Pörgesd fel te is az értékesítésed, építs lead-generáló rendszert!

CRM rendszerek fejlesztése:
🟠Hubspot és🔵ActiveCampaign

A hatékony marketing és értékesítés (sales) alapja a megfelelő CRM rendszer és automatizáció. Cégtől és célcsoporttól függően én a Hubspot és az ActiveCampaign rendszerét szoktam javasolni az ügyfeleimnek. Spórolni nem ezeken, hanem a te idődön érdemes!

Török Balázs álló 2024
Nem csak a hírlevelek kiküldésére jók a CRM rendszerek, bár itthon sokan csak arra használják őket.

🧩A digitális ökoszisztémád központja: a CRM rendszer

Így készült a Bio-Barát Biobolt új webshopja

🟢 Megfelelő CRM-rendszer Shopify-os ökoszisztémában

Akik rendszeresen olvassák az írásaimat a blogon, vagy követnek LinkedIn-en, azok tudják, hogy nem szívlelem a Wordpress-es oldalakat, hiszen könnyen sebezhetőek, kevésbé stabilak, és még nem láttam megfelelően felépített WP-s oldalt - pedig láttam párat. Ezért webshopokhoz is egyébként Shopify-t szoktam ajánlani, ahhoz pedig Klaviyo-t a könnyű integráció miatt. A képen is látható BioBarát sztorit itt tudjátok elolvasni, itt is Shopify és Klaviyo integrációt használtunk.

🟠 Mikor válasszunk Hubspot-ot CRM-rendszernek?

Itthon tapasztalatom szerint, általában külföldi piacokra dolgozó B2B cégek, startupok szokták használni a HubSpot rendszerét. A HubSpot talán az egyik leggyakrabban használt CRM rendszer világszinten. Teljes, minden területet lefedő megoldást nyújt, ha szükséges, akár a CEO közösségi média felületeit medzselhetjük ezen keresztl. Tehát valóban olyan mint egy csillagromboló, mindent (is!) meg lehet oldani vele, legyen szó customer service-ről, vagy többnyelvű, több pénznemet használó cégrs

🔵Mikor válasszunk ActiveCampaign-t?

Alapvetően ActiveCampaign-t szoktam javasolni az ügyfeleimnek, potenciális ügyfeleimnek. Megfelelően felépítve akár webshoppal, akár B2B piacon, akár személyes márkaépítésre is kiváló. Ha nagyon árérzékeny piacon vagyunk, akkor drága tud lenni, illetve akkor is, ha nem tartjuk karban a listáinkat és a feliratkozóinkat. Azonban kezelhetősége, intergrációi miatt, valamint a TAG-es rendszer felépítése és könnyű használata miatt én ezt ajánlom leginkább!

💲 Ha olcsó CRM rendszert keresünk, válasszuk a MailerLite-ot!

MailerLite talán az egyik legolcsóbb CRM rendszer, amiben a legtöbb funkciót is megtaláljuk az előfizetésünk mellett. Így ha sokkaljuk a HubSpot vagy az ActiveCampaign előfizetési díjait, akkor a MailerLite megfelelő választás lehet. Minden ilyen döntés, mint a CRM rendszerek kiválasztása, szerintem fontos és komoly szakmai hozzáértést, tapasztalatot kíván.

Ezek a rendszerek a központi elemei a marketingednek, és jó esetben évekre szóló döntést jelentenek, így nagyon fontos az, hogy a többi marketinges eszköz könnyen integrálódjon vele, könnyen tudd, tudjátok használni. Így ugyanis ma is nagy versenyelőnyre tudtok szert tenni a konkurenciával szemben.

Itthon is sokszor találkozom azzal, hogy nincsenek kihasználva megfelelően a CRM-rendszerek, hanem pusztán hírlevélkiküldésre használják őket, akár több százmillió forintos éves árbevételű cégek is. Ha többet szeretnél megtudni a megfelelő és hatékony CRM használatról nézd meg a kurzusomat!

⬇️ Landing oldalak kezelése a CRM-rendszerben

A CRM rendszerek abban is nagy segítségedre lesznek, hogy landing oldalakat készíts. Ebben én kevésbé javaslom a HubSpot rendszerét, mert a sablonokon túl már mindenképp fejlesztőre lesz szükséged, azonban az ActiveCampaign landing page készítője egészen könnyen használható, intuitív.

Az ActiveCampaign-t bemutató kurzusomban ezzel a funkcióval is bővebben megismerkedünk, illetve megmutatom, hogyan tudsz könnyen és gyorsan tesztelni különböző landing oldalakat.

Miért a CRM rendszer a legfontosabb eleme a marketingednek?

Nézd meg videóban!

Úgy gondolom, hogy sok magyar cég kevéssé használja ki a CRM rendszerekben rejlő lehetőségeket, integrációkat. Egy jól felépített CRM rendszer rengeteg adatot tud tárolni, amit visszacsatornázva a marketingedbe és a különböző marketinges csatornáidba könnyebbé, gyorsabbá és olcsóbbá tehetik a marketingedet!

Megnézem

Cégek akik megtiszteltek a bizalmukkal

Tartalomgyártás, webshopok, személyes márka, értékesítés támogatás

Megfelelő CRM rendszer kiválasztása

🟢 Milyen CRM rendszert válasszak Shopify-hoz?

Shopify rendszerhez általában Klaviyo rendszert szoktam ajánlani. A Bio-Barátnál is ezt vezettük be. Sok magyar webshop-rendszer estében nehéz jó integrációkat találni, amik "mindent" tudnak. Ez az olyan nagy nemzetközi rendszerek előnye, mint amilyen a Shopify is, hogy könnyű hozzájuk native integrációt találni, építeni. Az ilyen native integrációk pedig később a munkát és az adatkeletkeztetését is megkönnyítik.

🟠Mikor válasszak HubSpot CRM rendszert?

A HubSpot kedvelt CRM rendszer itthon is, azonban sok magyar cég számárakönnyen és hamar túl drágává tud válni, ezért amennyiben nem külön igény a befektetők vagy a tulajdonosok részéről, akkor általában az ActiveCampaign-t szoktam javasolni. A HubSpot további előnye, hogy széles körben ismert, így amennyiben nemzetközi sales csapatot építünk, abban az esetben előnyös lehet a HubSpot, illetve nemzetközi piacról könnyebb is finanszírozni az előfizetési költségeket.

A HubSpot Marketing Suite és Sales Suite együttes használata remek és teljes rendszert ad minden cég és startup kezébe a növekedéshez.

ActiveCampaign bevezetése egy UNAS-os webshopnál

🔵 Milyen előnyei vannak az ActiveCampaign-nek?

Az ActiveCampaign a leginkább favorizált CRM rendszer számomra. TAG, azaz címke alapú rendszere eltér például a HubSpot felépítésétől, ami egy dinamikusabb használatot tesz lehetővé. Több cégnél is már sikeresen vezettem be ezt a CRM rendszert akár marketing - például a Zöldbolt számára, akár sales támogatás céljából. Amennyiben egy megfizethető CRM rendszert keresel, bátran tudom ajánlani az ActiveCampaign rendszerét, amiről többet tudhatsz meg ebben a cikkben.

💲 CRM rendszerek árazása, kalkuláció

A különböző CRM rendszerek árazásában alapvetően kontakt alapú árazást szoktak használni a marketing funkciók tekintetében. Az értékesítést támogató csomagok esetében jellemzően az azokat használó kollégák számától függ az előfizetés mértéke. De természetesen függ attól is, hogy milyen funkciókat szeretnénk használni. Ha már stabil a céges működésünk, akkor érdemes jobban megvizsgálni az egyes csomagokban található funkciókat, hiszen ezek nagymértékben tudják segíteni a növekedésünket. Az ActiveCamapign és a HubSpot aktuális előfizetési árait megtalálod az oldalukon, illetve a rendszereket bemutató cikkeimben is!

Milyen CRM rendszert válasszak?

Nézd meg videóban!

Miről lesz szó a kurzusban? Kinek ajánlom? Miért érdemes neked is elkezdened használni a különböző AI eszközöket? Mire tudod használni a különböző AI eszközöket? Hogyan segíthetik az AI a mindennapi munkádat?

Ismerd meg melyik CRM rendszert milyen környezetben érdemes használni

📢CRM rendszer esettanulmányok

Így készült a Bio-Barát Biobolt új webshopja

Klaviyo és Shopify - webshop növekedésre tervezve

A Bio-Barát Biobolt rendszerét Shopify és Klaviyo alapokra építettük fel alapos mérlegelést követően. A SEO és a mérések optimalizálása mellett a barátságos design és a skálázhatóság is a szempontok között szerepelt.

Érdekel
HubSpot bevezetése B2B cégnek nyolc országban

B2B és nemzetközi márkák - a Hubspot a tökéletes választás?

Cégek életében kulcsfontosságú egy megfelelő CRM rendszer. A Hubspot CRM és sales funkciói támogatják a cég hatékonyságát és külföldi terjeszkedését, különösen, ha több lokáció értékesítését kell összehangolni.

Érdekel
ActiveCampaign bevezetése egy UNAS-os webshopnál

UNAS-os webshop CRM-rendszere: Acticve Campaign

Az együttműködésünk előtt, klasszikus marketinges aktivitásaik voltak. Hirdetéseik futottak Facebookon, a Google hirdetési hálózatán, illetve bizonyos mértékben használták az UNAS belső hírlevélküldő rendszerét is.

Érdekel
Az alábbi szakmai anyagok alapján dolgozom ügyfeleimmel is, és bármelyik CRM-rendszerhez felhasználhatóak!

💾Letölthető anyagok egy szuper CRM-hez

25 tipp a hatékony CRM rendszeredért

25 tipp a hatékony CRM rendszeredért

Itt van 25 tipp a CRM rendszerekhez hatékonyság növeléséhez és a költségek csökkentéséhez. Jól használható: MailerLite, ActiveCampaign, HubSpot rendszerekkel.

5 Alapvető automatizmus a CRM rendszerekhez

5 Alapvető automatizmus a CRM rendszerekhez

Sokszor bizonytalanok a leendő ügyfeleim, hogy milyen automatizmusokat érdemes elkészíteni először a különböző CRM rendszerekben. Ez segíteni fog neked is!

B2B Marketing és Sales folyamatok mindmap

B2B Marketing és Sales folyamatok mindmap

Ez a mindmap tartalmazza az elmúlt 10 évnyi tapasztalataimat, amit magyar KKV-knál és start-upoknál szereztem tanácsadóként vagy éppen marketing vezetőként.

Ismerd meg a kedvenc CRM rendszereimet a videóimon keresztül!

🎓CRM kurzusaim

ActiveCampaign bevezető CRM kurzus

ActiveCampaign bevezető CRM kurzus

Ismerd meg az ActiveCampaign rendszerét a videós minikurzusomon keresztül, ahol magyarul, érthetően és a tapasztalataimon keresztül mutatom be ezt a remek CRM rendszert.

Bevezető HubSpot minikurzus

Bevezető HubSpot minikurzus

Ismerd meg az HubSpot Sales és Marketing csomagjának a legfontosabb funkcióit, és hogy mire tudod te is használni ezeket a remek programokat a videós minikurzusomon keresztül.

Hatékony CRM rendszer építés tanfolyam🎓

Hatékony CRM rendszer építés tanfolyam🎓

Haladó CRM tanfolyam - Hubspot, MailerLite és ActiveCampaign - rendszerekhez. Pörgessük fel a CRM rendszered hatékonyságát ezekkel az automatizmusokkal!

Amennyiben Hubspot vagy ActiveCampaign rendszert szeretnél felépíteni, bátran keress meg!

🦺CRM tanácsadás és kivitelezés

Video Ask Balázs Török

Foglalj időpontot a VideoAsk segítségével!

Dolgozzunk együtt a Te márkádon is!

Foglalj ingyenes első konzultációt a videóra vagy az alábbi linkre kattintva!