HĂșsleves - HĂșslevestƑl az embermarketingig

Címkék:
PublikĂĄlva:
2024-04-12
Olvasási idƑ:
2
perc
HĂșsleves Ă©s az ĂŒzlet

A kĂ©t nĂ©vadĂł közĂŒl ez az egyik kedvenc törtĂ©netem

A hĂșsleves törtĂ©nete nem vĂ©letlenĂŒl szerepel a sorozat fƑcĂ­mĂ©ben is. Ez volt az elsƑ olyan törtĂ©net, ami ĂĄllandĂł szereplƑjĂ©vĂ© vĂĄlt elƑször a barĂĄti, majd az ĂŒzleti beszĂ©lgetĂ©seimnek is. 

A törtĂ©net fƑszereplƑje a nagymamĂĄm, aki ahogy idƑsödött, megprĂłbĂĄlta "kiszervezni" a csalĂĄdi ebĂ©deket - jogosan. Az egyik ilyen prĂłbĂĄlkozĂĄs sorĂĄn folyt le az a beszĂ©lgetĂ©s kettƑnk között, ami a törtĂ©net alapja is. Ebben felmerĂŒlt, hogy mi lenne, ha kimaradna a hĂșsleves a csalĂĄdi ebĂ©dbƑl, Ă©s csak a fĆ‘Ă©tel kĂ©szĂŒlne. 

Mondtam, persze, nem gond, vĂ©gĂŒlis könnyebb lenne neki valĂłban. De akĂĄr lehetne csak egyfĂ©le hĂșs, egyfĂ©le köret is. Vagy, akĂĄr, csak uzsonnĂĄzhatnĂĄnk is, sƑt, ahogy COVID alatt több csalĂĄdi talĂĄlkozĂł is kimaradt, lehetne akĂĄr az is, hogy csak telefonon hĂ­vjuk-, köszöntjĂŒk fel egymĂĄst Ă©s ennyi.

Itt jegyeznĂ©m meg, hogy nagyon-nagyon szeretem a nagymamĂĄmat, illetve, abszolĂșt jogosan merĂŒlt fel benne ez az igĂ©ny, hogy szeretnĂ© tovĂĄbb adni a stafĂ©tĂĄt. Hiszen mĂĄr idƑs, Ă©s nem bĂ­rja Ășgy vinni ezeket a csalĂĄdi ebĂ©deket, ahogy 10 vagy akĂĄr 20 Ă©vvel ezelƑtt tolta, nagyon nagy munkabĂ­rĂĄssal, odafigyelĂ©ssel Ă©s alĂĄzattal.

TermĂ©szetesen volt olyan is, hogy Ă©n szĂĄlltam be Ă©s kĂ©szĂ­tettem csalĂĄdi ebĂ©det, vagy Ă©ppen KarĂĄcsonyit, hogy segĂ­tsem ezt az egĂ©sz csalĂĄdi szokĂĄs ĂĄtalakulĂĄsa folyamatot. Ilyenkor, fƑleg az elsƑ alkalmat megelƑzƑen egy hĂłnapig sĂŒtöttem rĂĄntott hĂșsokat Ă©s hĂșsleveseket, hogy azok hozzĂĄk a csalĂĄdi, mama-standardet.Â đŸ€—

Ahogy a fenti rövid törtĂ©netbƑl is kihallatszik, egyrĂ©szt tudok maximalista is lenni, ha Ă©ppen arra van szĂŒksĂ©g, mĂĄsrĂ©szt, ha van egy termĂ©ked vagy egy szolgĂĄltatĂĄsod, aminek van egy nagyon-nagyon fontos rĂ©sze, Ă©s abbĂłl kezdesz el farigcsĂĄlni, elvenni belƑle, akkor könnyen lehet , hogy - Ă©szrevĂ©tlenĂŒl - eltƱnhet az az Ă©rtĂ©k a termĂ©k mögĂŒl, ami a lĂ©nyegĂ©t adta az egĂ©sznek. Ilyenkor pedig könnyen Ă©s gyorsan összeomolhat az egĂ©sz, amit addig Ă©pĂ­tettĂ©l. EzĂ©rt ezekkel nagyon Ăłvatosan kell bĂĄnni.

Nézd meg a többi vållalkozåssal, marketinggel kapcsolatos történetemet is, vagy olvass utåna egy-egy témånak az esettanulmånyok között!

Ezt a cikket elsƑkĂ©nt is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hĂ­rlevelemre!
Török Balåzs

Török Balåzs

DigitĂĄlis marketing tanĂĄcsadĂł

Török BalĂĄzsnak hĂ­vnak, azt szoktam mondani, hogy digitĂĄlis marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ĂŒgyfeleimnek jellemzƑen valamilyen marketing-sales problĂ©mĂĄjuk van Ă©s emiatt keresnek meg. Erre kĂ­nĂĄlok nekik megoldĂĄst, fejlesztem a digitĂĄlis ökoszisztĂ©mĂĄjukat, megoldĂĄsaikat. Olvasd el az esettanulmĂĄnyaimat, vagy nĂ©zz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy Ă­rj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

NĂ©zd meg letölthetƑ anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudåsanyagaimmal!
No items found.
No items found.