Olvasási idő:
2
perc
Publikálva:
2024-01-09

Google Trends - Találj új témákat, tartalmakat!

A tartalommarketing során a releváns és aktuális témák megtalálása az egyik kulcsfontosságú lépés. A Google Trends egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi, hogy felfedezze a legújabb keresési trendeket, és ezáltal új témákat és tartalmakat találjon. Olvassa tovább, hogy megtudja, hogyan segíthet a Google Trends a tartalomtervezésben és keresőoptimalizálásban!

Rengeteg ingyenes tudásanyag, marketinges és sales-es kurzus, valamint letölthető friss tudásanyag található az oldalon, nézz körül te is! 

Bevezetés

A Google Trends egy ingyenesen elérhető eszköz, amely bemutatja, hogy milyen gyakran keresnek egy adott kulcsszót vagy témát a Google keresőben. Ezáltal láthatja, hogy egy adott keresési kifejezés iránti érdeklődés hogyan változik az idő múlásával.

Hogyan működik a Google Trends?

A Google Trends egyszerűen elérhető böngészőből, és lehetővé teszi a különböző keresési trendek vizsgálatát. Megadhatja a keresési kulcsszavakat, és az eszköz megjeleníti azok iránti érdeklődés alakulását.

Segítség a tartalomtervezésben

  1. Új témák felfedezése: A Google Trends segítségével felfedezhet olyan témákat, amelyek iránt jelenleg nagyobb érdeklődés van a közönség körében.
  2. Aktuális témák azonosítása: Láthatja, hogy milyen aktuális témák és kulcsszavak szerepelnek a keresési trendek között.

SEO és keresőoptimalizáció

A Google Trends segítséget nyújt a keresőoptimalizáció során is:

  • Releváns kulcsszavak: A Google Trends révén azonosíthatja a leginkább releváns kulcsszavakat, amelyekre optimalizálhatja a tartalmakat.
  • Szezonális trendek kihasználása: Megtekintheti, mely kulcsszavak időszakosan emelkednek a kereséseknél, és alkalmazkodhat azokhoz.

Összefoglalás

A Google Trends egy értékes eszköz a tartalomtervezés és keresőoptimalizáció terén. Használja a trendeket, hogy mindig a legfrissebb és releváns tartalmakat kínálja olvasóinak!

Tudjon meg többet kedvenc marketinges és sales-es eszközeimről, a 101 kedvenc marketinges és sales eszköz cikkemből! Ha kérdése lenne, keressen bátran a LinkedIn (Török Balázs) oldalamon keresztül!

Gyakran ismételt kérdések (GYIK)

Mi a Google Trends?

Ingyenes eszköz, amely bemutatja, hogy mely keresési kulcsszavak vagy témák iránti érdeklődés változik az idők során a Google keresőben.

Hogyan működik?

Egyszerűen böngészőből elérhető, és megmutatja a keresési kulcsszavak iránti érdeklődés alakulását, segítve az aktuális trendek azonosítását.

Hogyan segíti a tartalomtervezést?

Felfedezhet új témákat és kulcsszavakat, amelyek jelenleg népszerűek a közönség körében, segítve a releváns tartalmak létrehozását.

Hogyan segít a keresőoptimalizációban?

A Google Trends segítséget nyújt a releváns kulcsszavak azonosításában és a szezonális trendek kihasználásában a keresőoptimalizáció során.

Milyen előnyei vannak a használatának?

A Google Trends segítségével mindig naprakész és releváns tartalmakat kínálhat az olvasóknak, valamint optimalizálhatja tartalmainak kulcsszavait.

Hol találom a Google Trends-t?

A böngészőből érhető el a "Google Trends" kulcsszó keresésével.

Török Balázs

Török Balázs

Digitális marketing tanácsadó

Török Balázsnak hívnak, azt szoktam mondani, hogy digitális marketinggel foglalkozom. Azt gondolom ugyanis, hogy az ügyfeleimnek jellemzően valamilyen marketing-sales problémájuk van és emiatt keresnek meg. Erre kínálok nekik megoldást, fejlesztem a digitális ökoszisztémájukat, megoldásaikat. Olvasd el az esettanulmányaimat, vagy nézz bele a tartalmaimba a YouTube-on, TikTok-on vagy írj nekem a LinkedIn oldalalamon! 

Ezt a cikket elsőként is megkaphattad volna...

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nézd meg letölthető anyagaimat!

Tanulj és növekedj a tudásanyagaimmal!
Megnézem