Olvas√°si idŇĎ:
4
perc
Publik√°lva:
2024-04-03

Term√©kle√≠r√°sok t√∂meges SEO optimaliz√°ci√≥ AI-jal, emberi minŇĎs√©gbiztos√≠t√°ssal

Ezzel a c√©ggel m√°r r√©gebb √≥ta dolgozom egy√ľtt. Sokat besz√©lgett√ľnk arr√≥l, hogy milyen ir√°nyokban lehetne fejleszteni a c√©g marketinges aktivit√°sait. Sajnos az ut√≥bbi idŇĎben egy√°ltal√°n nem foglalkoztak komolyabban a SEO-val, ez√©rt viszonylag egyszerŇĪ volt ŇĎket meggyŇĎzn√∂m, hogy ezen a t√©ren, ezzel a megold√°ssal k√∂nnyen √©s gyorsan elŇĎre tudn√°nk l√©pni, √©s be tudn√°nk hozni a lemarad√°sukat.

UNAS-os környezet

Az UNAS egy k√∂zkedvelt √©s n√©pszerŇĪ webshopmotor itthon. Sokan nemzetk√∂zi elad√°sokhoz is haszn√°lj√°k. Sz√°momra kicsit elmaradott volt a fel√ľlete, amikor elŇĎsz√∂r tal√°lkoztam vele, szerintem ma m√°r vannak sokkal intuit√≠vabb fel√ľletek is. Ez sok magyar IT term√©k eset√©ben elmondhat√≥, de tal√°n nem is v√°rhat√≥ el, hogy olyan gyorsan reag√°ljanak a nemzetk√∂zi trendekre, mint a nemzetk√∂zi eszk√∂z√∂k, p√©ld√°ul a Webflow webmotorja vagy az ActiveCampaign CRM rendszrere. Webshopmotor alternat√≠va lehet a Klaviyo is, egy ilyen webshop fel√©p√≠t√©s√©rŇĎl itt olvashatsz esettanulm√°nyt.

A kih√≠v√°s: √Čvek bep√≥tol√°sa SEO szempontb√≥l

Mint eml√≠tettem, enn√©l a webshopn√°l, a kor√°bbi migr√°ci√≥ sor√°n sem ker√ľlt k√ľl√∂n hangs√ļly a SEO-ra. √ćgy a rosszban is megtal√°lva a j√≥t, remek√ľl √©s gyorsan tudtuk p√≥tolni a hi√°nyoss√°gokat. Ennek egy r√©sze a k√∂z√∂s munka √≥ta folyt, folyik jelenleg is. Ugyanis sok tartalmuk van, amik SEO-ban is j√≥l teljes√≠tenek, azonban ezekben is voltak hi√°nyoss√°gok, amiket fokozatosan jav√≠tottunk a cikkek eset√©ben, azonban a webshop m√©ret√©bŇĎl ad√≥d√≥an, a term√©kl√©s kateg√≥ria- , valamint m√°rkale√≠r√°sok tekintet√©ben erre csak erŇĎsen korl√°tozott m√≥don ker√ľlt sor kor√°bban.

Term√©kek √ļjrat√∂lt√©se SEO optimaliz√°lt sz√∂vegekkel

Kategória leírások optimalizációja

ElŇĎsz√∂r a kateg√≥ria le√≠r√°sokkal kezdt√ľnk, mert ezek mennyis√©ge elsŇĎre √©rtelmezhetŇĎ volt emberi l√©pt√©kkel. K√∂r√ľlbel√ľl 300-400 kateg√≥riale√≠r√°st optimaliz√°ltunk az oldalon. Szeretek valamelyest l√©p√©srŇĎl-l√©p√©sre haladni, √≠gy ugyanis az √ľgyf√©l is megismeri a folyamatot, l√©p√©seket, m√°sr√©szt √©n is kiismerem az adott rendszert m√©lys√©g√©ben.

Márkák optimalizációja

A m√°rk√°k optimaliz√°ci√≥ja mivel UNAS-os rendszerben voltunk, ez√©rt tulajdonk√©ppen a kateg√≥ri√°kkal egy√ľtt t√∂rt√©nt meg. Itt bizonyos esetekben a megl√©vŇĎ tartalmakat irattuk √ļjra a rendszerrel, √©s csak az erŇĎsen hi√°nyos, vagy nem l√©tezŇĎ le√≠r√°sokat k√©sz√≠tett√ľk el teljesen a null√°r√≥l mesters√©ges intelligencia seg√≠ts√©g√©vel. Ehhez ChatGPT-t haszn√°ltam, annak is az elŇĎfizet√©ses verzi√≥j√°t, API -n kereszt√ľl.

Termékek optimalizációja

A term√©kek optimaliz√°ci√≥ja volt a leg√∂sszetettebb, itt t√∂bb r√©szletben, √°lltunk neki a folyamatnak. Ezekre nagyobb kateg√≥ri√°nk√©nt k√ľl√∂n-k√ľl√∂n egyedibb megold√°sok k√©sz√ľltek, hogy min√©l nagyobb sz√°zal√©kban min√©l pontosabb eredm√©nyek sz√ľlethessenek. Fontos megjegyezni, hogy ezekn√©l a t√∂meges megold√°sokn√°l mindig elŇĎfordul hiba, ez a megold√°s velej√°r√≥ja, √©s pontosan ez√©rt fontos az, hogy az elk√©szlt tartalmak az√©rt emberi ellenŇĎrz√©sen is √°tessenek.

MinŇĎs√©gbiztos√≠t√°s

Ahogy elŇĎzŇĎleg is eml√≠tettem, nagyon fontos az, hogy ezek a mesters√©ges intelligencia √°ltal, t√∂megesen elŇĎ√°ll√≠tott tartalmak mindig tartalmaznak hib√°kat, ez√©rt k√ľl√∂n√∂sen sz√ľks√©ges az, hogy megfelelŇĎ emberi kontroll alatt, mellett fussanak. Az elk√©sz√ľlt anyagokat mindig ellenŇĎrizni kell. Ez √°ltalam az adott prompt be√°ll√≠t√°s√°ig tart, ezt k√∂vetŇĎen, amennyiben a prompt m√°r helyes eredm√©nyeket ad, az √ľgyf√©l feladata.

ElsŇĎ eredm√©nyek

Közepes webshop SEO adatok Sitechecker
Hamarosan a r√©szletes adatokat is k√∂zz√©tessz√ľk Search¬†Console-b√≥l

√Ėsszefoglal√°s

A v√°llalat kor√°bban nem ford√≠tott kellŇĎ figyelmet a keresŇĎoptimaliz√°l√°sra, √≠gy az elsŇĎdleges c√©l a SEO ter√©n felhalmoz√≥dott lemarad√°sok behozatala volt. Az UNAS webshop motort haszn√°lva ‚Äď mely b√°r n√©pszerŇĪ a magyar piacon, de felhaszn√°l√≥bar√°t fel√ľlete elmarad a nemzetk√∂zi trendektŇĎl ‚Äď t√∂bb l√©p√©sben jav√≠tottuk a webshop SEO teljes√≠tm√©ny√©t.

A fejleszt√©s sor√°n k√ľl√∂n√∂s figyelmet ford√≠tottunk a kateg√≥ria le√≠r√°sok, a m√°rk√°k optimaliz√°ci√≥j√°ra, valamint a term√©kle√≠r√°sokra. Fontos eleme volt a projektnek a minŇĎs√©gbiztos√≠t√°s is, amely biztos√≠totta, hogy a mesters√©ges intelligencia √°ltal gener√°lt tartalmak megfeleljenek a minŇĎs√©gi elv√°r√°soknak.

Marketing √©s √ľzletfejleszt√©s tan√°csad√°s

- -‚úĀ- - - - - -¬† - - - - -¬†

Ha nem vagy biztos benne, hogy merre fejleszd tov√°bb a marketinged, n√©zd meg ezt az esettanulm√°nyomat, hogy milyen elŇĎny√∂kkel j√°rhat egy ideiglenes marketing menedzser a csapatodban.

Vagy lehetŇĎs√©g van egy√©ni KKV mentor√°l√°s√°ra is, ezzel kapcsolatban √≠rj b√°tran a Linkedin oldalamra!

Ha pedig most tervezgeted √ļj weboldaladat mindenk√©pp n√©zd meg ezeket a tartalmaimat, amik biztosan seg√≠teni fognak neked abban, hogy gyorsabb, jobb weboldalad legyen, mint a versenyt√°rsaidnak:

- -‚úĀ- - - - - -¬† - - - - -

‚Äć

Gyakori kérdések

Miért fontos a SEO a webshopok számára?

A SEO, vagyis a keresŇĎoptimaliz√°l√°s elengedhetetlen a webshopok sz√°m√°ra, mivel jav√≠tja az online l√°that√≥s√°got, n√∂veli a weboldal forgalm√°t, √©s hozz√°j√°rul a magasabb konverzi√≥s r√°ta el√©r√©s√©hez. Egy j√≥l optimaliz√°lt webshop k√∂nnyebben megtal√°lhat√≥ a keresŇĎmotorokban, √≠gy t√∂bb potenci√°lis v√°s√°rl√≥hoz juthat el.

Milyen elŇĎnyei vannak az UNAS webshop motor haszn√°lat√°nak?

Az UNAS webshop motor n√©pszerŇĪs√©ge r√©szben annak k√∂sz√∂nhetŇĎ, hogy k√∂nnyen kezelhetŇĎ, sz√°mos be√©p√≠tett funkci√≥val rendelkezik, √©s j√≥l integr√°lhat√≥ a magyar piaci saj√°toss√°gokhoz. B√°r a felhaszn√°l√≥i fel√ľlete nem mindig tŇĪnik a legmodernebbnek, stabil √©s megb√≠zhat√≥ megold√°st ny√ļjt a hazai e-kereskedŇĎk sz√°m√°ra.

Hogyan kezelhetŇĎk a mesters√©ges intelligencia √°ltal gener√°lt tartalmak minŇĎs√©gbiztos√≠t√°sa?

A mesters√©ges intelligencia √°ltal gener√°lt tartalmak minŇĎs√©gbiztos√≠t√°sa √©rdek√©ben fontos az emberi ellenŇĎrz√©s √©s fel√ľlvizsg√°lat. Ez mag√°ban foglalhatja a gener√°lt sz√∂vegek √°tolvas√°s√°t, a pontatlans√°gok √©s hib√°k jav√≠t√°s√°t, valamint a tartalom relevanci√°j√°nak √©s pontoss√°g√°nak biztos√≠t√°s√°t. Az emberi beavatkoz√°s biztos√≠tja, hogy a tartalom ne csak a keresŇĎmotorok sz√°m√°ra, hanem az olvas√≥k sz√°m√°ra is √©rt√©kes √©s √©rthetŇĎ legyen.

‚Äć

‚Äć

Ezt a cikket elsŇĎk√©nt is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hírlevelemre!
Török Balázs

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

T√∂r√∂k Bal√°zsnak h√≠vnak, azt szoktam mondani, hogy digit√°lis marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az √ľgyfeleimnek jellemzŇĎen valamilyen marketing-sales probl√©m√°juk van √©s emiatt keresnek meg. Erre k√≠n√°lok nekik megold√°st, fejlesztem a digit√°lis √∂kosziszt√©m√°jukat, megold√°saikat. Olvasd el az esettanulm√°nyaimat, vagy n√©zz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy √≠rj nekem a LinkedIn oldalalamon!¬†

N√©zd meg let√∂lthetŇĎ anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudásanyagaimmal!
Megnézem