Tartalommarketing stratégia a YouTube-on 2024-ben

Publikálva:
2024-04-19
Olvasási idő:
4
perc
Hatékony tartalommarketing stratégia a YouTube-on

Bár a TikTok jelentősége vitathatlan 2024-ban, még mindig kevés magyar márka használja ki a YouTube-ban rejlő lehetőségeket, amely a Google-t követően a második legnagyobb kereső platform. Ennek köszönhetően, ha a te közönséged számára is vannak releváns témák, amikre rendszeresen keresnek választ, megoldást a Google-n vagy a YouTube-on, akkor érdemes lehet megfelelő tartalomstratgéia mellett a meglévő tartalmaidat YouTube-on is elérhetővé tenned.

Még több YouTube-os tartalom ezen a linken!

A Let’s Leaf csatorna története

2020-ban kezdtem el foglalkozni YouTube stratégiával és Youtube SEO-val. Ehhez készítettem is egy saját csatornát, az akkoriban épp trendi szobanövények témakörét kiválasztva építettem fel egy csatornát, ahol a szobanövényekkel kapcsolatos tippeket és gondolatokat osztottam meg oly módon, ahogy akkoriban senki Magyarországon. 

Az első pár videót követően meg is kerestem az Oázis Kertészetet, hogy szeretnék-e szponzorálni a videóimat. Akik nagy örömömre pozitívan fogadták a megkeresésemet, és fizetős szponzorációs megállapodást kötöttünk. Ekkor még mindössze 300 feliratkozója volt a csatornámnak.

A folyamatos növekedés kulcsa egy YouTube csatorna esetében

A szponzorációs együttműködés miatt még inkább nagy hangsúlyt fektettem a csatornára. Már a kezdetektől fogva kiemelt hangsúlyt fektettem a YouTube SEO-ra. Ez alapvető fontosságú, ha azt szeretnénk, hogy a különböző problémákra választ keresők könnyen megtalálhassák a videóinkat.

A YouTube SEO három legfontosabb eleme a következő:

  • A videó címe
  • A videó leírása
  • A videóhoz kapcsolódó címkék, vagyis TAG-ek

Ha ezek összhangban vannak, és olyan tartalmunk van, amely választ ad a Google-be és Youtube-ra beírt kérdésekre, akkor jó úton járunk, hogy a tartalmainkat könnyen megtalálják az érdeklődők, hogy azokra folyamatosan érkezzenek új nézők.

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Ha szeretnél te is sikeres YouTube és Podcast csatornát, töltsd le a 25 YouTube tippemet, vagy próbáld ki az ingyenes 5 tippet tartalmazó verziót! Vagy tanuld meg a YouTube kézpésem videóiból, hogyan érhetsz el még több emberhez tartalmaiddal a YouTube-on!

Ha érdekelnek hasonló megoldások,írj nekem vagy jelölj be Linkedin-en!

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Youtube csatorna statisztikák
Youtube csatorna statisztikák

A külső források fontossága

Mivel a TikTok-kal (Let's Leaf TikTok csatornája) szemben a Youtube-on alapvetően hosszabbak a videók, ezért kevesebb videóindítás történik, így az algoritmusok lassabban tanulnak a videóinkkal kapcsolatban. Ezt azonban tudjuk segíteni, ha - és ez leginkább a kezdeti fázisban kritikus fontosságú - külső forrásból terelünk forgalmat a csatornánkra, videóinkra. Ez lehet Facebook, blog, hirdetés vagy bármilyen más forrás is. Ilyen lehet az is, amikor a nézők tovább küldik egymásnak a videóinkat. 

Így ugyanis a YouTube érzékelni fogja, hogy a tartalmaink érdeklik az embereket, hogy milyen típusú embereket érdekelnek a videóink, és milyen hosszan nézik azokat. Ez utóbbi a legfontosabb metrikája a YouTube-nak, hiszen minél tovább minél több időt töltenek a nézők a videóinkkal, azokat annál hasznosabbnak tartja a YouTube, ezért aztán minél több hozzájuk hasonló embernek mutatja meg azokat. 

Tudjon meg többet kedvenc marketinges és sales-es eszközeimről, a 101 kedvenc marketinges és sales eszköz cikkemből! Ha kérdése lenne, keressen bátran a LinkedIn (Török Balázs) oldalamon keresztül!

Külső forrásból érkező Youtube videó megtekintések
Külső forrásból érkező Youtube videó megtekintések, Látszik a Divány.hu-s cikk megjelenésének fontossága az Index.hu címlapján.

A hatékony tartalom disztribúció

Annak érdekében, hogy minél gyorsabban tudjam tanítani a YouTube algoritmusát, Facebook csoportokból, oldalakról tereltem forgalmat a videóimra. Emelltt természetesen fontosak voltak azok a tartalmi együttműködések is, amelyekre szintén már az elejétől ogva nagy hangsúlyt fektettem. Felkerestem olyan média cégeket, akik számára releváns lehet a tartalmam.

Dívány.hu, a Greendex.hu és a Citygreen.hu voltak azok az oldalak, akikkel sikerült tartalmi együttműködést elindítanom. Ezeken a felületeken sikerült megjelennem cikkekkel, amelyekbe szintén be voltak ágyazva a videóim. Az ezekről az oldalakról érkező forgalomnak köszönhetően a Youtube algoritmusa gyorsabban tanulta meg, hogy milyen típusú embereket érdekelhetnek a tartalmaim, milyen témákban, kérdésekre adhatnak választ a videóim.

További hasznos YouTube-os tartalmak ezen a linken találsz, a kedvenc marketinges eszközeimet pedig ebben a cikkben gyűjtöm!

YouTube stratégia és tanácsadás

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Ha szeretnél te is sikeres YouTube és Podcast csatornát, töltsd le a 25 YouTube tippemet, vagy próbáld ki az ingyenes 5 tippet tartalmazó verziót! Vagy tanuld meg a YouTube kézpésem videóiból, hogyan érhetsz el még több emberhez tartalmaiddal a YouTube-on!

Ha érdekelnek hasonló megoldások, írj nekem vagy jelölj be LinkedIn-en!

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Gyakran ismételt kérdések

Miért fontos a YouTube a magyar márkák számára?

A YouTube a második legnagyobb keresőmotor, így nagy potenciált rejt a célközönség elérésében és az online jelenlét erősítésében. Hatékony kihasználásához rendszeres, releváns tartalomra, YouTube SEO-ra és közösségi interakciókra van szükség.

Hogyan lehet növelni a YouTube csatorna nézettségét és feliratkozóinak számát?

Rendszeres frissítés érdekes, hasznos tartalmakkal, valamint YouTube SEO alkalmazása és promóció a közösségi médiában segíthet a nézettség és a feliratkozók növelésében.

Hogyan segíthetnek a külső források a YouTube videók népszerűségének elérésében és az algoritmusok tanulásában?

Média cikkek és közösségi média promóció növeli a videók láthatóságát és forgalmát, segítve az algoritmusokat abban, hogy ajánlják a tartalmakat, és hozzájárulva a nézettség növekedéséhez.

Ezt a cikket elsőként is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hírlevelemre!
Török Balázs

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

Török Balázsnak hívnak, azt szoktam mondani, hogy digitális marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ügyfeleimnek jellemzően valamilyen marketing-sales problémájuk van és emiatt keresnek meg. Erre kínálok nekik megoldást, fejlesztem a digitális ökoszisztémájukat, megoldásaikat. Olvasd el az esettanulmányaimat, vagy nézz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy írj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

Nézd meg letölthető anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudásanyagaimmal!
Jutassuk el a YouTube csatornádat még több emberhez!
Jutassuk el a YouTube csatornádat még több emberhez!

Jutassuk el a YouTube csatornádat még több emberhez!

Íme pár ingyenes tipp, hogy miként szerezhetsz még több nézőt a podcast-edhez vagy YouTube-csatornádhoz!
Érdekel / Letöltöm
Konverzió optimalizálás gyakorlati tippek
Konverzió optimalizálás gyakorlati tippek

Konverzió optimalizálás gyakorlati tippek

Íme 50 tipp, ami webshop tulajdonosoknak szuper, de könnyedén hasznát veheted akkor is, ha céges weboldalad van.
Érdekel / Letöltöm