Vallásügyi kérdéseken kár vitatkozni

Vallásügyi kérdés - Húslevestől az embermarketingig

Címkék:
Publikálva:
2024-01-09
Olvasási idő:
1
perc

Van, amin nemérdemesvitatkozni

Rengeteg pszichológiai és marketing pszichológiai kutatás bizonyítja, nem vagyunk racionális lények, bármennyire is szeretnénk azt gondolni, hogy mégis. Ez a kiefjezés, történet ehhez kapcsolódik.

Egyrészt, hogy egy-egy szakmai döntés mögött, sokszor nincs, vagy már nincs valódi szakmai tartalom, vagy éppen az már nem friss tudáson alapul. Azaz, például számomra az, hogy nem dolgozom MailChimppel vagy éppen Wordpresszel - az már egy vallásügyi kérdés. Ugyan vannak tapasztalataim mind a kettővel, csak sajnos több mint szeretném. Egyik rendszert sem tartom személyesen használható rendszernek. Működnek, de valójában szerintem nem lehet rájuk megfelelő digitális ökoszisztémát felépíteni. 

Másrészt a vallások hiten alapulnak. Tehát az, hogy valaki Nikon-t vagy Canon-t használ, hogy iphone-ja vagy Androidja van, sokszor INKÁBB vallásügyi kérdés, hogy melyik márkának,melyik technológiának HISZ, mintsem racionális döntéseknek. 

Ezt akkor szoktam használni, ha látom, hogy egy ügyfél nem győzhető meg racionális érvekkel erről vagy arról, mert meg van győződve arról, hogy az a valami JÓ, abban a megoldásban hisz - annak ellenére, hogy akár a szakmai érveim, akár a korábbi tapasztalataim ezzel ellentétesek. Ilyenkor jó ezt felismerni, és tisztázni is, hogy ez számára nem egy objektív helyzet, szituáció, egyszerűen csak másban HISZ, mint én. 

Például: 

Nézd meg a többi vállalkozással, marketinggel kapcsolatos történetemet is, vagy olvass utána egy-egy témának az esettanulmányok között!

Ezt a cikket elsőként is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hírlevelemre!
Török Balázs

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

Török Balázsnak hívnak, azt szoktam mondani, hogy digitális marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ügyfeleimnek jellemzően valamilyen marketing-sales problémájuk van és emiatt keresnek meg. Erre kínálok nekik megoldást, fejlesztem a digitális ökoszisztémájukat, megoldásaikat. Olvasd el az esettanulmányaimat, vagy nézz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy írj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

Nézd meg letölthető anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudásanyagaimmal!
Most nem találtam ilyet!
Most nem találtam ilyet!