Az oldal sebességének hatása a felhasználói élményre

Címkék:
Publikálva:
2024-03-05
Olvasási idő:
4
perc
Oldalbetöltési sebesség ellenőrzése

Az internetes felhasználók számára az oldal sebessége és betöltési sebessége alapvető fontosságú. Amikor látogatók egy weboldalt, az első benyomás nagyon fontos. Ha az oldal lassan töltődik be, a felhasználók könnyen elveszítik a türelmüket és tovább lépnek a konkurens oldalra. Azonban, ha az oldal gyorsan és simán betöltődik, a felhasználók elégedettek lesznek és hajlamosabbak maradni az oldalon. Ezáltal növelhetjük az oldalon töltött időt, a lapozás arányát és a konverziós arányokat.

Rengeteg ingyenes tudásanyag, marketinges és sales-es kurzus, valamint letölthető friss tudásanyag található az oldalon, nézz körül te is! 

Az első benyomás fontossága: Az oldal sebessége és a felhasználók elégedettsége

Az első benyomásnak kiemelkedő szerepe van az online világban. Amikor egy látogató először megnyitja az oldalt, az oldal betöltési sebessége közvetlen hatással van az elégedettségre. Ha az oldal lassan töltődik be, a felhasználók frusztráltak lehetnek és úgy érzik, hogy elvesztegették az idejüket. Ez negatív benyomást kelt és csökkenti az oldal hitelességét. Azonban, ha az oldal gyorsan és folyamatosan betöltődik, a felhasználók elégedettek lesznek és pozitív benyomást kapnak az oldalról. Ez elősegíti a jobb felhasználói élményt és hozzájárul a látogatók hűségének kialakításához.

Az oldal sebességének hatása a konverziókra

Az oldal sebessége és betöltési sebessége közvetlen hatással van a konverziós arányokra. Ha az oldal lassan töltődik be, a felhasználók elveszítik a türelmüket és hajlamosak elhagyni az oldalt anélkül, hogy vásárlást vagy más kívánt cselekvést hajtanának végre. Ez negatívan befolyásolja a konverziós arányokat és a bevételt. Másrészről, ha az oldal gyorsan és folyamatosan betöltődik, a felhasználók könnyebben megtalálják, amit keresnek, és nagyobb valószínűséggel végrehajtanak kívánt cselekvéseket, mint például vásárlást vagy feliratkozást. Ez növeli a konverziós arányokat és segít a vállalkozás növekedésében.

Oldal sebességének ellenőrzése 

Az oldal betöltési sebességét egyszerűen ellenőrizheted a LightHouse segítségével, amely egy ingyenes, nyílt forráskódú eszköz a Google-től. A LightHouse lehetővé teszi, hogy részletes értékelést kapj az oldalad teljesítményéről és javaslatokat kapj a sebesség javítására. Íme néhány egyszerű lépés a LightHouse használatához:

Nyisd meg a Google Chrome böngészőt a számítógépeden

  • Nyisd meg az oldalt, amelynek a betöltési sebességét ellenőrizni szeretnéd.
  • Kattints a jobb egérgombbal az oldalon, majd válaszd ki a "Vizsgálat" opciót a legördülő menüben.
  • Megnyílik a fejlesztői eszköz panel, ahol megtalálod a LightHouse fület.
  • Kattints a LightHouse fülre, majd kattints az "Értékelés indítása" gombra.

A LightHouse elkezdi az oldalad elemzését, és kiad egy jelentést a teljesítményről. Ez a jelentés tartalmazni fogja az oldal betöltési sebességével kapcsolatos adatokat, mint például az első tartalom megjelenési időpontja, az interaktív időpont és az összesített mutató. Emellett a jelentés javaslatokat fog adni a sebesség javítására, például a gyorsítótárazás használatára, a képek tömörítésére vagy a kód optimalizálására.

A LightHouse remek eszköz a weboldalad teljesítményének ellenőrzésére és a sebesség javítására. Használd ki ezt az eszközt, hogy optimalizált és gyors weboldalt készíts, amely a felhasználók elégedettségét és a sikerét segíti elő.

Összefoglalás

Az oldal sebessége és betöltési sebessége kritikus szerepet játszik a sikerben az online világban. Az elégedett felhasználók nagyobb valószínűséggel maradnak az oldalon, hajlandóbbak vásárolni és más kívánt cselekvéseket végrehajtani. Ezért kiemelten fontos, hogy gondoskodjunk arról, hogy az oldalunk gyorsan és folyamatosan betöltődjön. Az optimalizált oldalsebesség javítja a felhasználói élményt, növeli a konverziós arányokat és segít a vállalkozás növekedésében. Tehát ne hanyagoljuk el az oldal sebességének fontosságát, és fektessünk hangsúlyt az optimalizációra a sikeres online jelenlét érdekében.

Tudjon meg többet kedvenc marketinges és sales-es eszközeimről, a 101 kedvenc marketinges és sales eszköz cikkemből! Ha kérdése lenne, keressen bátran a LinkedIn (Török Balázs) oldalamon keresztül!

SEO AI

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Ha érdekelnek kreatív SEO AI alapú megoldások, amik valódi értéket adnak a te webshopod számára is, ne hagyd ki ezt az adatokat is tartalmazó AI SEO esettanulmányomat! Ha pedig a ChatGPT-t szeretnéd jobban megismerni, hogy miben segthetia te vállalkozásodat is, nézd meg a ChatGPT magyarul kurzusomat!

Ha érdekelnek hasonló sztorik, vagy írnál nekem, jelölj be Linkedin-en!

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Gyakori kérdések

Miért fontos az oldal sebessége az internetezők számára?

Az oldal sebessége kritikus fontosságú az internetezők számára, mivel az első benyomás alapján döntenek arról, hogy maradnak-e az oldalon vagy tovább lépnek. Ha az oldal lassan töltődik be, a felhasználók frusztráltak lehetnek és negatív benyomást kapnak, ami csökkentheti az oldal hitelességét és az elégedettséget.

Milyen hatással van az oldal sebessége és betöltési sebessége a konverzióra?

Az oldal sebessége és betöltési sebessége közvetlen hatással van a konverziós arányokra. Ha az oldal lassan töltődik be, a felhasználók hajlamosabbak elhagyni az oldalt anélkül, hogy vásárlást vagy más kívánt cselekvést hajtanának végre, ami negatívan befolyásolja a konverziós arányokat és a bevételt. Viszont ha az oldal gyorsan és folyamatosan betöltődik, a felhasználók könnyebben megtalálják, amit keresnek.

Hogyan lehet egyszerűen ellenőrizni az oldal betöltési sebességét?

Az oldal betöltési sebességét egyszerűen ellenőrizhetjük a LightHouse segítségével, ami egy ingyenes, nyílt forráskódú eszköz a Google-től. A LightHouse lehetővé teszi részletes értékelés kapását az oldal teljesítményéről és javaslatokat ad a sebesség javításár

Ezt a cikket elsőként is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hírlevelemre!
Török Balázs

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

Török Balázsnak hívnak, azt szoktam mondani, hogy digitális marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ügyfeleimnek jellemzően valamilyen marketing-sales problémájuk van és emiatt keresnek meg. Erre kínálok nekik megoldást, fejlesztem a digitális ökoszisztémájukat, megoldásaikat. Olvasd el az esettanulmányaimat, vagy nézz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy írj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

Nézd meg letölthető anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudásanyagaimmal!
No items found.
Weboldal elemzés, SEOszempontok alapján
Weboldal elemzés, SEOszempontok alapján

Weboldal elemzés, SEOszempontok alapján

Videós segítséggel és rögtön használható akciótervvel kapsz kézhez egy SEO auditot, amivel így rögtön javíthatod a weboldalad SEO-ját!
Érdekel / Letöltöm