Taylor Swift SEO trükkje

Taylor Swift és a SEO - Így trükközhetsz te is, mint egy sztár

Címkék:
Publikálva:
2024-06-12
Olvasási idő:
3
perc

Taylor Swift magánrepülőgép botránya

Mielőtt belecsapunk a közepébe, kapjunk egy kis ízelítőt abból, ami előkészítette a terepet – Taylor Swift magánrepülő-zűrjéből. A Business Insider szerint a popkirálynő az előző turnéja alatt több mint 166 órát repkedett az égen, ami – nem meglepő módon – elég nagy felháborodást kavart. Hozzáteszem, ez nem az első eset, hogy Swiftet a repcsijének túlzott használata miatt éri kritika, szóval nem csoda, hogy ezúttal is nagy port kavart.

A fanok zöldültek a dühödtől, hogy Taylor tegyen többet a környezetért, miközben az egész világ az ő lépéseit figyelte. Taylor sem volt túl boldog attól, hogy a média milyen negatívan festette le, szóval gondolt egyet, és egy cseles SEO trükkel állt elő.

- -✁- - - - - - - - - - -

Ha érdekelnek kreatív SEO AI alapú megoldások, amik valódi értéket adnak a te webshopod számára is, ne hagyd ki ezt az adatokat is tartalmazó AI SEO esettanulmányomat! Ha pedig a ChatGPT-t szeretnéd jobban megismerni, hogy miben segthetia te vállalkozásodat is, nézd meg a ChatGPT magyarul kurzusomat!

- -✁- - - - - - - - - - -

Swift-féle keresőmotor optimalizálás

Mit csinált Taylor Swift? Bevillant egy New York Jets amerikai foci meccsen. Lehet, hogy csak azért, mert szóbeszéd szerint Travis Kelce-vel, a csapat egyik játékosával randizik, de ezzel a húzással zseniálisan tompította a repülőgépes botrányának hatását.

Ahogy te is sejtheted, itt minden a csapat nevében rejlik – New York Jets. Taylor megjelenése a meccsen magára vonta a figyelmet, és egy csomó weboldal kezdett el cikkezni róla és a pletykált pasijáról. Ezek a posztok komoly változásokat hoztak a keresőmotorok találati oldalain.

Korábban, ha beütötted, hogy "Taylor Swift jets", csak a botrányról szóló cikkeket találtad. De most sokkal valószínűbb, hogy a meccsel kapcsolatos bejegyzésekre bukkansz (bár ez gyorsan változhat). Egyetlen ügyes mozdulattal Taylor kezelte a botrányt, és csökkentette annak esélyét, hogy még többen szerezzenek róla tudomást.

Nem ez volt az első ilyen SEO trükk

Egy ilyen átgondolt lépés nem meglepő Taylor Swift méretétől, de ő sem az első nyilvános személy, aki ilyen módon játszott az SEO-val. Hasonló stratégiát követett a brit ex-miniszterelnök, Boris Johnson.

Az egész 2020-ban kezdődött az ő különös interjú-válaszaival. Egyszer arról panaszkodott, hogy a home office-ban a kávé és a sajt zavarja meg. Máskor arról mesélt, hogy borosdobozokat fest át, hogy azok buszmodellekre hasonlítsanak. Ahogy Taylor, úgy Boris is az SEO-t tartotta szem előtt.

A panasz egy ravasz módszer volt a partygate botrány – egy zárlat alatti buli miatti ügy – eltussolására, ahol bőven fogyott... bor és sajt. A második említés pedig arra szolgált, hogy elterelje a figyelmet a negatív hírekről, amik egy £350 millió NHS-nek ígért Brexit busz történetek és a feleségével vívott, borral áztatott kanapés vitája miatt érték.

- -✁- - - - - - - - - - -

Ha érdekelnek hasonló sztorik, vagy írnál nekem, jelölj be Linkedin-en!

- -✁- - - - - - - - - - -

Sikeres lehet ez a módszert? Igen!

Általában az emberek rövid kifejezésekkel keresnek, szóval igen, ez a módszer működik. Persze soha nem tudja teljesen eltüntetni a negatív híreket, de jelentősen csökkentheti azok elérhetőségét. Ezért érdemes lehet felmérni bizonyos kockázatokat, előre gondolkodni abban az esetben, ha tudjuk, hogy komoly kockázatot jelent, ha valami kiderül a márkánkról.

Összefoglalás:

A főszerepben Swift magánrepülőjének botránya áll, ami óriási figyelmet kapott, miután kiderült, hogy a sztár az előző turnéja alatt több mint 166 órát töltött a levegőben. A rajongók és a közvélemény kritikája ellenére Taylor egy ravasz lépéssel – egy New York Jets amerikai foci meccsen való felbukkanással – sikeresen átírta a keresőmotorok találati oldalait, így a repülőgépes botrány helyett a meccsel kapcsolatos cikkekre terelődött a figyelem.

A cikk Boris Johnson, a brit ex-miniszterelnök hasonló SEO stratégiáját is felvázolja, aki szintén kreatívan használta az SEO-t, hogy elterelje a médiafigyelmet a rá irányuló negatívumokról. Mindkét példa azt mutatja, hogy a rövid keresőkifejezésekkel való játék révén a jól megfontolt SEO trükkök hatékonyan képesek csökkenteni a negatív hírek terjedését, bár teljesen eltüntetni sosem tudják őket.

A cikk forrása:
https://delante.co/taylor-swifts-clever-seo-trick/

- -✁- - - - - - - - - - -

Rengeteg ingyenes tudásanyag, marketinges és sales-es kurzus, valamint letölthető friss tudásanyag található az oldalon, nézz körül te is! 

Tudj meg többet kedvenc marketinges és sales-es eszközeimről, a 101 kedvenc marketinges és sales eszköz cikkemből! Ha kérdésed lenne, keressen bátran a LinkedIn (Török Balázs) oldalamon keresztül!

Ha további esettanulmányokra lennél kíváncsi, itt tudsz tovább olvasni.

- -✁- - - - - - - - - - -

Gyakori kérdések

Miért volt szükség Taylor Swiftnek SEO trükkre a magánrepülőgép botrányának kezelésére?

Taylor Swift repülőgép-használata miatt felmerült kritikákat szeretett volna csökkenteni. Az SEO trükk révén a figyelem egy másik témára, a New York Jets amerikai foci meccsére irányult, így csökkentve a negatív hírek elterjedését.

Milyen hatással volt Taylor Swift SEO trükkje a keresőmotorok találati oldalaira?

Taylor Swift megjelenése a New York Jets meccsén átírta a keresőmotorok találati oldalait, így a botrányról szóló cikkek helyett a meccsel kapcsolatos bejegyzések kerültek előtérbe, csökkentve a negatív hírek elérhetőségét.

Milyen üzenettel bír ez a SEO trükk a vállalkozások és közszereplők számára?

A SEO trükkök hatékony eszköznek bizonyulnak a negatív hírek csökkentésére és a figyelem elterelésére. Ez példát mutathat más vállalkozásoknak és közszereplőknek arra, hogyan lehet a keresőmotorokat hatékonyan manipulálni a kedvezőbb láthatóság érdekében.

Ezt a cikket elsőként is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hírlevelemre!
Török Balázs

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

Török Balázsnak hívnak, azt szoktam mondani, hogy digitális marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ügyfeleimnek jellemzően valamilyen marketing-sales problémájuk van és emiatt keresnek meg. Erre kínálok nekik megoldást, fejlesztem a digitális ökoszisztémájukat, megoldásaikat. Olvasd el az esettanulmányaimat, vagy nézz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy írj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

Nézd meg letölthető anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudásanyagaimmal!
Most nem találtam ilyet!
Konverzió optimalizálás gyakorlati tippek
Konverzió optimalizálás gyakorlati tippek

Konverzió optimalizálás gyakorlati tippek

Íme 50 tipp, ami webshop tulajdonosoknak szuper, de könnyedén hasznát veheted akkor is, ha céges weboldalad van.
Érdekel / Letöltöm