Google Trends mire jó

Google Trends - Találj új témákat, tartalmakat!

Publikálva:
2024-04-04
Olvasási idő:
4
perc

A tartalommarketing során a releváns és aktuális témák megtalálása az egyik kulcsfontosságú lépés. A Google Trends egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi, hogy felfedezze a legújabb keresési trendeket, és ezáltal új témákat és tartalmakat találjon. Olvassa tovább, hogy megtudja, hogyan segíthet a Google Trends a tartalomtervezésben és keresőoptimalizálásban!

Rengeteg ingyenes tudásanyag, marketinges és sales-es kurzus, valamint letölthető friss tudásanyag található az oldalon, nézz körül te is! 

Bevezetés

A Google Trends egy ingyenesen elérhető eszköz, amely bemutatja, hogy milyen gyakran keresnek egy adott kulcsszót vagy témát a Google keresőben. Ezáltal láthatja, hogy egy adott keresési kifejezés iránti érdeklődés hogyan változik az idő múlásával.

Hogyan működik a Google Trends?

A Google Trends egyszerűen elérhető böngészőből, és lehetővé teszi a különböző keresési trendek vizsgálatát. Megadhatja a keresési kulcsszavakat, és az eszköz megjeleníti azok iránti érdeklődés alakulását.

Segítség a tartalomtervezésben

  1. Új témák felfedezése: A Google Trends segítségével felfedezhet olyan témákat, amelyek iránt jelenleg nagyobb érdeklődés van a közönség körében.
  2. Aktuális témák azonosítása: Láthatja, hogy milyen aktuális témák és kulcsszavak szerepelnek a keresési trendek között.

SEO és keresőoptimalizáció

A Google Trends segítséget nyújt a keresőoptimalizáció során is:

  • Releváns kulcsszavak: A Google Trends révén azonosíthatja a leginkább releváns kulcsszavakat, amelyekre optimalizálhatja a tartalmakat.
  • Szezonális trendek kihasználása: Megtekintheti, mely kulcsszavak időszakosan emelkednek a kereséseknél, és alkalmazkodhat azokhoz.

Összefoglalás

A Google Trends egy értékes eszköz a tartalomtervezés és keresőoptimalizáció terén. Használja a trendeket, hogy mindig a legfrissebb és releváns tartalmakat kínálja olvasóinak!

Tudjon meg többet kedvenc marketinges és sales-es eszközeimről, a 101 kedvenc marketinges és sales eszköz cikkemből! Ha kérdése lenne, keressen bátran a LinkedIn (Török Balázs) oldalamon keresztül!

Marketing és üzletfejlesztés tanácsadás

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Ha nem vagy biztos benne, hogy merre fejleszd tovább a marketinged, nézd meg az esettanulmányokat az oldalon, vagy például ezt, hogy milyen előnyökkel járhat egy ideiglenes marketing menedzser a csapatodban.

Vagy lehetőség van egyéni KKV mentorálására is, ezzel kapcsolatban írj bátran a LinkedIn oldalamra.

De lehetőséged van ingyenes tudásanyagok letöltésére is. Ha pedig TikTok kampányokban keresnél támogatást, nézz körül ezen az oldalon!

- -✁- - - - - -  - - - - - 

Gyakori kérdések

Mi a Google Trends?

Ingyenes eszköz, amely bemutatja, hogy mely keresési kulcsszavak vagy témák iránti érdeklődés változik az idők során a Google keresőben.

Hogyan működik?

Egyszerűen böngészőből elérhető, és megmutatja a keresési kulcsszavak iránti érdeklődés alakulását, segítve az aktuális trendek azonosítását.

Hogyan segíti a tartalomtervezést?

Felfedezhet új témákat és kulcsszavakat, amelyek jelenleg népszerűek a közönség körében, segítve a releváns tartalmak létrehozását.

Hogyan segít a keresőoptimalizációban?

A Google Trends segítséget nyújt a releváns kulcsszavak azonosításában és a szezonális trendek kihasználásában a keresőoptimalizáció során.

Milyen előnyei vannak a használatának?

A Google Trends segítségével mindig naprakész és releváns tartalmakat kínálhat az olvasóknak, valamint optimalizálhatja tartalmainak kulcsszavait.

Hol találom a Google Trends-t?

A böngészőből érhető el a "Google Trends" kulcsszó keresésével.

Ezt a cikket elsőként is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hírlevelemre!
Török Balázs

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

Török Balázsnak hívnak, azt szoktam mondani, hogy digitális marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ügyfeleimnek jellemzően valamilyen marketing-sales problémájuk van és emiatt keresnek meg. Erre kínálok nekik megoldást, fejlesztem a digitális ökoszisztémájukat, megoldásaikat. Olvasd el az esettanulmányaimat, vagy nézz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy írj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

Nézd meg letölthető anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudásanyagaimmal!
Most nem találtam ilyet!
SEO tippek, már nem csak kezdőknek
SEO tippek, már nem csak kezdőknek

SEO tippek, már nem csak kezdőknek

Ismerj meg 50 SEO tippet és trükköt, amivel fejlesztheted te is a saját weboldaladat!
Érdekel / Letöltöm