Ezekre a marketinges eszközökre fizetek havonta

Publikálva:
2024-04-12
Olvasási idő:
5
perc
marketing hatékonység előfizetések

Legmegérősebb marketinges eszközök - ezekre van előfizetésem

Kezdő vállalkozóként nagyon megválogattam, hogy milyen eszközöket kezdek el használni, de úgy gondolom, és gondoltam korábban is, hogy a minőségi szolgáltatásokért fizetni kell, ezt képviselem egyébként az ügyfeleim felé is.

Az első előfizetéseim nekem is nehezen alakultak ki, születtek meg, de ma már sokkal előbb előfizetnék rájuk, mert rengeteg időt takarítanak meg és vesződségtől tartanak távol. Ezért is gondoltam, hogy sorba veszem a legfontosabb, állandó előfizetéseimet

Weboldal (és minden kapcsolódó funkció): Webflow

Ha régebb óta követed a munkásságomat, akkor tudod, hogy a Webflow egy remek weboldal készítő eszköz, és a Wordpressnél biztonságosabb, könnyebben használható is. Egy eszközön belül tudom kezelni nem csak a weboldalamat (pluginek, frissítések stb. nélkül), hanem ez kezeli a termékeket, az előfizetési csomagokat, a felhasználókat és különböző felhasználói csoportokat.

Ezen kívül el is felejtettem, hogy a fizetési rendszer és a Hosting is benne van az előfizetésben, így ezekkel sincs gondom! Sőt sok ingyenes sablon és elem is elérhető.

Ha többet szeretnél tudni a Webflow-ról, nézd meg ezt az ingyenes Webflow képzésemet!

Emellett native, azaz beépített módon kezeli a SEO-s funkciókat, így erre se kell külön költenem,vagy külön plugint használnom, remekül kezeli a blogomat is (CMS), ez utóbbi miatt az extrább csomagot használom!

Egyébként olvasd el a 101 hasznos marketinges eszköz cikkemet, vagy ezt, amiben a SEO-s eszközöket szedem külön csokorba videókkal!

Éves költség: 276 dollár (95 500 HUF)

CRM rendszer: ActiveCampaign

Bár bizonyos szempontból a Webflow is le tudna kezelni CRM funkciókat és automatizmusokat, az ActiveCampaign annyira kényelmes és kedvelt számomra, hogy sokkal egyszerűbb ezeket a funkciókat ebben az eszközben kezelnem. Emellett most is használom még a HubSpot-ot is - ezt inkább a B2B és a személyes online (1on1)  kommunikációra.

Az ActiveCampaign remek CRM, automatizációkat lehet benne felépíteni, hírlevél automatizmusokat, sőt akár az egész ügyfélkezelésedet és a Sales folyamatodat be tudod építeni ebbe a rendszerbe, ha éppen ez lenne a célod - 2024-re egyébként nekem is ez a tervem ezzel kapcsolatban.

Ha szükséged lenne pár sablonra, mindmap-re, amikben megnézheted, milyen automatizmusokat építettem fel én is, nézz fel a kedvenc sales és marketinges mindmap-jeimre! Ha pedig az ActiveCampaignről szeretnél többet tudni, nézd meg ezt a CRM kurzusomat!

Éves költség (ActiveCampaign): 348 dollár (203 000 HUF)

Éves költség (HubSpot): 0 dollár (ebből az ingyenes verziót használom)

Grafika, grafikai AI és mindmap: CANVA pro

A Canva önmagában is remek eszköz, és sok funkciója ingyenesen is teljesen jól használható, azonban, ha nem akarsz bajlódni a fizetős design-okkal, szeretnéd optimalizálni a képek méretét, nyomdai kiadványokat szerkeszteni, vagy akár az AI funkcióit használni, akkor mindenképp megéri előfizetni rá, hiszen így egy valóban multifunkciós eszközt kapsz, ami a napi működéshez valóban megkerülhetetlen és garantáltan minden nap használatban lesz!

Érdemes amúgy kipróbálni az appot is telefonon!

Éves költség: 120 dollár (41 000 HUF)

Marketing és üzletfejlesztés tanácsadás

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Ha nem vagy biztos benne, hogy merre fejleszd tovább a marketinged, nézd meg az esettanulmányokat az oldalon, vagy például ezt, hogy milyen előnyökkel járhat egy ideiglenes marketing menedzser a csapatodban.

Vagy lehetőség van egyéni KKV mentorálására is, ezzel kapcsolatban írj bátran a LinkedIn oldalamra.

De lehetőséged van ingyenes tudásanyagok letöltésére is. Ha pedig TikTok kampányokban keresnél támogatást, nézz körül ezen az oldalon!

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Szöveg alapú AI eszközök: Chat GPT, AIPRM

Mondanom sem kell, hogy a 2023-as év az AI-ról szólt, én is még az elején kezdtem el használni a fizetős verziókat az OPEN AI eszközei közül. Ezekkel kapcsolatban van több AI tematikájú esettanulmányom is, amiket ajánlok a figyelmedbe, illetve, ha érdekel, akkor kérj konzultációs lehetőséget egyedi AI alapú SEO optimalizációra és/vagy fejlesztésre legyen szó akár a weboldaladról, akár a webshopodról!

Az Chat GPT kurzusomban az alapokat vesszük át, például, hogy hogyan érdemes alapvetően használni ezt az eszközt, én milyen területeken használom és hogyan. Emellett kitérek arra, hogy az AIPRM eszköz miben tudja segíteni a napi CHAT GPT használatodat.

Ha kérdésed lenne írj bátran a LinkedIn profilomon!

Éves költség (ChatGPT): 240 dollár (83 000 HUF)

Éves költség (AIPRM): 90 dollár (31 000 HUF)

Ebben a díjban nincs benne az Chat GPT API használat, amit például a blog fejlesztésére, SEO optimalizációjára is szoktam használni egyebek mellett. 

Felhő, dokumentumok, email: Google Drive és Workspace

Sokszor nekiállunk számolgatni száz forintokat, hogy melyik email kliens a jobb, olcsóbb, megérősebb, melyiknek lehet jobb  support-ja, nos, nekem még nem kellett support a Google Drive és Workspace esetében, azonban van olyan kollégám, ismerősöm, akinek magyar szolgáltatónál napokig nem élt a céges emailje.

Nos nekem sosem kellett a supporttal viaskodnom, és a különböző dokumentumok tárolása is csak akkor okoz nehézséget, ha az ügyfeleim éppen még Word-öt és Excelt használnak, de őket is mindig arra bátorítom, hogy Drive-ot és Google Calendart és Meet-et használjanak, ha tudnak. 

Éves költség: 69 euro (27 000 HUF)

Domain: GoDaddy és Rackhost

Ezt a két domain szolgáltatót,a GoDaddy-t a nemzetközi domainek vásárlásához, és a Rackhost-ot a magyar domainek vásárlásához szoktam használni. Sokszor találkozom más szolgáltatókkal is a weboldalak élesítése,kezelése kapcsán, ám azok közül amikkel találkoztam, ez a kettő volt számomra a legstabilabb. 

Éves költség (torokbalazs.com-ra): 22 dollár (8 000 HUF)

AI, táblázatok adatok, automatizációk: AirTable és Data Fetcher

Míg 10 évvel ezelőtt a felhőszolgáltatások és a Google Drive jelentett nagy változást az általános irodai feladatok elvégzésében, majd a különböző adatvizualizációs eszközök, mint a LookerStudio, hoztak változást akárcsak a Google Analytics és a különböző PPC-s kampányok és ügynökségi riportálásba, addig az utóbbi pár év - és a következő néhány is - az olyan megoldások szélesebb körű elterjedésével fog járni, mint az AirTable és a low-code, no-code típusú fejlesztések.

Az AirTable és a különböző rendszerek, Webflow, Canva, ChatGPT összekapcsolása olyan lehetőségeket biztosítanak, amik gyökeresen változtatják meg azt, ahogy a digitalizációról gondolkodunk. A verseny még inkább éleződni fog a cégek között és az, aki kimarad, lemarad. 

Az AirTable és a Data Fetcher, valamint több más hasonló eszköz abban segít, hogy a különböző rendszereket minél könnyebben, külön fejlesztés nélkül össze tudd kapcsolni és automatizálni tudj komplexebb feladatokat is. 

Éves költség: 400+ dollár (140 000+ HUF, nagyban függ a használattól 

Összefoglalás:

Bár így egyben soknak tűnhetnek ezek a költségek, azonban ha visszaosztod az órabérdre,  illetve végiggondolod, hogy egy-egy eszköz mennyi időt spórol neked, vagy mennyiben támogatja a produktivitásod, a szolgáltatásaid a minőségét, akkor már szerintem nem minősül olyan nagy összegnek, sőt!

Weboldal - Webflow: ~100 ezer forint

CRM - ActiveCampaign és HubSpot: ~200 ezer forint

Grafikai anyagok - CANVA: ~40 ezer forint

AI - ChatGPT és AIPRM: ~120 ezer forint

Dokumentumok és email - Google Workspace: ~30 ezer forint

Adatbázisok - AirTable: ~140 ezer forint:

Összesen: 630 ezer forint évenete (~25 óra)

Gyakori kérdések

Milyen hírlevélküldő rendszert válasszak?

Azt szoktam javasolni, hogy választás előtt mérjük fel az igényeket, nézzük meg, hova szeretnénk eljutni 1-2 éven belül! Ha ez ugyanis megvan, akkor sokkal könnyebb megfelelő eszközt választani, megfelelő csomaggal. Én általában az ActiveCamapign rendszerét javaslom, de bizonyos esetekben a HubSpot vagy a MailerLite is jó választás lehet.

Milyen webshop motort válasszak?

Itt is hasonlóan érdemes gondolkodni. Itthon még mindig sokan Wordpress-t választanak, ennél azonban már vannak könnyebben fenntartható, jobb és egyszerűbb rendszerek is, amikkel tényleg egyedül is könnyen lehet weboldalakat üzemeltetni, vagy akár webshopokat. Általában én Wordpress helyett Webflow-t vagy Wix-et javaslok, ezeken is futtatható webshop. Illetve a Shopify szokott felmerülni még alternatíva ként.

Milyen előnyei vannak a Google Drive-nak más felhőalapú tárolókkal szemben?

A Google Drive kiemelkedik egyszerűségével és integrálhatóságával. Lehetővé teszi dokumentumok, táblázatok és prezentációk könnyű létrehozását, szerkesztését és megosztását közvetlenül a böngészőn keresztül. Emellett szuper keresőfunkciókkal rendelkezik, amelyek megkönnyítik a fájlok gyors megtalálását, és a Google Workspace részeként kiváló együttműködési lehetőségeket kínál, például valós idejű szerkesztést több felhasználóval.

Ezt a cikket elsőként is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hírlevelemre!
Török Balázs

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

Török Balázsnak hívnak, azt szoktam mondani, hogy digitális marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ügyfeleimnek jellemzően valamilyen marketing-sales problémájuk van és emiatt keresnek meg. Erre kínálok nekik megoldást, fejlesztem a digitális ökoszisztémájukat, megoldásaikat. Olvasd el az esettanulmányaimat, vagy nézz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy írj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

Nézd meg letölthető anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudásanyagaimmal!
Tudj meg többet a versenytársaidról!
Tudj meg többet a versenytársaidról!

Tudj meg többet a versenytársaidról!

Szeretnél többet tudni a versenytársaidról? Íme 5 ingyenes tipp, hogy miként tudj meg róluk többet!
Érdekel / Letöltöm
SEO tippek, már nem csak kezdőknek
SEO tippek, már nem csak kezdőknek

SEO tippek, már nem csak kezdőknek

Ismerj meg 50 SEO tippet és trükköt, amivel fejlesztheted te is a saját weboldaladat!
Érdekel / Letöltöm