A Google Chrome LightHouse
Főoldal
>>
Blog
>>
Lighthouse: a weboldalak teljesítménymérése
Olvasási idő:
2
perc
Publikálva:
2023-09-17
Címkék:

A Google Chrome LightHouse: Az oldalak teljesítményének mérőeszköze

Mi az a Google Chrome LightHouse?

A Google Chrome LightHouse egy ingyenes eszköz, amely lehetővé teszi, hogy értékeljük és mérjük az oldalak teljesítményét. Ez az eszköz segít a webfejlesztőknek és webmestereknek megérteni, hogyan működnek az oldalaik és javaslatokat adnak a fejlesztési lehetőségekre.

A teljesítmény értékelése

A Google Chrome LightHouse segítségével könnyedén értékelhetjük az oldalak teljesítményét. Az eszköz mérőpontokat használ, mint például a betöltési sebesség, a felhasználói élmény, az elérhetőség és a bevált gyakorlatok betartása. Ezáltal megkapjuk az oldalunk részletes értékelését és javaslatokat a fejlesztésre.

Emellett még lehetőséged van egyéb megoldásokra is az oldal teljesítményének mérésére, ilyen a Google Page Speed Insight eszköze és a Sitechecker.pro is.

A Google Chrome LightHouse előnyei

Teljesítmény optimalizálása

A Google Chrome LightHouse lehetővé teszi, hogy az oldalak teljesítményét optimalizáljuk. Az eszköz kiemeli a gyenge pontokat, például a lassú betöltési időket vagy a nem megfelelő méretezést, és javaslatokat tesz a problémák megoldására. Így javíthatjuk az oldal sebességét és a felhasználói élményt.

Mobilbarát tervezés

A mobilbarát tervezés fontos tényező a Google Chrome LightHouse segítségével. Az eszköz kiértékeli az oldalak mobilon történő megjelenését és javaslatokat ad a mobilbarát kialakításra. Ez segít a felhasználóknak jobb élményt nyújtani a kisebb képernyőn.

Megfelelőség a bevált gyakorlatoknak

A Google Chrome LightHouse figyelembe veszi a bevált gyakorlatokat az értékelés során. Az eszköz ellenőrzi, hogy az oldal betartja-e az ajánlott webfejlesztési irányelveket, és javaslatokat ad a jobb teljesítmény érdekében. Így garantálhatjuk, hogy az oldalunk megfelel a szabványoknak és az elvárásoknak.

Következtetés

A Google Chrome LightHouse egy hatékony eszköz az oldalak teljesítményének mérésére és javítására. Az eszköz segítségével felismerhetjük a gyenge pontokat és optimalizálhatjuk az oldal sebességét, a mobilbarát kialakítást és a bevált gyakorlatok betartását. Használjuk ki a Google Chrome LightHouse nyújtotta előnyöket a jobb weboldal teljesítmény és felhasználói élmény érdekében.

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

Török Balázsnak hívnak, azt szoktam mondani, hogy digitális marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ügyfeleimnek jellemzően valamilyen marketing-sales problémával keresnek meg. Erre keresek megoldást, fejlesztem a digitális ökoszisztémájukat, megoldásaikat. Olvasd el az esettanulmányaimat, vagy nézz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on és a LinkedIn oldalalamon! 

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Szólj hozzá te is a cikkhez!
Megnézem a kommenteket!
Ha kérdéseid lennének a weboldaladdal kapcsolatban, keress bátran!
Igen, érdekel!
Ha kérdéseid lennének a weboldaladdal kapcsolatban, keress bátran!
Konzultációt foglalok!
Ezeken a platformokon is megtalálsz:

👋Kapcsolat

Ha többet szeretnél tudni rólam, olvasd el ez azt oldalt, vagy dobj rám egy üzentet Linkedin-en, olvasd el a CV-m, készítettem egy saját "Linktree" oldalt is, itt minden fontos és friss anyagot megtalálsz!

Itt pedig meg találod a kötelező részt: Privacy Policy, Terms of Conditions, Impressum. Itt is megtalálsz még: Shoprenter, Clutch, Contra.
For English homepage please click here.

Török Balázs
Balázs Török
👨𝐂𝐫𝐞𝐚𝐭𝐢𝐧𝐠 𝐠𝐫𝐞𝐚𝐭 𝐬𝐭𝐨𝐫𝐢𝐞𝐬 𝐟𝐨𝐫 𝐠𝐫𝐞𝐚𝐭 𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐜𝐭𝐬🚀
Eötvös Loránd University
View profile