Olvas√°si idŇĎ:
2
perc
Publik√°lva:
2024-01-12
Címkék:

Hirdetési frekvencia, gyakoriság szerepe a PPC-s kampányokban

A hirdet√©si gyakoris√°g korl√°toz√°sa egy fontos eszk√∂z a kisv√°llalkoz√°sok digit√°lis marketingj√©ben, amely seg√≠t megŇĎrizni a hirdet√©sek hat√©konys√°g√°t √©s elker√ľlni a t√ļlzott ism√©tlŇĎd√©st. Az al√°bbiakban r√©szletesen bemutatjuk, mikor lehet hasznos a hirdet√©si gyakoris√°g korl√°toz√°sa, √©s adunk n√©h√°ny p√©ld√°t a kisv√°llalkoz√°sok sz√°m√°ra.

Rengeteg ingyenes tud√°sanyag, marketinges √©s sales-es kurzus, valamint let√∂lthetŇĎ friss tud√°sanyag tal√°lhat√≥ az oldalon, n√©zz k√∂r√ľl te is!¬†

Mikor hasznos a hirdetési gyakoriság korlátozása?

1. Ism√©tlŇĎd√©s elker√ľl√©se

Az ism√©tlŇĎdŇĎ hirdet√©sek az elej√©n hat√©konyak lehetnek, de idŇĎvel vesz√≠thetnek hat√©konys√°gukb√≥l. A hirdet√©si gyakoris√°g korl√°toz√°s√°val elker√ľlhetŇĎ, hogy ugyanazok az emberek t√ļl sokszor l√°ss√°k ugyanazt a hirdet√©st, ami unalomhoz vagy figyelmen k√≠v√ľl hagy√°shoz vezethet.

2. P√©nz√ľgyi hat√©konys√°g megŇĎrz√©se

A t√ļlzott hirdet√©si gyakoris√°g pazarl√≥ lehet, mivel olyan emberekre is k√∂lt√ľnk, akik m√°r megtett√©k a k√≠v√°nt akci√≥t vagy nem mutattak √©rdeklŇĎd√©st. A hirdet√©si gyakoris√°g korl√°toz√°s√°val optimaliz√°lhatjuk a k√∂lts√©geket √©s hat√©konyabban k√∂ltekezhet√ľnk.

3. Negat√≠v hirdet√©si hat√°sok elker√ľl√©se

T√ļl gyakori hirdet√©sek kellemetlen tapasztalatot eredm√©nyezhetnek a felhaszn√°l√≥k sz√°m√°ra, √©s negat√≠v √©rz√©seket v√°lthatnak ki. Ez√©rt fontos a hirdet√©si gyakoris√°g korl√°toz√°sa annak √©rdek√©ben, hogy pozit√≠v brandk√©pet alak√≠tsunk ki.

Példák: Mikor hasznos a hirdetési gyakoriság korlátozása kisvállalkozások számára?

1. Új termék bemutatása

Egy kisv√°llalkoz√°s egy √ļj term√©ket szeretne bemutatni a c√©lcsoportj√°nak. Kezdetben √©rdemes lehet magasabb hirdet√©si gyakoris√°ggal dolgozni az √©szlel√©s n√∂vel√©se √©rdek√©ben. Azonban az idŇĎ elŇĎrehaladt√°val a gyakoris√°got c√©lszerŇĪ korl√°tozni, hogy elker√ľlj√ľk az unalom √©s a figyelmen k√≠v√ľl hagy√°s kialakul√°s√°t.

2. Akci√≥ idŇĎszakok

Egy kisv√°llalkoz√°s akci√≥t vagy k√ľl√∂nleges aj√°nlatot k√≠v√°n prom√≥t√°lni. Az akci√≥ ideje alatt √©rdemes lehet gyakrabban megjelen√≠teni a hirdet√©seket. Azonban az akci√≥ lej√°rta ut√°n fontos a hirdet√©si gyakoris√°g visszafog√°sa, hogy ne vesz√≠tsenek √©rdeklŇĎd√©st a m√°rka ir√°nt.

3. √Čvszakhoz kapcsol√≥d√≥ kamp√°nyok

Egy √©tteremnek t√©li men√ľj√©t szeretn√© n√©pszerŇĪs√≠teni a hideg h√≥napokban. Ebben az esetben c√©lszerŇĪ lehet a hirdet√©si gyakoris√°got n√∂velni a szezon√°lis aj√°nlatok kihangs√ļlyoz√°sa √©rdek√©ben. Azonban a kamp√°ny lej√°rta ut√°n a gyakoris√°got vissza kell szor√≠tani.

√Ėsszefoglal√°s

A hirdet√©si gyakoris√°g korl√°toz√°sa kulcsfontoss√°g√ļ strat√©gia a kisv√°llalkoz√°sok digit√°lis marketingj√©ben. Seg√≠t megŇĎrizni a hirdet√©sek hat√©konys√°g√°t, elker√ľlni a t√ļlzott ism√©tlŇĎd√©st √©s pozit√≠v √©lm√©nyt ny√ļjtani a c√©lcsoport sz√°m√°ra. Az √ļj term√©kek bemutat√°s√°t√≥l az akci√≥s idŇĎszakokig √©s szezon√°lis kamp√°nyokig sokf√©le helyzetben hasznos eszk√∂z lehet.

Tudj meg t√∂bbet kedvenc marketinges √©s sales-es eszk√∂zeimrŇĎl, a 101 kedvenc marketinges √©s sales eszk√∂z cikkembŇĎl! Ha k√©rd√©sed lenne, keressen b√°tran a LinkedIn (T√∂r√∂k Bal√°zs) oldalamon kereszt√ľl!

‚Äć

Török Balázs

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

T√∂r√∂k Bal√°zsnak h√≠vnak, azt szoktam mondani, hogy digit√°lis marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az √ľgyfeleimnek jellemzŇĎen valamilyen marketing-sales probl√©m√°juk van √©s emiatt keresnek meg. Erre k√≠n√°lok nekik megold√°st, fejlesztem a digit√°lis √∂kosziszt√©m√°jukat, megold√°saikat. Olvasd el az esettanulm√°nyaimat, vagy n√©zz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy √≠rj nekem a LinkedIn oldalalamon!¬†

Ezt a cikket elsŇĎk√©nt is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hírlevelemre!

N√©zd meg let√∂lthetŇĎ anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudásanyagaimmal!
Megnézem