Miért nincs menü? Miért te vagy a képeken?

Publikálva:
2024-03-03
Olvasási idő:
2
perc
Tartalom taktika

Saját oldalam tervezése, kialakítása

Körülbelül egy év volt, mire formát öltött, hogy mit szeretnék pontsoan csinálni szabadúszóként. Erre jött rá az, hogy idő volt, mire sikerült kitalálnom, hogy ehhez milyen weboldalt építsek fel. Ehhez nagy segítségemre volt, hogy elkezdtem mindmapben tervezni az oldalam és a hozzá kapcsolódó marketinges folyamatokat, aktivitásokat.

Mi az a Glitch?

A glitch az valami, ami fura és megakaszt. Mondanám, hogy olyan mint egy hook, de annál különlegesebb, ezért biztosan nem hook.

Valami olyan, mint: AZ ÉG KÉK, AZ RTL KETTŐ. - jellegű reklámok. Pici, de jótékony zavart keltenek valamivel, legyen az bármi. Erre szintén törekedtem az oldal kialakítása során.

Cél volt, hogy legyen MÁS.

Hogy épül fel az oldal?

Az oldal felépítése is ezt a gondolatot követi, MÁS akar lenni. Nem akartam Rólam, rólunk oldalt készíteni, mert az túl SZOKVÁNYOS. Amúgy van rólam, rólunk oldal, de nincs előtérbe helyezve, talán a footerbe is kikerült már, vagy talán kikerül egyszer.

Miért én vagyok a képeken?

Több lehetőség van a képek és a weboldal illusztrálására. Lehet stock képeket használni, mint a Pexels például. Azonban ezek egyrészt levágósak, másrészt ÜRESEK. Nem akartam ÜRES oldalt.

Másrészt, egyedül kezelem készítem az oldalt, ezért nem mindegy mennyi időt töltök képek készítésével, keresésével sem. Ezért sokkal egyszerűbb megoldás után kellett kéznem, minthogy random buta stockfotókat keressek illusztrációnak.

Harmadrészt pedig az arc ELAD, nem az hogy az enyém, hanem ha megnézed például a következő képeket, vagy ha kinyitod a YouTube-ot (vagy ha megnézel bármilyen reklámot), jó eséllyel arcokat látsz, és az arcok konverziói sokkal jobbak azoknál, amik arcnélküli képek.

Sol8 Youtube thumbnail
Az egyik kedvenc csatornám, LinkedIn posztja, Youtube thumbnailje

Nos, ezért vagyok én a képeken.

Van-e az oldalon AI-os tartalom?

Van. Hogy ne lenne! Szép is lenne, ha 2024-ben (vagy 2023-ban) olyan weboldalt üzemeltetne egy marketinges, amin nincs AI-os tartalom. Van, hogy van AI a képekben, képeken. Használom tartalomtervezéshez, íráshoz, sőt a cikkek végén lévő gyakran ismételt kérdések nagymértékű AI-os tartalommal vannak tele - néha azért azokra is ránézek, belenyúlok, gyomlálok!🌱

-- ✁- - - - - -  - - - - -

Te is szereted a Facebook csoportokat? Oszd meg véleményed témáinkról a Facebook csoportunkban!

Ha pedig semmiről nem szeretnél lemaradni, csatlakozz hozzánk a Telegram csatornánkon!

Ezt a cikket elsőként is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hírlevelemre!
Török Balázs

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

Török Balázsnak hívnak, azt szoktam mondani, hogy digitális marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ügyfeleimnek jellemzően valamilyen marketing-sales problémájuk van és emiatt keresnek meg. Erre kínálok nekik megoldást, fejlesztem a digitális ökoszisztémájukat, megoldásaikat. Olvasd el az esettanulmányaimat, vagy nézz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy írj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

Nézd meg letölthető anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudásanyagaimmal!
No items found.
No items found.