Pörgesd fel te is az értékesítésed, építs lead-generáló rendszert!

CRM rendszerek fejlesztése: 🟠Hubspot és🔵ActiveCampaign

A hatékony marketing és értékesítés (sales) alapja a megfelelő CRM rendszer és automatizáció. Cégtől és célcsoporttól függően én a Hubspot és az ActiveCampaign rendeszerét szoktam javasolni az ügyfeleimnek. Spórolni nem ezeken, hanem a te idődön érdemes!

Török Balázs Digitális Marketing szakértő
Nem csak a hírlvelek kiküldésére jók a CRM rendszerek, bár itthon sokan csak arra használják őket.

🧩A digitális ökoszisztémád központja: a CRM rendszer

Így készült a Bio-Barát Biobolt új webshopja

🟢Megfelelő CRM-rendszer Shopify-os ökoszisztémában

Akik rendszeresen olvassák az írásaimat a blogon, vagy követnek LinkedIn-en, azok tudják, hogy nem szívelelem a Wordpress-es oldalakat, hiszen könnyen sebezhetőek, kevésbé stabilak, és még nem láttam megfelelően felépített WP-s oldalt - pedig láttam párat. Ezért webshopokhoz is egyébként Shopify-t szoktam ajánlani, ahhoz pedig Klaviyo-t a könnyű integráció miatt. A képenislátható BioBarát sztorit itt tudjátok elolvasni, itt is Shopify ésKlaviyo integrációt használtunk.

🟠Mikor válasszunk Hubspot-ot CRM-rendszernek?

Itthon tapasztalatom szerint, általában külföldi piacokra dolgozó B2B cégek, startupok szokták használni a HubSpot rendszerét. A HubSpot talán az egyik leggyakrabban használt CRM rendszer világszinten. Teljes, minden területet lefedő megoldást nyújt, ha szükséges, akár a CEO közösségi média felületeit meendzselhetjük ezen keresztl. Tehát valóban olyan mint egy csillagromboló, mindent (is!) meg lehet oldani vele, legyen szó customer service-ről, vagy többnyelvű, több pénznemet használó cégről.

🔵Mikor válasszunk ActiveCampaign-t?

Alapvetően ActiveCampaign-t szoktam javasolni az ügyfeleimnek, potenciális ügyfeleimnek. Megfelelően felépítve akár webshoppal, akár B2B piacon, akár személyes márkaépítésre is kiválló. Ha nagyon árérzékeny piacon vagyunk, akkor drága tud lenni, illetve akkor is, ha nem tartjuk karban a listáinkat és a feliratkozóinkat. Azonban kezelhetősége, intergrációi miatt, valamint a TAG-es rendszer felépítése és könnyű használata miatt én ezt ajánlom leginkább!

💲Ha olcsó CRM rendszert keresünk, válasszuk a MailerLite-ot!

A MailerLite talán az egyik legolcsóbb CRM rendszer, amiben a legtöbb funkciót is megtaláljuk az előfizetésünk mellett. Így ha sokkaljuk a HubSpot vagy az ActiveCampaign előfizetési díjait, akkor a MailerLite megfelelő választás lehet. Minden ilyen döntés, mint a CRM rendszerek kiválasztása, szrintem fontos és komoly szakmai hozzáértést, tapasztalatot kíván. Ezek a rendszerek a központi elemei a marketingednek, és jó esetben évekre szóló döntést jelentenek, így nagyon fotnos az, hogy a többi marktinges eszköz könnyen integrálódjon vele, könnyen tudd, tudjátok használni. Így ugyanis ma is nagy versenyelőnyre tudtok szert tenni a konkurenciával szemben. Itthon is sokszor találkozom azzal, hogy nincsenek kihasználnva megfelelően a CRM-rendszerek, hanem pusztán hírlevélkiküldésre használják őket, akár több százmillió forintos éves árbevételű cégek is. Ha többet szeretnél megtudni a megfelelő és hatékony CRM használatról nézd meg a kurzusomat!

⬇️Landing oldalak kezelése a CRM-rendszerben

A különböző CRM rendszerek segítenek és integráns megoldást biztosítanak arra, hogy különböző landing oldalakat készíts, vagy készítsenek a marketinges munkatársaid. Ebben én kevésbé javaslom a HubSpot rendszerét, mert a sablonkoon túl már mindenképp fejlesztőre lesz szükséged, azonban az ActiveCampaign landing page készítője egészen könnyen használható, intuitív. Az ActiveCampaign-t bemutató kurzusomban ezzel a funkcióval is bővebben megismerkedünk, illetve megmutatom, hogyan tudsz könnyen és gyorsan tsztelni különböző landingoldalakat.

Miért a CRM rendszer a legfontosabb eleme a marketingednek?

Nézd meg videóban!

Úgy godnolom, hogy sok magyar cég kevéssé hasznlja ki a CRM rendszerekben rejlő lehetőségeket, integrációkat. Egy jól felépített CRM rendszer rengeteg adatot tud tárolni, amit visszacsatornázva a amrktingedbe és a különböző marketinges csatornáidba könnyebbé, gyorsabbá és olcsóbbá tehetik a marketingedet!

Megnézem

Cégek akik megtiszteltek a bizalmukkal

Tartalomgyártás, webshopok, személyes márka, értékesítés támogatás

Megfelelő CRM rendszer kiválasztása

🟢Milyen CRM rendszert válasszak Shopify-hoz?

Shopify rendszerhez általában Klaviyo rendszert szoktam ajánlani. A Bio-Barátnál is ezt vezettük be. Sok magyar webshop-rendszer estében nehéz jó integrációkat találni, amik "mindent" tudnak. Ez az olyan nagy nemzetközi rendszerek előnye, mint amilyen a Shopify is, hogy könnyű hozzájuk native integrációt találni, építeni. Az ilyen native integrációk pedig később a munkát és az adatkeletkeztetését is megkönnyítik.

🟠Mikor válasszak HubSpot CRM rendszert?

A HubSpot kedvelt CRM rendszer itthon is, azonban sok magyar cég számárakönnyen és hamar túl drágává tud vállni, ezért amennyiben nem külön igény a befektetők vagy a tulajdonosok részéről, akkor általában az ActiveCampaign-t szoktam javasolni. A HubSpot további előnye, hogy széles körben ismert, így amennyiben nemzetközi sales csapatot építünk, abban az esetben előnyös lehet a HubSpot, illetve nemzetközi piacról könnyebb is finanszírozni az előfizetési költségeket.

A HubSpot Marketing Suite és Sales Suite együttes használata remek és teljes rendszert ad minden cég és startup kezébe a növekedéshez.

ActiveCampaign bevezetése egy webshopnál

🔵Milyen előnyei vannak az ActiveCampaign-nek?

Az ActiveCampaign a leginkább favorizált CRM rendszer számomra. TAG, azaz címke alapú rendszere eltér például a HubSpot felépítésétől, ami egy dinamikusabb használatot tesz lehetővé. Több cégnél is már sikeresen vezettem be ezt a CRM rendszert akár marketing - például a Zöldbolt számára, akár sales támogatás céljából. Amennyiben egy megfizethető CRM rendszert keresel, báran tudom ajánlani az ActiveCampaign rendszerét, amiről többet tudhatsz meg ebben a cikkben.

💲 CRM rendszerek árazása, kalkuláció

A különböző CRM rendszerek árazásában lapavetően kontakt alapú árazást szoktak használni a marketing funkciók tekintetében. Az értékesítést támogató csomagok esetében jellemzően az azokat használó kollégák számától fgg az előfizetés mértéke. De természetesen függ attól is, hogy milyen funkciókat szeretnénk használni. Ha már stabil a céges működésünk, akkor érdemes jobban megvizsgálni az egyes csomagokban található funkciókat, hiszen ezek nagymértékben tudják segíteni a növekedésünket. Az ActiveCamapign és a HubSpot aktuális előfizetési árait megtalálod az oldalukon, illetve a rendszereket bemutató cikkeimben is!

Milyen CRM rendszert válasszak?

Nézd meg videóban!

Miről lesz szó a kurzusban? Kinek ajánlom? Miért érdemes neked is elkezdened használni a különböző AI eszközöket? Mire tudod használni a különböző AI eszközöket? Hogyan segíthetik az AI a mindennapi munkádat?

Kedvenc történeteim a szakmai életemből, ars poeticám

📢CRM rendszer esettanulmányok

Klaviyo és Shopify - webshop növekedésre tervezve

A Bio-Barát Biobolt rendszerét Shopify és Klaviyo alapokra építettük fel alapos mérlegelést követően. A SEO és a mérések optimalizálása mellett a barátságos design és a skálázhatóság is a szempontok között szerepelt.

Tovább

B2B és nemzetközi márkák - a Hubspot a tökéletes választás?

Cégek életében kulcsfontosságú egy megfelelő CRM rendszer. A Hubspot CRM és sales funkciói támogatják a cég hatékonyságát és külföldi terjeszkedését, különösen, ha több lokáció értékesítését kell összehangolni.

Tovább

UNAS-os webshop CRM-rendszere: Acticve Campaign

Az együttműködésünk előtt, klasszikus marketinges aktivitásaik voltak. Hirdetéseik futottak Facebookon, a Google hirdetési hálózatán, illetve bizonyos mértékben használták az UNAS belső hírlevélküldő rendszerét is.

Tovább
Az alábbi szakmai anyagok alapján dolgozom ügyfeleimmel is, és bármelyik CRM-rendszerhez felhasználhatóak!

💾Letölthető anyagok egy szuper CRM-hez

[ingyenes] 5 költségcsökkentő tipp CRM rendszerekhez

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Tovább

[$$$] 25 tipp szuper hasznos CRM-rendszerhez

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Tovább

[$$$] CRM automatizációs minta - Így építsd fel a CRM-rendszered

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Tovább
Kedvenc történeteim a szakmai életemből, ars poeticám

🎓CRM kurzusaim

[kurzus] Általános CRM alapozó kurzus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Tovább

[kurzus] ActiveCampaign CRM kurzus - haladó

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Tovább

[kurzus] HubSpot CRM kurzus - alapózó

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Tovább
Amennyiben Hubspot vagy ActiveCampaign rendszert szeretnél felépíteni, bátran keress meg!

🦺CRM tanácsadás és kivitelezés

Építsünk fel a te számodra is egy skálázható, anövekedést biztosító CRM rendszert!

Felépítek számodra egy olyan CRM rendszert ActiveCampaign vagy HubSpot alapokon, amellyel a versenytársaid elé tudsz kerülni a marketing és az ügyfélszerzés területén!

Keress bizalommal, ha új vagy a meglévő CRM rendszeredet szeretnéd fejleszteni, kialakítani.

Ezeken a platformokon is megtalálsz:

👋Kapcsolat

Ha többet szeretnél tudni rólam, olvasd el ez azt oldalt, vagy dobj rám egy üzentet Linkedin-en, olvasd el a CV-m, készítettem egy saját "Linktree" oldalt is, itt minden fontos és friss anyagot megtalálsz!

Itt pedig meg találod a kötelező részt: Privacy Policy, Terms of Conditions, Impressum. Itt is megtalálsz még: Shoprenter, Clutch, Contra.
For English homepage please click here.

Török Balázs
Balázs Török
👨𝐂𝐫𝐞𝐚𝐭𝐢𝐧𝐠 𝐠𝐫𝐞𝐚𝐭 𝐬𝐭𝐨𝐫𝐢𝐞𝐬 𝐟𝐨𝐫 𝐠𝐫𝐞𝐚𝐭 𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐜𝐭𝐬🚀
Eötvös Loránd University
View profile