Húsleves - Húslevestől az embermarketingig

Címkék:
Publikálva:
2024-04-12
Olvasási idő:
2
perc
Húsleves és az üzlet

A két névadó közül ez az egyik kedvenc történetem

A húsleves története nem véletlenül szerepel a sorozat főcímében is. Ez volt az első olyan történet, ami állandó szereplőjévé vált először a baráti, majd az üzleti beszélgetéseimnek is. 

A történet főszereplője a nagymamám, aki ahogy idősödött, megpróbálta "kiszervezni" a családi ebédeket - jogosan. Az egyik ilyen próbálkozás során folyt le az a beszélgetés kettőnk között, ami a történet alapja is. Ebben felmerült, hogy mi lenne, ha kimaradna a húsleves a családi ebédből, és csak a főétel készülne. 

Mondtam, persze, nem gond, végülis könnyebb lenne neki valóban. De akár lehetne csak egyféle hús, egyféle köret is. Vagy, akár, csak uzsonnázhatnánk is, sőt, ahogy COVID alatt több családi találkozó is kimaradt, lehetne akár az is, hogy csak telefonon hívjuk-, köszöntjük fel egymást és ennyi.

Itt jegyezném meg, hogy nagyon-nagyon szeretem a nagymamámat, illetve, abszolút jogosan merült fel benne ez az igény, hogy szeretné tovább adni a stafétát. Hiszen már idős, és nem bírja úgy vinni ezeket a családi ebédeket, ahogy 10 vagy akár 20 évvel ezelőtt tolta, nagyon nagy munkabírással, odafigyeléssel és alázattal.

Természetesen volt olyan is, hogy én szálltam be és készítettem családi ebédet, vagy éppen Karácsonyit, hogy segítsem ezt az egész családi szokás átalakulása folyamatot. Ilyenkor, főleg az első alkalmat megelőzően egy hónapig sütöttem rántott húsokat és húsleveseket, hogy azok hozzák a családi, mama-standardet. 🤗

Ahogy a fenti rövid történetből is kihallatszik, egyrészt tudok maximalista is lenni, ha éppen arra van szükség, másrészt, ha van egy terméked vagy egy szolgáltatásod, aminek van egy nagyon-nagyon fontos része, és abból kezdesz el farigcsálni, elvenni belőle, akkor könnyen lehet , hogy - észrevétlenül - eltűnhet az az érték a termék mögül, ami a lényegét adta az egésznek. Ilyenkor pedig könnyen és gyorsan összeomolhat az egész, amit addig építettél. Ezért ezekkel nagyon óvatosan kell bánni.

Nézd meg a többi vállalkozással, marketinggel kapcsolatos történetemet is, vagy olvass utána egy-egy témának az esettanulmányok között!

Ezt a cikket elsőként is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hírlevelemre!
Török Balázs

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

Török Balázsnak hívnak, azt szoktam mondani, hogy digitális marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ügyfeleimnek jellemzően valamilyen marketing-sales problémájuk van és emiatt keresnek meg. Erre kínálok nekik megoldást, fejlesztem a digitális ökoszisztémájukat, megoldásaikat. Olvasd el az esettanulmányaimat, vagy nézz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy írj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

Nézd meg letölthető anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudásanyagaimmal!
No items found.
No items found.