepülő-zűrjéből. A Business Insider szerint a popkirálynő az előző turnéja alatt több mint 166 órát repkedett az égen, ami – nem meglepő módon – elég nagy felháborodást kavart. Hozzáteszem, ez nem az első eset, hogy Swiftet a repcsijének túlzott használata miatt éri kritika, szóval nem csoda, hogy ezúttal is nagy port kavart.

A fanok zöldültek a dühödtől, hogy Taylor tegyen többet a környezetért, miközben az egész világ az ő lépéseit figyelte. Taylor sem volt túl boldog attól, hogy a média milyen negatívan festette le, szóval gondolt egyet, és egy cseles SEO trükkel állt elő.

- -✁- - - - - - - - - - -

Ha érdekelnek kreatív SEO AI alapú megoldások, amik valódi értéket adnak a te webshopod számára is, ne hagyd ki ezt az adatokat is tartalmazó AI SEO esettanulmányomat! Ha pedig a ChatGPT-t szeretnéd jobban megismerni, hogy miben segthetia te vállalkozásodat is, nézd meg a ChatGPT magyarul kurzusomat!

- -✁- - - - - - - - - - -

Swift-féle keresőmotor optimalizálás

Mit csinált Taylor Swift? Bevillant egy New York Jets amerikai foci meccsen. Lehet, hogy csak azért, mert szóbeszéd szerint Travis Kelce-vel, a csapat egyik játékosával randizik, de ezzel a húzással zseniálisan tompította a repülőgépes botrányának hatását.

Ahogy te is sejtheted, itt minden a csapat nevében rejlik – New York Jets. Taylor megjelenése a meccsen magára vonta a figyelmet, és egy csomó weboldal kezdett el cikkezni róla és a pletykált pasijáról. Ezek a posztok komoly változásokat hoztak a keresőmotorok találati oldalain.

Korábban, ha beütötted, hogy "Taylor Swift jets", csak a botrányról szóló cikkeket találtad. De most sokkal valószínűbb, hogy a meccsel kapcsolatos bejegyzésekre bukkansz (bár ez gyorsan változhat). Egyetlen ügyes mozdulattal Taylor kezelte a botrányt, és csökkentette annak esélyét, hogy még többen szerezzenek róla tudomást.

Nem ez volt az első ilyen SEO trükk

Egy ilyen átgondolt lépés nem meglepő Taylor Swift méretétől, de ő sem az első nyilvános személy, aki ilyen módon játszott az SEO-val. Hasonló stratégiát követett a brit ex-miniszterelnök, Boris Johnson.

Az egész 2020-ban kezdődött az ő különös interjú-válaszaival. Egyszer arról panaszkodott, hogy a home office-ban a kávé és a sajt zavarja meg. Máskor arról mesélt, hogy borosdobozokat fest át, hogy azok buszmodellekre hasonlítsanak. Ahogy Taylor, úgy Boris is az SEO-t tartotta szem előtt.

A panasz egy ravasz módszer volt a partygate botrány – egy zárlat alatti buli miatti ügy – eltussolására, ahol bőven fogyott... bor és sajt. A második említés pedig arra szolgált, hogy elterelje a figyelmet a negatív hírekről, amik egy £350 millió NHS-nek ígért Brexit busz történetek és a feleségével vívott, borral áztatott kanapés vitája miatt érték.

- -✁- - - - - - - - - - -

Ha érdekelnek hasonló sztorik, vagy írnál nekem, jelölj be Linkedin-en!

- -✁- - - - - - - - - - -

Sikeres lehet ez a módszert? Igen!

Általában az emberek rövid kifejezésekkel keresnek, szóval igen, ez a módszer működik. Persze soha nem tudja teljesen eltüntetni a negatív híreket, de jelentősen csökkentheti azok elérhetőségét. Ezért érdemes lehet felmérni bizonyos kockázatokat, előre gondolkodni abban az esetben, ha tudjuk, hogy komoly kockázatot jelent, ha valami kiderül a márkánkról.

Összefoglalás:

A főszerepben Swift magánrepülőjének botránya áll, ami óriási figyelmet kapott, miután kiderült, hogy a sztár az előző turnéja alatt több mint 166 órát töltött a levegőben. A rajongók és a közvélemény kritikája ellenére Taylor egy ravasz lépéssel – egy New York Jets amerikai foci meccsen való felbukkanással – sikeresen átírta a keresőmotorok találati oldalait, így a repülőgépes botrány helyett a meccsel kapcsolatos cikkekre terelődött a figyelem.

A cikk Boris Johnson, a brit ex-miniszterelnök hasonló SEO stratégiáját is felvázolja, aki szintén kreatívan használta az SEO-t, hogy elterelje a médiafigyelmet a rá irányuló negatívumokról. Mindkét példa azt mutatja, hogy a rövid keresőkifejezésekkel való játék révén a jól megfontolt SEO trükkök hatékonyan képesek csökkenteni a negatív hírek terjedését, bár teljesen eltüntetni sosem tudják őket.

A cikk forrása:
https://delante.co/taylor-swifts-clever-seo-trick/

- -✁- - - - - - - - - - -

Rengeteg ingyenes tudásanyag, marketinges és sales-es kurzus, valamint letölthető friss tudásanyag található az oldalon, nézz körül te is! 

Tudj meg többet kedvenc marketinges és sales-es eszközeimről, a 101 kedvenc marketinges és sales eszköz cikkemből! Ha kérdésed lenne, keressen bátran a LinkedIn (Török Balázs) oldalamon keresztül!

Ha további esettanulmányokra lennél kíváncsi, itt tudsz tovább olvasni.

- -✁- - - - - - - - - - -

Gyakori kérdések

Miért volt szükség Taylor Swiftnek SEO trükkre a magánrepülőgép botrányának kezelésére?

Taylor Swift repülőgép-használata miatt felmerült kritikákat szeretett volna csökkenteni. Az SEO trükk révén a figyelem egy másik témára, a New York Jets amerikai foci meccsére irányult, így csökkentve a negatív hírek elterjedését.

Milyen hatással volt Taylor Swift SEO trükkje a keresőmotorok találati oldalaira?

Taylor Swift megjelenése a New York Jets meccsén átírta a keresőmotorok találati oldalait, így a botrányról szóló cikkek helyett a meccsel kapcsolatos bejegyzések kerültek előtérbe, csökkentve a negatív hírek elérhetőségét.

Milyen üzenettel bír ez a SEO trükk a vállalkozások és közszereplők számára?

A SEO trükkök hatékony eszköznek bizonyulnak a negatív hírek csökkentésére és a figyelem elterelésére. Ez példát mutathat más vállalkozásoknak és közszereplőknek arra, hogyan lehet a keresőmotorokat hatékonyan manipulálni a kedvezőbb láthatóság érdekében.

Ezt a cikket elsőként is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hírlevelemre!
Török Balázs

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

Török Balázsnak hívnak, azt szoktam mondani, hogy digitális marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ügyfeleimnek jellemzően valamilyen marketing-sales problémájuk van és emiatt keresnek meg. Erre kínálok nekik megoldást, fejlesztem a digitális ökoszisztémájukat, megoldásaikat. Olvasd el az esettanulmányaimat, vagy nézz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy írj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

Nézd meg letölthető anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudásanyagaimmal!
No items found.
Növeljük meg a weboldalad organikus látogatói számát
Növeljük meg a weboldalad organikus látogatói számát

Növeljük meg a weboldalad organikus látogatói számát

Pörgessük fel a weboldalad organikus forgalmát, ami az egyik legjobb forgalomterelési csatorna.
Érdekel / Letöltöm