A blogol√°s jelentŇĎs√©ge a marketing strat√©gi√°nkban

Címkék:
Publik√°lva:
2024-03-17
Olvas√°si idŇĎ:
5
perc
A blogolás helye a marketing stratégiánkban

A digit√°lis vil√°gban, csak √ļgy mint kor√°bban is b√°rmikor, a szavaknak, √©s a tartalomnak nagyon nagy szerepe van. Azok akik t√∂bbet szeretn√©nek tudni, jobban meg szeretn√©k √©rteni a vil√°got, azoknak ismeretekre van sz√ľks√©g√ľk, √©s egy blog ebben seg√≠theti ŇĎket.¬†

Egy blog akkor mŇĪk√∂dik j√≥l, ha √©rt√©ket ad az olvas√≥nak, ha seg√≠ti megoldani a probl√©m√°j√°t. De az ismeret anyag mellett fontos a sz√≥kincs, a st√≠lus is, egy j√≥ blog - vagy lehet sz√≥ m√°s tartalomr√≥l is, vide√≥r√≥l a TikTokon vagy a YouTube-on, ak√°r egy bejegyz√©srŇĎl a LinkedIn-en - rendelkezik ezekkel.¬†

Ha te is m√©g profibb szeretn√©l lenni, √©rdemes lehet megn√©zni az ingyenes tud√°sanyagokat az oldalon, vagy ak√°r belen√©zni egy-k√©t kurzusomba, esetleg let√∂lthetŇĎ mindmap-ekbe, ezek mind seg√≠ts√©gedre lehetnek, ak√°r akkor, ha egy √ļj blogot szeretn√©l ind√≠tani, ak√°r akkor is, ha egy √ļj sikeres YouTube-csatorn√°t.¬†

A blogolás célja

A blogol√°s a tartalom l√©trehoz√°s√°nak √©s k√∂zz√©t√©tel√©nek gyakorlata a weboldaladon cikkek, betekint√©sek, elbesz√©l√©sek vagy m√°s jellegŇĪ blogposztok form√°j√°ban. Ez az eszk√∂z, amelyen kereszt√ľl megosztod a szak√©rtelmedet, kapcsolatba l√©psz a k√∂z√∂ns√©geddel, √©s kialak√≠tod a m√°rk√°d hangj√°t valamint ir√°ny√≠tod annak √©let√ļtj√°t. A blogol√°s t√ļlmutat a monol√≥gokon; ez egy p√°rbesz√©d, amely √°polja a kapcsolatokat √©s besz√©lget√©seket gener√°l.

LehetŇĎs√©gek a blogol√°sban

Egy olyan vil√°gban, amely inform√°ci√≥val tel√≠tett, a blogol√°s egy mened√©ket k√≠n√°l. Ez a digit√°lis tal√°lkoz√°si hely, ahol √∂tletek cser√©lŇĎdnek, n√©zŇĎpontok megoszt√°sra ker√ľlnek, √©s betekint√©sek sz√ľletnek. A hat√©kony blogol√°s egy csatorna a tekint√©ly ki√©p√≠t√©s√©re, a bizalom erŇĎs√≠t√©s√©re, √©s egy olyan loj√°lis olvas√≥t√°bor kialak√≠t√°s√°ra, amely rezon√°l a m√°rka √©rt√©keivel, szem√©lyis√©g√©vel.

Stratégia egy sikeres bloghoz

 1. K√∂z√∂ns√©g meg√©rt√©se: Ismerd meg a k√∂z√∂ns√©ged preferenci√°it, f√°jdalmas pontjait √©s √©rdeklŇĎd√©si k√∂reit. Szabd szem√©lyre a tartalmadat, hogy felkeltsd a figyelm√ľket √©s lebilincseld ŇĎket a mondanival√≥ddal.
 2. Egyedi st√≠lus: Alak√≠ts ki egy k√ľl√∂nleges hangnemet, amely t√ľkr√∂zi a m√°rka szem√©lyis√©g√©t. Engedd, hogy az eredeti hangv√©tel ragyogjon az √≠r√°sodon kereszt√ľl.
 3. √Črt√©kvez√©relt tartalom: K√©sz√≠ts olyan tartalmat, amely √©rt√©ket ny√ļjt a k√∂z√∂ns√©gednek. Legyenek azok t√°j√©koztat√≥ cikkek, ‚Äúhogyan csin√°ld‚ÄĚ √ļtmutat√≥k vagy gondolatvez√©relt darabok, √∂sszpontos√≠ts a probl√©m√°k megold√°s√°ra vagy betekint√©sek ny√ļjt√°s√°ra.
 4. Megragad√≥ c√≠mek: K√©sz√≠ts figyelemfelkeltŇĎ c√≠meket, amelyek arra √∂szt√∂nzik az olvas√≥kat, hogy belemer√ľljenek a tartalmadba.
 5. √ČrtelemszerŇĪ strukt√ļra: Szervezd meg a tartalmadat fejl√©cek, alfejezetek √©s felsorol√°sok seg√≠ts√©g√©vel a k√∂nnyŇĪ olvashat√≥s√°g √©rdek√©ben.
 6. Vizu√°lis vonzerŇĎ: Illessz be k√©peket, infografik√°kat √©s vide√≥ka a sz√∂veg sz√©tt√∂r√©s√©re √©s az elk√∂telezetts√©g fokoz√°s√°ra. A sz√∂vegt√∂mb szerkeszt√©se is sokat seg√≠thet az √°tl√°that√≥s√°gon √©s az √©rdeklŇĎd√©s fokoz√°sa tekintet√©ben.
 7. Cselekv√©sre val√≥ felsz√≥l√≠t√°s (CTA): Tegy√©l egy relev√°ns CTA-t a blog poszt v√©g√©re, hogy felh√≠vd az olvas√≥id figyelm√©t √©s √∂szt√∂n√∂zd ŇĎket a k√∂vetkezŇĎ cikkedre.
 8. Konzisztencia: Tartsd be a rendszeres k√∂zz√©t√©teli √ľtemtervet, hogy az olvas√≥id lek√∂tve maradjanak √©s visszat√©rjenek tov√°bbiak√©rt.

Egy blog felépítésének folyamata

Egy sikeres bloghoz sok minden kell, ezeket szedtem össze, pár gondolatban, ezek mellett azonban kifejezetten fontos a következetesség, és még valami, amit a lista végén árulok el.

 1. √Ėtletel√©s: T√∂rd a fejed olyan t√©m√°kon, amelyek √∂sszhangban vannak a k√∂z√∂ns√©ged √©rdeklŇĎd√©s√©vel, az ipar√°gi trendekkel vagy kih√≠v√°sokkal.
 2. Kutat√°s: GyŇĪjts inform√°ci√≥t, statisztik√°kat √©s hivatkoz√°sokat, hogy hiteless√©get √©s m√©lys√©get adj a tartalmadnak.
 3. V√°zlatk√©sz√≠t√©s: K√©sz√≠ts v√°zlatot a tartalmadnak egy√©rtelmŇĪ strukt√ļr√°val, bele√©rtve a bevezet√©st, a fŇĎ pontokat √©s a k√∂vetkeztet√©st, amiket √ļjra tudsz majd haszn√°lni hasonl√≥ t√©mak√∂r√∂kben.
 4. √ćr√°s: K√©sz√≠tsd el a blog posztokat meggyŇĎzŇĎ narrat√≠v√°val, vonz√≥ hangnemmel √©s pontos inform√°ci√≥val, amiket al√° tudsz t√°masztani forr√°ssal.
 5. Szerkesztés: Tekintsd át és szerkeszd a tartalmadat nyelvtan, tisztaság és koherencia szempontjából.
 6. Vizuális elemek: Adj hozzá releváns képeket, diagramokat vagy videókat, hogy fokozd a tartalmad vizuális vonzerejét.
 7. SEO Optimaliz√°l√°s: Illessz be term√©szetesen relev√°ns kulcsszavakat a blogod keresŇĎmotor-l√°that√≥s√°g√°nak jav√≠t√°sa √©rdek√©ben.
 8. Promóció: Oszd meg a posztot a közösségi médiában, e-mail hírlevelekben és releváns online közösségekben.

Az utols√≥, √©s tal√°n a legritk√°bb esetben megfelelŇĎ m√≥don kezelt r√©sz a disztrib√ļci√≥, azaz a m√°r elk√©sz√ľlt tartalmak megoszt√°sa, eljuttat√°sa az emberekhez. Ebbe bele tartozik a SEO is, hiszen, ha a blogunknak j√≥ a SEO-ja, akkor k√∂nnyebben √©s t√∂bb emberhez jut el, de ugyan√≠gy ide tartozik a h√≠rlev√©l, mint marketinges eszk√∂z, vagy a k√∂z√∂ss√©gi m√©dia, vagy ak√°r a hirdet√©sek.

√Ėsszefoglal√°s

A blogol√°s teh√°t m√©g 2024-ben is fontos alapja kell hogy legyen a marketing√ľnknek, √©s val√≥sz√≠nŇĪleg ez a j√∂vŇĎben is √≠gy marad. Ezek a cikkek alapj√°ul szolg√°lhatnak tov√°bbi vide√≥s anyagoknak, legyen sz√≥ r√∂vid vagy hossz√ļ form√°tumokr√≥l, t√°mogathatj√°k az oldalunk SEO-j√°t, tov√°bbi landing oldalakat, egysz√≥val megker√ľlhetetlenek √©s hasznosak.

A blogunk fel√©p√≠t√©se √©s az adott blogcikkek meg√≠r√°sa lehet egyszerŇĪ feladat, de csak akkor van ez √≠gy, ha nem szentel√ľnk neki el√©g idŇĎt, vagy ha nem optimaliz√°ltak a folyamataink. Itt is, ha hosszabb t√°vra tervez√ľnk √©rdemes rendszerben gondolkodni, √©s folyamatra optimaliz√°lni a tartalomelŇĎ√°ll√≠t√°st. Ebben egy√©bk√©nt seg√≠thetnek let√∂lthetŇĎ anyagaim is, pr√≥b√°ld ki ŇĎket te is!

Tudj meg t√∂bbet kedvenc marketinges √©s sales-es eszk√∂zeimrŇĎl, a 101 kedvenc marketinges √©s sales eszk√∂z cikkembŇĎl! Ha k√©rd√©sed lenne, keress b√°tran a LinkedIn (T√∂r√∂k Bal√°zs) oldalamon kereszt√ľl!

Gyakori kérdések

Mi a blogol√°s?

‚ÄćA blogol√°s a tartalom l√©trehoz√°s√°nak √©s k√∂zz√©t√©tel√©nek gyakorlata a weboldaladon, tipikusan cikkek, betekint√©sek vagy elbesz√©l√©sek form√°j√°ban.

Miért fontos a blogolás a vállalkozások számára?

‚ÄćA blogol√°s lehetŇĎv√© teszi a v√°llalkoz√°sok sz√°m√°ra, hogy megossz√°k a szak√©rtelm√ľket, kapcsolatba l√©pjenek a k√∂z√∂ns√©ggel, tekint√©lyt alap√≠tsanak √©s bizalmat √©p√≠tsenek.

Hogyan válasszak blogtémákat?

‚ÄćV√°lassz t√©m√°kat a k√∂z√∂ns√©ged √©rdeklŇĎd√©si k√∂r√©re, az ipar√°gi trendekre, a gyakran feltett k√©rd√©sekre vagy az √°ltaluk felvetett kih√≠v√°sokra alapozva.

Hogyan tehetem vonzóvá a blog bejegyzéseim?

‚ÄćK√©sz√≠ts meggyŇĎzŇĎ c√≠meket, haszn√°lj egyedi st√≠lust, ny√ļjts √©rt√©ket, illessz be vizu√°lis elemeket, √©s √∂szt√∂n√∂zz interakci√≥t a CTA-en kereszt√ľl.

A blogolás még mindig releváns a videótartalom korában?

‚ÄćIgen, a blogol√°s tov√°bbra is relev√°ns, mivel m√©lyrehat√≥ inform√°ci√≥t k√≠n√°l, k√ľl√∂nb√∂zŇĎ tanul√°si st√≠lusokhoz igazodik, √©s hozz√°j√°rul a keresŇĎmotorok l√°that√≥s√°g√°hoz.

‚Äć

Ezt a cikket elsŇĎk√©nt is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hírlevelemre!
Török Balázs

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

T√∂r√∂k Bal√°zsnak h√≠vnak, azt szoktam mondani, hogy digit√°lis marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az √ľgyfeleimnek jellemzŇĎen valamilyen marketing-sales probl√©m√°juk van √©s emiatt keresnek meg. Erre k√≠n√°lok nekik megold√°st, fejlesztem a digit√°lis √∂kosziszt√©m√°jukat, megold√°saikat. Olvasd el az esettanulm√°nyaimat, vagy n√©zz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy √≠rj nekem a LinkedIn oldalalamon!¬†

N√©zd meg let√∂lthetŇĎ anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudásanyagaimmal!
Pörgesd fel a hírleveleid!
Pörgesd fel a hírleveleid!

Pörgesd fel a hírleveleid!

T√∂ltsd le ezt az √∂t ingyenes automatizmust a CRM-edhez. Kifejezetten kezdŇĎknek aj√°nlott, a dokumentumban egy r√∂vid magyar√°z√≥ vide√≥t √©s 5 k√ľl√∂nb√∂zŇĎ, t√∂bb l√©pcsŇĎbŇĎl √°ll√≥ automatizmus v√°r r√°d.
√Črdekel / Let√∂lt√∂m
HubSpot bevezetŇĎ mini kurzus magyar nyelven
HubSpot bevezetŇĎ mini kurzus magyar nyelven

HubSpot bevezetŇĎ mini kurzus magyar nyelven

Ismerd meg gyorsan és hatékonyan a HubSpot rendszerét magyar nyelven!
√Črdekel / Let√∂lt√∂m