Hatékony tartalommarketing stratégia a YouTube-on

Tartalommarketing stratégia a YouTube-on 2024-ben

Publikálva:
2024-07-22
Olvasási idő:
4
perc

Bár a TikTok jelentősége vitathatlan 2024-ben, még mindig kevés magyar márka használja ki a YouTube-ban rejlő lehetőségeket, amely a Google-t követően a második legnagyobb kereső platform. Ennek köszönhetően, ha a te közönséged számára is vannak releváns témák, amikre rendszeresen keresnek választ, megoldást a Google-n vagy a YouTube-on, akkor érdemes lehet megfelelő tartalomstratgéia mellett, a meglévő tartalmaidat YouTube-on is elérhetővé tenned.

Még több YouTube-os tartalom ezen a linken!

A Let’s Leaf csatorna története

2020-ban kezdtem el foglalkozni YouTube stratégiával és Youtube SEO-val. Ehhez készítettem is egy saját csatornát, az akkoriban épp trendi szobanövények témakörét kiválasztva építettem fel egy csatornát, ahol a szobanövényekkel kapcsolatos tippeket és gondolatokat osztottam meg oly módon, ahogy akkoriban senki Magyarországon. 

Az első pár videót követően meg is kerestem az Oázis Kertészetet, hogy szeretnék-e szponzorálni a videóimat. Akik nagy örömömre pozitívan fogadták a megkeresésemet és fizetős szponzorációs megállapodást kötöttünk. Ekkor még mindössze 300 feliratkozója volt a csatornámnak.

A folyamatos növekedés kulcsa egy YouTube csatorna esetében

A szponzorációs együttműködés miatt még inkább nagy hangsúlyt fektettem a csatornára. Már a kezdetektől fogva kiemelt hangsúlyt fordítottam a YouTube SEO-ra. Ez alapvető fontosságú, ha azt szeretnénk, hogy a különböző problémákra választ keresők könnyen megtalálhassák a videóinkat.

A YouTube SEO három legfontosabb eleme a következő:

  • A videó címe
  • A videó leírása
  • A videóhoz kapcsolódó címkék, vagyis TAG-ek

Ha ezek összhangban vannak és olyan tartalmunk van, amely választ ad a Google-be és Youtube-ra beírt kérdésekre, akkor jó úton járunk, hogy a tartalmainkat könnyen megtalálják az érdeklődők, így azokra folyamatosan érkezzenek új nézők.

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Ha szeretnél te is sikeres YouTube és Podcast csatornát, töltsd le a 25 YouTube tippemet, vagy próbáld ki az ingyenes 5 tippet tartalmazó verziót! Vagy tanuld meg a YouTube kézpésem videóiból, hogyan érhetsz el még több emberhez tartalmaiddal a YouTube-on!

Ha érdekelnek hasonló megoldások,írj nekem vagy jelölj be Linkedin-en!

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Youtube csatorna statisztikák
Youtube csatorna statisztikák

A külső források fontossága

Mivel a TikTok-kal (Let's Leaf TikTok csatornája) szemben a Youtube-on alapvetően hosszabbak a videók, ezért kevesebb videóindítás történik, így az algoritmusok lassabban tanulnak a videóinkkal kapcsolatban. Ezt azonban tudjuk segíteni, ha - és ez leginkább a kezdeti fázisban kritikus fontosságú - külső forrásból terelünk forgalmat a csatornánkra, videóinkra. Ez lehet Facebook, blog, hirdetés vagy bármilyen más forrás is. Ilyen lehet az is, amikor a nézők tovább küldik egymásnak a videóinkat. 

Így ugyanis a YouTube érzékelni fogja, hogy a tartalmaink érdeklik az embereket, hogy milyen típusú embereket érdekelnek a videóink és milyen hosszan nézik azokat. Ez utóbbi a legfontosabb metrikája a YouTube-nak, hiszen minél tovább, minél több időt töltenek a nézők a videóinkkal, azokat annál hasznosabbnak tartja a YouTube, ezért aztán egyre több hozzájuk hasonló embernek mutatja meg azokat. 

Tudj meg többet kedvenc marketinges és sales-es eszközeimről, a 101 kedvenc marketinges és sales eszköz cikkemből! Ha kérdésed lenne, keress bátran a LinkedIn (Török Balázs) oldalamon keresztül!

Külső forrásból érkező Youtube videó megtekintések
Külső forrásból érkező Youtube videó megtekintések, Látszik a Divány.hu-s cikk megjelenésének fontossága az Index.hu címlapján.

A hatékony tartalomdisztribúció

Annak érdekében, hogy minél gyorsabban tudjam tanítani a YouTube algoritmusát, Facebook csoportokból, oldalakról tereltem forgalmat a videóimra. Emellett természetesen fontosak voltak azok a tartalmi együttműködések is, amelyekre szintén már az elejétől fogva nagy hangsúlyt fektettem. Felkerestem olyan média cégeket, akik számára releváns lehet a tartalmam.

Dívány.hu, a Greendex.hu és a Citygreen.hu voltak azok az oldalak, akikkel sikerült tartalmi együttműködést elindítanom. Ezeken a felületeken sikerült megjelennem cikkekkel, amelyekbe szintén be voltak ágyazva a videóim. Az ezekről az oldalakról érkező forgalomnak köszönhetően a Youtube algoritmusa gyorsabban tanulta meg, hogy milyen típusú embereket érdekelhetnek a tartalmaim, milyen témákban, milyen kérdésekre adhatnak választ a videóim.

További hasznos YouTube-os tartalmakat ezen a linken találsz, a kedvenc marketinges eszközeimet pedig ebben a cikkben gyűjtöm!

YouTube stratégia és tanácsadás

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Ha szeretnél te is sikeres YouTube és Podcast csatornát, töltsd le a 25 YouTube tippemet, vagy próbáld ki az ingyenes 5 tippet tartalmazó verziót! Vagy tanuld meg a YouTube kézpésem videóiból, hogyan érhetsz el még több emberhez tartalmaiddal a YouTube-on!

Ha érdekelnek hasonló megoldások, írj nekem vagy jelölj be LinkedIn-en!

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Gyakran ismételt kérdések

Miért fontos a YouTube a magyar márkák számára?

A YouTube a második legnagyobb keresőmotor, így nagy potenciált rejt a célközönség elérésében és az online jelenlét erősítésében. Hatékony kihasználásához rendszeres, releváns tartalomra, YouTube SEO-ra és közösségi interakciókra van szükség.

Hogyan lehet növelni a YouTube csatorna nézettségét és feliratkozóinak számát?

Rendszeres frissítés érdekes, hasznos tartalmakkal, valamint YouTube SEO alkalmazása és promóció a közösségi médiában segíthet a nézettség és a feliratkozók növelésében.

Hogyan segíthetnek a külső források a YouTube videók népszerűségének elérésében és az algoritmusok tanulásában?

Média cikkek és közösségi média promóció növelik a videók láthatóságát és forgalmát, segítve az algoritmusokat abban, hogy ajánlják a tartalmakat, ezzel hozzájárulva a nézettség növekedéséhez.

Ezt a cikket elsőként is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hírlevelemre!
Török Balázs

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

Török Balázsnak hívnak, azt szoktam mondani, hogy digitális marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ügyfeleimnek jellemzően valamilyen marketing-sales problémájuk van és emiatt keresnek meg. Erre kínálok nekik megoldást, fejlesztem a digitális ökoszisztémájukat, megoldásaikat. Olvasd el az esettanulmányaimat, vagy nézz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy írj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

Nézd meg letölthető anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudásanyagaimmal!
Jutassuk el a YouTube csatornádat még több emberhez!
Jutassuk el a YouTube csatornádat még több emberhez!

Jutassuk el a YouTube csatornádat még több emberhez!

Íme pár ingyenes tipp, hogy miként szerezhetsz még több nézőt a podcast-edhez vagy YouTube-csatornádhoz!
Érdekel / Letöltöm
Legyen neked is szuper YouTube-csatornád!
Legyen neked is szuper YouTube-csatornád!

Legyen neked is szuper YouTube-csatornád!

Podcasted van vagy YouTube csatornád? Pörgesd fel a hallgatottságodat ezekkel a tippekkel!
Érdekel / Letöltöm