Milyen hosszú az ideális? - Húslevestől az embermarketingig

Címkék:
Publikálva:
2024-01-09
Olvasási idő:
1
perc
A cikk és videók ideális hossza

Tartalomgyártási szabályok és szempontok

Még a mesterképzés során beszélgettünk az oktatókkal és a szaktársakkal azon, hogy milyen hosszú cikket, milyen hosszú videót érdemes készíteni, hiszen egyre kevésbé olvasnak az emberek, egyre nehezebb megtartani a figyelmüket. Ezért pedig a rövid videóké és a rövidebb cikkeké a jövő.

Ez még 2017-ben volt az azóta már megszűnt Tudománykommunikáció a természettudományban a mesterszakon, az ELTE-n, én és a szaktársasaim pedig tudománykommunikációt tanultunk, tehát múzeumi kiállítások szervezését, Európai Uniós kutatásfejlesztési projektek kommunikációját, tudományos cikkek írását és videók készítését. 

Én akkor is azt képviseltem, hogy olyan anyagokat kell készíteni, amit az emberek végignéznek, végigolvasnak. Úgy kell őket megcsinálni, megírni, hogy az emberek mindig tovább olvassanak, tovább nézzék azt. 

Ez szerintem fontos szempont, tudd, hogy kinek készíted a tartalmaidat, tudd, hogy ők meddig fognak figyelni rád. Ha azt szeretnéd, hogy sok emberhez eljusson az, amit mondani akarsz, akkor válassz olyan platformot, olyan tartalmat, és dolgozd fel úgy, hogy az sok emberhez elérjen. Vagy éppen fordítva. 

Például:

Nézd meg a többi vállalkozással, marketinggel kapcsolatos történetemet is, vagy olvass utána egy-egy témának az esettanulmányok között!

Ezt a cikket elsőként is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hírlevelemre!
Török Balázs

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

Török Balázsnak hívnak, azt szoktam mondani, hogy digitális marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ügyfeleimnek jellemzően valamilyen marketing-sales problémájuk van és emiatt keresnek meg. Erre kínálok nekik megoldást, fejlesztem a digitális ökoszisztémájukat, megoldásaikat. Olvasd el az esettanulmányaimat, vagy nézz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy írj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

Nézd meg letölthető anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudásanyagaimmal!
No items found.
No items found.