Olvasási idő:
2
perc
Publikálva:
2024-01-06

Hasonmás célközönségek előnyei Facebookon

A hasonmás célközönség célzás olyan hatékony eszköz a kisvállalkozások digitális marketingjében, amely lehetőséget kínál arra, hogy új és potenciálisan érdeklődő embereket érjünk el. Az alábbiakban részletesen bemutatjuk a hasonmás célközönség célzás előnyeit és a kisvállalkozások számára nyíló sokféle lehetőséget.

Rengeteg ingyenes tudásanyag, marketinges és sales-es kurzus, valamint letölthető friss tudásanyag található az oldalon, nézz körül te is!

Előnyök: Hogyan járul hozzá a hasonmás célközönség célzás a sikeres kampányhoz?

1. Új potenciális vásárlók elérése

A hasonmás célközönség célzás lehetővé teszi, hogy olyan embereket érjünk el, akik valószínűleg érdeklődnek termékeink vagy szolgáltatásaink iránt, még akkor is, ha korábban nem léptek kapcsolatba a vállalkozásunkkal.

2. Az egyedi célközönség bővítése

A már meglévő egyedi célközönség alapján létrehozott hasonmás csoportok bővítik a célközönséget. Így növelhetjük az elérési lehetőségeket és az új ügyfelek számát.

3. Magasabb konverziós ráták

A hasonmás célközönség célzás azért hatékony, mert az új célcsoport valószínűleg hasonló viselkedésmintázatokkal rendelkezik a meglévő egyedi célközönséghez. Ez növeli a konverziós rátákat és az üzleti eredményeket.

Lehetőségek: Hogyan alkalmazhatják a kisvállalkozások a hasonmás célközönség célzást?

1. Hűségesebb vásárlók bővítése

Egy kisvállalkozás a már meglévő hűséges vásárlói körön (hírlevél feliratkozókon) apuló hasonmás célközönséget hozhat létre. Ez lehetővé teszi a vállalkozásnak, hogy új ügyfeleket szerezzen, akiknek nagyobb esélye van a hűség kialakítására.

2. Konkrét termékek célzása

Egy termékre vagy szolgáltatásra összpontosítva létrehozhatjuk a hasonmás csoportot. Például, egy kozmetikai cég a legnépszerűbb termékeinek egyedi célközönségéből hozhat létre hasonló csoportot.

3. Térségen belüli terjeszkedés

Egy kisvállalkozás a már meglévő ügyfélkör alapján terjeszkedhet hasonmás célközönségek felé. Például, egy étterem a környékbeliek közül azokat is elérheti, akik még nem hallottak róluk, de valószínűleg hasonlóan érdeklődnek az éttermi ajánlatok iránt.

Példák: hasonmás célközönség sikeres alkalmazása

1. Divatüzlet új kollekcióval

Egy divatüzlet egy új kollekcióját célzó hirdetéseket futtat egy hasonmás célközönségnek, amely a már meglévő vásárlók viselkedési mintázatain alapul. Így új ügyfeleket vonzanak és népszerűsítik az új termékeiket.

2. Online edzőség a lokális terjeszkedésért

Egy online edzőség célzott hirdetéseket futtat egy hasonmás célközönségnek, amely a már meglévő klienseik érdeklődési területeire épül. Így új klienseket vonzanak és növelik a lokális terjeszkedésüket.

Összefoglalás

A hasonmás célközönség célzás egy hatékony eszköz, amelyet a kisvállalkozások is hatékonyan felhasználhatnak a digitális marketingben. Az új potenciális vásárlók elérése, az egyedi célközönség bővítése és a magasabb konverziós ráták növelik a kisvállalkozások sikerét és növekedését.

Tudjon meg többet kedvenc marketinges és sales-es eszközeimről, a 101 kedvenc marketinges és sales eszköz cikkemből! Ha kérdése lenne, keressen bátran a LinkedIn (Török Balázs) oldalamon keresztül!

Ezt a cikket elsőként is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hírlevelemre!
Török Balázs

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

Török Balázsnak hívnak, azt szoktam mondani, hogy digitális marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ügyfeleimnek jellemzően valamilyen marketing-sales problémájuk van és emiatt keresnek meg. Erre kínálok nekik megoldást, fejlesztem a digitális ökoszisztémájukat, megoldásaikat. Olvasd el az esettanulmányaimat, vagy nézz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy írj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

Nézd meg letölthető anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudásanyagaimmal!
Megnézem