Egyforma mozis plakátok - Húslevestől az embermarketingig

Címkék:
Publikálva:
2024-01-12
Olvasási idő:
1
perc
A moziplakát analógia

Fontos, hogy bizonyos szabályokat kövessünk

Ez az anekdota a Glitch ellentéte valamelyest. 

A moziplakátok egy vizuális nyelvet tükröznek. Ennek a nyelvnek a használata segíti a befogadót, hogy amikor egy plakátot lát, minél rövidebb időbe teljen a számára az, hogy egy moziplakátot néz, illetve az, hogy miről szól a film és kik játszanak benne.

A grafikus, ha betartja ezeket a szabályokat egy olyan plakátot készít, ami segíti a befogadót az információ megszerzésében. Azonban ha nem, akkor másodperceket veszít a megbízó, hogy a befogadó, a potenciális néző hozzájusson azokhoz az információkat, amiket a plakáttal át akartak adni.

Ha olyan hirdetéseket, emaileket, weboldalakat, gombokat stb. készítünk és használunk, amik a befogadó számára vizuálisan ismertek, akkor segítjük őt az információk begyjtésében, ha pedig ezzel ellentétesen cselekszünk,nehezítik azt. Ez a legtöbbször nem szándékos, ha mégis, akkor a Glitch-ről beszélünk.

Például: 

Nézd meg a többi vállalkozással, marketinggel kapcsolatos történetemet is, vagy olvass utána egy-egy témának az esettanulmányok között!

Ezt a cikket elsőként is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hírlevelemre!
Török Balázs

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

Török Balázsnak hívnak, azt szoktam mondani, hogy digitális marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ügyfeleimnek jellemzően valamilyen marketing-sales problémájuk van és emiatt keresnek meg. Erre kínálok nekik megoldást, fejlesztem a digitális ökoszisztémájukat, megoldásaikat. Olvasd el az esettanulmányaimat, vagy nézz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy írj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

Nézd meg letölthető anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudásanyagaimmal!
No items found.
No items found.