Pörgesd fel a TikTok csatornádat, és az értékesítésedet a TikTokon keresztül

TikTok hirdetések, kampányok és mérések📊

A TikTok az utóbbi évek legmenőbb platformja. Ezért fontos az, hogy itt is megfelelőek legyenek a méréseid, kampányaid hatékonyak legyenek. Ezekben tudok segíteni neked, de akár tartalomstratégia fejlesztésében, social SEO-ban is tudom támogatni a munkátokat!

Török Balázs álló 2024
A TikTok kampányaid hatékonyak lehetnek és pótolhatják a Facebook eléréséből fakadó csökkenést

🧩 A hiányzó puzzle darab: A TikTok

Így készült a Bio-Barát Biobolt új webshopja

🔵TikTok kampányok tervezése

A TikTokon egyre nagyobb a nyüzsgés. Egyre több a reklám. Már nem az a platform, amin csak és pusztán organikus tartalommal tudsz érvényesülni, ahogy ez 1-2 éve még működött. Sokan vannak a platformon, de egyre többen hagyják el ezt is, ahogy a többi közösségi média platform is ürül ki a 20-30-as korosztály részéről. Ha ezek a korosztályok a célcsoportjaid, vásárlói perszónáid közé tartoznak, mindenképp figyelj oda a marketingedre 2024-ben!

🤖 TikTok kampányok mérése, konverziók beállítása

Sokan csak 1-1 posztot, videót hirdetnek be TikTok esetében is, ahogy tették ezt a Facebook vagy az Instagram esetében is. Azonban ahogy a Meta platformjain, úgy a TikTokon is érdemes beállítani méréseket, különböző célcsoportokat létrehozni és a marketing stratégiádnak megfelelő kampányokat és hirdetéseket futtatni a megfelelő célcsoportjaid számára.

📲 TikTokon is fontos a Social SEO

Bár itthon, Magyarországon még egyáltalán nem tárgyalt téma, sokszor Instagram vagy éppen YouTube szempontból sem, a közösségi média marketing része a Social SEO is, ez talán a YouTube és a TikTok esetében kiemelten fontos. Természetesen ennek a hatékonysága függ acélcsoportodtól és a márkádtól is, de az biztos, hogy egyre fontosabbá válik a klasszikus SEO mellett!

📱 Miért fontos a Social SEO?

A Social SEO tehát hatással van a rangsorolási eredményekre is, de arra is, hogy - long-tail-ben -, azaz a feltöltést követően mennyien találják meg a tartalmaidat. Ha oktató tartalmakat készítesz, amelyeket igazából állandóan keresnek a vevőid, potenciális vevőid, akkor mindenképpen érdemes lehet foglalkoznod Social SEO-val TikTokon is, de itthon még a YouTube-on is hatalmas potenciál van ezen a területen.

✅Ilyen lehet az, ha mondjuk kisállat-kereskedésed van, és olyan tartalmakat töltesz fel a TikTokra, ami az állatok tartásával, gondozásával, a felmerülő problémákra ad választ vagy segítséget.

✅Vagy mondjuk edző vagy és edzéssel, táplálkozással kapcsolatos tartalmakat osztasz meg.

❌Viszont csak kisebb mértékben lehet hatékony megoldás a Social SEO olyan tartalmak esetében, mint a Life-style vlog, amikor nagyon erősen az én márkádra építesz, semmint egy-egy adott témára és problémára koncentráltan.

TikTok kampány típusok

A TikTok esetében is, ahogy más PPC kampányok esetében is, lehetőség van különböző célok meghatározására annak függvényében, hogy az adott üzeneted, kik számára lehet érdekes. Azoknak, akik még nem vásároltak tőled? Azoknak, akik a visszatérő vásárlóid? Ehhez érdemes beállítani a TikTokhoz tartozó méréseket az oldaladon, illetve akár megnézni a versenytársaidat, hogy ők használják-e a TikTokot hirdetésre, és ha igen, akkor mennyire professzionális módon!

Miért ne hagyd ki a TikTokot a marketing mixedből?

Nézd meg videóban!

A TikTok mára meghatározó felület lett a közösségi médiában. Azonban, ha a versenytársaid előtt akarod tudni magad, akkor ehhez megfelelő kampányokat érdemes futtatni ezen a platformon is!

Megnézem

Cégek akik megtiszteltek a bizalmukkal

Tartalomgyártás, webshopok, személyes márka, értékesítés támogatás

TikTok szerepe a marketing stratégiában

Márkaismertség növelése hatékonyan

Mivel rengetegen használják most a TikTokot, ezért remek platform, ha szélesebb tömegekhez szeretnénk elérni, de akkor is, ha gyorsan szeretnénk növekedni. Ugyanakkor ma már nagyon kitartónak kell lennünk, és nagyon jó tartalmakat kell készítenünk, ha valóban fel szeretnénk venni a versenyt ezen a platformon, hiszen erős a verseny.

Konverzió fókuszú kampányok TikTokon

A hatalmas tömegeknek köszönhetően és az egyre gyakoribb hirdetések miatt könnyen lehet remek kampányokat futtatni TikTokon is, azonban érdemes pár dolgot szem előtt tartani, ha valóban szeretnénk sikeres és mérhető kampányokat futtatni ezen a platformon is.

📌Kampányüzenetek, célok meghatározása, kiválasztása

📌Mérések, konverzió beállítása az oldalon

📌Megfelelő kampány struktúra

ActiveCampaign bevezetése egy UNAS-os webshopnál

Hogyan építs TikTok követőbázist?

Ahogy a többi közösségi média platformon is, úgy a TikTokon is akkor tudunk megfelelően növekedni, ha: konzisztensen készítünk tartalmakat, azok elkészítése során ügyelünk a minőségre, illetve arra, hogy új emberek számára is bevonzó, behúzó tartalom legyen. Érdemes figyelembe venni e téren a social SEO-t, amiről korábban ebben a cikkben is írtam.

Miért fontos a YouTube és az Instagram továbbra is a TikTok mellett?

Talán te neked is feltűnt, hogy a Facebook kiüresedett, egyre gyengébb minőségű a feed-je, a kampányok is már nehezen teljesítenek 30-40 éves kor alatt a platformon. Egyre inkább igaz ez az Instagramra, és véleményem szerint a 2024-es és 2025-ös években ez a trend tovább folytatódik, és átjön TikTokra is, emiatt pedig a YouTube szerepe felértékelődik és magyar nyelven is nagyobb lesz a verseny - ahogy ez volt a TikTok esetében is a Covid alatt.

Miért fontos most a TikTok és miért lesz fontos a YouTube?

Nézd meg videóban!

A YouTube működése sokban hasonlít a TikTokra, a két platform sokban hasonlít egymásra is, ez a trend tovább folytatódik 2024-ben. Tudj meg többet ezekről a platformokról és érj el még több emberhez.

Nézd meg az esettanulmányaimat, ismerd meg hogyan dolgozom:

📢Esettanulmányok

Így készült a Bio-Barát Biobolt új webshopja

Klaviyo és Shopify - webshop növekedésre tervezve

A Bio-Barát Biobolt rendszerét Shopify és Klaviyo alapokra építettük fel alapos mérlegelést követően. A SEO és a mérések optimalizálása mellett a barátságos design és a skálázhatóság is a szempontok között szerepelt.

Érdekel
HubSpot bevezetése B2B cégnek nyolc országban

B2B és nemzetközi márkák - a Hubspot a tökéletes választás?

Cégek életében kulcsfontosságú egy megfelelő CRM rendszer. A Hubspot CRM és sales funkciói támogatják a cég hatékonyságát és külföldi terjeszkedését, különösen, ha több lokáció értékesítését kell összehangolni.

Érdekel
ActiveCampaign bevezetése egy UNAS-os webshopnál

UNAS-os webshop CRM-rendszere: Acticve Campaign

Az együttműködésünk előtt, klasszikus marketinges aktivitásaik voltak. Hirdetéseik futottak Facebookon, a Google hirdetési hálózatán, illetve bizonyos mértékben használták az UNAS belső hírlevélküldő rendszerét is.

Érdekel
Az alábbi szakmai anyagok alapján dolgozom ügyfeleimmel is, ne hagyd ki az ingyenes anyagokat!

💾Letölthető anyagok egy szuper CRM-hez

5 TikTok tipp a hatékony növekedésért

5 TikTok tipp a hatékony növekedésért

Remélem erről az 5 dologról nem feledkeztél el TikTok tartalomkészítőként! Ezekkel hatékonyabbá tudod tenni a TikTok marketingedet!

25 TikTok tipp a hatékony növekedésért

25 TikTok tipp a hatékony növekedésért

Növeld a TikTok jelenlétedet és a tartalomkészítési hatékonyságodat ezekkel a tippekkel. Érj el több embert a már elkészített TikTok videóiddal! Letölthető fizetős tartalom!

50 CRO (konverzió optimalizáció) tipp webshop tulajdonosoknak

50 CRO (konverzió optimalizáció) tipp webshop tulajdonosoknak

Optimalizáld webshopod konverzióját ezekkel a CRO tippekkel! A CRO, azaz a konverzió optimalizáció segít növelni a webshopod, weboldalad bevételeit.

Tanuld meg egyszerűen, hogy hogyan készíthetsz te is szuper tartalmakat!

🎓Online kurzusaim

ActiveCampaign bevezető CRM kurzus

ActiveCampaign bevezető CRM kurzus

Ismerd meg az ActiveCampaign rendszerét a videós minikurzusomon keresztül, ahol magyarul, érthetően és a tapasztalataimon keresztül mutatom be ezt a remek CRM rendszert.

ChatGPT alapozó, kezdő kurzus magyarul

ChatGPT alapozó, kezdő kurzus magyarul

Ez a kurzus segít megismerni és megérteni a ChatGPT működését, valamint hogyan lehet hatékonyan használni, információt keresni és kommunikálni a ChatGPT-vel.

YouTube csatorna menedzsment és YouTube SEO kurzus🎓🎓

YouTube csatorna menedzsment és YouTube SEO kurzus🎓🎓

Indulj el a YouTube csatorna menedzsment és YouTube SEO kurzuson, optimalizáld a meglévő csatornádat és növeld a csatornád nézői számát a YouTube-on!

TikTok kampányok tervezése, mérések bekötés, ellenőrzése és Social SEO tanácsadás

🦺TikTok kampányok készítése és tanácsadás

Video Ask Balázs Török

Foglalj időpontot a VideoAsk segítségével!

Dolgozzunk együtt a Te márkádon is!

Foglalj ingyenes első konzultációt a videóra vagy az alábbi linkre kattintva!