Az oldal sebességének hatåsa a felhasznålói élményre

Címkék:
PublikĂĄlva:
2024-03-05
Olvasási idƑ:
4
perc
OldalbetöltĂ©si sebessĂ©g ellenƑrzĂ©se

Az internetes felhasznĂĄlĂłk szĂĄmĂĄra az oldal sebessĂ©ge Ă©s betöltĂ©si sebessĂ©ge alapvetƑ fontossĂĄgĂș. Amikor lĂĄtogatĂłk egy weboldalt, az elsƑ benyomĂĄs nagyon fontos. Ha az oldal lassan töltƑdik be, a felhasznĂĄlĂłk könnyen elveszĂ­tik a tĂŒrelmĂŒket Ă©s tovĂĄbb lĂ©pnek a konkurens oldalra. Azonban, ha az oldal gyorsan Ă©s simĂĄn betöltƑdik, a felhasznĂĄlĂłk elĂ©gedettek lesznek Ă©s hajlamosabbak maradni az oldalon. EzĂĄltal növelhetjĂŒk az oldalon töltött idƑt, a lapozĂĄs arĂĄnyĂĄt Ă©s a konverziĂłs arĂĄnyokat.

Rengeteg ingyenes tudĂĄsanyag, marketinges Ă©s sales-es kurzus, valamint letölthetƑ friss tudĂĄsanyag talĂĄlhatĂł az oldalon, nĂ©zz körĂŒl te is! 

Az elsƑ benyomĂĄs fontossĂĄga: Az oldal sebessĂ©ge Ă©s a felhasznĂĄlĂłk elĂ©gedettsĂ©ge

Az elsƑ benyomĂĄsnak kiemelkedƑ szerepe van az online vilĂĄgban. Amikor egy lĂĄtogatĂł elƑször megnyitja az oldalt, az oldal betöltĂ©si sebessĂ©ge közvetlen hatĂĄssal van az elĂ©gedettsĂ©gre. Ha az oldal lassan töltƑdik be, a felhasznĂĄlĂłk frusztrĂĄltak lehetnek Ă©s Ășgy Ă©rzik, hogy elvesztegettĂ©k az idejĂŒket. Ez negatĂ­v benyomĂĄst kelt Ă©s csökkenti az oldal hitelessĂ©gĂ©t. Azonban, ha az oldal gyorsan Ă©s folyamatosan betöltƑdik, a felhasznĂĄlĂłk elĂ©gedettek lesznek Ă©s pozitĂ­v benyomĂĄst kapnak az oldalrĂłl. Ez elƑsegĂ­ti a jobb felhasznĂĄlĂłi Ă©lmĂ©nyt Ă©s hozzĂĄjĂĄrul a lĂĄtogatĂłk hƱsĂ©gĂ©nek kialakĂ­tĂĄsĂĄhoz.

Az oldal sebességének hatåsa a konverziókra

Az oldal sebessĂ©ge Ă©s betöltĂ©si sebessĂ©ge közvetlen hatĂĄssal van a konverziĂłs arĂĄnyokra. Ha az oldal lassan töltƑdik be, a felhasznĂĄlĂłk elveszĂ­tik a tĂŒrelmĂŒket Ă©s hajlamosak elhagyni az oldalt anĂ©lkĂŒl, hogy vĂĄsĂĄrlĂĄst vagy mĂĄs kĂ­vĂĄnt cselekvĂ©st hajtanĂĄnak vĂ©gre. Ez negatĂ­van befolyĂĄsolja a konverziĂłs arĂĄnyokat Ă©s a bevĂ©telt. MĂĄsrĂ©szrƑl, ha az oldal gyorsan Ă©s folyamatosan betöltƑdik, a felhasznĂĄlĂłk könnyebben megtalĂĄljĂĄk, amit keresnek, Ă©s nagyobb valĂłszĂ­nƱsĂ©ggel vĂ©grehajtanak kĂ­vĂĄnt cselekvĂ©seket, mint pĂ©ldĂĄul vĂĄsĂĄrlĂĄst vagy feliratkozĂĄst. Ez növeli a konverziĂłs arĂĄnyokat Ă©s segĂ­t a vĂĄllalkozĂĄs növekedĂ©sĂ©ben.

Oldal sebessĂ©gĂ©nek ellenƑrzĂ©se 

Az oldal betöltĂ©si sebessĂ©gĂ©t egyszerƱen ellenƑrizheted a LightHouse segĂ­tsĂ©gĂ©vel, amely egy ingyenes, nyĂ­lt forrĂĄskĂłdĂș eszköz a Google-tƑl. A LightHouse lehetƑvĂ© teszi, hogy rĂ©szletes Ă©rtĂ©kelĂ©st kapj az oldalad teljesĂ­tmĂ©nyĂ©rƑl Ă©s javaslatokat kapj a sebessĂ©g javĂ­tĂĄsĂĄra. Íme nĂ©hĂĄny egyszerƱ lĂ©pĂ©s a LightHouse hasznĂĄlatĂĄhoz:

Nyisd meg a Google Chrome böngĂ©szƑt a szĂĄmĂ­tĂłgĂ©peden

  • Nyisd meg az oldalt, amelynek a betöltĂ©si sebessĂ©gĂ©t ellenƑrizni szeretnĂ©d.
  • Kattints a jobb egĂ©rgombbal az oldalon, majd vĂĄlaszd ki a "VizsgĂĄlat" opciĂłt a legördĂŒlƑ menĂŒben.
  • MegnyĂ­lik a fejlesztƑi eszköz panel, ahol megtalĂĄlod a LightHouse fĂŒlet.
  • Kattints a LightHouse fĂŒlre, majd kattints az "ÉrtĂ©kelĂ©s indĂ­tĂĄsa" gombra.

A LightHouse elkezdi az oldalad elemzĂ©sĂ©t, Ă©s kiad egy jelentĂ©st a teljesĂ­tmĂ©nyrƑl. Ez a jelentĂ©s tartalmazni fogja az oldal betöltĂ©si sebessĂ©gĂ©vel kapcsolatos adatokat, mint pĂ©ldĂĄul az elsƑ tartalom megjelenĂ©si idƑpontja, az interaktĂ­v idƑpont Ă©s az összesĂ­tett mutatĂł. Emellett a jelentĂ©s javaslatokat fog adni a sebessĂ©g javĂ­tĂĄsĂĄra, pĂ©ldĂĄul a gyorsĂ­tĂłtĂĄrazĂĄs hasznĂĄlatĂĄra, a kĂ©pek tömörĂ­tĂ©sĂ©re vagy a kĂłd optimalizĂĄlĂĄsĂĄra.

A LightHouse remek eszköz a weboldalad teljesĂ­tmĂ©nyĂ©nek ellenƑrzĂ©sĂ©re Ă©s a sebessĂ©g javĂ­tĂĄsĂĄra. HasznĂĄld ki ezt az eszközt, hogy optimalizĂĄlt Ă©s gyors weboldalt kĂ©szĂ­ts, amely a felhasznĂĄlĂłk elĂ©gedettsĂ©gĂ©t Ă©s a sikerĂ©t segĂ­ti elƑ.

Összefoglalás

Az oldal sebessĂ©ge Ă©s betöltĂ©si sebessĂ©ge kritikus szerepet jĂĄtszik a sikerben az online vilĂĄgban. Az elĂ©gedett felhasznĂĄlĂłk nagyobb valĂłszĂ­nƱsĂ©ggel maradnak az oldalon, hajlandĂłbbak vĂĄsĂĄrolni Ă©s mĂĄs kĂ­vĂĄnt cselekvĂ©seket vĂ©grehajtani. EzĂ©rt kiemelten fontos, hogy gondoskodjunk arrĂłl, hogy az oldalunk gyorsan Ă©s folyamatosan betöltƑdjön. Az optimalizĂĄlt oldalsebessĂ©g javĂ­tja a felhasznĂĄlĂłi Ă©lmĂ©nyt, növeli a konverziĂłs arĂĄnyokat Ă©s segĂ­t a vĂĄllalkozĂĄs növekedĂ©sĂ©ben. TehĂĄt ne hanyagoljuk el az oldal sebessĂ©gĂ©nek fontossĂĄgĂĄt, Ă©s fektessĂŒnk hangsĂșlyt az optimalizĂĄciĂłra a sikeres online jelenlĂ©t Ă©rdekĂ©ben.

Tudjon meg többet kedvenc marketinges Ă©s sales-es eszközeimrƑl, a 101 kedvenc marketinges Ă©s sales eszköz cikkembƑl! Ha kĂ©rdĂ©se lenne, keressen bĂĄtran a LinkedIn (Török BalĂĄzs) oldalamon keresztĂŒl!

SEO AI

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Ha Ă©rdekelnek kreatĂ­v SEO AI alapĂș megoldĂĄsok, amik valĂłdi Ă©rtĂ©ket adnak a te webshopod szĂĄmĂĄra is, ne hagyd ki ezt az adatokat is tartalmazĂł AI SEO esettanulmĂĄnyomat! Ha pedig a ChatGPT-t szeretnĂ©d jobban megismerni, hogy miben segthetia te vĂĄllalkozĂĄsodat is, nĂ©zd meg a ChatGPT magyarul kurzusomat!

Ha érdekelnek hasonló sztorik, vagy írnål nekem, jelölj be Linkedin-en!

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Gyakori kérdések

MiĂ©rt fontos az oldal sebessĂ©ge az internetezƑk szĂĄmĂĄra?

Az oldal sebessĂ©ge kritikus fontossĂĄgĂș az internetezƑk szĂĄmĂĄra, mivel az elsƑ benyomĂĄs alapjĂĄn döntenek arrĂłl, hogy maradnak-e az oldalon vagy tovĂĄbb lĂ©pnek. Ha az oldal lassan töltƑdik be, a felhasznĂĄlĂłk frusztrĂĄltak lehetnek Ă©s negatĂ­v benyomĂĄst kapnak, ami csökkentheti az oldal hitelessĂ©gĂ©t Ă©s az elĂ©gedettsĂ©get.

Milyen hatåssal van az oldal sebessége és betöltési sebessége a konverzióra?

Az oldal sebessĂ©ge Ă©s betöltĂ©si sebessĂ©ge közvetlen hatĂĄssal van a konverziĂłs arĂĄnyokra. Ha az oldal lassan töltƑdik be, a felhasznĂĄlĂłk hajlamosabbak elhagyni az oldalt anĂ©lkĂŒl, hogy vĂĄsĂĄrlĂĄst vagy mĂĄs kĂ­vĂĄnt cselekvĂ©st hajtanĂĄnak vĂ©gre, ami negatĂ­van befolyĂĄsolja a konverziĂłs arĂĄnyokat Ă©s a bevĂ©telt. Viszont ha az oldal gyorsan Ă©s folyamatosan betöltƑdik, a felhasznĂĄlĂłk könnyebben megtalĂĄljĂĄk, amit keresnek.

Hogyan lehet egyszerƱen ellenƑrizni az oldal betöltĂ©si sebessĂ©gĂ©t?

Az oldal betöltĂ©si sebessĂ©gĂ©t egyszerƱen ellenƑrizhetjĂŒk a LightHouse segĂ­tsĂ©gĂ©vel, ami egy ingyenes, nyĂ­lt forrĂĄskĂłdĂș eszköz a Google-tƑl. A LightHouse lehetƑvĂ© teszi rĂ©szletes Ă©rtĂ©kelĂ©s kapĂĄsĂĄt az oldal teljesĂ­tmĂ©nyĂ©rƑl Ă©s javaslatokat ad a sebessĂ©g javĂ­tĂĄsĂĄr

Ezt a cikket elsƑkĂ©nt is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hĂ­rlevelemre!
Török Balåzs

Török Balåzs

DigitĂĄlis marketing tanĂĄcsadĂł

Török BalĂĄzsnak hĂ­vnak, azt szoktam mondani, hogy digitĂĄlis marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ĂŒgyfeleimnek jellemzƑen valamilyen marketing-sales problĂ©mĂĄjuk van Ă©s emiatt keresnek meg. Erre kĂ­nĂĄlok nekik megoldĂĄst, fejlesztem a digitĂĄlis ökoszisztĂ©mĂĄjukat, megoldĂĄsaikat. Olvasd el az esettanulmĂĄnyaimat, vagy nĂ©zz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy Ă­rj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

NĂ©zd meg letölthetƑ anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudåsanyagaimmal!
No items found.
Weboldal elemzés, SEOszempontok alapjån
Weboldal elemzés, SEOszempontok alapjån

Weboldal elemzés, SEOszempontok alapjån

Videós segítséggel és rögtön hasznålható akciótervvel kapsz kézhez egy SEO auditot, amivel így rögtön javíthatod a weboldalad SEO-jåt!
Érdekel / Letöltöm