SEO az alapokon túl: Schema.org használata

Publikálva:
2024-03-22
Olvasási idő:
3
perc
Schema.org használata

A Schema.org egy olyan szemantikai rendszer, amely lehetővé teszi a keresőmotorok számára, hogy jobban megértsék a weboldalak tartalmát. A strukturált adatok használata a SEO szempontjából kulcsfontosságú, és egyre népszerűbb eszköz a weboldalak készítésében. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a Schema.org előnyeit, struktúráját, és annak használatát.

Rengeteg ingyenes tudásanyag, marketinges és sales-es kurzus, valamint letölthető friss tudásanyag található az oldalon, nézz körül te is! 

Schema.org - Mi az és mire jó?

Schema.org bemutatása

Ez egy közös szótár a strukturált adatokhoz, melyet a nagy keresőmotorok (pl. Google, Bing, Yahoo) hoztak létre. Segít abban, hogy a keresőmotorok pontosabban értsék a weboldal tartalmát.

Miért fontos a weboldalak számára?

  1. Jobb láthatóság: A strukturált adatok használata javíthatja a weboldal láthatóságát a keresési eredményekben.
  2. Részletesebb információk megjelenítése: A Schema.org használata lehetővé teszi, hogy további információkat jeleníts meg a keresési eredményekben, például értékeléseket vagy árakat.

Schema.org struktúrája

Típusok és tulajdonságok

A Schema.org struktúrája különböző típusokból és tulajdonságokból áll. Típusok lehetnek például a "Product," "Event," vagy "Person," míg a tulajdonságok leírják ezeket a típusokat.

A Schema.org használata HTML-ben

A strukturált adatokat a weboldal HTML kódjába lehet beilleszteni. Különböző formátumokat használhatsz, mint például a Microdata, RDFa, vagy JSON-LD.

Hogy hasznájuk új weboldal készítésekor?

Tervezés és választás

Először meg kell határoznod, milyen típusú információt szeretnél strukturálni, és kiválasztani a megfelelő Schema.org típusokat és tulajdonságokat.

Kódolás és tesztelés

A kiválasztott típusokat és tulajdonságokat HTML-be kell kódolni, és használhatsz eszközöket, mint a Google Strukturált Adat Tesztelője, hogy ellenőrizd a kód helyességét.

Folyamatos karbantartás

A weboldal változásaival együtt folyamatosan frissíteni kell a strukturált adatokat is.

Összefoglalás

A Schema.org előnyei a jobb láthatóság, részletesebb információk megjelenítése, és a keresőmotorok jobb megértése. A megfelelő használatával és karbantartással kiemelkedő eredményeket érhetsz el a keresési rangsorban. Használd a Schema.org-ot, és tedd weboldaladat láthatóbbá, informatívabbá és versenyképesebbé!

Tudjon meg többet kedvenc marketinges és sales-es eszközeimről, a 101 kedvenc marketinges és sales eszköz cikkemből! Ha kérdése lenne, keressen bátran a LinkedIn (Török Balázs) oldalamon keresztül!

Gyakori kérdések

Mi az a Schema.org?

Ez egy közös szótár a strukturált adatokhoz, amelyet keresőmotorok, például a Google és a Bing hoztak létre. Segít a keresőmotoroknak jobban megérteni a weboldal tartalmát.

Miért fontos a használta?

Segíthet javítani a weboldal láthatóságát a keresőmotorokban, valamint további információkat jeleníthet meg a keresési eredményekben.

Hogyan használhatom ezt a weboldalamon?

Használatához kiválaszthatod a megfelelő típusokat és tulajdonságokat, majd beillesztheted ezeket a weboldal HTML kódjába. Használhatsz Microdata, RDFa, vagy JSON-LD formátumokat.

Milyen típusok és tulajdonságok találhatók a Schema.org-ban?

Több száz különböző típust és tulajdonságot tartalmaz, amelyek leírják a különböző entitásokat, mint például a termékeket, eseményeket, embereket stb.

Milyen eszközökkel ellenőrizhetem a strukturált adatok helyességét?

Használhatsz eszközöket, mint a Google Strukturált Adat Tesztelője, hogy ellenőrizd a strukturált adatok helyességét és kompatibilitását a keresőmotorokkal.

Mennyi időbe telik a Schema.org integrálása a weboldalamra?

A beillesztési idő függ a weboldal bonyolultságától és a strukturálni kívánt adatok mennyiségétől. Az egyszerű weboldalak gyorsan integrálhatók, míg a bonyolultabbak több időt vehetnek igénybe.

Ezt a cikket elsőként is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hírlevelemre!
Török Balázs

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

Török Balázsnak hívnak, azt szoktam mondani, hogy digitális marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ügyfeleimnek jellemzően valamilyen marketing-sales problémájuk van és emiatt keresnek meg. Erre kínálok nekik megoldást, fejlesztem a digitális ökoszisztémájukat, megoldásaikat. Olvasd el az esettanulmányaimat, vagy nézz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy írj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

Nézd meg letölthető anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudásanyagaimmal!
No items found.
Pörgesd fel a webshopodat most!
Pörgesd fel a webshopodat most!

Pörgesd fel a webshopodat most!

Tudj meg még többet arról, hogyan tudod javítani a webshopod hatékonyságát és bevételtermelő képességét!
Érdekel / Letöltöm