Glitch, hiba a mátrixban

Glitch - Húslevestől az embermarketingig

Címkék:
Publikálva:
2024-01-09
Olvasási idő:
1
perc

Mi az a glitch?

Főnév: “egy berendezés hirtelen, általában átmeneti meghibásodása”

A Glitch az én olvasatomban olyan valami, ami tudatosan megakasztja az embert, a befogadót, legyen szó moziplakátról, hirdetésről, weboldalról vagy akár bármi másról - viszont semmi esetben sem egy Penészes házról.

A glitch tehát tudatos zavar egy rendszeren belül, én is igyekszem használni az oldalamon, a hirdetéseimben, a sajátok esetében is, meg ha engedik, akkor az ügyfelek esetében is. Természetesen ehhez hozzátartozik a mérés, a tudatosság is. Ezek azért kellenek, mert sokszor egy-egy glitch csak bizonyos célközönségek esetében működik, vagy bizonyos korosztályok esetében. 

Például:

Erre jó példa talán a LABA hirdetései, amelyek itthon először kezdtek nagyon nem szokványosak lenni. A cél az volt, pont a moziplakáttal ellentétesen, hogy felkeltse és megakassza a figyelmet.

Laba hirdetése
A Laba egyik hirdetése

De ilyenek azok a betűtípusok és az azokból készült logók is, ahol a betűk dratsztikusan elnyújtottak. 

https://www.graphicpie.com/stretched-fonts/ 

Nézd meg a többi vállalkozással, marketinggel kapcsolatos történetemet is, vagy olvass utána egy-egy témának az esettanulmányok között!

Ezt a cikket elsőként is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hírlevelemre!
Török Balázs

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

Török Balázsnak hívnak, azt szoktam mondani, hogy digitális marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ügyfeleimnek jellemzően valamilyen marketing-sales problémájuk van és emiatt keresnek meg. Erre kínálok nekik megoldást, fejlesztem a digitális ökoszisztémájukat, megoldásaikat. Olvasd el az esettanulmányaimat, vagy nézz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy írj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

Nézd meg letölthető anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudásanyagaimmal!
Most nem találtam ilyet!
Most nem találtam ilyet!