Melyik a legnĂ©pszerƱbb online termĂ©kem? - Az elƑkĂ©szĂ­tĂ©s

PublikĂĄlva:
2024-04-05
Olvasási idƑ:
4
perc
LegnépszerƱbb online termékem

Mi történik?

Ez a cikk, a marketinges naplĂł sorozatom rĂ©sze, amiben a sajĂĄt szakmai jelenlĂ©tem, mĂĄrkaĂ©pĂ­tĂ©semrƑl szĂĄmolok be. Ezeket a cikkeket a Marketinges NaplĂłm sorozatban talĂĄlod meg, de ha többre lennĂ©l kĂ­vĂĄncsi, akkor nĂ©zd meg az esettanulmĂĄnyaimat, ha pedig a napi szakmai Ă©letemre lennĂ©l kĂ­vĂĄncsi, nĂ©zz fel hozzĂĄm a Linkedin-en!

Röviden

  • 2022-ben vĂĄltottam a szabadĂșszĂłi Ă©ltere, kĂ©nyszerbƑl, mostmĂĄr kicsit bĂĄnom, hogy nem elƑbb.
  • 2023 elejĂ©n sokat gondolkotam azon, hogy belevĂĄgjak-e az Ă©pĂ­tkezĂ©sbe.
  • 2023 nyarĂĄn Ă©pĂ­tettem Ășjra a weboldalamat Webflow alapokon, felkerĂŒlt rengteg blog poszt, Ășjabb esettanulmĂĄnyok.
  • 2023 vĂ©gĂ©n felkerĂŒltek az elsƑ termĂ©keim, majd egy nagyobb SEO audit Ă©s SEO optimalizĂĄciĂł következett.
  • 2024 elejĂ©n (ekkor kĂ©szĂŒl ez a cikk), tehĂĄt az volt a kĂ©rdĂ©s, azok közĂŒl a termĂ©kek közĂŒl, amiket meg szeretnĂ©k csinĂĄlni, melyek a leginkĂĄbb Ă©rdekesek az emberek, potenciĂĄlis vevƑk szĂĄmĂĄra.

Milyen termékeken dolgozom?

2023 nyarĂĄn meghatĂĄroztam, hogy melyek azok a terĂŒletek, amelyeken a legtöbb tapasztalatom van, melyek azok, amikben amĂșgyis segĂ­tem az ĂŒgyfeleimet, partnereimet.

Mivel ekkor mĂĄr több weboldal Ă©s CRM bevezetĂ©sen is tĂșl voltam, valamint ezek közĂŒl többhöz kĂ©szĂŒlt is mĂĄr videĂł, adĂłdott az ötlet, hogy ezeket a videĂłkat, illetve ezt a tudĂĄst, miĂ©rt nem kĂ©szĂ­tem el "dobozos" formĂĄban is, tehĂĄt Ășgy, hogy azok kĂ©szen Ășgymond leemelhetƑek legyenek a polcrĂłl, Ă©s ne kelljen Ășjra Ă©s Ășjra elkĂ©szĂ­tenem.

EbbƑl indult a termĂ©kek fejelsztĂ©se, az ötletelĂ©s.

Ehhez termĂ©szetesen elƑször is elkezdtem gondolkodni, hogy milyen struktĂșrĂĄkra lesz szĂŒksĂ©gem a weboldalam kapcsĂĄn, majd azon, hogy hogy teszem azokat elĂ©rhetƑvĂ©, milyen mĂłdon lehet megvĂĄsĂĄrolni Ƒket. Illetve az is kĂ©rdĂ©s volt, mi az a tudĂĄsszint, amin a cĂ©lcsoportom van.

Így szĂŒletett meg egy elƑzetes tĂĄblĂĄzat, amibe felvittem a terveztt ĂĄrakat, az idƑ Ă©s erƑforrĂĄs allokĂĄciĂłkat az egyes termĂ©kek elkĂ©szĂ­tĂ©se kapcsĂĄn, illetve azt, hogy az egyes termĂ©kek mikĂ©pp csatlakoznak a masterplan-be, azaz hogy alkotnak egysĂ©ges egĂ©szt, hogyan egĂ©szĂ­tik ki mindazt, amit Ă©pĂ­tek magam körĂ©.

A termékeim eredeti liståja*:

*azért nem mind.

  • 5 KöltsĂ©gcsökkentƑ tipp CRM-ekhez
  • 5 Facebook PPC költsĂ©g csökkentƑ tipp
  • 5 Tipp a sikeres YouTube csatornĂĄdhoz
  • 5 Tipp a versenytĂĄrsaid lecsekkolĂĄsĂĄhoz
  • 5 TikTok tipp a hatĂ©kony növekedĂ©sĂ©rt
  • 5 EgyszerƱ tipp webshop tulajdonosoknak
  • 25 KöltsĂ©gcsökkentƑ tipp CRM-ekhez
  • 25 Facebook PPC költsĂ©g csökkentƑ tipp
  • 25 Tipp a sikeres YouTube csatornĂĄdhoz
  • 25 Tipp a versenytĂĄrsaid lecsekkolĂĄsĂĄhoz
  • 25 TikTok tipp a hatĂ©kony növekedĂ©sĂ©rt
  • 25 EgyszerƱ tipp webshop tulajdonosoknak
  • 50 SEO-s tipp webshop Ă©s weboldal tulajdonosoknak
  • 50 CRO (konverziĂł optimalizĂĄciĂł) tipp webshop tulajdonosoknak
  • VersenytĂĄrs workshop fizetƑs
  • KKV mentorĂĄlĂĄs / Interim marketing manager (2 heti 3 Ăłra)
  • ‍EXTRA KKV mentorĂĄlĂĄs / Interim marketing manager
  • YouTube csatorna menedzsment Ă©s YouTube SEO kuzus
  • HatĂ©kony CRM rendszer Ă©pĂ­tĂ©s kurzus (ĂĄltalĂĄnos, alapozĂł - Active Campaign alapon)
  • Marketing funnel gyakorlati, ĂĄltalĂĄnos felĂ©pĂ­tĂ©se [đŸ§©mindmap]
  • Tartalommarketing folyamatok hatĂ©kony felĂ©pĂ­tĂ©se [đŸ§©mindmap]
  • Sales folyamtok gyakorlati, ĂĄltalĂĄnos felĂ©pĂ­tĂ©se [đŸ§©mindmap]
  • B2B Marketing Ă©s Sales folyamatok gyakorlati, ĂĄltalĂĄnos felĂ©pĂ­tĂ©se [đŸ§©mindmap]
  • Email marketing folyamatok gyakorlati, ĂĄltalĂĄnos felĂ©pĂ­tĂ©se [đŸ§©mindmap]
  • Weboldal Ă©s Webshop felĂ©pĂ­tĂ©se Ă©s mĂ©rĂ©se [đŸ§©mindmap]

Ezek nagyrĂ©szt megvalĂłsultak Ă©s az ingyenes termĂ©kek, a letölthetƑ tudĂĄsanyagok, az online kurzusok Ă©s a marketinges Ă©s sales mindmap-ek közĂŒl te is elĂ©red ezeket mostmĂĄr!

Mire voltam kĂ­vĂĄncsi?

MiutĂĄn felkerĂŒltek ezek a termĂ©kek az oldalra, Ă©s elkĂ©szĂŒltek hozzĂĄ a sales-es oldalak, illetve a termĂ©kek oldalai is SEO optimalizĂĄltak lettek, nem volt mĂĄs hĂĄtra, el kellett kĂ©szĂ­teni Ƒket.

Igen åm, azonban melyikkel érdemes elkezdenem? Mi lesz, ha rosszul vålasztok. Egy-egy anyag elkészítése akår 100-120 óra is lehet, ezért fontosså vålt, hogy valahogy felmérjem, milyen termékek irånt van kereslet a piacon.

Hogyan néztem meg?

Ehhez egy rövid Facebook-os kampĂĄnyt kĂ©szĂ­tettem, amihez elkĂ©szĂŒltek termĂ©szetesen a hirdetĂ©sek kreatĂ­vjai, amik a termĂ©koldalakra vittĂ©k az Ă©rdeklƑdƑket az oldalamon.

Ennek a szĂĄzalĂ©kos megoszlĂĄsĂĄt lĂĄthatjĂĄtok az alĂĄbbi diagrammon. LĂĄtszik, hogy a ChatGPT Ă©s a TikTok mindent visz, illetve a webshopos tartalmak irĂĄnt nagyobb az Ă©rdeklƑdĂ©s.

Sajnos.

TermĂ©keim irĂĄnti Ă©rdeklƑdĂ©s egy Facebook kampĂĄny alapjĂĄn
Termékek irånti kereslet

AzĂ©rt sajnos, mert szerintem ezek ugyan fontos terĂŒletek, de jĂłl mutatja azt, hogy azĂ©rt a közönsĂ©g a tucat megoldĂĄsokat keresi, semmint az akĂĄr nagyobb Ă©rtĂ©kteremtƑ erƑvel bĂ­rĂł tartalmakat, mint a CRO, a YouTube SEO vagy a kĂŒlönbözƑ Mindmap-ek, hogy az automatizĂĄlt Ă©s AI alapĂș megoldĂĄsokat ne is emlĂ­tsem, amik szerintem egyrĂ©szt unikĂĄlisak is a piacon valamelyest, mĂĄsrĂ©szt sokkal kĂ©zelfoghatĂłbb megoldĂĄsokat adnak ĂĄt.

Összefoglaló

Ezek szerintem fontos lĂ©pĂ©sek legyen szĂł bĂĄrmilyen termĂ©krƑl, vagy bĂĄrmilyen mĂĄrkĂĄrĂłl. TermĂ©szetesen van mĂ©g egy csomĂł aprĂłsĂĄg, amit itt nem biztos, hogy megosztanĂ©k a nagyĂ©rdemƱvel, illetve rengeteg melĂł is van mĂ©g a termĂ©kekkel, Ă©s itt nem csak az elkĂ©szĂ­tĂ©sĂŒkre gondolok. De minden egĂ©sz jĂłl halad. Az organikus keresĂ©sekbƑl pedig mĂĄr jön forgalom ezekre a termĂ©kekre, ami kĂŒlön öröm, illetve elĂ©g jĂł visszajelzĂ©s.

Ahogy az is, hogy mind a kampĂĄny ideje alatt, mind pedig ezekbƑl az orgnaikus keresĂ©seknek Ă©s talĂĄlatoknak köszönhetƑen jönnek Ă©rdeklƑdƑk is, akiknek mĂ©g egy picit vĂĄrniuk kell az elsƑ megvĂĄsĂĄrolhatĂł termĂ©kekre.

Dolgozzunk egyĂŒtt!

Ha tetszenek a mĂłdszereim, a gondolkodĂĄs mĂłdom, Ă­rd meg nekem Linkedin-en milyen marketinges elakadĂĄsod van!

Gyakori kérdések

Hogyan legyek jobb a versenytĂĄrsaimnĂĄl?

A hazai KKV szektorban szerintem a legtöbb terĂŒleten hatalmas potenciĂĄl van, könnyen lehet a versenytĂĄrsak elĂ© kerĂŒlni. A YouTube vagy Ă©ppen az AI olyan lehetƑsĂ©geket kĂ­nĂĄl sok cĂ©gnek, amikben a versenytĂĄrsak mĂ©g nem ĂŒgyesek. Ilyen terĂŒlet lehet a CRM, azaz a kĂŒlönbözƑ hĂ­rlevĂ©lkĂŒldƑ Ă©s ĂŒgyfĂ©lkezelƑ rendszerek is, ahol könnyen lehet jobb eredmĂ©nyeket elĂ©rni.

Milyen Ășj marketinges csatornĂĄk vannak?

Itthon csak most kezd Ă©rtĂ©kesĂ­tĂ©si platformmĂĄ, Ă©s valĂłdi marketinges csatornĂĄvĂĄ vĂĄllni a YouTube, köszönhetƑen az egyre több podcastnek Ă©s mĂĄrkacsatornĂĄnak. Emellett nagy lehetƑsĂ©g van a kĂŒlönbözƑ csatornĂĄk közti szingergiĂĄk jobb kiaknĂĄzĂĄsĂĄra is.

Hogyan kezdjem el a digitĂĄlis marketinget a vĂĄllalkozĂĄsom szĂĄmĂĄra?

A digitĂĄlis marketingbe valĂł belĂ©pĂ©s elƑtt fontos, hogy tisztĂĄban legyĂ©l a vĂĄllalkozĂĄsod cĂ©ljaival Ă©s a cĂ©lcsoportoddal. Kezd azzal, hogy megĂ©rted, ki a cĂ©lközönsĂ©ged, Ă©s hol töltenek idƑt online. EzutĂĄn vĂĄlassz ki egy vagy több digitĂĄlis marketing csatornĂĄt – mint pĂ©ldĂĄul a közössĂ©gi mĂ©dia, az email marketing vagy a keresƑmotor-optimalizĂĄlĂĄs –, amelyek a legalkalmasabbak a cĂ©ljaid elĂ©rĂ©sĂ©re. KĂ©szĂ­ts stratĂ©giĂĄt, ĂĄllĂ­ts fel cĂ©lokat, Ă©s hasznĂĄlj mĂ©rƑeszközöket a tevĂ©kenysĂ©geid nyomon követĂ©sĂ©hez Ă©s finomĂ­tĂĄsĂĄhoz.

‍

Ezt a cikket elsƑkĂ©nt is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hĂ­rlevelemre!
Török Balåzs

Török Balåzs

DigitĂĄlis marketing tanĂĄcsadĂł

Török BalĂĄzsnak hĂ­vnak, azt szoktam mondani, hogy digitĂĄlis marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ĂŒgyfeleimnek jellemzƑen valamilyen marketing-sales problĂ©mĂĄjuk van Ă©s emiatt keresnek meg. Erre kĂ­nĂĄlok nekik megoldĂĄst, fejlesztem a digitĂĄlis ökoszisztĂ©mĂĄjukat, megoldĂĄsaikat. Olvasd el az esettanulmĂĄnyaimat, vagy nĂ©zz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy Ă­rj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

NĂ©zd meg letölthetƑ anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudåsanyagaimmal!
No items found.
No items found.