Account-based marketing a HubSpot rendszerében

PublikĂĄlva:
2024-03-07
Olvasási idƑ:
4
perc
Account-based-marketing Ă©s a Hubspot

A modern B2B marketing vilĂĄgĂĄban a precizitĂĄs Ă©s a szemĂ©lyre szabĂĄs elengedhetetlen. Üdvözöld az ĂŒgyfĂ©lorientĂĄlt marketinget (ABM), egy stratĂ©giai megközelĂ­tĂ©st, amely a magas Ă©rtĂ©kƱ ĂŒgyfelekre összpontosĂ­t testreszabott tartalom Ă©s Ă©lmĂ©nyek nyĂșjtĂĄsĂĄval. A HubSpot, egy szuper marketing platform, egy eszközök szĂ©les vĂĄlasztĂ©kĂĄt kĂ­nĂĄlja, amelyek tökĂ©letesen összhangban vannak az ABM-el, lehetƑvĂ© tĂ©ve a vĂĄllalkozĂĄsoknak, hogy emeljĂ©k stratĂ©giĂĄikat Ă©s erƑs kapcsolatokat Ă©pĂ­tsenek ki a kulcsfontossĂĄgĂș ĂŒgyfelekkel.

Rengeteg ingyenes tudĂĄsanyag, marketinges Ă©s sales-es kurzus, valamint letölthetƑ friss tudĂĄsanyag talĂĄlhatĂł az oldalon, nĂ©zz körĂŒl te is! 

BevezetĂ©s az ĂŒgyfĂ©lorientĂĄlt marketingbe

Az ABM erejének megértése

Az ÜgyfĂ©lorientĂĄlt Marketing egy cĂ©lzott stratĂ©gia, amely felborĂ­tja a hagyomĂĄnyos lefolyĂłt, Ă©s arra összpontosĂ­t, hogy konkrĂ©t ĂŒgyfeleket vonzzon Ă©s konvertĂĄljon, nem pedig egyĂ©ni vezetĂ©keket. Az ABM a szemĂ©lyre szabĂĄst Ă©s a cĂ©lzott cĂ©lcsoportokat hasznĂĄlja fel, hogy Ă©rtĂ©kes interakciĂłkat teremtsen a kulcstĂ©nyezƑkkel.

A HubSpot összhangja az ABM-mel

A HubSpot eszközkĂ©szlete tökĂ©letesen összhangban van az ABM-el. A magas Ă©rtĂ©kƱ ĂŒgyfelek azonosĂ­tĂĄsĂĄtĂłl a testreszabott tartalommal törtĂ©nƑ gondozĂĄsig Ă©s az elkötelezettsĂ©g követĂ©sĂ©ig a HubSpot növeli az ABM utat.

Magas Ă©rtĂ©kƱ ĂŒgyfelek azonosĂ­tĂĄsa

A HubSpot CRM kihasznĂĄlĂĄsa

A HubSpot CRM lehetƑvĂ© teszi szĂĄmodra, hogy csoportosĂ­tsd Ă©s kategorizĂĄld az ĂŒgyfeleket olyan kritĂ©riumok alapjĂĄn, mint a cĂ©g mĂ©rete, iparĂĄg Ă©s ĂĄrbevĂ©tel. Ez a csoportosĂ­tĂĄs az ABM stratĂ©giĂĄd alapjĂĄt kĂ©pezi, lehetƑvĂ© tĂ©ve, hogy hatĂ©konyan prioritizĂĄld az erƑfeszĂ­tĂ©seket Ă©s az erƑforrĂĄsokat.

Informåciók gyƱjtése a személyre szabåshoz

A HubSpot integrĂĄciĂłja a LinkedIn-nel betekintĂ©st nyĂșjt a cĂ©lközönsĂ©gben lĂ©vƑ kulcsdöntĂ©shozĂłkhoz. Ezen informĂĄciĂłk birtokĂĄban testreszabhatod a tartalmat Ă©s a kommunikĂĄciĂłt, hogy megcĂ­mzed az egyes ĂŒgyfelek egyedi fĂĄjdalompontjait Ă©s kihĂ­vĂĄsait.

Tartalom Ă©s kommunikĂĄciĂł testreszabĂĄsa

Az ĂŒgyfĂ©lspecifikus tartalom lĂ©trehozĂĄsa

A HubSpot tartalom lĂ©trehozĂĄsi eszközei lehetƑvĂ© teszik szĂĄmodra, hogy olyan tartalmat hozz lĂ©tre, amely közvetlenĂŒl beszĂ©l a cĂ©lĂŒgyfelek kihĂ­vĂĄsairĂłl Ă©s cĂ©ljairĂłl. SzemĂ©lyre szabott e-könyvek, esettanulmĂĄnyok Ă©s webinĂĄriumok mutatjĂĄk be a megĂ©rtĂ©sedet a szĂŒksĂ©gleteikrƑl.

Személyre szabott e-mail kampånyok

A HubSpot e-mail marketing eszközei segĂ­tik a cĂ©lzott Ă©rdeklƑdƑk szemĂ©lyre szabott elĂ©rĂ©st. A szegmentĂĄlt e-maillistĂĄk lehetƑvĂ© teszik szĂĄmodra, hogy relevĂĄns tartalmat juttass el, javĂ­tva az elkötelezettsĂ©get Ă©s bemutatva az Ă©rtĂ©ket.

Kapcsolatok gondozĂĄsa az automatizĂĄlĂĄssal

AutomatizĂĄlt munkafolyamatok

A HubSpot automatizĂĄlt munkafolyamatai az ABM sikerĂ©nek sarokkövei. LehetƑvĂ© teszik az ĂŒgyfelek gondozĂĄsĂĄt egy sor cĂ©lzott Ă©rintkezĂ©si ponttal, amelyek az interakciĂłik Ă©s viselkedĂ©sĂŒk alapjĂĄn vannak kialakĂ­tva. Ez az automatizĂĄlt ĂștvezetĂ©s a kulcsfontossĂĄgĂș ĂŒgyfelek elkötelezettsĂ©gĂ©t Ă©s tĂĄjĂ©koztatottsĂĄgĂĄt biztosĂ­tja.

VezetĂ©knevelĂ©s az ĂŒgyfelek elkötelezettsĂ©gĂ©hez

A HubSpot vezetĂ©knevelĂ©si kĂ©pessĂ©gei lehetƑvĂ© teszik a kapcsolatok szintjĂ©nek mĂ©rĂ©sĂ©t. Az interakciĂłk nyomon követĂ©sĂ©vel azonosĂ­thatod, amikor egy ĂŒgyfĂ©l erƑs Ă©rdeklƑdĂ©st mutat, ami idƑben Ă©s szemĂ©lyre szabott követĂ©st tesz szĂŒksĂ©gessĂ©.

Követés és mérés az ABM Sikerének

Az ĂŒgyfelek elkötelezettsĂ©gĂ©nek elemzĂ©se

A HubSpot analitikai eszközei betekintĂ©st nyĂșjtanak az ĂŒgyfelek elkötelezettsĂ©gĂ©be, felfedve, mely tartalom rezonĂĄl a leginkĂĄbb, Ă©s mely Ă©rintkezĂ©si pontok hozzĂĄk a konverziĂłkat. Ez az adat lehetƑvĂ© teszi a stratĂ©gia finomĂ­tĂĄsĂĄt az optimĂĄlis eredmĂ©nyek elĂ©rĂ©se Ă©rdekĂ©ben.

ROI mérése

A HubSpot riportolĂĄsi funkciĂłival mĂ©rheted az ABM erƑfeszĂ­tĂ©seid megtĂ©rĂŒlĂ©sĂ©t. A cĂ©lzott ĂŒgyfelek hogyan haladnak elƑre az Ă©rtĂ©kesĂ­tĂ©si csatornĂĄban törtĂ©nƑ nyomkövetĂ©sĂ©vel tisztĂĄn lĂĄthatod a szemĂ©lyre szabott megközelĂ­tĂ©sed hatĂĄsĂĄt.

Összefoglalás

Az ĂŒgyfĂ©lorientĂĄlt marketing nemcsak egy trend, hanem a B2B sikerĂ©nek stratĂ©giai követelmĂ©nye. A HubSpot eszközkĂ©szlete felerƑsĂ­ti az ABM erƑfeszĂ­tĂ©seidet, biztosĂ­tva az infrastruktĂșrĂĄt a magas Ă©rtĂ©kƱ ĂŒgyfelek azonosĂ­tĂĄsĂĄhoz, elkötelezĂ©sĂ©hez Ă©s konverziĂłjĂĄhoz. A szemĂ©lyre szabĂĄs Ă©s a precizitĂĄs erejĂ©nek kihasznĂĄlĂĄsĂĄval tartĂłs kapcsolatokat Ă©pĂ­thetsz ki a kulcsfontossĂĄgĂș döntĂ©shozĂłkkal, elƑsegĂ­tve az ĂŒzleti növekedĂ©st Ă©s jelentƑs eredmĂ©nyek elĂ©rĂ©sĂ©t.

Tudj meg többet kedvenc marketinges Ă©s sales-es eszközeimrƑl, a 101 kedvenc marketinges Ă©s sales eszköz cikkembƑl! Ha kĂ©rdĂ©sed lenne, keressen bĂĄtran a LinkedIn (Török BalĂĄzs) oldalamon keresztĂŒl!

Gyakori kérdések

Mi az az ÜgyfĂ©lorientĂĄlt Marketing (ABM)?

Az ABM egy olyan stratĂ©gia, amely a szemĂ©lyre szabott marketingre összpontosĂ­t konkrĂ©t magas Ă©rtĂ©kƱ ĂŒgyfelekkel, nem pedig szĂ©les körƱ vezetĂ©k generĂĄlĂĄsra.

Hogyan segĂ­t a HubSpot CRM az ABM-ben?

A HubSpot CRM lehetƑvĂ© teszi az ĂŒgyfelek szegmentĂĄlĂĄsĂĄt, az adatokat a LinkedIn integrĂĄciĂłbĂłl törtĂ©nƑ betekintĂ©sre Ă©s az interakciĂłk követĂ©sĂ©re a testreszabott elĂ©rĂ©sekre.

Hogyan segĂ­thetnek a HubSpot eszközei az ĂŒgyfĂ©lkapcsolatok gondozĂĄsĂĄban cĂ©lzott ĂŒgyfelekkel?

A HubSpot tartalom lĂ©trehozĂł, e-mail marketing Ă©s automatizĂĄlĂĄsi eszközei segĂ­tik a szemĂ©lyre szabott kommunikĂĄciĂłt Ă©s az automatizĂĄlt munkafolyamatokat az ĂŒgyfĂ©lkapcsolatok gondozĂĄsĂĄra.

Milyen szerepet jåtszik a vezetékpontozås az ABM-ben?

A vezetĂ©kpontozĂĄs segĂ­t azonosĂ­tani a magas szintƱ Ă©rdeklƑdĂ©sƱ ĂŒgyfeleket, lehetƑvĂ© tĂ©ve az idƑben Ă©s szemĂ©lyre szabott követĂ©seket a konverziĂł Ă©rdekĂ©ben.

Hogyan tudom mĂ©rni az ABM erƑfeszĂ­tĂ©seim sikerĂ©t a HubSpot segĂ­tsĂ©gĂ©vel?

A HubSpot analitikai Ă©s riportĂĄlĂĄsi funkciĂłi betekintĂ©st nyĂșjtanak az ĂŒgyfelek elkötelezettsĂ©gĂ©be Ă©s az ROI-ba, lehetƑvĂ© tĂ©ve az ABM stratĂ©giĂĄd hatĂ©konysĂĄgĂĄnak nyomon követĂ©sĂ©t.

‍

Ezt a cikket elsƑkĂ©nt is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hĂ­rlevelemre!
Török Balåzs

Török Balåzs

DigitĂĄlis marketing tanĂĄcsadĂł

Török BalĂĄzsnak hĂ­vnak, azt szoktam mondani, hogy digitĂĄlis marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ĂŒgyfeleimnek jellemzƑen valamilyen marketing-sales problĂ©mĂĄjuk van Ă©s emiatt keresnek meg. Erre kĂ­nĂĄlok nekik megoldĂĄst, fejlesztem a digitĂĄlis ökoszisztĂ©mĂĄjukat, megoldĂĄsaikat. Olvasd el az esettanulmĂĄnyaimat, vagy nĂ©zz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy Ă­rj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

NĂ©zd meg letölthetƑ anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudåsanyagaimmal!
Pörgesd fel a hírleveleid!
Pörgesd fel a hírleveleid!

Pörgesd fel a hírleveleid!

Töltsd le ezt az öt ingyenes automatizmust a CRM-edhez. Kifejezetten kezdƑknek ajĂĄnlott, a dokumentumban egy rövid magyarĂĄzĂł videĂłt Ă©s 5 kĂŒlönbözƑ, több lĂ©pcsƑbƑl ĂĄllĂł automatizmus vĂĄr rĂĄd.
Érdekel / Letöltöm
25 szuper tipp CRM-ekhez
25 szuper tipp CRM-ekhez

25 szuper tipp CRM-ekhez

MailerLite, ActiveCampaign vagy éppen HubSpot? Javítsd a CRM rendszered hatékonysågåt ezekkel a tippekkel!
Érdekel / Letöltöm