Lighthouse az oldalbetöltési sebesség ellenőrzése
Főoldal
>>
Blog
>>
Az oldal sebességének hatása a felhasználói élményre
Olvasási idő:
3
perc
Publikálva:
2023-09-17
Címkék:

Az oldal sebességének hatása a felhasználói élményre

Az internetes felhasználók számára az oldal sebessége és betöltési sebessége alapvető fontosságú. Amikor látogatók egy weboldalt, az első benyomás nagyon fontos. Ha az oldal lassan töltődik be, a felhasználók könnyen elveszítik a türelmüket és tovább lépnek a konkurens oldalra. Azonban, ha az oldal gyorsan és simán betöltődik, a felhasználók elégedettek lesznek és hajlamosabbak maradni az oldalon. Ezáltal növelhetjük az oldalon töltött időt, a lapozás arányát és a konverziós arányokat.

Az első benyomás fontossága: Az oldal sebessége és a felhasználók elégedettsége

Az első benyomásnak kiemelkedő szerepe van az online világban. Amikor egy látogató először megnyitja az oldalt, az oldal betöltési sebessége közvetlen hatással van az elégedettségre. Ha az oldal lassan töltődik be, a felhasználók frusztráltak lehetnek és úgy érzik, hogy elvesztegették az idejüket. Ez negatív benyomást kelt és csökkenti az oldal hitelességét. Azonban, ha az oldal gyorsan és folyamatosan betöltődik, a felhasználók elégedettek lesznek és pozitív benyomást kapnak az oldalról. Ez elősegíti a jobb felhasználói élményt és hozzájárul a látogatók hűségének kialakításához.

Az oldal sebességének hatása a konverziókra

Az oldal sebessége és betöltési sebessége közvetlen hatással van a konverziós arányokra. Ha az oldal lassan töltődik be, a felhasználók elveszítik a türelmüket és hajlamosak elhagyni az oldalt anélkül, hogy vásárlást vagy más kívánt cselekvést hajtanának végre. Ez negatívan befolyásolja a konverziós arányokat és a bevételt. Másrészről, ha az oldal gyorsan és folyamatosan betöltődik, a felhasználók könnyebben megtalálják, amit keresnek, és nagyobb valószínűséggel végrehajtanak kívánt cselekvéseket, mint például vásárlást vagy feliratkozást. Ez növeli a konverziós arányokat és segít a vállalkozás növekedésében.

Oldal sebességének ellenőrzése 

Az oldal betöltési sebességét egyszerűen ellenőrizheted a LightHouse segítségével, amely egy ingyenes, nyílt forráskódú eszköz a Google-től. A LightHouse lehetővé teszi, hogy részletes értékelést kapj az oldalad teljesítményéről és javaslatokat kapj a sebesség javítására. Íme néhány egyszerű lépés a LightHouse használatához:

Nyisd meg a Google Chrome böngészőt a számítógépeden

  • Nyisd meg az oldalt, amelynek a betöltési sebességét ellenőrizni szeretnéd.
  • Kattints a jobb egérgombbal az oldalon, majd válaszd ki a "Vizsgálat" opciót a legördülő menüben.
  • Megnyílik a fejlesztői eszköz panel, ahol megtalálod a LightHouse fület.
  • Kattints a LightHouse fülre, majd kattints az "Értékelés indítása" gombra.

A LightHouse elkezdi az oldalad elemzését, és kiad egy jelentést a teljesítményről. Ez a jelentés tartalmazni fogja az oldal betöltési sebességével kapcsolatos adatokat, mint például az első tartalom megjelenési időpontja, az interaktív időpont és az összesített mutató. Emellett a jelentés javaslatokat fog adni a sebesség javítására, például a gyorsítótárazás használatára, a képek tömörítésére vagy a kód optimalizálására.

A LightHouse remek eszköz a weboldalad teljesítményének ellenőrzésére és a sebesség javítására. Használd ki ezt az eszközt, hogy optimalizált és gyors weboldalt készíts, amely a felhasználók elégedettségét és a sikerét segíti elő.

Következtetés

Az oldal sebessége és betöltési sebessége kritikus szerepet játszik a sikerben az online világban. Az elégedett felhasználók nagyobb valószínűséggel maradnak az oldalon, hajlandóbbak vásárolni és más kívánt cselekvéseket végrehajtani. Ezért kiemelten fontos, hogy gondoskodjunk arról, hogy az oldalunk gyorsan és folyamatosan betöltődjön. Az optimalizált oldalsebesség javítja a felhasználói élményt, növeli a konverziós arányokat és segít a vállalkozás növekedésében. Tehát ne hanyagoljuk el az oldal sebességének fontosságát, és fektessünk hangsúlyt az optimalizációra a sikeres online jelenlét érdekében.

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

Török Balázsnak hívnak, azt szoktam mondani, hogy digitális marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ügyfeleimnek jellemzően valamilyen marketing-sales problémával keresnek meg. Erre keresek megoldást, fejlesztem a digitális ökoszisztémájukat, megoldásaikat. Olvasd el az esettanulmányaimat, vagy nézz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on és a LinkedIn oldalalamon! 

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Szólj hozzá te is a cikkhez!
Megnézem a kommenteket!
Szeretnél hatékonyabb marketinget céged számára? Igen!
Igen, érdekel!
Szeretnél hatékonyabb marketinget céged számára? Igen!
Időpontot foglalok!
Ezeken a platformokon is megtalálsz:

👋Kapcsolat

Ha többet szeretnél tudni rólam, olvasd el ez azt oldalt, vagy dobj rám egy üzentet Linkedin-en, olvasd el a CV-m, készítettem egy saját "Linktree" oldalt is, itt minden fontos és friss anyagot megtalálsz!

Itt pedig meg találod a kötelező részt: Privacy Policy, Terms of Conditions, Impressum. Itt is megtalálsz még: Shoprenter, Clutch, Contra.
For English homepage please click here.

Török Balázs
Balázs Török
👨𝐂𝐫𝐞𝐚𝐭𝐢𝐧𝐠 𝐠𝐫𝐞𝐚𝐭 𝐬𝐭𝐨𝐫𝐢𝐞𝐬 𝐟𝐨𝐫 𝐠𝐫𝐞𝐚𝐭 𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐜𝐭𝐬🚀
Eötvös Loránd University
View profile