HirdetĂ©sek idƑzĂ­tĂ©sĂ©nek elƑnyei Ă©s hĂĄtrĂĄnyai

Címkék:
PublikĂĄlva:
2024-01-13
Olvasási idƑ:
2
perc
HirdetĂ©sek beidƑzĂ­tĂ©se

A hirdetĂ©sek idƑzĂ­tĂ©se kulcsfontossĂĄgĂș tĂ©nyezƑ a digitĂĄlis marketingben, Ă©s hatĂĄssal van arra, hogy milyen hatĂ©konyan Ă©rjĂŒk el a cĂ©lközönsĂ©get. Az alĂĄbbiakban bemutatjuk a hirdetĂ©sek idƑzĂ­tĂ©sĂ©nek elƑnyeit Ă©s hĂĄtrĂĄnyait, kitĂ©rve az idƑszakra, idƑjĂĄrĂĄsra Ă©s Ă©vszakokra, valamint pĂ©ldĂĄkkal illusztrĂĄlva.

Tudjon meg többet kedvenc marketinges Ă©s sales-es eszközeimrƑl, a 101 kedvenc marketinges Ă©s sales eszköz cikkembƑl! Ha kĂ©rdĂ©se lenne, keressen bĂĄtran a LinkedIn (Török BalĂĄzs) oldalamon keresztĂŒl!

ElƑnyök: Mikor Ă©s miĂ©rt idƑzĂ­tsĂŒnk?

1. CĂ©lcsoport elĂ©rĂ©se a megfelelƑ idƑben

Az idƑzĂ­tĂ©s lehetƑvĂ© teszi szĂĄmunkra, hogy a hirdetĂ©seket akkor jelenĂ­tsĂŒk meg, amikor a cĂ©lcsoportunk valĂłszĂ­nƱleg online Ă©s fogĂ©kony a tartalmakra. PĂ©ldĂĄul, ha egy Ă©tterem vagy szĂĄlloda hirdetĂ©seket futtat, Ă©rdemes az Ă©tkezĂ©si idƑkhez idƑzĂ­teni a hirdetĂ©seket.

2. Aktuålis események kihasznålåsa

Az aktuĂĄlis esemĂ©nyek, ĂŒnnepek vagy Ă©ppen az idƑjĂĄrĂĄs vĂĄltozĂĄsa lehetƑsĂ©get kĂ­nĂĄl a hirdetĂ©sek kreatĂ­v idƑzĂ­tĂ©sĂ©re. PĂ©ldĂĄul, egy hƑtechnikai vĂĄllalkozĂĄs hideg idƑjĂĄrĂĄs esetĂ©n hirdetheti fƱtĂ©si megoldĂĄsait.

3. Az évszakokhoz való illeszkedés

Az évszakokhoz igazított hirdetések hatékonyak lehetnek. Példåul, nyåri hónapokban strandruhåzat vagy szabadtéri termékek hirdetésével maximalizålhatjuk a hatåst.

HĂĄtrĂĄnyok: az idƑzĂ­tĂ©s kihĂ­vĂĄsai

1. TĂșl korai vagy kĂ©sƑi megjelenĂ­tĂ©s

Rosszul idƑzĂ­tett hirdetĂ©sek nem hoznak elĂ©g eredmĂ©nyt. Ha tĂșl korĂĄn vagy tĂșl kĂ©sƑn jelennek meg, az emberek figyelmen kĂ­vĂŒl hagyhatjĂĄk azokat.

2. IdƑzĂ­tĂ©si konfliktusok

Az idƑzĂ­tĂ©si konfliktusokat el kell kerĂŒlni. PĂ©ldĂĄul, egy Ă©jszakai esemĂ©nyt reklĂĄmozva ne idƑzĂ­tsĂŒk a hirdetĂ©seket a kora reggeli ĂłrĂĄkban.

3. Az elƑrejelzhetetlen idƑjárás

Az idƑjĂĄrĂĄs vĂĄltozĂĄsa elƑrejelzhetetlen lehet, ami nĂ©ha nehĂ©zkessĂ© tehet egyes hirdetĂ©sek idƑzĂ­tĂ©sĂ©t. Egy szabadtĂ©ri rendezvĂ©nyt reklĂĄmozva nehĂ©z lehet elƑre lĂĄtni az esƑ vagy napsĂŒtĂ©s esĂ©lyĂ©t.

PĂ©ldĂĄk: idƑzĂ­tett hirdetĂ©sek sikerrel

1. KarĂĄcsonyi kĂ©szĂŒlƑdĂ©s

Egy jĂĄtĂ©kbolt Ă©rdemes idƑzĂ­tett hirdetĂ©seket futtasson a karĂĄcsonyi idƑszak elƑtt. Ez lehetƑvĂ© teszi, hogy a szĂŒlƑk megvĂĄsĂĄroljĂĄk a karĂĄcsonyi ajĂĄndĂ©kokat idƑben.

2. NyĂĄri vĂĄrosi fesztivĂĄl

Egy vĂĄrosi fesztivĂĄl szervezƑi nyĂĄron olyan hirdetĂ©seket indĂ­thatnak, amelyek az aktuĂĄlis jĂł idƑt Ă©s a szĂłrakozĂĄsi lehetƑsĂ©geket hangsĂșlyozzĂĄk.

3. HƱtƑgĂ©pek nyĂĄri akciĂłja

Egy hĂĄztartĂĄsi kĂ©szĂŒlĂ©k ĂŒzlet nyĂĄron hirdetheti hƱtƑgĂ©p akciĂłjĂĄt, kihasznĂĄlva a meleg idƑjĂĄrĂĄs Ă©s a klĂ­maberendezĂ©sek irĂĄnti igĂ©nyt.

Összefoglalás

Az idƑzĂ­tĂ©s lehetƑsĂ©get kĂ­nĂĄl a hirdetĂ©sek hatĂ©konysĂĄgĂĄnak növelĂ©sĂ©re, de kihĂ­vĂĄsokat is felvet. Az idƑszak, az idƑjĂĄrĂĄs Ă©s az Ă©vszakok figyelembevĂ©tele az idƑzĂ­tĂ©snĂ©l segĂ­t cĂ©lzottabb Ă©s hatĂ©konyabb hirdetĂ©sek kialakĂ­tĂĄsĂĄban. Az idƑzĂ­tĂ©s stratĂ©gikus hasznĂĄlata hozzĂĄjĂĄrul a cĂ©lcsoport elĂ©rĂ©sĂ©hez Ă©s a vĂĄllalkozĂĄs sikerĂ©hez.

Rengeteg ingyenes tudĂĄsanyag, marketinges Ă©s sales-es kurzus, valamint letölthetƑ friss tudĂĄsanyag talĂĄlhatĂł az oldalon, nĂ©zz körĂŒl te is! 

Ezt a cikket elsƑkĂ©nt is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hĂ­rlevelemre!
Török Balåzs

Török Balåzs

DigitĂĄlis marketing tanĂĄcsadĂł

Török BalĂĄzsnak hĂ­vnak, azt szoktam mondani, hogy digitĂĄlis marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ĂŒgyfeleimnek jellemzƑen valamilyen marketing-sales problĂ©mĂĄjuk van Ă©s emiatt keresnek meg. Erre kĂ­nĂĄlok nekik megoldĂĄst, fejlesztem a digitĂĄlis ökoszisztĂ©mĂĄjukat, megoldĂĄsaikat. Olvasd el az esettanulmĂĄnyaimat, vagy nĂ©zz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy Ă­rj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

NĂ©zd meg letölthetƑ anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudåsanyagaimmal!
Pår tipp a jobb kampånyokért
Pår tipp a jobb kampånyokért

Pår tipp a jobb kampånyokért

Töltsd le ezt az ingyenes anyagot és javíts te is a Facebook és a PPC-s kampånyaid hatékonysågån!
Érdekel / Letöltöm
Pörgesd fel a webshopodat most!
Pörgesd fel a webshopodat most!

Pörgesd fel a webshopodat most!

Tudj meg mĂ©g többet arrĂłl, hogyan tudod javĂ­tani a webshopod hatĂ©konysĂĄgĂĄt Ă©s bevĂ©teltermelƑ kĂ©pessĂ©gĂ©t!
Érdekel / Letöltöm